Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 augustus 2021

Overnachten in een Russisch legervliegtuig? Het kan vanaf vrijdag in deze unieke B&B: “Er is zelfs Netflix aan boor...

HLN
Overnachten in een Russisch legervliegtuig? Het kan vanaf vrijdag in deze unieke B&B: "Er is zelfs Netflix aan boord"
En of de coronacrisis ieder van ons gekke dingen liet doen: sommigen zochten een nieuwe hobby, anderen kochten... een vliegtuig van het Russische leger. Voormalig hobbypiloot Luc Degens uit Eigenbilzen koos voor het laatste en bouwde het toestel in acht maanden tijd om tot een luxueuze B&B. Vanaf dit weekend kan je in het vliegtuig overnachten.
Lees verder

Vluchter Cort houdt favorieten nét af en trekt aan langste eind in zesde Vuelta-etappe, Roglic verovert rode trui
Na twee massasprints op een rij krijgen de renners vandaag een heuveletappe voorgeschoteld. De aankomst van de zesde etappe ligt op de top van de Alto de la Montaña de Cullera (1,9 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 9,2 procent). Na een relatief vlakke etappe zullen de punchers hier hun hart kun ophalen. Laat het peloton een groepje wegrijden of strijden de favorieten voor de etappezege? Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Bedrijfsfiets almaar populairder: waarom je je baas best voor fiets kan laten meebetalen
Nu we massaal de fiets hebben (her)ontdekt, neemt ook de populariteit van de bedrijfsfiets toe. Almaar meer werkgevers bieden hun medewerkers de kans een tweewieler te leasen. En dat hoeft zeker geen traditionele e-bike te zijn om van de bijhorende fiscale gunstregeling te genieten. Hoe gaat een fietsleasing in zijn werk? Wat zijn de mogelijkheden? En wat kost het jou als werknemer?
Lees verder

"Amazon wil grootwarenhuizen openen in VS"
Internetgigant Amazon zou verschillende grootwarenhuizen willen openen in de Verenigde Staten. Dat schrijft althans de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal, op basis van bronnen binnen het bedrijf. Amazon, dat al kleinere fysieke winkels uitbaat, wilde het bericht niet bevestigen.
Lees verder

Er lijkt geen rem te staan op de populariteit van Måneskin, maar hoelang blijft dat nog duren?
Italiaanse rockacts zijn zelden sant in eigen land. En nog minder vaak hebben ze het elders in Europa onder de markt. Toch slaagde Måneskin erin om via een ommetje op het Songfestival goud en platina te halen in verschillende landen. Hoe kregen ze dat voor elkaar? En hoelang is hen zo'n leven in de schittering van de spotlights beschoren?
Lees verder

LIVE (18u). AA Gent start met Depoitre in de basis tegen Poolse Rakow in laatste voorronde Conference League
• Heenwedstrijd play-offs Conference League • Aftrap: 18u • GKS Stadium • Kennen de Buffalo's problemen met Rakow?
Lees verder

Chinees president Xi Jinping trekt ten oorlog tegen de superrijken in zijn land
De Chinese president Xi Jinping heeft gezworen de 'excessief hoge inkomens' van de superrijken in zijn land bij te sturen. Daarmee waarschuwt hij China's superrijken dat de staat hun vermogens gaat herverdelen om zo de groeiende ongelijkheid in het land aan te pakken. De uitspraak komt te midden van een ingrijpende poging om Chinese multinationals aan banden te leggen.
Lees verder

Grootscheepse politieactie aan Capitool: bestuurder truck beweert bom en ontstekingsmechanisme bij te hebben
De Capitoolpolitie deelt via Twitter mee dat ze een bommelding onderzoekt nabij de Congresbibliotheek in de Amerikaanse hoofdstad Washington, DC. De agenten onderzoeken een pick-uptruck die mogelijk explosieven bevat. De bibliotheek van het Congres bevindt zich nabij het Capitool en de kantoorgebouwen van het Amerikaans Congres.
Lees verder

Bommelding nabij Capitool in Washington, DC
De Capitoolpolitie deelt via Twitter mee dat ze een bommelding onderzoekt nabij de Congresbibliotheek in de Amerikaanse hoofdstad Washington, DC. De agenten onderzoeken een truck die mogelijk explosieven bevat. De bibliotheek van het Congres bevindt zich nabij het Capitool en de kantoorgebouwen van het Amerikaans Congres.
Lees verder

PORTRET. Ashraf Ghani, ex-president van Afghanistan: hij overwon kanker, maar de taliban lijken taaier
Hij omschreef zijn functie zelf ooit als 'de slechtste job ter wereld', maar toch wil de gevluchte president Ashraf Ghani (72) naar eigen zeggen zo snel mogelijk terugkeren naar Afghanistan. Of dat ook zal gebeuren, is maar de vraag. Met een echtgenote en een dochter die al jaren strijden voor vrouwenrechten, lijken de taliban niet meteen de grootste fans van de familie. En bij de doorsnee Afghaan heeft Ghani zelf ook weinig punten gescoord de voorbije jaren.
Lees verder

Alissio (17) vangt zilverkarper van 21 kilo, die 30 jaar geleden op Ter Borcht werd uitgezet
De 17-jarige Alissio Vandemaele is er woensdagnamiddag in geslaagd om één van de meest zeldzame vissen uit de vijver van domein Ter Borcht in Meulebeke boven te halen: een Hongaarse zilverkarper van maar liefst 21 kilogram, die er dertig jaar geleden met twee soortgenoten werd uitgezet maar nooit iemand kon vangen. Tot nu.
Lees verder

Polen richt opvangkampen op voor migranten vanuit Wit-Rusland
Wegens het grote aantal migranten dat illegaal vanuit Wit-Rusland de grens oversteekt, heeft Polen extra opvangkampen opgericht. Onder meer in Biala Podlaska en Czerwony Bor, twee plaatsen in het oosten van het land, zijn er opvangplaatsen gecreëerd. Er wordt nog gezocht naar andere geschikte locaties, zo meldt het hoofd van de Poolse grenswacht donderdag.
Lees verder

Nachtleven kan wellicht op 1 oktober opnieuw open
Het nachtleven kan wellicht op 1 oktober opnieuw open. Op het overlegcomité vrijdag wordt besproken hoe dancings kunnen heropenen, bevestigt Frank Vandenbroucke aan onze redactie. Het lijkt erop dat dat zonder coronapas zou kunnen gebeuren, maar er zullen wel nog duidelijke protocollen gelden.
Lees verder

Kevin De Bruyne bij drie genomineerden voor UEFA Speler van het Jaar
Kevin De Bruyne staat op de shortlist van drie genomineerden om Europees Speler van het Jaar te worden. Dat maakte de Europese voetbalfederatie UEFA bekend. De middenvelder van Manchester City heeft de concurrentie van Chelsea-middenvelders N'golo Kanté en Jorginho. De winnaar komt dus sowieso uit de Premier League.
Lees verder

Ed Sheeran kondigt nieuw symbolisch album '=' aan: "Mijn leven is de afgelopen jaren veel veranderd"
Ed Sheeran (30) brengt binnenkort een nieuw album uit. De plaat heet '=', uitgesproken als 'equals', en verschijnt op 29 oktober.
Lees verder

LIVE. Nainggolan op de bank, Engels en Vines vieren debuut: wat doet Antwerp in Cyprus?
• Heenwedstrijd play-offs Europa League • Aftrap: 19u • Neo GSP Stadium • Zet Antwerp in Cyprus eerste stap naar groepsfase?
Lees verder

Taliban houden klopjacht op medewerkers Amerikanen en NAVO, voorbije 24 uur evacueerden de VS meer dan 2.000 mensen uit Kaboel
Een paar dagen na hun machtsovername voeren de radicaalislamitische Taliban in Afghanistan hun zoektocht op naar Afghanen die met de Amerikanen of NAVO-troepen zouden hebben samengewerkt. Ze checken ook onder de menigte Afghanen bij de luchthaven van de hoofdstad Kabul. Toch kon het Amerikaanse leger de voorbije 24 uur via de luchthaven van Kaboel meer dan 2.000 mensen uit Afghanistan evacueren. Dat heeft generaal-majoor Hank Taylor donderdag meegedeeld op een persconferentie van het Amerikaanse ministerie van Defensie.
Lees verder

Na de coronacoupe zoeken we ons heil in de 'healthy hair journey'. Beautyredactrice Sophie legt uit hoe je stralend en gezond haar krijgt in 4 stappen
Tijdens de lockdowns legden we ons massaal toe op het optimaliseren van onze huidverzorging. Onze huid moest glowen en er hypergezond uitzien. Deze trend is nu ook doorgeslagen naar onze haardos. Video's van ultraglanzende haarlokken of supergezonde krullen met de hashtag #healthyhairjourney werden al meer dan 41 miljoen keer bekeken op TikTok. Die 'journey' is het streven naar intens verzorgd en gevoed haar van de wortels tot de punten. NINA's beautyredactrice Sophie legt uit wat de essentiële stappen zijn richting zo'n stralende, gezonde haardos en welke producten je daarvoor nodig hebt.
Lees verder

Oud-kolonel die laatste grote Belgische evacuatie meemaakte: "Nu heeft de politiek te lang getalmd"
De laatste grote evacuatieopdracht van het Belgische leger dateert van mei 1978, nu 43 jaar geleden. Tijdens operatie 'Red Bean' slaagden Belgische para's erin op 72 uur tijd meer dan 2.000 Belgen te evacueren uit het Zaïrese Kolwezi. De huidige operatie 'Red Kite' verwijst in naam naar die postkoloniale humanitaire operatie, maar daar houden de gelijkenissen ook op, zo getuigt kolonel op rust Leon De Wulf (76), die in Kolwezi aan het hoofd stond van een voorhoedecompagnie.
Lees verder

LIVE. Zet AA Gent, met Depoitre in basis, ook Poolse Rakow opzij in laatste voorronde Conference League?
• Heenwedstrijd play-offs Conference League • Aftrap: 18u • GKS Stadium • Kennen de Buffalo's problemen met Rakow?
Lees verder