Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 augustus 2021

Priester vermoord in Frankrijk: dader is vermoedelijke brandstichter van kathedraal in Nantes

HLN
Priester vermoord in Frankrijk: dader is vermoedelijke brandstichter van kathedraal in Nantes
In een dorp in het westen van Frankrijk, Saint-Laurent-sur-Sèvre, is een priester vermoord, vermoedelijk door een Rwandees die in 2020 betrokken zou zijn geweest bij een brandstichting in de kathedraal van Nantes. De man heeft zichzelf maandag bij de politie in het departement Vendée gemeld en gezegd dat hij de priester heeft vermoord.
Lees verder

"Ik heb áltijd snack in mijn handtas zitten." Zo blijft Radio 1-stem Layla El-Dekmak fysiek en mentaal gezond
Layla El-Dekmak (33) is radio­presentatrice en de vrouw achter Radio 1-podcast 'Lijf', een reeks over hoe we naar ons lichaam kijken en wat dat zegt over onze maatschappij. Door het scherm van de videocall heen voelen we: deze vrouw staat in haar kracht. Zonder schroom zet ze haar fysieke en mentale welzijn altijd op de eerste plaats. "Mijn vrienden zijn het gewend dat ik zeg: 'Ik kan niet.' Ik haal nu eenmaal energie uit alleen zijn." Ze deelt haar belangrijkste gezonde gewoontes voor minder (werk)stress, meer zelfliefde, minder hangry zijn en meer geluk.
Lees verder

De gezonde gewoontes van Radio 1-stem Layla El-Dekmak: "Voltijds werken aan dit ritme? Nee. Het leven is daar te mooi voor"
Layla El-Dekmak (33) is radio­presentatrice en de vrouw achter Radio 1-podcast 'Lijf', een reeks over hoe we naar ons lichaam kijken en wat dat zegt over onze maatschappij. Door het scherm van de videocall heen voelen we: deze vrouw staat in haar kracht. Zonder schroom zet ze haar fysieke en mentale welzijn altijd op de eerste plaats. "Mijn vrienden zijn het gewend dat ik zeg: 'Ik kan niet.' Ik haal nu eenmaal energie uit alleen zijn." Ze deelt haar belangrijkste gezonde gewoontes voor minder (werk)stress, meer zelfliefde, minder hangry zijn en meer geluk.
Lees verder

Lukaku mét Chelsea-shirt gespot in Milaan bij afleggen medische tests, enkel papierwerk houdt toptransfer nog op
Didier Drogba koos zondagmiddag de vlucht vooruit. De Chelsea-legende kondigde de terugkeer van Romelu Lukaku (28) naar Londen aan. Het papierwerk houdt de afhandeling van een transfer van 115 miljoen euro op. Ondertussen legt hij een deel van zijn medische testen af in een kliniek Milaan.
Lees verder

Nieuw videobewijs van aanwezigheid lynx in de Semoisvallei in België
Er is nieuw videobewijs opgedoken van de aanwezigheid van de lynx in de Semoisvallei in ons land. Vorig jaar was er fotobewijs, maar dit keer staat "het spook van het bos," zoals de lynx ook genoemd wordt, op video. Dat maakte Jan Loos van natuurvereniging Landschap vzw maandag bekend. "Met deze nieuwe video is onomstotelijk aangetoond dat de Europese lynx zich in onze Ardennen heeft gevestigd. Het zijn geen beelden van een toevallige zwerver, maar van een territoriaal gevestigd dier", zegt Jan Loos.
Lees verder

Geen vlees meer op menu VW-kantine in Wolfsburg
Curryworst is een populair lunchgerecht in Duitsland, ook bij de arbeiders van de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg. Maar in de loop van de maand wordt die worst vervangen door plantaardige alternatieven, zo blijkt uit een interne mededeling aan het personeel. Volkswagen schrapt alle vlees in zijn kantine, vis zal wel nog af en toe op het menu staan.
Lees verder

Al 109 verkeersdoden, één daarvan is de vriendin van Niels: "Dat kom je nooit meer te boven"
Het aantal verkeersdoden in Vlaanderen blijft stijgen. In de eerste helft van het jaar zijn er 109 mensen gestorven in het verkeer - het hoogste aantal in vijf jaar. 109 doden betekent ook 109 families die een geliefde nooit meer terugzien. Niels De Vleesschouwer getuigt over hoe hij z'n vriendin Kirsten verloor bij een fietsongeval. Niels zag het drama met eigen ogen gebeuren.
Lees verder

Klimaatexpert Philippe Huybrechts: "Opwarming zet zich steeds verder door, extremen zullen extremer worden"
Volgens het nieuwste rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC) is er geen twijfel meer dat menselijke activiteit aan de basis van de klimaatopwarming ligt. Een opwarming van 1,5 graden Celsius wereldwijd is bijgevolg niet meer te vermijden. Ook volgens klimaatwetenschapper aan de VUB en medewerker aan het rapport Philippe Huybrechts intensifieert de klimaatverandering zich met rasse schreden.
Lees verder

CELEBS 24/7. Shawn Mendes is jarig en wie is deze waaghals?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

