Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 augustus 2021

Ontwerpster Ellen Kegels van LN Knits brengt knitwearcollectie uit met Belgisch modehuis Mayerline

HLN
Ontwerpster Ellen Kegels van LN Knits brengt knitwearcollectie uit met Belgisch modehuis Mayerline
Baby-alpacawol, dat is de hoofdrolspeler in de nieuwe collectie van Mayerline. Samen met ontwerpster Ellen Kegels brengt het Belgische modehuis fijn, hypoallergeen knitwear uit van LN Knits, het fairwearmerk van de designer. De collab staat garant voor natuurlijke, kwalitatieve materialen en duurzaam design. "Dankzij het breien van de stuks verdienen meer dan 350 Peruviaanse vrouwen en hun gezinnen een vast inkomen", zegt de ontwerpster.
Lees verder

Ook op vakantie zoekt hij snelheid en adrenaline op: Max Verstappen deelt spectaculaire beelden van op de jetski
De vakantie is voorbij voor Max Verstappen (23) en zijn collega-coureurs van de Formule 1. Komend weekend barst het racegeweld weer los op het Circuit van Spa-Francorchamps. In de tussentijd heeft Verstappen alle adrenaline van de eerste seizoenshelft even kunnen laten zakken, al zocht hij toch opnieuw het spektakel op met een ritje op de jetski.
Lees verder

Derde van de oldtimers biedt zich niet aan op keuring
Een derde van de oldtimers bood zich vorig jaar niet aan op de keuring. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Brecht Warnez (CD&V) opvroeg bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).
Lees verder

Het supertalent met een handleiding: Antwerp-target Pierre Dwomoh voorgesteld
Een zeventienjarige middenvelder gaat zo goed als zeker van Racing Genk naar Antwerp. Wie is Pierre Dwomoh (17) - het supertalent met een handleiding?
Lees verder

Olieprijs herstelt zich na lange reeks van dalingen
De prijs van olie is maandag flink gestegen. Het herstel komt na de langste reeks van prijsdalingen in ruim drie jaar. De financiële markten zijn positiever nu de economische grootmacht China de verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus lijkt te kunnen beperken.
Lees verder

Unicef wil hulp aan noodlijdende Afghaanse kinderen uitbreiden
VN-kinderrechtenorganisatie Unicef hoopt de humanitaire hulp aan kinderen en gezinnen in Afghanistan de komende tijd uit te breiden. "Ongeveer 10 miljoen kinderen in Afghanistan hebben humanitaire hulp nodig om te overleven", laat de organisatie weten. Voor ongeveer 1 miljoen van deze kinderen dreigt acute ondervoeding, klinkt het.
Lees verder

Duits leger nu ook buiten luchthaven van Kaboel actief
Het Duitse leger is nu ook in actie gekomen buiten de internationale luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel om mensen te evacueren. Reden is de dramatische situatie op de luchthaven en de deels geblokkeerde toegangspoorten.
Lees verder

Omar Souidi, de advocaat van Radja Nainggolan: "Hij heeft zich laten onderdompelen in een warm nostalgisch bad en was omringd met vrienden van weleer"
Radja Nainggolan heeft - via zijn advocaat - voor het eerst gereageerd op zijn te snelle en dronken rit in het centrum van Antwerpen, afgelopen weekend. Zijn advocaat zegt dat Nainggolan het "bijzonder jammer" vindt dat zijn hoofdstuk bij Antwerp in mineur is gestart.
Lees verder

Oekraïne herhaalt tijdens top dat het aanspraak maakt op de Krim
De countdown voor het vertrek van de Russische troepen uit de Krim is, wat betreft de Oekraïense president Volodimir Zelensky, vanaf nu ingezet. Dat heeft hij gezegd op de eerste top van het nieuwe Krimplatform, maandag in Kiev. De Krim is intussen meer dan zeven jaar in handen van de Russen - in 2014 annexeerde Moskou het gebied na een militaire inval.
Lees verder

Ex-militairen gebruiken satellietbeelden om hun tolken voorbij controleposten van taliban te loodsen
Wat begon met de hulp aan één Afghaanse officier is intussen uitgegroeid tot een heus ontsnappingsnetwerk. Oorlogsveteranen van over de hele wereld zetten al hun expertise in om tolken en militair personeel veilig naar de luchthaven in Kaboel te loodsen, tot satellietbeelden toe. De operatie kreeg via sociale media de toepasselijke naam 'Digital Dunkirk', een verwijzing naar de miraculeuze manier waarop het Britse expeditieleger aan de troepen van Adolf Hitler wist te ontkomen in de Noord-Franse kustplaats Duinkerke.
Lees verder

