Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 augustus 2021

Peter Van de Veire presenteert voor de tweede keer ‘Het Rad’: “Als je boven het maaiveld uitsteekt, staan er al...

HLN
Peter Van de Veire presenteert voor de tweede keer 'Het Rad': "Als je boven het maaiveld uitsteekt, staan er altijd zure zeisen klaar"
Peter Van de Veire (49) amuseert zich te pletter met zijn tv-werk. Momenteel presenteert hij zijn tweede seizoen van 'Het Rad'. Maar we kennen hem natuurlijk ook als stem van de Ochtendshow op MNM. "Ik maak al dertig jaar geen deel meer uit van de doelgroep van de zender waarvoor ik werk", realiseert hij zich. Gelukkig heeft hij zijn kinderen nog om hem bij de pinken te houden: "Ik vind het heel moedig hoe mijn dochter alle taboes in de wereld omver wil werpen."
Lees verder

Oma heeft een blauw oog na rake klap van agent
Een vijftigjarige oma uit Oldham, bij Manchester, heeft een blauw oog opgelopen bij een confrontatie met de politie. De vrouw kreeg een klap toen haar zoon gearresteerd werd. Beelden van de hardhandige arrestatie circuleren op sociale media.
Lees verder

Bye bye saaie muur: met deze vijf tips geef jij je tuinschutting een make-over
Staat je tuin, balkon of terras vol met schitterende planten en een mooie tuinset? Dan kan een kale schutting of muur een doorn in het oog zijn. Tijd om daar verandering in te brengen. Met deze tips van vtwonen maak je de schutting of muur één met de tuin.
Lees verder

Israël registreert voor het eerst in zes maanden opnieuw meer dan 6.000 coronabesmettingen
Ondanks een van de snelste vaccinatiecampagnes ter wereld, heeft Israël voor het eerst in een half jaar opnieuw meer dan 6.000 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Maandag werden 6.275 nieuwe gevallen opgetekend, meldt het Israëlische ministerie van Volksgezondheid dinsdag.
Lees verder

Catherine Zeta-Jones speelt iconische moeder Morticia in reeks over 'The Addams Family'
Catherine Zeta-Jones (51) gaat de iconische rol van moeder Morticia spelen in een nieuwe live-action reeks over 'The Addams Family'. Regisseur van dienst is Tim Burton (62).
Lees verder

Is Banksy op vakantie aan Britse oostkust? Acht mogelijke werken van de anonieme graffitikunstenaar opgedoken
Op verschillende plaatsen langs de Britse oostkust zijn acht graffitiwerken opgedoken waarvan vermoed wordt dat ze van de hand van de anonieme graffitikunstenaar Banksy zijn.
Lees verder

Margriet Hermans maakt een grote blunder in 'Het Rad': "Is dit een andere zender?"
Margriet Hermans (67) is de letterzetter in 'Het Rad' vanavond. Maar ze maakt geen goede beurt wanneer ze de studio inwandelt. "Ben ik niet bij VTM?"
Lees verder

Liers gezin verloor sieraad van overleden dochtertje in buurt ziekenhuis: "Wie vond armbandje van Olivia?"
Het gezin Van den Eynde-Thys uit Lier is op zoek naar het verloren geraakte armbandje van overleden dochtertje Olivia. De familie speelde het emotioneel erg waardevolle sieraad vrijdagmiddag kwijt in de omgeving van het Lierse Heilig-Hartziekenhuis.
Lees verder

Michel Vlap kiest met FC Twente voor avontuur in eigen land: "Ik wil niet zeggen dat ik mislukt ben"
Het heeft even geduurd, maar Michel Vlap mag zich speler van FC Twente noemen. Na een half jaartje bij Bundesliga-club Arminia Bielefeld leent Anderlecht de Nederlander opnieuw uit. Nu de laatste handtekening is gezet, kan de 24-jarige aanvallende middenvelder dinsdag het veld op. "Waar deuren dichtgaan, gaan ook weer deuren open", blikt hij terug.
Lees verder

SpaceX wil digitaal reclamebord richting de ruimte lanceren: betalen per pixel en mogelijk met cryptomunten
Adverteerders die extra hard in het oog willen springen, kunnen binnenkort hun reclameboodschappen vanuit de ruimte aan de wereld tonen. Dat is althans het doel van de Canadese startup Geometric Energy Corporation (GEC) die in samenwerking met SpaceX een digitaal reclamebord in een baan rond de aarde wil lanceren.
Lees verder

OPROEP. "Uitspraken Eddy Demarez komen overal voor." Hoor jij ze ook op het werk?
"Dit zeg je gewoon niet. Niet op een sportredactie, maar evenmin op cafe of privé", reageert ex-Belgian Cat Ann Wauters na de onfortuinlijke uitspraken van Sporza-commentator Eddy Demarez (53). Vrouwen halen aan dat het op sommige werkvloeren al jaren schering en inslag is: de (kwetsende) grapjes die ze - in hun gezicht of achter hun rug - te horen krijgen. Omdat ze een vriendin hebben, omdat ze groter zijn dan 'gemiddeld',...
Lees verder

