Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 22 augustus 2021

Opgelucht ademhalen: ex-Anderlechtspeler N’Sakala “maakt het goed”, nadat hij tijdens wedstrijd plots in elkaar...

HLN
Opgelucht ademhalen: ex-Anderlechtspeler N'Sakala "maakt het goed", nadat hij tijdens wedstrijd plots in elkaar zakte
Plots schrikken in de Turkse competitie: tijdens de match tussen Gaziantep en Besiktas zakte ex-Anderlechtspeler Fabrice N'Sakala na 70 minuten plots in elkaar. Gelukkig kwam er al snel goed nieuws: de linksachter zou enkel "uit voorzorg" naar het ziekenhuis zijn gevoerd en is ook weer bij bewustzijn, dat meldde de club op Twitter. Niet veel later deelde de verdediger zelf een lachende, geruststellende foto. Hij blijft wel nog in het ziekenhuis ter observatie.
Lees verder

LIVE (18u30). Blijft Club tegen Beerschot doorgaan op het elan van de voorbije weken?
• Aftrap: 18u30
Lees verder

LIVE (17u30). Staat Lukaku meteen aan de aftrap in topper tegen Arsenal?
• 2de speeldag • Aftrap: 17u30 • Stamford Bridge • Romelu Lukaku maakt wellicht z'n debuut voor Chelsea
Lees verder

LIVE (19u30). Boeken Atlético en Carrasco in eigen huis 6 op 6 tegen Elche?
• 2de speeldag • Aftrap: 19u30 • Wanda Metropolitano • Carrasco en co wonnen op de openingsspeeldag bij Celta Vigo
Lees verder

LIVE (22u). Trekt Eden Hazard de goeie lijn door op het veld van Levante?
• 2de speeldag • Aftrap: 22u • Ciudad de Valencia • Hazard, Courtois en co wonnen op de openingsspeeldag met 1-4 bij Alavés
Lees verder

LIVE (16u). Houdt Zulte Waregem de punten thuis of blijft Charleroi ongeslagen?
• Elindus Arena
Lees verder

LIVE (21u). Kan Union alleen naar de leiding wippen in en tegen Mechelen?
• Aftrap: 21u
Lees verder

Belgische advocaat van held uit 'Hotel Rwanda' gedeporteerd
De Belgische advocaat van Paul Rusesabagina, de vroegere hoteldirecteur op wie de film "Hotel Rwanda" is gebaseerd, is uit Rwanda gezet. Dat gebeurde zaterdagavond, zo bevestigen officiële bronnen in het Centraal-Afrikaanse land aan het Franse persagentschap AFP. De advocaat wordt beschuldigd van schending van de immigratiewet.
Lees verder

Ruim honderd migranten gered die met bootjes het Kanaal wilden oversteken
Zaterdag hebben de Franse maritieme autoriteiten 102 migranten gered die per bootje vanuit het noorden van Frankrijk probeerden om het Verenigd Koninkrijk te bereiken.
Lees verder

Amerikaans leger: "IS-tak dreigt met aanval bij luchthaven Kaboel"
Het Amerikaanse leger zegt te werken aan "alternatieve routes" naar het vliegveld van Kaboel wegens een dreiging van een tak van terreurgroep Islamitische Staat (IS) op en rond de luchthaven. Dat berichten verschillende Amerikaanse media op zaterdag.
Lees verder

Orkaan verpest megaconcert voor New Yorkers die einde van lockdown vieren
Een groot popconcert in stadspark Central Park in New York waarmee het naderende einde van de lockdown in de miljoenenstad wordt gevierd, is zaterdagavond (lokale tijd) halverwege afgebroken wegens naderend onweer en bliksem. Orkaan Henri rukt momenteel op naar het noordoosten van de Verenigde Staten en dreigt New York en wijde omgeving te treffen. De politie heeft bezoekers gevraagd het terrein te verlaten.
Lees verder