Arthur Theate trekt naar Bologna: centrale verdediger van KV Oostende legt morgen medische testen af
Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook eindelijk officieel. Arthur Theate trekt van KV Oostende naar het Italiaanse Bologna. De Italiaanse middenmoter zal de 21-jarige centrale verdediger eerst een jaar huren om dan een verplichte afkoopsom van vijf miljoen euro te betalen. Ook voor de huurperiode krijgt de kustploeg een vergoeding van één miljoen euro. In de laars ligt een contract van vier jaar klaar. Hij heeft wel niet in schoonheid kunnen afscheid nemen. Theate pakte vrijdagavond tegen zijn ex-ploeg Standard een rode kaart. Hij speelde in totaal 32 matchen voor KVO en liet drie keer de netten trillen.
Lees verder

Gerepatrieerde familie raakte gezinslid kwijt op luchthaven Kaboel: "Hij probeerde dichterbij te komen, maar dat lukte niet"
Een Belgisch-Afghaanse familie uit Ekeren is afgelopen zaterdag in België geland met een Nederlandse vlucht. Althans de meesten van hen. Een van de gezinsleden raakte gescheiden door de chaos en mensenmassa op de luchthaven van Kaboel. Het gezin praat bij VTM NIEUWS voor het eerst over wat ze meemaakten.
Lees verder

Krijgt Radja een sanctie? Nainggolan trainde vandaag mee met Antwerp én sprak met voorzitter Gheysens
Radja Nainggolan stond vandaag opnieuw op het oefenveld, nadat hij dit weekend zijn rijbewijs moest inleveren. De middenvelder van Antwerp sprak vanmiddag ook met voorzitter Paul Gheysens. Het is nog niet duidelijk of Nainggolan een sanctie vanuit de club krijgt.
Lees verder

Ella Leyers krijgt eigen programma op Studio Brussel
Vanaf maandag 30 augustus luiden Radio 1, Radio 2, MNM, Studio Brussel en Klara het najaar in. Enkele nieuwe gezichten gaan de uitdaging in het radiolandschap aan zoals Ella Leyers en Iluna Planckaert. Al zijn er ook de vaste waarden zoals Siska Schoeters en Peter Van de Veire die op post blijven.
Lees verder

Mondmaskerplicht verdwijnt in deeltijds kunstonderwijs en volwassenenonderwijs
Vanaf 1 september kan in het deeltijds kunstonderwijs en volwassenenonderwijs les gevolgd worden zonder mondmasker. Dat is vandaag beslist na overleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en vertegenwoordigers van het deeltijds kunstonderwijs en het volwassenenonderwijs. Voor de activiteiten buiten de klasvloer gelden de regels die ook van kracht zijn in de rest van de samenleving.
Lees verder

Stripveiling levert bijna 60.000 euro op voor slachtoffers van overstromingen
Een stripveiling voor de slachtoffers van het noodweer van juli heeft 59.585 euro opgebracht. Dat heeft het Luikse veilinghuis BD Enchères bekendgemaakt. Het bedrag gaat integraal naar Solidarité Sinistrés Liège, de vzw die hulp biedt aan de slachtoffers van de overstromingen in de provincie Luik.
Lees verder

"Iemand moet verkrachtingsdrugs in mijn drankje hebben gedaan": meisje (19) zakt ineen op Ostend Beach en blijkt nadien ketamine en XTC in het bloed te hebben
De 19-jarige Malak Benlakhdar uit Oostende heeft zaterdag op het festival Ostend Beach mogelijk een verkrachtingsdrug in haar drankje gekregen. De jonge vrouw zakte plots ineen in het zand en reageerde op geen enkel signaal meer. "De dokters vonden een mix van ketamine en XTC in mijn bloed. Toen ik wakker werd, lag ik al drie uur aan een baxter met antistoffen", getuigt ze. "Mijn eerste feestje in twee jaar tijd is een nachtmerrie geworden. Maar ik besef dat het nóg erger had kunnen aflopen." De organisatoren van Ostend Beach zijn not amused met haar 'gratuite beschuldigingen'.
Lees verder

Bayern-fans fluiten Sané uit en juichen bij wissel, maar speler krijgt snel steun: "Leroy fluit toch ook niet als zij iets fout doen op hun werk"
Leroy Sané werd gisteren door zijn eigen supporters erg stevig aangepakt: de Duitse flankaanvaller werd uitgefloten en de Bayern-fans juichten zelfs om zijn wissel tijdens de rust. Ploegmaat Müller en trainer Nagelsmann sprongen na de wedstrijd meteen in de bres voor Sané: "Ik verwacht meer steun van de fans." Voormalig voorzitter Rummenigge maakte zelfs de vergelijking met Arjen Robben.
Lees verder

SHOWBITS. Sam De Bruyn is op bezoek bij Staf Coppens in Zweden en Nora Gharib heeft de schattigste date
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

VS nog altijd bereid tot gesprekken met Noord-Korea
Ondanks nieuwe dreigementen uit Noord-Korea blijft het Amerikaanse aanbod tot dialoog nog altijd van kracht. "Ik ben verder bereid om mijn Noord-Koreaanse tegenhangers op elke plaats, op elk tijdstip te ontmoeten", zei de Amerikaanse speciaal gezant voor Noord-Korea, Sung Kim, maandag in Seoel.
Lees verder