Doorgaan naar hoofdcontent

NAVO spreekt van zeker 20 doden tijdens evacuaties vliegveld Kaboel

HLN
NAVO spreekt van zeker 20 doden tijdens evacuaties vliegveld Kaboel
Zeker twintig Afghanen zijn in de afgelopen zeven dagen overleden in en om het vliegveld van Kaboel, zo meldt de verdragsorganisatie NAVO. Hoe de twintig personen allemaal om het leven kwamen, is niet gezegd.
Lees verder

Welke flessen moet je kopen en hoe bewaar je ze het beste? Onze experts verklappen hoe je succesvol belegt in wijn
Je hebt een spaarpotje en je wil wat. Beleggen in wijn klinkt dan veel aantrekkelijker dan een klassieke fondsenportefeuille samenstellen. Maar komt dat beeld ook overeen met de realiteit? En wat zijn de voornaamste valkuilen van een vloeibare spaarpot? Samen met drie wijnexperts duiken we onder in de wondere wereld van wijnbeleggingen.
Lees verder

ROYAL BITS. Zweedse hof deelt nieuwe foto's van prins Julian en prins William en Kate hebben 'zware tijd' doorstaan
Leden van koninklijke families laten niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
Lees verder

Waarom mogen we mondmaskers nog altijd niet laten vallen? Virologen leggen uit
Een grote stap naar de vrijheid, zegt premier De Croo (Open VLD), maar van die mondmaskers raken we maar niet verlost. Waarom toch, nu we kampioen vaccineren zijn? Waarom volgen we het voorbeeld van Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië niet? In een vol voetbalstadion en op een druk trouwfeest hoef je er geen te dragen, maar alleen bij de bakker en eenzaam in de trein dan weer wel. Welke logica schuilt daarachter? Virologen Steven Van Gucht en Johan Neyts en de Nederlandse viroloog Ab Osterhaus scheppen duidelijkheid.
Lees verder

Lifestylejournaliste Karlijn Visser legt uit hoe je een 'holistische thuis' creëert: "Metaal en droogbloemen zijn een no-go"
'Holistisch wonen' is de nieuwe trend, een manier om heel bedachtzaam een (t)huis te creëren waarin je je goed voelt. In de woning van lifestylejournaliste Karlijn Visser, co-founder van onlinemagazine holistik.nl, zorgt elk meubel, elke kleur en elke plant ervoor dat zij en haar gasten in het huis tot rust komen. Ze legt uit wat je qua inrichting beter wel en niet doet als je van je thuis een veilige cocon wil maken. "Een ronde eettafel is een sfeerverhogend element."
Lees verder

Transfer Talk. Genk klopt Marseille in strijd om Ugbo - OHL haalt Alexis De Sart bij Antwerp - Topschutter Mikautadze terug bij Seraing?
De kogel is door de kerk. Ike Ugbo wordt een speler van Racing Genk. De 22-jarige Nigeriaanse spits komt over van Chelsea. Hij wordt dinsdag in Genk verwacht voor zijn medische testen. Genk had al een mondeling akkoord met Ugbo en Chelsea, maar Marseille probeerde hem nog af te snoepen, tevergeefs. Ugbo kwam vorig seizoen op uitleenbasis uit bij Cercle Brugge. (KDZ)
Lees verder

Afghaanse vrouw bevalt tijdens evacuatievlucht
In Duitsland is zaterdag een Afghaanse vrouw bevallen tijdens een evacuatievlucht. De vrouw werd onderweg onwel, maar kon na de landing geholpen worden door een medisch team dat de Air Force stond op te wachten op de tarmac. De vrouw beviel van een dochtertje en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De twee stellen het goed.
Lees verder

Valse start van Belgisch avontuur: Radja Nainggolan is rijbewijs kwijt nadat hij door straten scheurt en positieve alcoholtest aflegt
Amper een week na zijn terugkeer naar België is ex-Rode Duivel Radja Nainggolan zijn rijbewijs al kwijt. Dat werd ons bevestigd door het Antwerpse parket.
Lees verder

Radja Nainggolan is rijbewijs kwijt nadat hij door straten scheurt en positieve alcoholtest aflegt
Amper een week na zijn terugkeer naar België is ex-Rode Duivel Radja Nainggolan zijn rijbewijs al kwijt. Dat werd ons bevestigd door het Antwerpse parket.
Lees verder

IN BEELD. André Hazes en Sarah van Soelen genieten opnieuw van een romantische vakantie op Ibiza
Eind juli hebben hebben André Hazes (27) en Sarah van Soelen (25) al genoten van een romantische vakantie op Ibiza. Een reisje dat het it-koppel duidelijk bevallen is, want momenteel vertoeven André en Sarah opnieuw op het Spaanse eiland. En ook nu koos het koppel voor het luxueuze vijfsterrenhotel OKU.
Lees verder

