Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 augustus 2021

Nog meer dan eerst gedacht: Amerikanen evacueerden wel 823 Afghanen op één vlucht

HLN
Nog meer dan eerst gedacht: Amerikanen evacueerden wel 823 Afghanen op één vlucht
De foto ging de hele wereld rond: honderden Afghanen als sardientjes op elkaar gepakt in de laadruimte van een Amerikaans militair transportvliegtuig, op weg naar de vrijheid. Aanvankelijk was het aantal geëvacueerden op de spectaculaire vlucht met ongeveer 640 aangegeven. Nu blijkt dat zelfs liefst 823 mensen opeengepakt uit de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn gevlogen om aan de radicaalislamitische taliban te ontkomen.
Lees verder

LIVE VUELTA. Valverde en Carthy geven op, wie wint spectaculaire eerste bergetappe?
Vandaag staat in de Vuelta de eerste échte bergrit op het menu. De renners moeten in totaal liefst zes beklimmingen overwinnen, de finish ligt op de top van een col van eerste categorie. Belangrijke dag voor de klassementsmannen. Wie zegeviert in de zevende etappe? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Daten met videogamepersonages: hoezo is dat leuk?
In de videogame Boyfriend Dungeon kun je na de strijd… euh… daten met je wapens. En dat is nog niet eens het gekste wat je het hof kunt maken in het constant groeiende genre van de datingsimulators. Wat zijn die 'dating sims' precies, en waarom vinden sommige spelers ze leuk?
Lees verder

Chelsea-coach Tuchel grapt en blikt vooruit: "Verwacht 50 tot 60 goals van Lukaku. Vóór nieuwjaar"
Op de wekelijkse persconferenties in Engeland blikten de coaches al vooruit op de tweede speeldag van de Premier League komend weekend. Met Arsenal-Chelsea staat er meteen een mooie affiche op het programma met een Rode Duivel in de kijker: Romelu Lukaku maakt mogelijk zijn debuut. Chelsea-coach Thomas Tuchel heeft alvast hoopvolle vooruitzichten: "We verwachten goals van Lukaku."
Lees verder

Chelsea-coach Tuchel grapt en blikt vooruit: "Verwacht 50 tot 60 goals van Lukaku"
Op de wekelijkse persconferenties in Engeland blikten de coaches al vooruit op de tweede speeldag van de Premier League komend weekend. Met Arsenal-Chelsea staat er meteen een mooie affiche op het programma met een Rode Duivel in de kijker: Romelu Lukaku maakt mogelijk zijn debuut. Chelsea-coach Thomas Tuchel heeft alvast hoopvolle vooruitzichten: "We verwachten goals van Lukaku".
Lees verder

RECENSIE. 'The Flight Attendant': "Kaley Cuoco in de rol van haar leven als een in wodka gemarineerde stewardess"
Een ambitieuze reeks over een stewardess met een turbulente levensstijl die door de FBI wordt achternagezeten nadat ze gelinkt wordt aan een moord in een hotelkamer in Bangkok. Altijd al geweten dat 'Toxic', de videoclip van Britney Spears, een verdoken pilootaflevering (ha!) was voor een spannende misdaadkomedie. Zeventien jaar later is die eindelijk op uw scherm geland in de vorm van 'The Flight Attendant'. Of u dringend aan boord moet klimmen van deze HBO Max-reeks op Streamz? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Het rommelt bij Disney, met 'dank' aan de nieuwe CEO: "Die rechtszaak van Scarlett Johansson? Allemaal zijn fout"
Disney profileert zich graag als de plek waar dromen uitkomen, maar dat blazoen vertoont de laatste tijd toch enige smet. Hoewel er al jaren geruchten rondgaan over de twijfelachtige praktijken achter de schermen, komen er nu heel wat concrete beschuldigingen bovendrijven. Van oneerlijke verloningen tot racisme: achter de schermen blijkt The Walt Disney Company dan toch niet the happiest place on earth. En dat lijkt vooral aan een wissel van de macht te liggen.
Lees verder

Nieuwe theorie duikt op: was Britney Spears in 2012 al stiekem getrouwd?
Over het liefdesleven van Britney Spears (39) is al heel wat inkt gevloeid. Na haar vier jaar durende relatie met Justin Timberlake (40) ging het van kwaad naar erger. Haar eerste huwelijk met Jason Alexander (39) werd al na 55 uur ontbonden. Met Kevin Federline (43), de man die zijn zwangere vrouw voor Britney liet zitten, trouwde ze na een relatie van drie maanden. En nu zou blijken dat ze ook in 2012 in het geniep in het huwelijksbootje stapte.
Lees verder

Tweedehands en trendy terug naar school? Op dit platform shop je back-to-schoolspullen tegen een zacht prijsje
1 september sluipt stilaan weer dichterbij, en daar horen uiteraard nieuwe schoolspullen bij. Al hoeft nieuw natuurlijk niet altijd gloednieuw te betekenen. Op tweedehandsplatform Vinted barst het momenteel van de tweedehands schoolspullen. Een kijkje waard voor wie de kinderen duurzaam en voor een zachter prijskaartje terug naar school wil sturen.
Lees verder