Een lagere energiefactuur dankzij een slimme meter? Zo krijg je dat voor elkaar
Een digitale meter voor elektriciteit krijgt wel eens het label 'slimme meter' opgekleefd, maar helaas is dat verkeerd. Het toestel zonder meer is niet 'slimmer' dan een analoge meter. Het verschil schuilt er echter in dat je het kan koppelen aan extra apps of toestellen die wél slim zijn. Mijnenergie.be legt uit hoe je handig gebruik maakt van zulke apparatuur om toestellen aan te sturen en je verbruik te monitoren.
Lees verder

Turkije slaakt zucht van opluchting: bijna alle bosbranden geblust in het land
Twee weken na de uitbraak van de ergste bosbranden in tien jaar is het grootste gevaar in Turkije geweken. Volgens officiële berichten is in de zuidwestelijke provincie Mugla nog slechts één bosbrand niet onder controle.
Lees verder

Marc Coucke en Bart Versluys nemen luxehotel La Réserve in Knokke over: "Moet paradepaardje van de kust worden"
Marc Coucke wordt samen met Bart Versluys de nieuwe eigenaar van La Réserve. Het hotel is een van de bekendste luxeresorts van ons land op een van de meest bekende plaatsen: vlak bij het Casino van Knokke. "We willen er opnieuw het paradepaardje van de kust van maken", zegt Coucke.
Lees verder

Anna (5) vecht al drie jaar tegen hersentumor: familie start fundraising om medische kosten te dekken
Al drie jaar vecht Anna (5) Terreur tegen een hardnekkige hersentumor. Sinds de diagnose, in september 2018, is het meisje al zes keer geopereerd en heeft ze een langdurige chemokuur doorlopen, wat aanvankelijk leek aan te slaan. Het gezin kreeg nu echter een nieuwe opdoffer: Anna staat voor een nieuwe chemokuur van een jaar. De familie is met een fundraising gestart om de medische kosten te kunnen dekken.
Lees verder

KOERS KORT. Ook George Bennett vervoegt de rangen van UAE
George Bennett is de nieuwste aanwinst van UAE Team Emirates. Hij tekent een contract tot 2023 bij de ploeg van Tadej Pogacar. De 31-jarige Nieuw-Zeelander komt over van Team Jumbo–Visma. Hij was recent ook nog actief op de Spelen voor zijn land.
Lees verder

Zoon van ex-profvoetballer die gouden hockeysucces moet verlengen en Cat die Tokio-tranen wil uitwissen: deze Belgische talenten gaan voor olympische glorie in Parijs
Nu de scheld- en huilbuien verleden tijd zijn, voelt de zoon van een ex-profvoetballer zich helemaal klaar om het gouden succes van de Red Lions te verlengen. In de vijfdelige reeks 'Next Gen olympiërs' maakt u kennis met 24 Belgische pareltjes die op de Olympische Spelen van Parijs dromen van een finale en zelfs de Brabançonne. Een 'rising star' dus die voor dubbel hockeygoud gaat, maar ook iemand die Tia Hellebaut wil opvolgen en een Belgian Cat die de tranen in Tokio moet doen vergeten. "Ze is nu al een van de sleutelspeelsters, dat zie je niet vaak op 16 jaar."
Lees verder

Christian Eriksen spreekt 9-jarig meisje dat hartoperatie moet ondergaan moed in: "Je zal snel terugkeren naar het normale leven, net als ik"
Lotgenoten. Christian Eriksen (29) heeft een 9-jarig meisje dat een hartoperatie moet ondergaan via een videoboodschap moed ingesproken. "Ik weet zeker dat je snel terugkeert naar het normale leven, net als ik."
Lees verder

Noord-Korea neemt inter-Koreaanse telefoon al niet meer op
Noord- en Zuid-Korea hadden de 'hotline' tussen beide landen nog maar pas weer hersteld, maar Noord-Korea neemt de telefoon nu al niet meer op. Dat melden de Zuid-Koreanen dinsdag, die via de 'inter-Koreaanse communicatielijn' dagelijks naar de dictatuur bellen. Daarmee kunnen de twee totaal verschillende Korea's normaal toch nog een beetje contact houden.
Lees verder

Nog meer producten uit de rekken: La William roept ketchup en martinosaus terug wegens aanwezigheid pesticide
De sauzenfabrikant La William roept verschillende ketchupproducten en martinosaus terug. De sauzen bevatten het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide, "in niveaus die hoger zijn dan toegestaan door de EU-wetgeving", meldt La William. De lijst met teruggeroepen producten wordt zo weer een beetje langer. De volledige lijst met teruggeroepen voedingsmiddelen kan u hier terugvinden.
Lees verder