Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 augustus 2021

Paus roept in videoboodschap iedereen op zich te laten vaccineren

HLN
Paus roept in videoboodschap iedereen op zich te laten vaccineren
Paus Franciscus heeft iedereen aangespoord zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat deed hij in een videoboodschap samen met zes andere kardinalen en aartsbisschoppen uit Noord- en Latijns-Amerika. "Ze geven ons hoop om de pandemie te beëindigen, maar enkel en alleen als ze voor iedereen beschikbaar zijn en als we samenwerken", zegt hij.
Lees verder

Vaccinatieplicht voor werknemers Australische luchtvaartmaatschappij Qantas
De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways wil dat alle werknemers worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Qantas wil zo voorkomen dat het virus zich kan verspreiden.
Lees verder

Deze actrice volgt Free Souffriau op als Mega Mindy
Actrice Lotte Stevens (27) zal in de nieuwe Mega Mindy Theatershow in de huid van de superheldin kruipen. Ze volgt daarmee Free Souffriau op, die vijftien jaar gestalte gaf aan het alter ego van Mieke Fonkel. Voor haar tegenspeler Mega Toby zullen komende tijd audities worden gehouden.
Lees verder

10 jaar na Pukkelpop-drama: Wat is er veranderd bij het KMI?
Exact 10 jaar geleden vond de verwoestende storm plaats op Pukkelpop, die het leven kostte aan vijf mensen. Maar wat is er nu veranderd bij het KMI? "We kunnen de burgers sneller info geven over hevige neerslag of hagelstenen, maar we zoeken nog steeds een betrouwbare manier om rukwinden te voorspellen", verklaart weerman David Dehenauw.
Lees verder

'Zodiac met vluchtelingen' blijkt entourage van zwemster Marieke Blomme: reddingsactie afgeblazen
Dat Marieke Blomme (40) op woensdag de volledige Belgische kustlijn probeert af te zwemmen in amper 18 uur, dat was sommigen blijkbaar ontgaan. Bij noodcentrale 112 liep woensdagmorgen rond 7.30 uur namelijk een verontrustende oproep binnen. Een getuige zag zeven personen op een zodiac voor de kust van De Panne, mogelijk vluchtelingen.
Lees verder

KOERS KORT. Cavagna blijft bij Deceuninck-Quick.Step - Nieuwe Oostenrijkse ploegmaat voor Van Avermaet en co
Rémi Cavagna (26) heeft z'n aflopende contract bij Deceuninck-Quick.Step verlengd tot eind 2023. De Franse kampioen op de weg komt sinds 2017 uit voor de ploeg van Patrick Lefevere, die hem overhevelde van de intussen ter ziele gegane opleidingsploeg. In die periode won Cavagna onder meer een rit in de Vuelta en werd hij zowel op de weg als tegen de klok Frans kampioen.
Lees verder

KOERS KORT. Nieuwe Oostenrijkse ploegmaat voor Van Avermaet, Naesen en co
AG2R Citroën heeft zich voor de volgende twee seizoenen versterkt met Felix Gall (23). De Oostenrijker komt over van Team DSM, ondanks een lopend contract. "Ik had iets nieuws nodig na vijf jaar in dezelfde structuur", verduidelijkt Gall z'n overstap. De juniorenwereldkampioen van 2015 is de volgende in het rijtje renners dat de deur van Team DSM vroegtijdig achter zich dichttrekt, na onder meer Marcel Kittel, Warren Barguil en Tom Dumoulin. Mogelijk volgt ook Ilan Van Wilder binnenkort z'n voorbeeld.
Lees verder

Driedubbele beglazing: dit is de weerspiegeling op je energiefactuur
Plan je te investeren in nieuwe ramen? Tegenwoordig heb je de keuze uit twee energiezuinige opties: dubbel hoogrendementsglas of driedubbele beglazing. Wat zijn precies de verschillen en welk type biedt het interessantste kostenplaatje? Mijnenergie.be verhelpt het dilemma.
Lees verder

Twitter geeft gebruikers mogelijkheid om 'misleidende inhoud' te rapporteren
Twitter heeft een nieuwe functie aangekondigd waarbij gebruikers misleidende inhoud kunnen rapporteren. Het platform stelt vast dat er steeds meer foute informatie de ronde gaat sinds het begin van de coronapandemie. Verschillende critici drukten in het verleden al uit dat Twitter niet genoeg doet om de strijd tegen nepnieuws aan te gaan, maar daar zou deze functie verandering in moeten brengen. De nieuwe tool is voorlopig enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië en Zuid-Korea.
Lees verder

Situatie nabij Saint-Tropez blijft zorgwekkend, enorme bosbrand eist eerste dodelijk slachtoffer
De brand die sinds maandag het hinterland van de mondaine Franse badplaats Saint-Tropez aan de Côte d'Azur teistert, is nog niet onder controle en woedde al over 7.000 hectare. Bovendien is een persoon dood aangetroffen, zo heeft de prefectuur van de Var woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Personen met verminderde immuniteit krijgen derde prik
Personen met een verminderde immuniteit krijgen een derde prik aangeboden. Dat heeft de IMC Volksgezondheid beslist, tweet minister Wouter Beke.
Lees verder