Pech, pech, pech: dieven moeten elektrische step achterlaten wegens platte batterij, en even later worden ze nog opgepakt ook
Een bewoner en de buurman van een huis in de Ernest Claesstraat in Scherpenheuvel-Zichem merkten afgelopen woensdag rond 16 uur dat twee dieven er vandoor gingen met de elektrische step die geparkeerd stond in de garage van de woning. De verdachten moesten de step echter al snel achtergelaten omdat de batterij leeg was en vluchtten verder via de spoorweg richting Testelt.
Lees verder

LIVE VUELTA. Spanning troef! Wie wint spectaculaire eerste bergrit?
Vandaag staat in de Vuelta de eerste échte bergrit op het menu. De renners moeten in totaal liefst zes beklimmingen overwinnen, de finish ligt op de top van een col van eerste categorie. Belangrijke dag voor de klassementsmannen. Wie zegeviert in de zevende etappe? Volg het hier LIVE!
Lees verder

CELEBS 24/7. Dj Steve Aoki geniet van een ijsbad en North West pronkt met tattoos
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Antwerpse discotheekuitbaters reageren gemengd op heropening, Red & Blue wacht niet af: "Vanaf 2 september gooi ik de club al open"
Na achttien maanden stilstand is er eíndelijk perspectief voor uitbaters van nachtclubs. Vanaf 1 oktober mag er opnieuw collectief gedanst worden tot in de vroege uurtjes. Antwerpse clubuitbaters reageren van "schitterend nieuws" tot "eerst zien en dan geloven" en zelfs "ik wacht niet tot 1 oktober".
Lees verder

Club Brugge slaat twee keer toe op één dag: na Owen Otasowie ook Ruben Providence officieel, Fransman wordt met aankoopoptie gehuurd van AS Roma
Twee versterkingen op één dag. Nadat Club Brugge eerder vandaag de polyvalente middenvelder Owen Otasowie (20) officieel maakte is ook de transfer van winger Ruben Providence, eveneens 20, rond. De Fransman wordt gehuurd van AS Roma, met aankoopoptie.
Lees verder

Zaak Sanda Dia: geen enkele partij in beroep tegen doorverwijzing naar correctionele rechtbank
Niemand van de achttien betrokkenen heeft in het Reuzegom-dossier hoger beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer in Hasselt om zich voor de correctionele rechtbank te verantwoorden voor zijn rol bij de fatale doop van student Sanda Dia.
Lees verder

Pasgetrouwde Afghaanse Belg zit nog steeds vast in Kaboel: "We raakten niet bij de poort. Er is geen doorkomen aan. En de sfeer wordt steeds grimmiger"
De 33-jarige Afghaan uit Oostende, die in Wingene werkt als lasser en vorige vrijdag in zijn geboorteland huwde, zit nog steeds vast in Kaboel. Al twaalf uur staat het koppel in de omgeving van de luchthaven. "Mijn vrouw en ik gaan hier de nacht doorbrengen. Iets anders zit er niet op."
Lees verder

Storer wint spectaculaire eerste bergrit in Vuelta, Roglic blijft nipt leider
Michael Storer heeft de eerste bergrit in de Vuelta gewonnen. De 24-jarige Australiër rekende op de slotklim af met zijn medevluchters. Primoz Roglic bleef nipt leider, Alejandro Valverde en Hugh Carthy gaven op.
Lees verder

"Nergens terug te vinden dat Leopold II een geheim liefdesperron liet aanleggen": Infrabel onderzoekt hardnekkige stadslegende in Zurenborg-wijk
De fel omstreden koning der Belgen Leopold II die een geheim liefdesperron in Zurenborg liet aanleggen om zijn minnares te bezoeken. Zou het? Na een recente heropflakkering van de stadslegende dook spoorwegbeheerder Infrabel in de archieven en ging een expert vandaag op het vermeende liefdesperron ter plaatse : "Het is een leuk verhaal, maar bijzonder onwaarschijnlijk."
Lees verder

Alejandro Valverde stapt huilend uit Vuelta na zware val in afdaling, ook Carthy geeft op
Meteen afscheid van twee grote namen in de eerste échte bergetappe van de Vuelta. Alejandro Valverde (Movistar), de nummer 4 in het klassement, gaf op na een zware val in de afdaling. Even ervoor stapte ook Hugh Carthy (EF Education), de derde van vorig jaar, uit de rittenkoers.
Lees verder

Van Ranst: "Versoepelingen kunnen nog teruggedraaid worden, zeg nooit nooit"
Viroloog Marc Van Ranst reageerde vrijdag niet verrast dat er een aantal coronamaatregelen versoepeld zullen worden vanaf 1 september. Hij begrijpt dat die versoepelingen er moesten komen, nu steeds meer Belgen gevaccineerd zijn tegen Covid-19. Maar tegelijk sluit hij niet uit dat een aantal later alsnog teruggedraaid kan worden. "Zeg nooit nooit", verklaarde hij op Radio 1, verwijzend naar de situatie in Israël waar ondanks de vele vaccinaties het aantal ziekenhuisopnames toch weer piekt. Ook in Nederland waren de discotheken deze zomer eerst open en dan weer snel dicht. Van Ranst beklemtoonde nog eens het belang van goede ventilatie.
Lees verder