Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 augustus 2021

Nederlandse economie lijkt sneller te herstellen dan gedacht

HLN
Nederlandse economie lijkt sneller te herstellen dan gedacht
De Nederlandse economie zal dit jaar waarschijnlijk groeien met bijna 4 procent, gevolgd door ruim 3 procent groei volgend jaar. Dat voorspelt het Nederlandse Centraal Planbureau (CPB), dat daarmee beduidend optimistischer is dan bij zijn vorige economische raming in juni.
Lees verder

Belgian Cats kennen tegenstanders in aanloop naar EK 2023
De Belgische basketvrouwen (FIBA 6) nemen het in de voorronde van het EK 2023 in groep A op tegen Bosnië-Herzegovina (FIBA 27), Duitsland (FIBA 40) en Noord-Macedonië (FIBA 79).
Lees verder

LIVE VUELTA. Wie zegeviert in eerste bergrit in Ronde van Spanje?
Vandaag staat in de Vuelta de eerste échte bergrit op het menu. De renners moeten in totaal liefst zes beklimmingen overwinnen, de finish ligt op de top van een col van eerste categorie. Belangrijke dag voor de klassementsmannen. Wie zegeviert in de zevende etappe? Volg het hier LIVE!
Lees verder

OnlyFans-model Nanoe Vaesen: "Geen toekomst voor platform zonder seksuele inhoud"
Het platform OnlyFans zal vanaf 1 oktober geen "expliciete" seksuele video's en foto's meer toestaan. Een teleurstelling voor velen, aangezien het platform net bekend staat om erotische inhoud. Gebruikers zouden nog wel naaktfoto's en -video's kunnen publiceren, maar die moeten aan de regels van het platform voldoen. Volgens de Vlaamse pornoster Nanoe Vaesen heeft OnlyFans geen zekere toekomst zonder seksuele inhoud.
Lees verder

Steeds meer mensen boeken een last-minute: reisbloggers tonen hoe je die zo goedkoop mogelijk kan scoren
De kwakkelzomer van 2021 doet mensen snakken naar de zon. De voorbije dagen is het aantal last minutes naar het zuiden sterk gestegen. Zo noteert onder andere Tui een stijging van 20 procent ten opzichte van 2019. Hoe boek je zo goedkoop mogelijk een deugddoende last-minute? Drie van 's lands meest gevolgde travelbloggers geven hun beste tips en tricks om de interessantste lastminute vliegtickets en logies te scoren. Ze geven ook elk een lastminute mee waar je letterlijk nu op moet intekenen om nog heel spoedig de benen (en vleugels) uit België te kunnen nemen.
Lees verder

Lancering Bob Marley-shirt Ajax leidt tot problemen webshop
Voetbalclub Ajax uit Amsterdam kan de vraag naar het nieuwe derde shirt nauwelijks aan. Het shirt is een ode aan het lied Three Little Birds van Bob Marley, een van de lijfliederen van de supporters van Ajax. De webshop van de fanshop raakte na de lancering overbelast.
Lees verder

De nieuwe truitjes van voetbalclub Venezia FC zijn zo mooi dat iedereen ze wil, voetbalfan of niet
Voetbaltruitjes zijn populaire kledingstukken. Maar vaak draait het niet om de stijl of algehele look van de shirts, wel om de naam van de club die erop staat. Bij de truitjes van de Italiaanse voetbalclub Venezia FC is juist het omgekeerde waar: dankzij het smaakvolle design en de unieke kleurencombinatie wil iedereen, fan van de club of niet, zo'n truitje hebben. Amper acht uur nadat ze online te koop werden aangeboden, was alles uitverkocht.
Lees verder

Binnenkort bitcoins in Jan Breydel? Sporteconoom: "Het regent aan nieuwe deals met cryptobedrijven"
Cryptobedrijven storten zich op het voetbal… en dus kan het in ons land toonaangevende Club Brugge niet achterblijven. Blauw-zwart sloot een tweejarige deal met het Nederlandse BLOX, aanbieder van cryptocurrencies, zoals bitcoin of DOGE: "Een logische stap", meent voorzitter Bart Verhaeghe", die de sponsordeal volledig in bitcoin betaald ziet.
Lees verder

Ook André hazes, Soulsister en Helmut Lotti komen langs: deze artiesten treden allemaal op tijdens 'Tien Om Te Zien'
Aanstaande woensdag maken meer dan 20 artiesten hun opwachting op het 'Tien Om Te Zien'-podium. En daar zitten grote kleppers tussen zoals Niels Destadsbader en Regi, Clouseau, André Hazes, Bazart en Christoff. Voor één keer wordt dan nog eens de iconische tent van stal gehaald en opgetrokken op het Epernayplein in Middelkerke.
Lees verder

Pandemiewet in Belgisch Staatsblad gepubliceerd
De pandemiewet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is vrijdag in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. De wet moet voor een aanvullende rechtsgrond zorgen om verregaande maatregelen te kunnen nemen in gezondheidscrisissen. Nu de wet is gepubliceerd, heeft de federale regering 31 werkdagen de tijd om hem te activeren in het kader van de huidige crisis.
Lees verder

