Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 augustus 2021

Ongeziene taferelen in Nice-Marseille: speler werpt flesje terug naar publiek, daarna barst de hel los tijdens veldbe...

HLN
Ongeziene taferelen in Nice-Marseille: speler werpt flesje terug naar publiek, daarna barst de hel los tijdens veldbestorming
De Riviera-derby tussen OGC Nice en Olympique Marseille is volledig ontspoord door het gedrag van fans van de thuisploeg. De harde kern van Nice bekogelde Dimitri Payet de hele wedstrijd al met flesjes en muntjes, maar een kwartier voor tijd pikte de sterspeler van Marseille het niet meer en gooide hij een flesje terug het publiek in. Het leidde tot een veldbestorming van tientallen fans, waarbij enkele spelers gewond raakten.
Lees verder

Waarom je beter twee keer nadenkt alvorens je lening vervroegd af te lossen
Wie een mooie spaarpot heeft opgebouwd, kan overwegen om zijn hypothecaire lening vervroegd af te lossen. Op die manier ben je van de maandelijkse aflossingen verlost en hoef je niet langer intresten neer te tellen. Toch zijn er een aantal aandachtspunten om in acht te nemen. Spaargids.be plaatst enkele bedenkingen.
Lees verder

Stakingsaanzegging bij Brussels Airlines: "Niet de bedoeling om reizigers te straffen"
Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft een stakingsaanzegging gestuurd naar de directie van Brussels Airlines. Dat melden de vakbonden. Een verzoeningsgesprek over de werkdruk bij het cabinepersoneel is vorige week afgesprongen. "Het is echter niet de bedoeling om de reizigers te straffen", stelt Olivier Van Camp van de socialistische vakbond.
Lees verder

Plaats je een energiezuinige warmtepomp? Zo snel kan je je centen terugverdienen
Een warmtepomp vergt een flinke investering. Wie deze energiezuinige verwarmingsmethode plaatst, hoopt dan ook zijn geld gauw terug te verdienen in de vorm van een lagere energiefactuur. Hoe snel dat gebeurt, is afhankelijk van meerdere factoren. Mijnenergie.be legt uit waar je op moet letten bij het berekenen van de terugverdientijd.
Lees verder

David Goffin zakt naar 30e plaats op de ATP-ranking
David Goffin doet een slechte zaak op de nieuwe ATP-ranking. De Luikenaar tuimelt elf plaatsen naar beneden en belandt op nummer 30.
Lees verder

Geen voetbalachtergrond, maar wel de geknipte man: waarom nobele onbekende Paul Van den Bulck wellicht nieuwe bondsvoorzitter wordt
Naar alle waarschijnlijkheid heet de volgende bondsvoorzitter Paul Van den Bulck (56). Een advocaat zonder voetbalachtergrond. Hieronder leest u waarom een onafhankelijke in plaats van een vertegenwoordiger uit het prof- of amateurvoetbal aan de top van de voetbalpiramide komt, hoewel hij daar zelf aanvankelijk niet vragende partij voor was.
Lees verder

"Lucky planet Jupiter is je nog steeds gunstig gezind": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Taliban wijzen langere aanwezigheid van Amerikaanse troepen af: "31 augustus is rode lijn, anders zullen er consequenties zijn"
De taliban gaan niet akkoord met een eventuele verlenging van de aanwezigheid van buitenlandse troepen op het vliegveld van Kaboel. "31 augustus is de rode lijn, anders zullen er consequenties zijn", zei woordvoerder Suhail Shaheen tegen Sky News. De Amerikaanse president Joe Biden gaf gisteren tijdens een toespraak mee dat er een discussie gaande is om die termijn eventueel te verlengen.
Lees verder

Romelu Lukaku prijkt op heel wat voorpagina's buitenlandse kranten: "Romination"
Romelu Lukaku maakte meteen furore tijdens zijn debuutwedstrijd bij Chelsea tegen Arsenal. Hij liet de netten na amper veertien minuten al trillen en was een gesel voor de defensie van The Gunners. Ook de internationale pers zag een uitstekende Lukaku. "Een nieuwe dimensie."
Lees verder

Nieuwe job? Zet deze zaken op een rij alvorens te tekenen
Je zwoegde je een weg doorheen verschillende sollicitatieprocedures en -gesprekken en nu krijg je er een contractvoorstel? Gefeliciteerd! Toch zijn er enkele zaken die je eerst moet overlopen en afwegen alvorens ook effectief je krabbel te plaatsen onder de overeenkomst. Jobat.be wijst waarop je zeker moet letten.
Lees verder

Football Talk. Kimmich verlengt tot 2025 bij Bayern - STVV-fans zijn het beu: "Schijt aan het beleid"
Bayern M√ľnchen heeft het contract van sterkhouder Joshua Kimmich opengebroken tot 2025. De 26-jarige international speelt sinds 2015 voor Bayern. Hij droeg het shirt van de Rekordmeister al in 264 wedstrijden en maakte daarin 30 doelpunten. Op zijn erelijst staan onder meer zes landstitels, drie Duitse bekers, de Champions League, het WK voor clubs en de UEFA Super Cup.
Lees verder

'CSI'-acteur William Petersen opgenomen in ziekenhuis: "Uitgeput door lange draaidagen"
William Peterson (58) is vrijdag op de set van de nieuwe serie 'CSI: Vegas' onwel geworden en daarna opgenomen in het ziekenhuis. Zijn woordvoerder liet aan Amerikaanse media weten dat de acteur, die Gil Grissom speelt in de serie, oververmoeid was.
Lees verder

Gezin van Kortrijkzaan (30) eindelijk herenigd na vlucht uit Kaboel: "Mijn vrouw zag hoe een kindje van 5 jaar doodgeschoten werd"
"Als ze haar ogen sluit denkt ze nog altijd dat ze in Kaboel is." Het gezin van Hejrat Baiad (30) - een Afghaanse Kortrijkzaan - is eindelijk terug thuis na een week gevuld met veel gepieker en angst. Zijn vrouw Khalida Ibrahime (27) en zijn twee piepjonge dochters Sana (4) en Zala (2) waren op familiebezoek in Kaboel, toen plots de zwaarbewapende taliban binnenvielen. De man stond doodsangsten uit tot die zaterdagnacht in Peutie. "Papa!", schreeuwde Sana terwijl ze in zijn armen sprong.
Lees verder

Bpost schenkt 25.000 euro aan zorgsector
Bpost gaat 25.000 euro schenken aan het Fonds voor Solidaire Zorg. Dat werd opgericht om zorginstellingen te steunen in de coronacrisis.
Lees verder

De harde leerschool: degelijk debuut Vanheusden overschaduwd door vier tegengoals en clubperikelen
De harde leerschool dan maar. Als de vuurdoop van Zinho Vanheusden in de Serie A tegen Inter maar geen voorbode wordt voor een moeilijk seizoen. De trainer van Genoa ziet een elftal dat niet klaar is. Supporters viseren zijn eigenaar. Bij de nieuwe club van Vanheusden zit er meteen wat fout. Implosie- en explosiegevaar.
Lees verder

Chinese president Xi Jinping zet weer in op "gemeenschappelijke welvaart"
De Chinese president Xi Jinping zet in zijn toespraken steeds meer in op de communistische mantra "gemeenschappelijke welvaart". Dit jaar gebruikte hij de zinsnede al 65 keer tijdens speeches en vergaderingen, tegenover 30 keer in heel 2020. Tijdens Xi's eerste acht jaar aan de macht, kwam de term maar sporadisch aan bod.
Lees verder

Geseponeerde aanklacht tegen Weinstein opnieuw ingediend
De aanklacht tegen Harvey Weinstein (69) die in juli werd geseponeerd, is toch weer ingediend in de rechtszaak tegen de oud-producent in Los Angeles. Het gaat om een misbruikincident dat volgens de advocaten van de voormalig filmproducent verjaard was.
Lees verder

WhatsApp werkt aan langverwachte app voor iPad
WhatsApp werkt momenteel aan een app voor iPad-gebruikers. Je zal dus berichten kunnen versturen en ontvangen via je iPad zonder constante smartphone-verbinding. Dat meldt WABetafInfo op Twitter.
Lees verder

Jawel, er vloeien tranen: dit zijn de eerste minuten van het nieuwe seizoen van 'Temptation Island'
De makers van het vernieuwde 'Temptation Island' hebben opnieuw vier koppels gevonden die hun relatie willen testen op een zonovergoten eiland vol drank en verleiding. Zullen ze aan de tempteesjon weerstaan of blijkt de aantrekkingskracht van de singles toch te groot? Vanaf vrijdag weten we het, want dan start het nieuwe seizoen met een dubbelaflevering op Play5. De eerste beelden zijn alvast veelbelovend.
Lees verder

Chinese marktwaakhond houdt na onderzoek 42 beursgangen tegen
De Chinese markttoezichthouder heeft 42 beursintroducties in Shanghai en Shenzen tegengehouden. Dat gebeurde na onderzoek naar een investeringsbank, een advocatenkantoor en andere partijen die bij de transacties betrokken waren. Het nieuws van de stopgezette beursintroducties werd gemeld door Shanghai Securities News, dat onderdeel is van staatspersbureau Xinhua.
Lees verder