Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 26 augustus 2021

Nieuw album en terugkeer van Koen: zet u schrap voor meer Get Ready. "Wij zijn cult met een grote C"

HLN
Nieuw album en terugkeer van Koen: zet u schrap voor meer Get Ready. "Wij zijn cult met een grote C"
Hun liefde voor het publiek is diep zo diep. En vooral nog even wederzijds als bij de start 25 jaar geleden. "Wij zijn cult met een grote C", zo zeggen de boys van Get Ready zelf. En dat werd gisteren bevestigd door de 4.500 krijsende toeschouwers bij de opnames van 'Tien om te Zien'. Kers op de taart: een platendeal bij de stal van Bazart en Oscar & The Wolf. Begin oktober verschijnt hun nieuw album.
Lees verder

IN BEELD. Backstage bij de opnames van 'Tien om te Zien': "Het mag zeker en vast terugkeren"
Een overrompeling was het. Met fans tot in de zee. En aan de zijde van het overwoestbare duo Willy Sommers en Anne De Baetzelier een vuurdoop voor Laura Tesoro en Aaron Blommaert. De sfeer van de grote dagen verruilde gisteren Blankenberge voor Middelkerke. De uitzending is pas voor volgende week, maar wij waren er achter de schermen bij tijdens die unieke avond in de zomer van 2021. Eindelijk weer een nieuwe zomer van 'Tien om te Zien'.
Lees verder

STERREN VAN DE CAMPING. 'Molleke' zag in volle coronacrisis haar leven gered door de buren van 't Klein Strand: "Als de liefde mij ooit nog gunstig gezind is, moet hij er mijn chalet bij nemen"
"Als ik 's morgens met mijn hondje Gucci ga wandelen, ben ik pas tegen de middag weer thuis. Altijd weten ze mij te vinden voor het aperitief." 'Molleke', alias Sandra Goethals (52), is hét aanspreepunt voor elke nieuwkomer op camping Klein Strand, naast de E40 in Jabbeke. Als 14-jarige kwam ze al met haar ouders naar hier. "Toen mijn man me 8 jaar geleden verliet, was mijn chalet mijn redding. En toen mijn hart het begaf van de stress, na 32 corona-doden in het rusthuis waar ik werk, redde mijn buurman mij het leven." Portret van 'de burgemeester van 't Klein Strand'.
Lees verder

Maak kennis met hitfenomeen Mart Hoogkamer: "Ik een boefje? Ik wil een gezin én ben fan van Dana Winner"
Vanuit het niets bestormt Mart Hoogkamer (23) de hitlijsten met zijn meezinger 'Ik ga zwemmen'. Daarmee stond hij vorige week zelfs bovenaan de Global Viral Top 50 van Spotify. Zijn lijf staat bijna vol met tatoeages, meisjes gooien zich voor z'n voeten, jaloerse jongens gooien drank naar z'n hoofd. Maar Mart blijft er nuchter bij, en is vastberaden om het niet bij die ene zomerhit te laten. "De oude Hazes is m'n grote voorbeeld."
Lees verder

Opnieuw twee forfaits voor US Open: Sofia Kenin test positief op corona, Milos Raonic sukkelt met beenblessure
Tennisster Sofia Kenin, het nummer vijf op de wereldranglijst, geeft forfait voor de US Open. Via Twitter liet ze weten dat ze positief heeft getest op corona. Ook Milos Raonic (ATP 34) geeft forfait: een beenblessure houdt hem weg uit New York.
Lees verder

Waarom padel zo waanzinnig populair is bij (ex-)voetballers: "Bij elke ploeg heb ik dat ingelast als teambuilding"
Ze delen niet alleen 126 interlands en 19 Belgische landstitels, maar ook een énorme liefde voor padel. Yves Vanderhaeghe, Tom De Sutter, Olivier Deschacht en Tomasz Radzinski, vier ex-profs die de populariteit van het spelletje onder voetballers proberen te verklaren. "Altijd die voetbal, altijd die druk, altijd die matchen! Het ganse jaar door… Gewoon eens een racket vasthouden en iets anders doen, mentaal is dat goed denk ik." In aanloop naar de Padel World Tour, die vandaag van start gaat in Knokke, trokken wij met het viertal naar een pleintje.
Lees verder

Voor het eerst meer dan 1.000 besmettingen in Australië
Australië heeft voor de eerste keer sinds het begin van de coronapandemie meer dan 1.000 besmettingen geregistreerd op 24 uur tijd. New South Wales, de deelstaat waartoe Sydney behoort, registreerde een recordaantal van 1.039 besmettingen.
Lees verder

Nieuwe chartervlucht van Air Belgium op weg van Islamabad naar Melsbroek
Een chartervlucht van Air Belgium is vanuit Islamabad vertrokken naar de militaire luchthaven van Melsbroek. Dat meldt Defensie via Twitter. De vlucht wordt om 08u30 op Melsbroek verwacht.
Lees verder

