Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 21 augustus 2021

Op cruise tijdens corona. Aflevering 1: “Als inspecteurs zien hoe wij hier alles reinigen en ontsmetten, dan sluite...

HLN
Op cruise tijdens corona. Aflevering 1: "Als inspecteurs zien hoe wij hier alles reinigen en ontsmetten, dan sluiten ze aan land elk restaurant"
Bij de start van de pandemie waren het drijvende spookschepen die nergens mochten ankeren, maar intussen dobberen cruiseschepen weer vrolijk rond op zee. Als nooit tevoren? Nieuwsgierig naar 'cruisen tijdens corona' en om die Belgische 'zomer' in te ruilen voor zonnige Griekse eilanden ging ook uw krant een weekje mee aan boord. "Gasten merken het nauwelijks, maar er is een groot verschil tussen cruisen vandaag en in 2019."
Lees verder

Belgische C-130's evacueren circa 170 mensen uit Kaboel: "Onder hen ook heel wat Belgen en Nederlanders"
Twee C-130-transportvliegtuigen van het Belgische leger hebben vandaag ongeveer 170 mensen uit Afghanistan geëvacueerd. Onder hen ook veel Belgen en Nederlanders, bevestigt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) op Twitter. Er staan vandaag in totaal vier evacuatievluchten op de planning voor België.
Lees verder

Ruim 80 mensen, onder wie Belgen en Nederlanders, aan boord van Belgische C-130 die uit Kaboel is vertrokken
Een C-130-transportvliegtuig van het Belgische leger heeft vandaag "ruim 80 mensen, onder wie Belgen en Nederlanders" uit Afghanistan geëvacueerd. Dat hebben de ministers van Defensie Ludivine Dedonder (PS) en van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) bekendgemaakt. Het was de eerste vlucht van de dag van een Belgische C-130 tussen de Afghaanse hoofdstad Kaboel en de Pakistaanse hoofdstad Islamabad.
Lees verder

Strandredders halen vijf drenkelingen uit zee: drie jongeren ter controle naar ziekenhuis
In Oostende zijn zaterdagmiddag vijf personen uit zee gered door de strandredders toen ze in de problemen kwamen door onderstroom. Drie onder hen zijn ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Niemand raakte zwaargewond.
Lees verder

Hoe doet paars-wit dat toch? Na Nmecha, nu Zirkzee en Kouamé: slechts huurlingen, maar toch win-win
Voor het tweede jaar op rij heeft Anderlecht een sterke huurling in de spits. Joshua Zirkzee lijkt snel zijn draai te hebben gevonden, met Christian Kouamé hoopt RSCA op een derde voltreffer. Hoe doet paars-wit dat toch? En is dit niet nefast op de lange termijn?
Lees verder

Juventus-coach Allegri reageert op geruchten: "Ronaldo heeft me gezegd dat hij blijft"
Cristiano Ronaldo zal zijn vierde en laatste contractjaar bij Juventus gewoon uitdoen. Dat heeft zijn coach Massimiliano Allegri verklaard als reactie op de vele geruchten over een mogelijk vertrek van de Portugese superster.
Lees verder

Amerikaanse ambassade raadt landgenoten af nog langer naar luchthaven Kaboel af te zakken
De Amerikaanse ambassade in de Afghaanse hoofdstad Kaboel raadt Amerikanen die zich nog in het land bevinden nu af om nog spontaan naar de luchthaven van Kaboel af te zakken voor een evacuatievlucht. In een mededeling op haar website spreekt de ambassade van "mogelijke bedreigingen voor de veiligheid".
Lees verder

LIVE VUELTA. Drie Spanjaarden zien kloof slinken , Philipsen aast in vlakke etappe langs de kust op hattrick
Nummer drie voor Jasper Philipsen? De achtste etappe in de Vuelta brengt het peloton van Santa Pola naar La Manga del Mar Menor. Een vrijwel volledig vlakke rit langs de kust. Voer dus voor de sprinters, of zorgt een strakke wind voor chaos? Volg het op deze pagina.
Lees verder

Bandshirt in je kleerkast? Aan deze 'regels' moet je voldoen om het te mogen dragen, volgens muziekfans
Wie zich graag wat rock-'n-roll aankleedt, heeft een bandshirt in de kast hangen. Maar de vraag was altijd: moet je grote fan zijn van de band om hun shirt te mogen dragen? Een survey bij muziekfans biedt eindelijk een antwoord. Wil je je nog met je bandshirt in het openbaar vertonen, dan voldoe je maar best aan deze 'regels'.
Lees verder

Von der Leyen: "Akkoord tussen lidstaten om humanitaire hulp te verlengen"
Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, zegt dat de Europese lidstaten een akkoord hebben over het verlengen van humanitaire hulp in Afghanistan. Dat deed ze tijdens een bezoek aan een Spaanse militaire luchthaven die gebruikt wordt om Afghaanse vluchtelingen op te vangen.
Lees verder