Dominee Jesse Jackson (79) vanwege corona opgenomen in het ziekenhuis
De bekende Amerikaanse dominee en burgerrechtenactivist Jesse Jackson (79) is opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Dat blijkt uit een verklaring die zaterdag (lokale tijd) is vrijgegeven door de door hem opgerichte organisatie Rainbow/Push. Ook zijn vrouw Jacqueline (77) is opgenomen.
Lees verder

Dominee Jesse Jackson vanwege corona opgenomen
De bekende Amerikaanse dominee en burgerrechtenactivist Jesse Jackson (79) is opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Dat blijkt uit een verklaring die zaterdag (lokale tijd) is vrijgegeven door de door hem opgerichte organisatie Rainbow/Push. Ook zijn vrouw Jacqueline (77) is opgenomen.
Lees verder

Belgische C-130's evacueren 108 landgenoten, eerste vluchtelingen aangekomen in militaire kazerne Peutie
Zaterdag zijn ongeveer 250 mensen geëvacueerd vanop de luchthaven van Kaboel naar de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Dat gebeurde met drie vluchten met een C-130. Dat is gezegd op een gezamenlijke persconferentie van Buitenlandse Zaken, Defensie en Asiel en Migratie. In totaal zijn nu al 108 landgenoten door de Belgische overheid in veiligheid gebracht. 34 Belgen die met een Nederlands vliegtuig arriveerden in Schiphol, zijn inmiddels aangekomen in de militaire kazerne in Peutie.
Lees verder

Australische premier blijft strenge lockdowns steunen
De Australische premier Scott Morrison heeft zondag laten weten dat hij de strenge strategie waarmee het land de coronapandemie onder bedwang probeert te krijgen, blijft steunen. "Je kan niet altijd met lockdowns blijven leven, op een gegeven moment moet er iets veranderen en dat gebeurt bij een vaccinatiegraad van 70 procent", stelde de premier zondag in een televisie-interview.
Lees verder

Tony Blair noemt terugtrekking uit Afghanistan "tragisch" en "onnodig"
Tony Blair, die in 2001 als toenmalig premier van het Verenigd Koninkrijk met de Amerikanen mee ten oorlog trok in Afghanistan, vindt de terugtrekking van de westerse troepen "tragisch, gevaarlijk en onnodig". Dat zegt hij in een reactie op de machtsovername door de taliban in Afghanistan.
Lees verder

Koele zondag met kans op onweer en rukwinden
Het is vandaag opnieuw fris en gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. In de namiddag vormen er zich nieuwe onweersbuien die soms vrij hevig kunnen zijn, zegt het KMI.
Lees verder

Herman Van Rompuy mijmert over zijn memoires van de zachte soort: "Een beter mens zijn, dat is mijn enige ambitie"
'Mijmeringen' heet zijn nieuwe boek. Herman Van Rompuy (73) mediteert, reflecteert, observeert. Onthecht en toch mee met een tijd die niet de zijne is. "Mijn kleindochter is wereldkampioene hiphopdansen. Mij kreeg je als politicus niet eens aan het heupwiegen, maar wie ben ik om vandaag meewarig te doen over hiphop?"
Lees verder

Big Rom 2.0: beter, sneller, scherper. Engeland maakt kennis met volwassenere – en 10 kilogram lichtere – Lukaku
Fitter. Gelukkiger. Productiever. Het koetswerk van Romelu Lukaku (28) oogt strakker en eleganter. De prestatiecijfers van de opgedreven motor beloven. Het marketingpraatje is gelikt, het prijskaartje navenant. Zondagavond tegen Arsenal maakt Engeland kennis met 'Big Rom 2.0'. Minder 'big' dan in 2019, minder ballast. Alle details over de transformatie en het dieet van Lukaku.
Lees verder

Hondencafé Dogs & Drinks heeft al 60 adopties rond: "Mensen denken dat ze hier om een pintje en een hond kunnen komen, maar je moet meer geduld hebben"
Gent had al een kattencafé, maar sinds twee jaar bestaat ook de Dogs & Drinks: het hondenadoptiecafé. Je kan er binnenlopen om wat te stoeien met de honden. En als er ééntje bijzit dat met jou matcht, dan kan je hem misschien ook een gouden mandje bezorgen.
Lees verder