Eerste burgemeester aan de kant geschoven dankzij nieuw decreet, maar Bram Degrieck blijft strijden voor sjerp in De Panne: "Ik zie jullie in de rechtbank"
Hij werd gesteund door een volle tribune, beloofde zijn volle 120 kilo in de strijd te gooien en kreeg zelfs even 'een flauwte' toen hij de eed van het nieuwe bestuur moest afnemen. Toch heeft Bram Degrieck (Het Plan-B) in De Panne de duimen moeten leggen voor Ann Vanheste (Lijst Burgemeester), die de nieuwe burgemeester wordt. Een motie van wantrouwen werd met 11 tegen 10 goedgekeurd, maar Degrieck blijft strijdvaardig: "See you in court'. De Panne is de eerste gemeente waar het nieuwe gemeentedecreet uitmondt in een heuse boksmatch.
Lees verder

Zeker 20 doden door stortregens in Venezuela
Zware stortregens in het westen van Venezuela hebben aan zeker twintig mensen het leven gekost. Zeventien anderen zijn nog vermist. Dat hebben de lokale autoriteiten gemeld.
Lees verder

Kleinkinderen van de familie Planckaert krijgen eigen realityreeks op Ketnet
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En dus krijgen ook de kleinkinderen van de familie Planckaert een eigen realityreeks op Ketnet, 'De Planckies'.
Lees verder

Waalse regering maakt geld vrij voor beschadigde sportinfrastructuur door noodweer
Het Waalse gewest gaat geld vrijmaken om 71 gemeenten te helpen waarvan de sportinfrastructuur beschadigd is door de overstromingen van juli. Dat kondigt de Waalse minister van Begroting Jean-Luc Crucke aan in de kranten van Sud Presse. De hulp gaat voornamelijk naar acht gemeenten, waarvan zes in de regio van Luik.
Lees verder

ABBA komt vrijdag voor het eerst in 39 jaar met nieuwe muziek
Goed nieuws voor alle ABBA-fans. Deze vrijdag zal de Zweedse band voor het eerst in 39 jaar nieuwe muziek uitbrengen. Dat schrijft The Sun.
Lees verder

Meerdere vermisten na instorting appartementencomplex in Spaanse badplaats
In de Spaanse badplaats Peñíscola, 140 kilometer ten noordoosten van Valencia, is gisteravond een deel van een appartementencomplex ingestort. Zeker drie personen raakten onder het puin bedolven. Rond middernacht lukte het hulpdiensten om een van hen te bevrijden. De man was bij bewustzijn en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Organisator Tomas Van Den Spiegel houdt generale repetitie in Overijse: "Dit WK moet effect hebben op lange termijn"
Vandaag is de Druivenkoers in Overijse en dát, zegt organisator Tomas Van Den Spiegel, is de generale repetitie voor het WK dat ook precies vandaag over een maand wordt gereden. Hoe staat het met de voorbereidingen op het WK? "We willen alle aandacht naar hier krijgen."
Lees verder

Burenbemiddelaars aan het woord: "Veel mensen durven zelfs niet aanbellen bij hun buren"
Vanaf 1 september wordt in ons land de allereerste wet van kracht die burenruzies moet beslechten. Dat ze welkom is, is duidelijk: het gedwongen thuiszitten tijdens de coronatijd heeft het aantal meldingen van burenruzies bij de verschillende instanties doen toenemen. Maar wat verandert er nu precies? En hoe pak je burenhinder het best aan? In deze reeks verduidelijken we niet enkel de nieuwe regels, maar bekijken we ook voor- en nadelen van de verschillende stappen naar een oplossing: van bemiddelaar of wijkagent tot vrederechter.
Lees verder

'Dynasty'-ster 'Dex Dexter' overleden
Michael Nader, de acteur die jarenlang gestalte gaf aan het personage Dex Dexter in de populaire jaren 80-serie 'Dynasty', is maandag op 76-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Californië. Nader bezweek aan de gevolgen van kanker. Dat meldt Extra TV.
Lees verder

Japanse ziekenhuizen kunnen aantal coronapatiënten niet aan
Japanse ziekenhuizen kunnen de aantallen coronapatiënten in het land niet aan. Steeds vaker worden ambulances met mensen die naar de eerste hulp moeten, geweigerd door een ziekenhuis.
Lees verder

Letitia Wright gewond na stunt op de set van 'Black Panther: Wakanda Forever'
Actrice Letitia Wright (27) is gewond geraakt op de set van de nieuwe film 'Black Panther: Wakanda Forever'. Dat bevestigt een woordvoerder van Marvel aan Variety. De actrice mag binnenkort het ziekenhuis weer verlaten.
Lees verder

Trailer 'Spider-Man: No Way Home' verbrijzelt wereldrecord
Fans van 'Spider-Man' waren dit weekend door het dolle heen. Er circuleerde volgens verschillende berichten een trailer van de nieuwe film op het internet en die werd dan ook gretig gedeeld en geanalyseerd. Filmstudio Sony liet de 'valse trailer' blokkeren en lanceerde dan maar ineens de officiële versie. 'Spider-Man: No Way Home' verbrijzelt ondertussen het wereldrecord van meest geanticipeerde en bekeken trailer in 24 uur tijd.
Lees verder