Jente Hauttekeete aan de leiding in de tienkamp op WK U20, Merel Maes haalt hoogspringfinale
Merel Maes heeft zich op het WK atletiek U20 in de Keniaanse hoofdstad Nairobi geplaatst voor de hoogspringfinale. Jente Hauttekeete staat na drie onderdelen van de tienkamp aan de leiding.
Lees verder

De Gouden Vuelta-ploeg van VTM Nieuws-sportanker Maarten Breckx: veel jonge Belgen en Roglic als speerpunt
De Vuelta is volop aan de gang. Vandaag staat de eerste bergrit op het programma. Kan Roglic zijn rode leiderstrui verdedigen of zakt de Sloveen door het ijs? Met de Gouden Vuelta kan je zelf voorspellen wie het goed zal doen, door een ploeg van vijftien renners samen te stellen en zo kans te maken op 5.000 euro. Er zijn ook schitterende speeldagprijzen waaronder een elektrische fiets en een Xiaomi TV. VTM Nieuws-sportanker Maarten Breckx heeft alvast een ploegje gemaakt. Een overzicht van zijn team dat hij Poco a poco doopte.
Lees verder

Iluna Planckaert over contrast met Stephanie: "Mama had op haar 16e al een kind, ik heb nog niet eens gekust"
Op de leeftijd dat Stephanie Planckaert (32) al tussen de luiers zat, is haar tienerdochter op amoureus vlak nog een groentje. Dat enorme contrast tussen moeder en dochter vormt het uitgangspunt voor 'Onverwacht', hun gezamenlijke ontdekkingsreis op Eén door de wereld van liefde, seksualiteit en zwangerschap bij jongeren.
Lees verder

U was al geweldig tijdens het eerste festivalweekend... en hier kan u komend weekend naartoe!
Ook dit weekend is er weer heel wat te beleven op de festivalterreinen in Vlaanderen. Het Covid Safe Ticket biedt ons een glimp van het 'rijk der vrijheid' en daar kan u dit weekend ten volle van gaan profiteren. Hieronder een overzicht van wat er op het programma staat.
Lees verder

Otasowie officieel van Club, ook Providence (AS Roma) in Brugge
Na de komst van Tibo Persyn en Stanley Nsoki slaat Club Brugge opnieuw toe op de transfermarkt. De komst van Owen Otasowie (20) is officieel bevestigd. Eerder schreven we ook dat Ruben Providence van AS Roma op komst is, ook hij is in het land om zijn overgang af te ronden.
Lees verder

Milieu-inspectie nam al stalen van illegale giftige stof die 3M loost
Chemiebedrijf 3M, dat al een paar maanden zwaar onder vuur ligt door de PFOS-vervuiling, blijkt nu ook illegaal een andere giftige stof te lozen in de Schelde. Dat nieuws brachten we gisteren uit. Het gaat om FBSA, een stof die zich opstapelt in de longen. Gisteravond is de milieu-inspectie al meteen stalen gaan nemen, laat het kabinet van minister van Omgeving, Zuhal Demir, in een reactie weten.
Lees verder

CNN-reporter bereikt luchthaven Kaboel: "Het kostte ons zeven uur"
"Dit is anders dan wat ik ooit heb meegemaakt". CNN-journaliste Clarissa Ward brengt verslag uit van de wanhoop bij de luchthaven van Kaboel. Zeven uur kostte het haar om daar te geraken. "Maar de overgrote meerderheid van de mensen die we hebben gesproken, waren een of twee dagen onderweg om binnen te komen."
Lees verder

"Ik schrok dat hij zo groot was en heb gestoken": 19-jarige moordenaar van Leander (32) geeft warrige uitleg
De 19-jarige jongen die op 6 maart Leander Quintyn (32) doodstak op straat in Tielt, blijft twee maanden langer in de cel. Zowel voor zijn advocaat als voor de nabestaanden, blijft het onduidelijk waarom Jarod D. de dertiger in koelen bloede op straat vermoordde. "Ik schrok dat hij zo groot was en heb gestoken", zou de tiener verklaard hebben tijdens de reconstructie.
Lees verder

Van kooivoetbal in Zuid-Londen naar de Champions League in zes jaar tijd: wie is Owen Otasowie, het nieuwe nummer 8 bij Club Brugge?
Van NYC naar Jan Breydel. Maak kennis met Owen Otasowie (20): vaak vergeleken met Paul Pogba, straks de nieuwste sensatie bij Club Brugge.
Lees verder

Vlaanderen wil zomerscholen ook na de coronacrisis behouden
De Vlaamse ministers van Onderwijs en Binnenlands bestuur, Ben Weyts (N-VA) en Bart Somers (Open Vld), hebben tijdens een bezoek aan een zomerschool in Herent, bij Leuven, de zomerscholen een succes genoemd. Met meer leerlingen, want de 180 zomerscholen mochten in totaal zo'n 11.000 leerlingen verwelkomen. In 2020 waren dat er nog 7.500. Beide ministers willen ook na de coronacrisis doorgaan met de zomerscholen.
Lees verder