Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 15 augustus 2021

Paleismedewerkers over aanklacht prins Andrew: “Zijn verhaal komt niet overeen met wat hij eerder zei”

HLN
Paleismedewerkers over aanklacht prins Andrew: "Zijn verhaal komt niet overeen met wat hij eerder zei"
Volgens Britse paleismedewerkers rammelt de verdediging van prins Andrew (61) over het vermeende seksuele misbruik van Virginia Roberts Giuffre (38). "Wat hij nu zegt komt niet overeen met wat hij eerder zei", klinkt het in The Sunday Times.
Lees verder

Hulpverleenster Jeannine De Beleyr (71) getuigt uit zwaar getroffen Haïti: "Hulpverlening zal bijzonder moeilijk worden door politieke chaos"
Het door een zware aardbeving getroffen Haïti zal de komende weken en maanden heel wat hulp uit het buitenland kunnen gebruiken. Dat zegt Jeannine De Beleyr uit Belsele die al meer dan dertig jaar in het land woont en werkt in een centrum voor onderwijs en gezondheidszorg. "We hebben leren leven met aardbevingen maar dit keer kon het op geen slechter ogenblik gebeuren."
Lees verder

"Ik hoorde nooit 'pas op', maar wel 'maak er het beste van'." Eline De Munck vertelt over haar jeugd zonder angsten
"De boosheid die ik had als jong meisje, stond in schril contrast met de rust die mijn ouders altijd hebben uitgestraald." Vanaf vandaag praat journalist Anke Michiels elke week met een bekende Vlaming over het nest waarin hij, zij of die geboren is. Over ouders en opgroeien. Over vertrekken maar altijd weer aanmeren. Een gesprek over hun ankerpunt. Eline De Munck (33) van Odette Lunettes blikt als eerste terug op haar jeugd. "Ik ben blij dat ik mijn ouders nooit opzettelijk gekwetst heb."
Lees verder

LIVE. We voetballen weer! Kunnen Standard en Beerschot wel doelpunten maken in de tweede helft?
• Vierde speeldag • Aftrap: 13u30 • Standard verloor vorige week met 2-5 tegen Antwerp • Beerschot staat laatste met 1/9
Lees verder

Wagen vliegt in brand na crash tegen boom: vrouw overleden
Op de Ninoofsesteenweg op de grens van Pepingen en de Gooikse deelgemeente Kester is zondagmiddag een dodelijk verkeersongeval gebeurd.
Lees verder

Pieter Heemeryck kwalificeert zich in Frankfurt voor Ironman Hawaï
België heeft zeker al twee mannelijke profs begin oktober op het WK Ironman in Hawaï. Na Bart Aernouts eerder dit jaar slaagde ook Pieter Heemeryck erin zich te plaatsen voor de moeder alles triatlons. Heemeryck had daarvoor genoeg aan een vierde plaats in de Ironman van Frankfurt.
Lees verder

LIVE. Kan Beerschot in slotminuten eindelijk scoren op het Kiel, of gaat Standard met zege lopen?
• Vierde speeldag • Aftrap: 13u30 • Standard verloor vorige week met 2-5 tegen Antwerp • Beerschot staat laatste met 1/9
Lees verder

Niccolò Bonifazio volgt zichzelf op in de GP Jef Scherens, Thibau Nys gaat tegen de grond
Niccolò Bonifazio heeft de 54e editie van de GP Jef Scherens op zijn naam geschreven. De 27-jarige Italiaan vanTeam TotalEnergies maakte net als in 2019 het zegegebaar. Topfavoriet Tim Merlier kwam er niet aan te pas.
Lees verder

SHOWBITS. Ella Leyers leeft zich uit als surfbabe en Eline De Munck voelt zich betrapt
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Domper voor Antwerp: topschutter Michael Frey twee tot drie maanden out
Opdoffer van formaat voor R. Antwerp FC, maar zeker voor Michael Frey. De Zwitserse topschutter van de Great Old, die met zes goals in drie matchen als een raket aan het seizoen begon, is voor langere tijd onbeschikbaar.
Lees verder

Letland organiseert coronaproof festival op water
In Letland hebben organisatoren een originele manier gevonden om coronaveilige festivals te houden. Zo worden de waterwegen in het land gebruikt als setting voor een niet-alledaagse muzikale ervaring. Mensen komen in bootjes kijken naar het concert, dat zich afspeelt op een podium aan de oevers van een meer of rivier. Muziekfans zijn alvast laaiend enthousiast over het initiatief. "Hopelijk blijven zulke festivals doorgaan zelfs wanneer het virus er niet meer is", klinkt het.
Lees verder

Klauss bezorgt Standard de zege tegen onmondig Beerschot, dat op laatste plaats blijft hangen
Standard heeft zich hersteld van de zware opdoffer die het vorige week kreeg toegediend van Antwerp. De Rouches hadden hun werk tegen die andere Antwerpse club Beerschot, maar haalden het wel met het kleinste verschil. Beerschot blijft achter met een schamele één op twaalf en een compleet gemiste start.
Lees verder

Nog negentien branden actief in het noorden van Algerije
In het noorden van Algerije bestrijdt de brandweer zondag nog negentien actieve branden, aldus de autoriteiten. Dit gebeurt in tien prefecturen die door bosbranden zijn getroffen en waar sinds maandag negentig mensen zijn omgekomen, onder wie 33 soldaten.
Lees verder

CELEBS 24/7. 'Game Of Thrones'-koppel houdt reünie en Paris Hilton stelt haar nieuwe single voor
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. AA Gent wil tegen KV Mechelen eerste zege in de Jupiler Pro League boeken
• Vierde speeldag • Aftrap: 16u • AA Gent wil op elan van tegen Riga verdergaan • KV Mechelen pakte 0/6 tegen Seraing en Eupen
Lees verder

Duizenden mensen geëvacueerd in Dortmund na ontdekking bom uit WOII
In de Duitse stad Dortmund zijn duizenden mensen geëvacueerd na de ontdekking van een bom van 250 kilo, daterend van de Tweede Wereldoorlog. Het explosief van Britse origine is nog intact.
Lees verder

Superfan Andy Peelman bezoekt razend populair 'F.C. De Kampioenen'-kamp: "Ik ken de afleveringen beter dan de acteurs zelf"
Voor heel wat 'F.C. De Kampioenen'-fans bestaat er geen andere reeks die zo'n impact op hun leven heeft gehad. Ook voor Andy Peelman niet. "Zelfs op reis kijk ik élke avond in bed nog naar een aflevering", vertelt de acteur die deze week een zomerkamp bezoekt dat volledig in het teken staat van de plezantste voetbalploeg van het land. Wie is er het meest enthousiast: Andy of de aanwezige kinderen? Oordeel vooral zelf.
Lees verder

Binnenlandse toptransfer in de maak? AA Gent ligt in pole positie voor OHL-spits Henry
In zijn zoektocht naar een vervanger voor Roman Yaremchuk, richt AA Gent zijn pijlen vol op Thomas Henry. De besprekingen tussen de Buffalo's en OH Leuven gaan de goeie kant uit, maar over de vraagprijs van 6 miljoen euro is er nog geen eensgezindheid.
Lees verder

LIVE. Tissoudali laat de openingsgoal liggen, KV Mechelen kon al dreigen via Engvall
• Vierde speeldag • Aftrap: 16u • AA Gent wil op elan van tegen Riga verdergaan • KV Mechelen pakte 0/6 tegen Seraing en Eupen
Lees verder

Waarom geeft het Afghaanse leger zich over zonder amper een schot te lossen?
De taliban trokken vanochtend de buitenwijken van Kaboel binnen. Daarmee kwam een einde aan een bliksemoffensief waarbij in enkele weken een heel land zonder slag of stoot werd veroverd. Hoe is dat zo snel kunnen gebeuren?
Lees verder