Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 augustus 2021

Nieuw-Zeeland verlengt lockdown na snel stijgend aantal coronabesmettingen

HLN
Nieuw-Zeeland verlengt lockdown na snel stijgend aantal coronabesmettingen
Nieuw-Zeeland verlengt de lockdown die in het hele land van kracht is met vier dagen, tot middernacht vrijdag 27 augustus lokale tijd. Auckland, de grootste stad van het land, blijft zeker nog tot 31 augustus in lockdown. Dat heeft premier Jacinda Ardern op een persconferentie aangekondigd.
Lees verder

Weyts pakt dierenbeulen strenger aan: maximale celstraf van 3 maanden naar 5 jaar
Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) verhoogt de straffen voor wie dieren mishandelt of verwaarloost. Dierenbeulen kunnen voortaan tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen of zelfs tien jaar in het geval van recidive. "En dat is echt niet overdreven", zegt Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch. "De huidige straffen schrikken beulen niet af."
Lees verder

Slangen op maandag. Het vaccinatieprobleem genaamd Brussel
Zwemt een vis sneller in Vlaanderen dan in Wallonië? Met deze bizarre slogan lanceerde de federale overheid in de jaren 90 de vierde staatshervorming. Als die vis op weg is naar zijn vaccinatie zou het antwoord weleens 'ja' kunnen zijn.
Lees verder

Liefde op het tweede gezicht: hoe Romelu Lukaku in een mum van tijd iedereen bij Chelsea heeft ingepakt
Minuten aan een stuk. Zelfde zanglijn, zelfde deuntje. Romelu Lukaku (28) domineerde bij zijn binnenkomer voor Chelsea, zijn fans zorgden voor de soundtrack. Relaas van een zomermiddag in Londen. En liefde op het tweede gezicht.
Lees verder

Trouwe fans over hun Toyota Corolla, de populairste auto ter wereld: "Eén keer vreemdgegaan, maar dat heeft maar half jaar geduurd"
Aanvankelijk verguisd en soms bespot, maar immer betrouwbaar en op handen gedragen door miljoenen fans: de Toyota Corolla. Deze maand verkocht de Japanse autobouwer de 50 miljoenste Corolla, de bestverkochte auto wereldwijd. Elke 28 seconden rijdt er één uit de showroom.
Lees verder

Eén op de tien terugkeerders uit Marokko besmet met coronavirus
De besmettingscijfers van terugkeerders uit Marokko beginnen zorgwekkende proporties aan te nemen. Uit gegevens van Sciensano blijkt dat 11,7 procent van de reizigers uit dat land in de week van 9 augustus ­positief heeft getest. Dat is een pak meer dan vanuit alle andere vakantielanden, inclusief Spanje en Portugal, waar dat aandeel telkens onder de 2 procent ligt.
Lees verder

Vlaamse regering maakt extra geld vrij voor asbestveilig maken van scholen
De Vlaamse regering maakt geld vrij om 200 extra scholen asbestveilig te maken. Dat kondigt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vandaag aan in een persbericht. Het geld, 3,85 miljoen euro, is afkomstig van het Relanceplan 'Vlaamse Veerkracht'.
Lees verder

Twee toestellen met geëvacueerden landen straks op Melsbroek
De voorbije nacht zijn een chartervlucht van Air Belgium en een Airbus A330 opgestegen in Islamabad (Pakistan), met geëvacueerden uit Kaboel aan boord.
Lees verder

Twee toestellen met 400 geëvacueerden landen straks op Melsbroek
De voorbije nacht zijn een chartervlucht van Air Belgium en een Airbus A330 opgestegen in Islamabad (Pakistan), met in totaal zo'n 400 geëvacueerden uit Kaboel aan boord.
Lees verder

Hoe bang is Brussel voor de prik? "Nee, u gaat niet dood aan het vaccin"
Het wil maar niet lukken om veel meer dan de helft van de Brusselaars te vaccineren. Daarom staan er nu Vacci-Bussen in de hoofdstad waar twijfelaars zonder afspraak terechtkunnen voor een prik. "Waarom ik ben gekomen? Ik moest van mijn vrouw."
Lees verder

Ann Wauters en zus Ilse: "Zij was de eerste aan wie ik zei dat ik op vrouwen val"
De oudste werkt als psychologe en is ­moeder van drie. De jongste was tot voor kort profbasketbalster en speelde met ­de Belgian Cats op de afgelopen Olympische Spelen. Ook zij heeft drie kinderen. Ilse (44) en Ann Wauters (40), zussen. We laten ze elk om beurt aan het woord.
Lees verder

