Doorgaan naar hoofdcontent

Radio 2 blijft grootste zender van Vlaanderen, Q-Music staat stevig op tweede plaats

HLN
Radio 2 blijft grootste zender van Vlaanderen, Q-Music staat stevig op tweede plaats
Radio 2 blijft de populairste radiozender van Vlaanderen. Dat blijkt uit nieuwe CIM-luistercijfers voor de periode maart-juni 2021. De commerciële zender Q-Music staat stevig op de tweede plaats.
Lees verder

Wouter Vrancken (KVM) voor duel tegen Union: "Ja, ik ben nog zoekende op bepaalde posities"
KV Mechelen hoopt om een ommekeer komende zondag tegen Union. Na een teleurstellende 3 op 12 zit de druk erop. " Ik verwacht mijn spelers met het mes tussen de tanden", zegt Wouter Vrancken.
Lees verder

Zweden moet veroordeelde drugsdealers 1,3 miljoen euro in bitcoin betalen
De Zweedse staat is verplicht om drie veroordeelde drugsdealers 33 bitcoins te geven, goed voor een waarde van meer dan 1,3 miljoen euro. Dat komt omdat de openbare aanklager 36 in beslag genomen bitcoins in de aanklacht had omgerekend naar Zweedse kronen. Intussen is de waarde van bitcoin echter vertienvoudigd.
Lees verder

Zweden betaalt veroordeelde drugsdealers 1,3 miljoen euro in bitcoins
De Zweedse staat is verplicht om drie veroordeelde drugsdealers 33 bitcoins te geven, goed voor een waarde van meer dan 1,3 miljoen euro. Dat komt omdat de openbare aanklager in beslag genomen bitcoins in de aanklacht had omgerekend naar Zweedse kronen. Intussen is de waarde van bitcoin echter vertienvoudigd.
Lees verder

Jonge schildpad met 158 stukken afval in buik gevonden in Thailand
Een kleine, jonge groene schildpad die onlangs op het Thaise eiland Phuket werd gered, bleek liefst 158 stukken afval in zijn maag te hebben. Het vuilnis, dat voor meer dan de helft uit stukjes plastic zak bestond, zorgde ervoor dat het dier niet meer kon eten.
Lees verder

Schoten gangsters verkeerde broer neer? Man krijgt kogel in de arm bij home invasion
Bij een home-invasion in Brambroek, deelgemeente van Geraardsbergen, heeft een man gisterenavond een kogel in de arm gekregen. De daders vielen binnen bij garagehouder Tops en Kevin Cars en bij de inval werd meteen een schot gelost richting de broer van de garagehouder. Hij kreeg een kogel in de arm. Waarschijnlijk was het doelwit niet de broer, maar wel de uitbater van de garage zelf.
Lees verder

Afgelopen vijf dagen al 18.000 mensen uit Afghanistan geëvacueerd
Er zijn in de afgelopen vijf dagen zeker 18.000 mensen uit Afghanistan geëvacueerd. Dat heeft een NAVO-functionaris vrijdag (lokale tijd) bekendgemaakt. Toch staan er nog altijd mensenmassa's te dringen bij alle poorten van de internationale luchthaven in de Afghaanse hoofdstad Kaboel.
Lees verder

LIVE VUELTA. Vanhoucke in kopgroep in eerste bergetappe, Carthy lost op eerste beklimming
Vandaag staat in de Vuelta de eerste échte bergrit op het menu. De renners moeten in totaal liefst zes beklimmingen overwinnen, de finish ligt op de top van een col van eerste categorie. Belangrijke dag voor de klassementsmannen. Wie zegeviert in de zevende etappe? Volg het hier LIVE!
Lees verder

"'Op Lara', zei Steffen terwijl hij het glas hief." Hartsvriendin Ine Nijs over de verbinding op de avond van het afscheid van Lara Switten
"Er zal altijd een voor en na zijn." Onze NINA-columniste en momblogger schreef tien maanden lang over het leven met baarmoederhalskanker als mama van drie. Dinsdag namen haar naasten afscheid van Lara Switten, een ceremonie die haar volgers thuis live konden volgen. Hartsvriendin Ine bereidde de dienst mee voor, en vertelt hoe Lara ook na haar dood zoveel mensen samenbrengt. "We moeten leven met een wereld zonder Lara. Eentje met beslist minder glitter en minder kleur, maar wel eentje met veel bewustzijn."
Lees verder

Migrant gered nabij Canarische eilanden, kustwacht vreest voor meer dan vijftig doden
Een migrant is door de Spaanse autoriteiten uit de zee gered terwijl ze op een omgekanteld bootje ronddobberde. De kustwacht trof de vrouw aan op zo'n 220 kilometer van de Canarische Eilanden. Hoewel de vrouw gered kon worden, werden nog twee lichamen gevonden en liet de migrant aan de autoriteiten weten dat de boot meer dan vijftig inzittenden zou hebben geteld.
Lees verder

Nieuwe ruimtewandeling van Chinese astronauten
Twee Chinese astronauten hebben vrijdag een nieuwe ruimtewandeling gemaakt in het kader van de assemblage van het ruimtestation dat China aan het bouwen is.
Lees verder