Von der Leyen: "EU staat in contact met taliban, akkoord tussen lidstaten om humanitaire hulp te verlengen"
De Europese Commissie staat in contact met de taliban. Dat heeft Ursula von der Leyen, voorzitter van de Commissie, vandaag bevestigd tijdens een bezoek aan een opvangcentrum voor Afghaanse EU-medewerkers in de Spaanse hoofdstad Madrid. De gesprekken betekenen absoluut niet dat de EU de taliban erkent, benadrukte de Duitse. Von der Leyen meldde voorts dat de Europese lidstaten een akkoord hebben over het verlengen van humanitaire hulp in Afghanistan.
Lees verder

Ruim 200 betogingen tegen covidcertificaat in Frankrijk
Nu de vakantie naar haar einde loopt, willen de tegenstanders van de "gezondheidspas" in Frankrijk en van een verplichte vaccinatie tegen Covid-19 de druk op de regering opvoeren door voor het zesde weekend op rij op straat te komen. Er zijn meer dan 200 betogingen gepland.
Lees verder

Getekend door jeugd in Kosovo, nu 16 miljoen dollar waard: zo baande Dua Lipa zich een weg naar de top
Anno 2021 is ze een van de meest gestreamde artiesten ter wereld, en sinds vorige week mag ze ook een samenwerking met Elton John op haar palmares bijschrijven. Dua Lipa (25) is voor veel jongeren dan ook een rolmodel, maar ooit zag het leven van de zangeres er helemaal anders uit. Haar jeugd bracht ze door in armoede, en Kosovo bleek al snel te klein voor haar muzikale ambities. Een portret van een 15-jarige die moederziel alleen naar Londen trok, en tien jaar later een garage vol peperdure auto's en een bankrekening met zeven nullen voor de komma heeft.
Lees verder

Vaccinatie 12-17-jarigen gaat in Vlaanderen aan 'sneltreinvaart', België krijgt voorlopig enkel nog leveringen van Pfizer
Meer dan 70 procent van de 12- tot 15-jarigen en meer dan 80 procent van de 16-17-jarigen in Vlaanderen heeft een eerste vaccindosis gekregen. Dat zegt de taskforce vaccinatie. In Brussel ligt de vaccinatiegraad een pak lager en zal ingezet worden op sensibilisering op school. Ondertussen krijgt ons land op dit moment enkel nog nieuwe vaccinleveringen van Pfizer/BioNTech.
Lees verder

Verhitte ruzie tussen Britney Spears en huishoudster: ze bracht Spears' honden niet terug na bezoek aan dierenarts
De vermeende ruzie tussen Britney Spears en haar huishoudster ging over de honden van de zangeres. Dat vertelde een bron aan TMZ. Een van de twee dieren zou ernstig ziek zijn. Nadat de huishoudster een dierenarts had bezocht met de honden, raakte ze in een woordenwisseling met Spears. Volgens de bronnen van de entertainmentsite wilde ze de dieren niet meer terugbrengen naar Spears, die daar boos en agressief op zou hebben gereageerd.
Lees verder

LIVE. Cercle mag meteen vieren: Popovic werkt de bal in twee keer in doel
• Vijfde speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 16u15 • Stade du Pairay • Seraing-Cercle
Lees verder

LIVE VUELTA. Drie Basken vogel voor de kat, Philipsen oogst bij tussensprint en aast in vlakke etappe langs de kust op hattrick
Nummer drie voor Jasper Philipsen? De achtste etappe in de Vuelta brengt het peloton van Santa Pola naar La Manga del Mar Menor. Een vrijwel volledig vlakke rit langs de kust. Voer dus voor de sprinters, of zorgt een strakke wind voor chaos? Volg het op deze pagina.
Lees verder

Honderden mensen nemen afscheid van vermoorde directrice Spa-Francorchamps
Honderden mensen zijn deze ochtend samengekomen in de kathedraal van Malmedy om hun laatste eer te bewijzen aan Nathalie Maillet. De directrice van het circuit van Francorchamps werd op 15 augustus door haar echtgenoot Franz Dubois vermoord. De man schoot eerst zijn vrouw en haar nieuwe partner Ann-Lawrence Durviaux neer en richtte vervolgens het pistool op zichzelf.
Lees verder

KOERS KORT. Valverde met succes geopereerd na sleutelbeenbreuk
Alejandro Valverde is deze voormiddag met succes geopereerd nadat hij bij een val in de Ronde van Spanje zijn rechtersleutelbeen brak. Dat heeft zijn team Movistar gemeld.
Lees verder

SHOWBITS. Deze baby is ondertussen een man van 42 jaar en André Hazes lacht met zijn lang voorhoofd
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder