Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 25 augustus 2021

"Omdat ik geen puisten wou, hebben we gewacht met een tweede kindje" Marie werd jarenlang geteisterd door acne, derma...

HLN
"Omdat ik geen puisten wou, hebben we gewacht met een tweede kindje" Marie werd jarenlang geteisterd door acne, dermatoloog Ingrid geeft advies
"Ik zie me nog zitten als jong meisje in de praktijk van mijn huisarts. Mijn mama aan mijn zijde, en ik die tranen met tuiten aan het huilen was. De enige remedie die de dokter voorstelde: geduld hebben." Sinds haar puberteit voert Marie (41) een dagelijkse strijd tegen acne. Ook als volwassene ging ze eronder gebukt. In onze reeks 'Mijn huid, mijn canvas' vertelt ze hoe de pukkels heel wat van haar levensbelangrijke beslissingen beïnvloedden. Dermatoloog Ingrid Van Riet legt uit hoe je acne kunt behandelen.
Lees verder

Welke club zal de miljoenen nog laten rollen? Waar is het huiswerk af en welke spelers moeten zeker nog weg? De resterende transferplannen in 1A
Het einde van de zomermercato nadert. Sommige 1A-clubs zijn nog naarstig op zoek naar versterking, andere teams kunnen stilaan achterover leunen. Onze clubwatchers lijsten per ploeg de resterende transferplannen op. Zoekt Anderlecht nog iets? En wie moet zéker nog vertrekken bij Club Brugge of Antwerp? Hieronder komt u het allemaal te weten.
Lees verder

Groot-Brittannië zal "elk uur" dat rest gebruiken voor evacuaties uit Afghanistan
De Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab zegt dat het Verenigd Koninkrijk "elk uur" dat rest zal gebruiken om evacuaties uit te voeren uit Afghanistan. Hij weigerde uit te sluiten dat de Britse troepen vrijdag vertrekken.
Lees verder

Spanning en liefde versmelten: dit zijn onze favoriete thrillers met een romantisch jasje
Of het een heet najaar wordt weten we nog niet. Maar net zoals het kwakkelende weer niet kan kiezen tussen warm of koud, maken we ook in onze streamingselectie geen keuzes. We vullen onze Kijkgids deze keer aan met films en series waarin spanning en liefde vlotjes haasje over spelen. Zo is er onder meer het Oscarwinnende sprookje 'The Shape of Water' (Disney+), de hitsige vampierenreeks 'True Blood'(Streamz) en een knappe affaire in 'Unfaithful' (Prime Video).
Lees verder

Groen kritisch voor mobiliteitsschepen Kennis na dodelijk ongeval met 2 kindjes in Antwerpen
In Antwerpen stelt oppositiepartij Groen zich vragen bij het functioneren van schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA), naar aanleiding van het dodelijk ongeval met twee jonge kinderen dinsdag in de binnenstad.
Lees verder

Groen vraagt ontslag mobiliteitsschepen Kennis na dodelijk ongeval met 2 kindjes in Antwerpen
In Antwerpen stelt oppositiepartij Groen zich vragen bij het functioneren van schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA), naar aanleiding van het dodelijk ongeval met twee jonge kinderen dinsdag in de binnenstad.
Lees verder

Belgische wegpiraat knalt drie keer op auto op Nederlandse snelweg: "Alsof we in een neerstortend vliegtuig zaten"
Een 44-jarige Belg staat in het Nederlandse Breda terecht voor zware verkeersagressie. In 2018 knalt hij op de snelweg A27 tot drie keer toe snoeihard tegen de achterkant van een auto met daarin drie vrouwen. En vervolgens blijft hij hen met hoge snelheid - tot wel 180 km per uur - achtervolgen.
Lees verder

LIVE VUELTA. Jasper Philipsen voelt zich grieperig en stapt uit koers, peloton op weg in korte maar pittige etappe
Door de prachtige gebergtes van Andalusië trekt het peloton in de elfde etappe van deze Vuelta naar Valdepeñas de Jáen. De beslissing valt wellicht in de slotkilometers - met twee stevige beklimmingen en stijgingspercentages tot 30% -, maar ook het heuvelachtige voorprogramma van amper 133 kilometer doet watertanden. Het parcours is ongetwijfeld spek voor de bek van een groepje vluchters, al valt er ook voor de klassementsmannen wat te rapen. Pakt Primoz Roglic het rood al terug?
Lees verder

"Mijn vrouw is 35, niet gevaccineerd en ligt nu in een doodskist": Josh verliest echtgenote aan Covid-19 nadat ze is bevallen van dochter
Samantha Willis (35) uit Noord-Ierland was hoogzwanger en niet gevaccineerd toen ze besmet raakte met het coronavirus. Twee weken nadat ze een gezonde baby op de wereld zette, is ze overleden aan Covid-19. De begrafenis van Samantha vond plaats in dezelfde kerk waar ze met haar man Josh trouwde – terwijl het dochtertje dat ze op de wereld had gezet maar tragisch genoeg nooit kon vasthouden, tijdens dezelfde dienst werd gedoopt.
Lees verder