Onze Club-watcher dankt de vaccinatiecampagne: "Het kan niet anders dan dat zelfs good old Vormer kippenvel moet hebben gekregen"
Het ene moment swingend, dan weer te gemakzuchtig. Club Brugge versus Beerschot VA was een vermakelijk kijkstuk, met een verrassend slot: de landskampioen die een zucht van opluchting sloeg. Toch was vooral de voltallige terugkeer van het publiek wat onze Club-watcher het meeste bijbleef. "Had Philippe Clement gekund, hij had elkeen vastgepakt. De knuffelaar."
Lees verder

Niels Destadsbader vertelt hoe hij zijn teksten schrijft: "Ik zit altijd in bad en bij een goede zin doe ik er wat warm water bij"
Niels Destadsbader heeft z'n naam alvast niet gestolen, want hij schrijft z'n liedjes altijd in bad. En bij elke goed geschreven zin geeft hij zichzelf wat warm water bij als motivatie. Dit en andere speciale gewoontes van Niels hoor je deze week tijdens een gesprek met Laurence Van Tongerloo. Teksten schrijven is zijn manier om emoties te verwerken. "Ik voel me veel beter als ik een nummer heb geschreven, omdat ik dan die emotie heb kunnen plaatsen"
Lees verder

Niels Destadsbader schrijft zijn liedjes in bad: "Als ik een tekst schrijf over een gebeurtenis, dan kan ik die emoties beter plaatsen"
Niels Destadsbader heeft z'n naam alvast niet gestolen, want hij schrijft z'n liedjes altijd in bad. En bij elke goed geschreven zin geeft hij zichzelf wat warm water bij als motivatie. Dit en andere speciale gewoontes van Niels hoor je deze week tijdens een gesprek met Laurence Van Tongerloo. Teksten schrijven is zijn manier om emoties te verwerken. "Ik voel me veel beter als ik een nummer heb geschreven, omdat ik dan die emotie heb kunnen plaatsen"
Lees verder

Nieuw seizoen 'Familie' gaat van start met minstens één dode: wie haalt het einde van de aflevering niet?
De 'Thuis'-fans moeten er nog een week op wachten, maar na een zomerpauze van bijna twee maanden trapt 'Familie' deze avond al het nieuwe seizoen op gang. In een dubbelaflevering moeten heel wat cliffhangers van de seizoensfinale beantwoord worden. Hoe loopt de ontvoering van Lars af? Moet Simon de ruzie met Jonas met zijn leven bekopen? En overleeft Quinten zijn hartaanval? De antwoorden zijn zoals steeds een goed bewaard geheim, al gaven de makers uitzonderlijk al een paar verborgen hints weg.
Lees verder

Het Witte Paard galoppeert volgend jaar naar Durbuy: "Een show ontbrak nog in Couckes pretpark"
Het Witte Paard ruikt een nieuwe stal. Na de kapitaalinjectie van Marc Coucke trekt het populaire revue-theater volgende zomer van Blankenberge naar Durbuy. "Marc had één vraag", zegt Ben Van den Keybus, directeur van Het Witte Paard. "Waarom brengen jullie de shows niet elders? Sindsdien ziet onze toekomst er weer rooskleurig uit."
Lees verder

Dertigers boven in laatste week 'Switch'
De jongste kandidaat voor de slotweek van 'Switch' is 29 jaar. De oudste 37 jaar. Qua leeftijd zijn ze dus aan elkaar gewaagd. Het valt af te wachten wie er qua kennis bovenuit steekt. Maak hier kennis met de kandidaten.
Lees verder

Bitcoin voor het eerst sinds mei opnieuw 50.000 dollar waard
De waarde van bitcoin is op handelsplatform Bitstamp opnieuw gestegen naar 50.000 dollar (42.700 euro). Het is voor het eerst sinds 15 mei dat bitcoin opnieuw zo veel waard is. Tijdens de voorlopige piek van midden april werd de bekendste cryptomunt verhandeld voor bijna 65.000 dollar (55.500 euro).
Lees verder

Transfer Talk. Antwerp troeft Inter en AC Milan af in strijd om Genk-talent Dwomoh
R. Antwerp FC staat op het punt nog een inkomende transfer te doen. De Great Old hoopt vandaag de komst van Pierre Dwomoh, een 17-jarige aanvallende centrale middenvelder van RC Genk, af te ronden.
Lees verder

Football Talk. STVV-fans zijn het beu: "Schijt aan het beleid" - Slechtste start voor Beerschot in 33 jaar
Nul op negen: van de goede start van Sint-Truiden blijft weinig over. Op Stayen werd nog niet voor volle tribunes gekozen, maar de iets meer dan tweeduizend Kanariefans lieten na het verlies tegen Kortrijk duidelijk blijken wat ze van de huidige situatie vinden. "We hebben schijt aan het beleid", weergalmde minutenlang over de kunstgrasmat.
Lees verder