Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 24 augustus 2021

OVERZICHT. Coronacijfers nog in stijgende trend, maar toename lijkt te vertragen

HLN
OVERZICHT. Coronacijfers nog in stijgende trend, maar toename lijkt te vertragen
De coronacijfers vertonen nog altijd een stijgende trend, maar de toename lijkt wel wat te vertragen. Dat blijkt dinsdagochtend op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

'Costa!' is terug met Ella-June Henrard in de hoofdrol
'Costa!' is terug. Geen vervolg op het succes van 2001, wel een gloednieuwe film die als titel 'Costa!!' kreeg en in het voorjaar van 2022 in de bioscopen komt. Mét dezelfde ingrediënten: zon, zee en de liefde. En één van de hoofdrollen is weggelegd voor Ella-June Henrard (28).
Lees verder

Amerikaanse veteraan (96) na 77 jaar herenigd met Italiaanse kinderen die hij tijdens WOII bevrijdde
Op het vliegveld van de Italiaanse stad Bologna vond maandag een wel heel bijzondere ontmoeting plaats. Na 77 jaar sloot de nu 97-jarige Martin Adler, een Amerikaanse veteraan die in de Tweede Wereldoorlog Italië had helpen te bevrijden, drie kinderen in de armen die hij uit handen van de nazi's had gered.
Lees verder

Mist Doku WK-kwalificatieduels door dijblessure? - Vertonghen fit voor terugmatch CL-voorronde tegen PSV
Jan Vertonghen is hersteld van zijn spierblessure. De verdediger sloot gisteren weer aan bij de groepstraining van Benfica, dat een laatste oefensessie afwerkte voor het vertrek naar Nederland. Daar geeft de Portugese club vanavond PSV partij in de terugwedstrijd van de laatste voorronde van de Champions League.
Lees verder

Muzikant Brian Travers (UB40) overleden
Saxofonist en liedjesschrijver Brian Travers, bekend van UB40, is op 62-jarige leeftijd overleden na een "lange en heroïsche" strijd tegen kanker. Dat laat de rest van de band weten in een mededeling.
Lees verder

Geen stadion, weinig speelsters en bekocht in Kroatië: het verhaal achter de roemloze uitschakeling van de Anderlecht-vrouwen in de CL-voorronde
De manier waarop de vrouwen van Osijek de kwalificatie vierden, zei het helemaal. Dit was onverhoopt, een gigantische stunt. Die van Anderlecht gaan door de knieën. Vele hoopjes ellende liggen languit in het gras. De anderen lopen beduusd naar de kleedkamer van het Gradski Stadion. Hoe is RSCA in die ellendige situatie terechtgekomen?
Lees verder

Rolstoelatleet Peter Genyn trainde in hittekamer voor Paralympische Spelen: "Door mijn handicap kan ik niet meer zweten"
Na de Olympische Spelen maakt Tokio zich ook klaar voor de Paralympische Spelen, die plaatsvinden van 24 augustus tot 5 september. Rolstoelatleet en paralympisch kampioen Peter Genyn (44) gaat opnieuw voor goud op de 100m en 400m rolstoelsprint, net zoals in Rio in 2016.
Lees verder

Opnieuw vliegtuig met 258 geëvacueerden aan boord geland in Melsbroek
Om 7.35 uur is dinsdag een chartervlucht van Air Belgium geland op de militaire luchthaven van Melsbroek met aan boord geëvacueerden uit Afghanistan. De inzittenden van het toestel worden overgebracht naar de kazerne van Peutie voor een screening.
Lees verder

Opnieuw vliegtuig met zo'n 200 geëvacueerden aan boord geland in Melsbroek
Om 7.35 uur is dinsdag een chartervlucht van Air Belgium geland op de militaire luchthaven van Melsbroek met aan boord geëvacueerden uit Afghanistan. De inzittenden van het toestel worden overgebracht naar de kazerne van Peutie voor een screening.
Lees verder

Opnieuw vliegtuig met geëvacueerden geland in Melsbroek
Rond 7.30 uur dinsdagochtend is een vlucht van Air Belgium met aan boord geëvacueerden uit Kaboel geland op de militaire luchtmachtbasis in Melsbroek. Hoeveel passagiers precies op het vliegtuig zitten, is niet bekend.
Lees verder

Pistool van Al Capone wordt binnenkort geveild
Vuurwapens die toebehoorden aan Al Capone, een van de bekendste gangsters ooit, worden binnenkort geveild in Californië. Verkopers zijn de kleinkinderen Diane en Barbara Capone.
Lees verder

Politiezone Minos waarschuwt voor inbraken in BMW's: zo bescherm je jouw auto ertegen
Politiezone Minos waarschuwt de bewoners van Mortsel, Boechout, Borsbeek, Wijnegem en Wommelgem voor meer inbraken. Niet alleen het aantal woninginbraken neemt er toe, ook auto's, en dan vooral in BMW's, worden geviseerd. Hoe beveilig je je auto tegen inbraak en hoe kan je hem het beste verzekeren? Independer.be geeft tips.
Lees verder

Diëtiste waarschuwt voor snelst oprukkende leveraandoening in Europa, niet-alcoholische leververvetting: "Zit zelfs in voeding die je als gezond beschouwt"
Eén op vier volwassenen heeft te maken met een niet-alcoholische leververvetting, zonder het zelf te weten. Vaak is de aandoening een gevolg van een ongezonde levensstijl en overgewicht, maar voedingsdeskundigen merken op dat ook steeds vaker gezonde mensen - met een normaal gewicht en voldoende beweging - ermee te maken krijgen. De grote boosdoener? "Glucose-fructosesiroop, een vloeibare zoetstof die in heel veel industrieel bewerkte voedingsmiddelen zit, van lightproducten over sportrepen tot 'gezonde' tussendoortjes", weet diëtiste Iris Daems.
Lees verder

Diëtiste waarschuwt voor snelst oprukkende leveraan­doe­ning in Europa: "Zit zelfs in voeding die je als gezond beschouwt"
Eén op de vier volwassenen heeft te maken met een niet-alcoholische leververvetting, zonder het zelf te weten. Vaak is de aandoening een gevolg van een ongezonde levensstijl en overgewicht, maar voedingsdeskundigen merken op dat ook steeds vaker gezonde mensen - met een normaal gewicht en voldoende beweging - ermee te maken krijgen. De grote boosdoener? "Glucose-fructosesiroop, een vloeibare zoetstof die in heel veel industrieel bewerkte voedingsmiddelen zit, van lightproducten over sportrepen tot 'gezonde' tussendoortjes", weet diëtiste Iris Daems.
Lees verder

Schepen meren weer aan bij Chinese haventerminal Ningbo
Schepen meren weer aan bij de eerder stilgelegde terminal van de haven van het Chinese Ningbo. Daarmee groeit het optimisme dat een van de drukste havens van de wereld binnen afzienbare tijd weer volledig operationeel zal zijn. Een van de terminals bleef op last van de autoriteiten vanwege een uitbraak van corona twee weken dicht, omdat havenarbeiders in quarantaine moesten.
Lees verder

Slachtoffer getuigt dat R. Kelly haar dwong tot abortus: "Ik moest mooi en onschuldig blijven"
Er heeft een nieuwe getuige gesproken tijdens de rechtszaak rond de Amerikaanse zanger R. Kelly (54). Die wordt ervan beschuldigd dat hij een soort netwerk zou hebben opgezet om seksueel misbruik, mensenhandel en omkoping te kunnen plegen. De 23-jarige vrouw vertelde in de rechtbank dat R. Kelly haar opzettelijk met een soa had besmet, dat hij haar vervolgens had uitgescholden én tot abortus had gedwongen. Dat meldt de New York Times.
Lees verder

Tweede seizoen 'Tiger King' komt er "binnenkort" aan
Het was zonder twijfel dé tv-hit tijdens de eerste lockdown: de documentairereeks 'Tiger King'. Er komt nu een vervolg, heeft Netflix aangekondigd. En die tweede reeks zou er wel eens heel snel kunnen zijn.
Lees verder

Niels Destadsbader viert verjaardag in zomerbar van Christoff mét vriendin Julie
Vorige week vierde Niels Destadsbader zijn 33ste verjaardag. En dat deed hij met een feestje in Salida, de zomerbar van Christoff. Ook Niels' vriendin Julie (36) was er bij.
Lees verder

Niels Destadsbader vierde verjaardag in zomerbar van Christoff mét vriendin Julie
Vorige week vierde Niels Destadsbader zijn 33ste verjaardag. En dat deed hij met een feestje in Salida, de zomerbar van Christoff. Ook Niels' vriendin Julie (36) was er bij.
Lees verder

Stappenteller Jürgen Conings registreerde dag na verdwijning nog zo'n 800 stappen, daarna niets meer
"Meer dan waarschijnlijk" heeft Jürgen Conings zich van het leven beroofd in de eerste dagen na zijn verdwijning op 17 mei. Dat heeft federaal procureur Frédéric De Leeuw gezegd in een interview op Radio 1. Tot dat besluit zijn speurders gekomen na analyse van de stappenteller op de gsm van de voortvluchtige militair.
Lees verder