Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 22 augustus 2021

Nieuwe Griekse grensmuur opgetrokken om Afghaanse vluchtelingen te stoppen

Nieuwe Griekse grensmuur opgetrokken om Afghaanse vluchtelingen te stoppen

Griekenland heeft de afgelopen maanden een stalen muur van 40 kilometer lang opgetrokken in het zuidoosten van het land, langs de grens met Turkije. Het bouwwerk is sinds vrijdag klaar en het monitoringsysteem is actief. 'We kunnen niet passief afwachten wat de impact van de Afghaanse crisis is.'

Lees verder

Niels Destadsbader keert terug naar VRT

Niels Destadsbader gaat opnieuw programma's maken voor Eén en Radio 2. Dat heeft hij zaterdag gezegd in 'De Vijver van Siska' op Radio 2. Daarmee keert hij, na zeven jaar bij VTM, terug naar VRT.

Lees verder

Coronacijfers lijken opnieuw plateaufase te bereiken

De coronacijfers lijken stilaan opnieuw een plateaufase te bereiken, zo blijkt zaterdagochtend op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Neem een kijkje in de prestigieuze school van prins Gabriël

Prins Gabriël (18), het tweede kind van ons koningspaar, trekt binnenkort naar de prestigieuze National Mathematics and Science College in het Engelse Warwickshire. In de video hierboven ziet u wat hem te wachten staat.

Lees verder

Turkse soldaten verzorgen baby die over muur in Kaboel werd doorgegeven

De afgelopen dagen gingen hartverscheurende beelden de wereld rond van moeders die hun kind over de muur van de luchthaven in Kaboel aan militairen gaven. In de video hierboven ziet u hoe zo'n kindje van twee maanden oud verzorgd wordt door Turkse militairen.

Lees verder

Fotoreeks | Australisch anti-lockdownprotest ontaardt in rellen: 200 arrestaties

Meer dan 200 betogers zijn opgepakt in Sydney en Melbourne nadat een protest tegen de coronamaatregelen uit de hand was gelopen. De politie moest pepperspray en traangas gebruiken om de menigtes in toom te houden.

Lees verder

Belgen in Kaboel: 'Opgeroepen, overnacht aan luchthaven met bange kinderen, dan weggestuurd'

Bij Belgen die nog vastzitten in de Afghaanse hoofdstad Kaboel overheerst de angst, de wanhoop en het ongeloof. Van 'een leeg Belgisch vliegtuig vertrok vlak voor onze neus' tot 'de soldaat zei dat hij zou schieten als ik niet wegging': twee getuigenissen vanuit Kaboel.

Lees verder

Amerikaanse ambassade raadt burgers af naar luchthaven Kaboel te komen, situatie snel verslechterd

De situatie rond de luchthaven van Kaboel is de afgelopen uren snel verslechterd. De Amerikaanse ambassade vraagt haar landgenoten om niet meer spontaan naar de luchthaven te komen, omdat het er momenteel te gevaarlijk is aan de toegangspoorten.

Lees verder

Chinezen mogen officieel derde kind krijgen

Chinese koppels mogen nu ook officieel een derde kind krijgen. De nieuwe regel was eind mei al aangekondigd, maar werd vrijdag pas tijdens een zitting van het Nationaal Volkscongres (het Chinese parlement) formeel bevestigd.

Lees verder

'België evacueerde 248 mensen uit Kaboel, waaronder 91 Belgen'

Uit een stand van zaken van de kabinetten van Buitenlandse Zaken, Defensie en Asiel en Migratie blijkt dat ons land 248 mensen heeft geëvacueerd. 91 van hen zijn Belgen . 34 Belgen zijn intussen geland op Schiphol, en zouden zo snel mogelijk naar België terugkeren.

Lees verder

Seraing zet achterstand tegen Cercle Brugge om in 2-1 overwinning

Seraing heeft een tweede overwinning beet dit seizoen dankzij een 2-1 overwinning op de 5e speeldag tegen Cercle Brugge. Het koningskoppel Marius Mouandilmadji en Youssef Maziz maakten de doelpunten en gaven de assists voor de Luikenaars.

Lees verder

Eupen komt voorlopig aan de leiding dankzij ruime zege op OH Leuven

Eupen blijft aan de kop van het klassement meedraaien in de Jupiler Pro League dankzij een 1-4 overwinning op het veld van OH Leuven. Een uitgekookt Eupen kwam voor de rust al op voorsprong dankzij doelpunten van Smail Prevljak (31.) en Julien Ngoy (39.). Na de rust kreeg Leuven er nog twee te slikken van Konan N'Dri (56.) en Emmanuel Agbadou (80.). Levan Shengelia kon slechts de eer redden (1-4, 83.) voor de thuisclub.

Lees verder

Orkaan Henri in New York: Gouverneur kondigt noodtoestand af

De New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo heeft wegens orkaan Henri een noodtoestand afgekondigd voor delen van de Amerikaanse staat, waaronder de stad New York, Long Island en enkele andere gebieden. De noodtoestand wordt in de Verenigde Staten wel vaker uit voorzichtigheid afgekondigd, omdat bevoegdheden dan van het federale naar het regionale niveau gaan.

Lees verder

Vroeg en laat doelpunt schenkt Kortrijk zege op Sint-Truiden

KV Kortrijk heeft zaterdag op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League de volle buit veroverd op het veld van Sint-Truiden. Faïz Selemani (1.) en Habib Guèye (90.+3) zorgden voor de 0-2 eindstand.

Lees verder

Belgische advocaat van 'Hotel Rwanda'-held is land uitgezet

De Belgische advocaat van Paul Rusesabagina, de vroegere hoteldirecteur op wie de film 'Hotel Rwanda' is gebaseerd, is uit Rwanda gezet. Dat gebeurde zaterdagavond, zo bevestigen officiële bronnen in het Centraal-Afrikaanse land aan het Franse persagentschap AFP. De advocaat wordt beschuldigd van schending van de immigratiewet.

Lees verder

Weerbericht | Fris en onweerachtig

Het is zondag opnieuw fris en gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. In de namiddag vormen er zich nieuwe onweersbuien die soms vrij hevig kunnen zijn, zegt het KMI. Tijdens die buien zijn er ook rukwinden mogelijk. De maximumtemperaturen liggen tussen 16 en 18 graden in de Ardennen en tussen 18 en 20 graden elders.

Lees verder

Orkaan Henri heeft Amerikaanse oostkust bereikt

Orkaan Henri heeft in de nacht van zaterdag op zondag plaatselijke tijd de Amerikaanse oostkust bereikt. Op dit moment valt er vooral veel regen, het hoogtepunt van de storm wordt zondagmiddag verwacht.

Lees verder