Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 augustus 2021

Rachel Hazes verklaart oorlog aan Andrés ex: “Monique, ga werken voor je geld!”

HLN
Rachel Hazes verklaart oorlog aan Andrés ex: "Monique, ga werken voor je geld!"
Rachel Hazes (51) is niet van plan haar mond te houden. De moeder van André heeft het helemaal gehad met haar ex-schoondochter Monique Westenberg (43) en haalt in een interview met de Nederlandse editie van Story fel uit. Volgens 'moeder Hazes' betaalt André (27) nog steeds alle kosten voor Monique, hoewel hij ondertussen zelf ging samenwonen met zijn nieuwe vriendin Sarah van Soelen (25).
Lees verder

OPROEP. NINA zoekt mensen die hun pestkop van vroeger opnieuw regelmatig tegenkomen
Wat als jij nare ervaringen uit je jeugd juist een plaatsje had gegeven, maar je pestkop van vroeger plots weer opduikt in je leven? Op de werkvloer, bijvoorbeeld, of tijdens de oudervergaderingen van je kinderen op school. NINA zoekt mensen die daarover willen getuigen.
Lees verder

Eerste editie sinds corona: Tomorrowland Winter maakt nieuwe data bekend
Goed nieuws voor alle festivalgangers die graag in de sneeuw vertoeven: de Tomorrowland-organisatie kondigt aan dat de eerste editie van 2022 zal plaatsvinden van 19 tot 26 maart. Tijdens Tomorrowland Winter zullen de fans kunnen proeven van alles wat Alpe d'Huez Grand Domaine Ski, één van de beste wintersportgebieden ter wereld, te bieden heeft.
Lees verder

Afghaanse president gevlucht naar Verenigde Arabische Emiraten: "Hij had 169 miljoen dollar bij toen hij Afghanistan verliet"
De Afghaanse president Ashraf Ghani, die zijn land is ontvlucht toen de taliban de macht overnamen, verblijft nu samen met zijn familie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De Afghaanse ambassadeur in Tadzjikistan beweert dat Ghani ongeveer 169 miljoen dollar (ruim 144 miljoen euro) bij zich had toen hij zondag Afghanistan verliet. Eerder had ook de woordvoerder van de Russische ambassade in Kaboel geclaimd dat de president was gevlucht met vier wagens en een helikopter vol geld. Het ging klaarblijkelijk om zo veel cash dat het niet allemaal in de helikopter kon. Voor Ghani zat er niets anders op dan een deel achter te laten op de tarmac.
Lees verder

Anderlecht-vrouwen beginnen met 3-0-zege tegen Albanese kampioen aan Champions League-voorronde
De vrouwenploeg van Anderlecht heeft haar eerste horde in de Champions League-kwalificatie genomen. De Albanese landskampioen Hayasa werd met 3-0 geklopt. Zaterdag staat de volgende ronde al op het programma voor het team van coach Johan Walem.
Lees verder

Ook Amerikaanse diplomaten in Berlijn vertonen symptomen van Havanasyndroom
Duitsland is ervan op de hoogte dat medewerkers van de Amerikaanse ambassade in Berlijn symptomen kregen die passen bij het mysterieuze Havanasyndroom. Het is de eerste keer dat de symptomen officieel zijn vastgesteld bij Amerikaanse diplomaten in een ander NAVO-land.
Lees verder

Europa zet zich schrap voor nieuwe migratiecrisis: "Alles op alles zetten om te vermijden dat Afghanen ook maar in de buurt van onze grenzen komen"
Zal de machtsovername van de taliban in Afghanistan een nieuwe migratiestroom richting Europa teweegbrengen? Hoewel alles er momenteel op wijst dat de taliban hun landgenoten weinig kansen bieden om te vluchten, vrezen Europese leiders wel degelijk een herhaling van de migratiecrisis van 2015. Hoe bereiden ze zich daarop voor, welke maatregelen worden genomen en wat is de positie van ons land? Professor Europese Politiek Hendrik Vos (UGent) maakt een scherpe analyse van de situatie.
Lees verder

Weer prijs! Philipsen sprint in Albacete naar tweede ritzege: "Pagina van gisteren is zo snel omgedraaid"
Jasper Philipsen (23) heeft na de tweede ook de vijfde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Onze landgenoot van Alpecin-Fenix was in een massasprint sneller dan Fabio Jakobsen, de winnaar van gisteren. Rein Taaramäe moest z'n leiderstrui na een massale val in de finale afgeven aan Kenny Elissonde.
Lees verder

Laat niet alleen je borsten checken: "Door onwetendheid over vulva- en vaginakanker blijven velen met symptomen rondlopen"
Amper een jaar nadat er bij haar baarmoederhalskanker werd vastgesteld, namen we gisteren tijdens een aangrijpende ceremonie afscheid van NINA's columniste, momfluencer Lara Switten (35). Het verhaal van Lara bewijst hoe belangrijk het is om je regelmatig te laten controleren. Bovendien is er nog veel onwetendheid over gynaecologische kankers. Had jij al gehoord van vagina- of schaamlipkanker? Was jij op de hoogte dat de anticonceptiepil beschermend kan werken? En wist je dat sommige mensen vatbaarder zijn voor baarmoederhalskanker? Gynaecoloog Johan Van Wiemeersch en oncoloog Xuan Bich Trinh vertellen alles wat je moet weten.
Lees verder