Derde prik voor personen met verminderde immuniteit
Personen met een verzwakte immuniteit, veroorzaakt door een bepaalde aandoening of door een behandeling, zullen een derde prik met een coronavaccin kunnen krijgen. Dat heeft de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid beslist, kondigt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) aan op Twitter.
Lees verder

Nederlandse topgangster runt de boel vanuit de gevangenis: intimidatie van personeel en medegedetineerden
Oud-Hells Angels-kopstuk Lysander de R. zorgt voor een schrikbewind binnen het Justitieel Complex Zaanstad. De voorman van de MC Hardliners zou personeelsleden en medegedetineerden intimideren en stuurt zijn nieuwe club volledig aan vanuit de bajes. Dat melden uiterst bezorgde personeelsleden van de gevangenis aan De Telegraaf. Vandaag is het kopstuk overgeplaatst.
Lees verder

Opnieuw een streep door Grand Prix van Japan: andere circuits tonen interesse
De Grote Prijs van Japan, gepland voor 10 oktober, is van de baan. Gezien de oplopende coronacijfers in het land heeft de overheid de race afgelast. De Formule 1 denkt een paar weken nodig te hebben om de definitieve kalender voor 2021 vast te stellen.
Lees verder

In vier stappen naar energiezuinige verlichting: zoveel geld kan je ermee besparen
Je staat er misschien niet meteen bij stil, maar door te kiezen voor energiezuinige verlichting kan je heel wat besparen. Ben jij nog niet helemaal thuis in de wereld van leds en geconnecteerde verlichting? Dit stappenplan van bouwsite Livios helpt je om je verlichting energiezuinig én gebruiksvriendelijk te maken.
Lees verder

Afghaanse atlete zou geschiedenis schrijven op Paralympische Spelen, maar ziet droom nu in rook opgaan: "Ik ben opgesloten"
De machtsovername van de taliban in Afghanistan treft ook atleten. Zo smeekt Zakia Khudadadi (23) om hulp. De para-taekwondo-atlete hoopte geschiedenis te schrijven op de Paralympische Spelen, maar zag die droom in rook opgaan.
Lees verder

Sven Jaecques leidt Antwerp met branie door transferperiode: "'Gheysens gooit met geld'. Die perceptie is gewoon fout"
Sven Jaecques is The Architect. Dat de Royal Antwerp Football Club Radja Nainggolan, Björn Engels en andere Michel-Ange Balikwisha's aantrok, draagt zijn handtekening. Maar achter zijn schouder kijkt bouwheer Paul Gheysens mee. En Luciano D'Onofrio mag dan misschien wel weg zijn op de Bosuil, zijn invloed is nog altijd voelbaar. "Frey, Eggestein en Bataille zijn ook zijn werk."
Lees verder

Scherpe humor en ironie: dit zijn onze favoriete satirische series
Een stevige sneer, humoristische maatschappijkritiek en ironie in overvloed: er zijn weinig redenen om niet van satirische reeksen te houden. Sinds deze week kan je het derde seizoen van het wereldwijd bejubelde 'Search Party' (Streamz) bingewatchen. Voor deze gelegenheid vulden wij onze Kijkgids aan met onder meer het controversiële 'The Prince' (HBO Max) waarin men de spot drijft met het Britse koningshuis en de absurdistische Nederlandse sketch-serie 'Trecx' (Prime Video). Geniet van de scherpste satirische reeksen uit streamingland!
Lees verder

Lesley-Ann Poppe mikt op Nederlandse beauty-markt: "Om als zakenvrouw au sérieux te worden genomen moest ik weg uit de tv-wereld"
"Onze au pair staat na een jaar op het punt te vertrekken, ik zal haar missen", aldus Lesley-Ann Poppe (42), mama van drie. Zij en haar man Kevin (33) hebben het dan ook erg druk: met hun Beauty & Medical Academy steken ze binnenkort de Nederlandse grens over. Dat veroorzaakt heel wat stress, gezien ze hen daar niet graag zien komen. Een gesprek over haar carrière, de reden voor hun noodgedwongen verhuis en haar opspelende kinderwens: "Een vierde keizersnede is gevaarlijk, maar ik zou er toch nog eentje bij willen."
Lees verder

Sinéad O'Connor steekt prins Harry een hart onder de riem in open brief: "Ik identificeer me met jouw verdriet"
Sinéad O'Connor (54) laat weer van zich horen. De zangeres - die tegenwoordig als moslima door het leven gaat en de naam Shuhada Sadaqa aannam - legt haar ziel bloot in een open brief aan de Britse prins Harry (36). Daarin schrijft ze dat zij en de prins veel met elkaar gemeen hebben en dat ze zich kan identificeren met zijn verdriet.
Lees verder