SHOWBITS. Rachel Hazes herdenkt haar overleden echtgenoot en James en Dorian kregen een bijzonder huwelijkscadeau
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Loekasjenko ontkent betrokkenheid ontvoeringspoging Tsimanoeskaja en moord op Tsjitsjov
De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft maandag alle betrokkenheid bij de ontvoeringspoging van de Wit-Russische atlete Kristsina Tsimanoeskaja en de moord op de Wit-Russische activist Vitali Tsjitsjov ontkend. Loekasjenko dreigde ook met tegenmaatregelen, als de Europese Unie nieuwe sancties tegen zijn regime zou uitvaardigen.
Lees verder

Meghan Markles verjaardagswens draait uit op een flop
Meghan Markle werd op 4 augustus 40 jaar oud. Om die dag te vieren had ze maar één wens: een post op sociale media, die een belangrijke boodschap bevatte, zoveel mogelijk delen. Dat draaide jammer genoeg voor de hertogin van Sussex uit op een ware flop. 24 uur nadat ze haar videoboodschap de wereld in stuurde, werd die slechts 200 keer gedeeld.
Lees verder

Opleiding dierenarts krijgt toegangsexamen vanaf 2023-2024
Er komt een toelatingsexamen voor de opleiding Diergeneeskunde. Vanaf academiejaar 2023-2024 mag slechts een vooraf vastgelegd aantal studenten starten aan de opleiding. Vlaams minister van Onderwijs en Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil zo de kwaliteit van de opleiding vrijwaren. "De kwantiteit beperken om de kwaliteit te bewaren", zegt Weyts.
Lees verder

Taliban veroveren zesde provinciehoofdstad in Afghanistan
De militant-islamitische taliban hebben hun militair offensief in Afghanistan met succes voortgezet en de zesde provinciehoofdstad op rij veroverd. Ze hebben maandag de controle overgenomen in Aybak in de provincie Samangan in het noorden van het land. Ze hebben nu hun pijlen gericht op Mazar-i-Sharif, de grootste stad in dat deel van het land.
Lees verder

Japanse stad Nagasaki herdenkt atoomaanval tijdens Tweede Wereldoorlog
De Japanse stad Nagasaki heeft de 76ste verjaardag van de verwoesting door de Amerikaanse atoombom herdacht. Op de ceremonie benadrukte de burgemeester Tomihisa Taue dat er een nieuw akkoord over een nucleair verbod moet komen. "Wereldleiders moeten zich inzetten voor de vermindering van nucleaire wapens en moeten vertrouwen opbouwen", klonk het.
Lees verder

Waarom een bolletje ijs op de tv-set naar aardappelpuree smaakt: de 10 leukste keukengeheimen van 'Thuis' en 'Familie'
In bijna elke aflevering van 'Thuis' en 'Familie' wordt er ontbeten, getafeld of een meeneemsnack gehaald. Eten is ook in soapland dagelijkse kost. Maar wist je dat het bolletje ijs dat Peter in 'Familie' uitschept, gekleurde aardappelpuree is? En dat er onder bijna elk kopje koffie een bolletje plasticine hangt? Dit zijn de 10 leukste keukengeheimen van de tv-makers op een rij.
Lees verder

Vakbond vraagt aanstelling sociaal bemiddelaar in sociaal conflict bij Brussels Airlines
De CNE, de Franstalige vleugel van de christelijke vakbond, heeft de aanstelling van een bemiddelaar gevraagd in het sociaal conflict bij Brussels Airlines. Dat verklaarde CNE-afgevaardigde Didier Lebbe maandag na afloop van een nieuwe vergadering met de directie van de luchtvaartmaatschappij.
Lees verder

Boysband Five maakt na 20 jaar comeback en lanceert nieuwe muziek
Wie de bandleden van het Britse Five - ook bekend als '5ive' - bekeek, kon er niet omheen: Sean Conlon, Ritchie Neville, Scott Robinson, Abz Love en Jason 'J' Brown deden alle harten van hun fans sneller slaan. In 1997 werd de groep opgericht door het team achter de Spice Girls, maar amper vier jaar later gingen de jongens alweer uit elkaar. Maar daar komt nu verandering in: meer dan 20 jaar na hun afscheid maakt de Britse boysband nu een comeback.
Lees verder

Lijst met teruggeroepen producten wordt langer: meer dan 40 voedingsmiddelen uit de rekken door pesticide
IJsjes van Twix, Snickers, Bounty, M&M's en KIRI-smeerkaas: allemaal worden ze uit de winkelrekken gehaald vanwege een te hoog gehalte ethyleenoxide, een pesticide. Het is niet de eerste keer dat dat gebeurt. Eerder al werden ook Bicky-sauzen en kruiden teruggeroepen. Hier kunt u de volledige lijst met teruggeroepen voedingsmiddelen terugvinden.
Lees verder

Buschauffeur krijgt klap tegen hoofd van ontevreden reizigers
Een buschauffeur van De Lijn 640 is ter hoogte van Maria-ter-Heide (Brasschaat) enkele dagen geleden het slachtoffer geworden van fysieke agressie. De man kreeg een slag tegen het hoofd met een stok en is een tijdje werkonbekwaam. Vorig jaar werden er 1.379 gevallen van agressie tegen chauffeurs gemeld. In 132 gevallen ging het om fysiek geweld.
Lees verder