Franse staatssecretaris tevreden met "gered" toeristisch seizoen
Frankrijk heeft ondanks de coronapandemie een succesvol toeristische zomerseizoen achter de rug. Dat heeft de Franse staatssecretaris voor Toerisme, Jean-Baptiste Lemoyne, woensdag gezegd op de commerciële nieuwszender LCI.
Lees verder

Zo jaag je zilvervisjes het huis uit
Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Vandaag: zilvervisjes het huis uit jagen.
Lees verder

Moordenaar (25) stuurt choquerende foto naar moeder van slachtoffer: "Mijn Franske is echt laf afgemaakt"
Veel koelbloediger kan een moord niet zijn. Na een banale caféruzie ging Daniel Langewouters (25) thuis een revolver halen. Hij keerde terug naar café De Watertoren in Turnhout met maar één doel. Later stuurde hij nog een foto naar de moeder van slachtoffer Frans Rottiers (34) waarvan de haren recht gaan staan. "En toch wil ik hem in de gevangenis bezoeken", vertelt mama Ann.
Lees verder

Indonesië houdt tanker tegen die beschuldigd wordt van oliediefstal
De Indonesische marine heeft een olietanker en zijn bemanning tegengehouden die gezocht werden omdat ze verdacht worden van de diefstal van bijna 300.000 vaten ruwe olie in Cambodja. Dat maakte de marine woensdag bekend.
Lees verder

Poetin en Xi Jinping bespreken situatie in Afghanistan en willen samenwerken
De leiders van China en Rusland hebben via de telefoon gesproken over de situatie in Afghanistan. Het ging onder meer over de samenwerking tussen de twee landen en het versterken daarvan.
Lees verder

Verzetstrijders zullen strijd tegen Taliban niet staken: "Het begint pas"
Het verzet tegen de taliban in de Panjshirvallei, ten noordoosten van Kaboel, "zal de strijd niet stoppen". Dat heeft een van de verantwoordelijken, Ahmad Massoed, gezegd. Hij sluit echter geen gesprekken uit met de nieuwe leiders van Afghanistan.
Lees verder

Opnieuw terugroepingen wegens kruisbesmetting met pesticide
Het FAVV roept vandaag opnieuw verschillende producten terug omwille van een te hoog gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide).
Lees verder

Luka Elsner (KV Kortrijk) kijkt vooruit naar de match tegen KV Mechelen: "We zullen efficiënter moeten zijn"
Vrijdagavond ontvangt KV Kortrijk het KV Mechelen van coach Wouter Vrancken in het Guldensporenstadion. KVK is met een 9 op 15 uitstekend aan het seizoen begonnen. Tegen Mechelen wil het voortgaan op het elan en de drie punten thuishouden. Trainer Luka Elsner blikt vooruit.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Zelfs voor Hollywood indrukwekkend: The Weeknd koopt monstervilla van 60 miljoen euro
70 miljoen dollar, oftewel zo'n 60 miljoen euro. Zoveel telde The Weeknd (31) neer voor zijn nieuw stulpje in Bel-Air, één van de chicste wijken in Los Angeles - een mansion waar menig Hollywoodster stikjaloers op zal zijn. The Wall Street Journal heeft het over een van de hoogste verkoopprijzen van het jaar op de Californische huizenmarkt, en dat wil al wat zeggen. Maar hoe kan de Canadese muzikant, die pas in 2017 kwam piepen in het milieu, zich dat permitteren? En hoeveel is hij nu precies waard?
Lees verder

Beyoncé draagt als vierde vrouw ooit de Tiffany-diamant: het verhaal achter het erg controversiële juweel
In de nieuwe advertentie van juwelenmerk Tiffany & Co. draagt popster Beyoncé als vierde vrouw ooit de befaamde, gele Tiffany-diamant. Het is een steen van 128.54 karaat en een van de grootste diamanten ooit ontdekt. Maar er komt veel kritiek op de stunt, want de diamant heeft volgens sommigen een duister verleden. Karen Rentmeesters van Antwerp World Diamond Centre nuanceert.
Lees verder

Prinses Charlène van Monaco herenigd: Albert en gezin brengen haar bezoek in Zuid-Afrika
Prinses Charlène (43) is herenigd met haar gezin. Half augustus werd de prinses van Monaco in Zuid-Afrika geopereerd omdat ze tegen een oor-, neus- en keelinfectie vocht. "Ik ben zo blij om mijn gezin weer bij me te hebben", schrijft ze nu op Instagram.
Lees verder