België is officieel opnieuw vogelgriepvrij
België is officieel vrij van de vogelgriep. De Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) heeft de verklaring die het federaal agentschap voor de voedselveiligheid FAVV zelf had ingediend maandag goedgekeurd, meldt minister van Landbouw David Clarinval (MR). België kan daardoor opnieuw met derde landen handelen in pluimvee.
Lees verder

Haar papa crashte, maar Zara (19) vliegt vrolijk in haar uppie rond de wereld: "Als ik één ding vrees, is het wel de eenzaamheid"
Haar vader liet ei zo na het leven bij een vliegtuigcrash, maar dat hield Zara Rutherford niet tegen om gisterochtend in de cockpit van haar Shark Aero - een ultralicht, eenmotorig sportvliegtuigje - te kruipen voor een toertje rond de aarde. De 19-jarige uit Sint-Genesius-Rode met de Belgisch-Britse nationaliteit hoopt de jongste vrouw ooit te worden die solo rond de wereld vliegt. Als alles volgens plan verloopt, is ze begin november terug in België na een tocht van 51.000 kilometer. "Het ultieme doel is meisjes over de hele planeet warm te maken voor wetenschap en technologie in het algemeen en de luchtvaart in het bijzonder."
Lees verder

Wat een metamorfose: oude herderswoning wordt luxueus maar ingetogen vakantiehuis
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een vakantiehuis in het zuiden van Portugal.
Lees verder

Brugs transferoffensief: Club betaalt Wolves 4 miljoen voor krachtpatser Otasowie, ook Providence (Roma) op komst
Na de komst van Tibo Persyn en Stanley Nsoki lijkt Club Brugge opnieuw toe te slaan. Behoudens verrassingen wordt de komst van Owen Otasowie (20) eerstdaags wereldkundig gemaakt.
Lees verder

Club betaalt Wolves 4 miljoen voor Otasowie en ook Providence (Roma) op komst, Dost moet blijven
Na de komst van Tibo Persyn en Stanley Nsoki lijkt Club Brugge opnieuw toe te slaan. Behoudens verrassingen wordt de komst van Owen Otasowie (20) eerstdaags wereldkundig gemaakt.
Lees verder

Taliban: "Islamitische geleerden zullen beslissen over rol van de vrouw in Afghanistan"
Een raad van islamitische geleerden zal oordelen over de rol van vrouwen in Afghanistan onder heerschappij van de taliban. Dat zegt een vooraanstaande leider van de beweging vandaag. Die raad zal onder andere beslissen over het recht van vrouwen om te werken, een opleiding te genieten en over hun kledijvoorschriften.
Lees verder

Kennismaking met 'panter' Christian Kouamé, die op een zucht van Anderlecht staat: "Een spits moet niet enkel zelf willen scoren"
Tot voor een zware blessure gold als hij één van de grootste talenten in het Italiaanse voetbal, met een prijskaartje dat navenant was. Maar de verwachtingen inlossen lukte niet voor Christian Kouamé, die nu zijn carrière wil herlanceren bij Anderlecht. Paars-wit haalt een lachebekje, naar eigen zeggen staat de Ivoriaan elke dag vrolijk op. "Een leuke kerel met een goed hart." Een portret.
Lees verder

Ook in België komt er derde prik: voor wie? Ga je je er zieker door voelen dan na de tweede? En welk vaccin zal je krijgen?
De eerste Belgen zullen volgende maand al een derde dosis krijgen van het coronavaccin. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist. Voorlopig komen enkel mensen met een verzwakt immuunsysteem in aanmerking, maar dat betekent niet dat zo'n extra prik helemaal van de baan is voor andere risicopatiënten of voor bejaarden. Zorgt een derde prik voor (nog) meer bijwerkingen? Is het gevaarlijk om vaccinmerken door elkaar te gebruiken? En wat zijn de andere landen van plan? De belangrijkste vragen beantwoord.
Lees verder

Paris Hilton ziet haar bruiloft groots: "Ik wil zo'n tien verschillende jurken dragen"
Een klein bescheiden huwelijk? Da's niets voor Paris Hilton. De 40-jarige hotelerfgename geeft binnenkort het jawoord aan ondernemer Carter Reum (40) en die heuglijke gebeurtenis moet een groots evenement worden. "Ik wil zo'n tien verschillende jurken dragen", vertelt ze.
Lees verder

Ferrari van Belg in beslag genomen na snelheidsovertreding in Frankrijk
Een Belgische bestuurder is als gevolg van een snelheidsovertreding op een Franse autostrade zijn peperdure Ferrari kwijtgespeeld. Hij werd door de politie betrapt toen hij 242 km/u reed. Naast hem lag een passagier te slapen. De politie nam de Ferrari in beslag. De bestuurder belde dan maar een taxi om in het zuiden te geraken.
Lees verder

Steunfonds Slachtoffers Pukkelpopstorm keert resterende 290.000 euro uit en stopt
Tien jaar na het Pukkelpopdrama houdt het 'Steunfonds Slachtoffers Pukkelpopstorm' het voor bekeken. De resterende 290.000 euro wordt met een verdeelsleutel verdeeld onder de slachtoffers met blijvende medische kosten. "Ik kan u verzekeren dat het bedrag tot de laatste eurocent naar de slachtoffers gaat en dat we altijd bereikbaar zullen blijven voor morele bijstand", zegt voorzitter Stijn Meuris.
Lees verder