Politie treft tijdens verplichte sluiting half geknipte man aan op plat dak, kapper ontkent dat hij open was: "Ken die man niet"
Kapper Salah M. ontkende vandaag in de rechtbank dat hij zijn kapsalon had geopend tijdens verplichte sluiting omwille van het coronavirus. Nochtans had de politie drie personen zien weglopen en troffen ze een man met een half geknipte coupe aan op een plat dak met losse haren in het aangezicht. "Ik heb mijn zaak absoluut niet geopend, ik heb die dag enkel mijn broer zijn haar geknipt", aldus M.
Lees verder

Politie treft half geknipte man aan op plat dak tijdens verplichte sluiting, kapper ontkent dat hij open was: "Ken die man niet"
Kapper Salah M. ontkende vandaag in de rechtbank dat hij zijn kapsalon had geopend tijdens verplichte sluiting vanwege het coronavirus. Nochtans had de politie drie personen zien weglopen en troffen ze een man met een half geknipte coupe aan op een plat dak. "Ik heb mijn zaak absoluut niet geopend, ik heb die dag enkel het haar van mijn broer geknipt", aldus M.
Lees verder

Belgische rolstoelpatiënt Nigel Bailly neemt deel aan 24 uur van Le Mans: "Hier droom ik al jaren van"
Morgen gaat in Frankrijk de 24 uur van Le Mans van start. Een opvallende deelnemer uit Belgische hoek is Nigel Bailly (31). Bailly is al sinds z'n 14de verlamd in het onderlichaam. Onze landgenoot deelt de wagen met de Japanner Takuma Aoki (47), die met dezelfde handicap kampt.
Lees verder

Football Talk. Benzema langer bij Real - Onyewu krijgt bestuursfunctie bij Virton - Vier coronagevallen bij Arsenal
Real Madrid heeft het contract van Karim Benzema verlengd tot de zomer van 2023. Dat maakte de Koninklijke bekend. De 33-jarige Franse aanvaller speelt al sinds 2009 voor Real, dat hem weghaalde bij Lyon. Sindsdien maakte hij 194 doelpunten in 384 wedstrijden. Vooral na het vertrek van Cristiano Ronaldo in 2018 naar Juventus werd hij de onbetwiste aanvalsleider. Benzema won met Real onder meer vier keer de Champions League en het WK voor clubs, drie keer La Liga en twee keer de Copa del Rey.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Yves Segers toont zijn gerenoveerde pastoriewoning: "Onze jacuzzi alleen kostte 12.000 euro"
"Mijn man kon niet aarden in het huis waar ik met mijn ex woonde", zegt Yves Segers (49). Dus werd er voor een nieuwe woning gekozen. Met een gulle glimlach gooit de zanger, deze zomer al meermaals te zien in 'Tien Om Te Zien: De Zomer Van 199X', de deuren open van zijn nieuwe huis. Hij vertelt ook waar ze fors in investeerden, hoe de relatie met zijn ex is en hoe hij zijn coronakilo's kwijtraakte. "Wij hebben ons fornuis nog nooit gebruikt."
Lees verder

Overlegcomité zit samen sinds 14 uur: versoepelingen in horeca op komst
Sinds 14 uur deze namiddag buigen de verschillende regeringen in ons land zich in het Egmontpaleis in Brussel opnieuw over de coronamaatregelen. Op de agenda van het Overlegcomité staan mogelijke versoepelingen voor de horeca, de uitbreiding van de coronapas naar kleinere evenementen en de planning voor een uitfasering van de federale crisisfase.
Lees verder

LIVE VUELTA. Drie Belgen in ruime kopgroep, Roglic is rode trui virtueel kwijt
Vandaag staat in de Vuelta de eerste échte bergrit op het menu. De renners moeten in totaal liefst zes beklimmingen overwinnen, de finish ligt op de top van een col van eerste categorie. Belangrijke dag voor de klassementsmannen. Wie zegeviert in de zevende etappe? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Slechte coronacijfers betekenen strengere maatregelen op school: "Mondmaskerplicht voor secundair onderwijs lijkt ons geen luxe"
De stijgende cijfers in Vilvoorde, met maar liefst 609 besmettingen per 100.000 inwoners - oftewel 282 effectief besmette personen - maken de crisiscel extra alert. Zo vragen zij nu toestemming aan de minister voor Onderwijs om het dragen van een mondmasker in het secundair onderwijs aan te houden in de Zennestad.
Lees verder

Stierenvechtfestival in Spanje geschrapt nadat stieren 'Feminista' en 'Nigeriano' genoemd worden
De noord-Spaanse stad Gijón heeft haar eeuwenoude jaarlijkse stierenvechtfestival in de ban gedaan. Niet wegens de dierenmishandeling, maar omdat twee van deze week gedode stieren 'Feminista' en 'Nigeriano' genoemd werden. Daarmee heeft het festival volgens de burgemeester 'verschillende lijnen overschreden'.
Lees verder