De grootste mysteries van Hollywood (deel 7): de bizarre verdwijning van Jeff Buckley
Nooit opgeloste verdwijningen, sinistere communes en bizarre moorden: Hollywood is een vat vol geheimen. Deze zomer duikt HLN in de meest opvallende mysteries van het land van glitter en glamour. Deze week: de mysterieuze verdrinkingsdood van muzieklegende Jeff Buckley. Was het een stom ongeluk, zelfmoord, of werd hij toch een handje geholpen? Tot op de dag van vandaag raakt niemand het eens over wat er exact met hem gebeurd is, en feit is dat hij zich de weken voor zijn dood erg bizar gedroeg.
Lees verder

Schrijnende getuigenissen vanop luchthaven Kaboel: peuter vertrappeld door menigte
Een Afghaanse vrouw die in het verleden als tolk voor een Amerikaans bedrijf werkte, getuigde aan de telefoon dat haar dochtertje van twee vertrappeld werd door de menigte nabij de luchthaven van Kaboel. "Ik voelde pure angst, ik kon haar niet redden", zei ze aan de New York Times.
Lees verder

Bedrijfs­lei­der Timothy (35) sterft na crash met zijn Maserati: "Hij werkte 7 op 7, zijn auto was zijn enige hobby"
De 35-jarige bouwondernemer Timothy Serpieters uit Oostduinkerke is zaterdagavond omgekomen bij een bijzonder zware crash in Wulpen. Zijn vriendin Nicky vecht nog steeds voor haar leven. "Onze familie is er kapot van. Timothy had net het nieuwe geluk gevonden en was de perfecte peter van ons kindje", zegt schoonbroer Bjorn aangeslagen.
Lees verder

Caesarsalade 2.0 en gepimpte tomaat-garnaal: 5 recepten voor een frisse 'salade locale' met duurzame, lokale lekkernijen
Vijf heerlijk verrassende salades met zomerse toppers. Geen burrata, exotische scampi of gerookte zalm, maar allemaal overheerlijke, duurzame lekkernijen van bij ons.
Lees verder

Automobilist rijdt zich vast op tramsporen
In premetrostation Lemonnier in het zuiden van Brussel kwam zondagochtend om 11.15 uur een voertuig op de tramsporen terecht. Wellicht nam de bestuurder een verkeerde afslag en reed hij zo de tunnel in.
Lees verder

Met onze sommelier Sepideh Sedaghatnia tussen de wijnranken van Bordeaux: waar wijn God is (en de mens zijn dienaar)
Probeer je tussen 5.500 châteaux en ronkende namen als Petrus, Saint-Estèphe en Smith Haut Lafitte maar te onderscheiden als wijnboer in Bordeaux. Dat vraagt vindingrijkheid en volharding, gevoel voor humor ook. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia (37) sleurt ons mee de wijngaarden in. Op hakken. Bij 40 graden Celsius. Op zoek naar de mens achter de wijn. Isabelle Vandenberghe
Lees verder

RECENSIE. 'Raised by Wolves': "Griezelig actueel"
Na een oorlog tussen atheïsten en gelovigen is onze aarde verwoest en moet de mensheid evacueren naar een planeet B. Met het recente vernietigende klimaatrapport en de opmars van religieus extremisme, lijkt het plot van 'Raised by Wolves' actueler dan ooit. Of u deze post-apocalyptische sciencefictionreeks op 'Streamz' dringend moet inhalen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Zweedse premier Stefan Löfven stapt in november op
De Zweedse premier Stefan Löfven houdt de politiek in november voor bekeken. Dat heeft hij zondag aangekondigd.
Lees verder

Te snel rijden, alcohol en sigaretten. Radja Nainggolan is niet aan zijn proefstuk toe: "Ik had hoogstens een glas te veel op"
Ai ai, Radja. Nainggolan (33) is amper één week terug in het land als speler van Antwerp en hij is zijn rijbewijs al kwijt. De ex-Rode Duivel reed te snel en was onder invloed. Het is lang niet de eerste keer dat hij het bont maakt. "Ik wens iedereen een gelukkig Nieuwjaar, behalve zij… Get a life."
Lees verder

Duitse leger evacueerde al meer dan 2.300 mensen uit Afghanistan
Het Duitse leger - de Bundeswehr - heeft de voorbije dagen meer dan 2.300 mensen uit Afghanistan geëvacueerd vanop de luchthaven van Kaboel. Zondagvoormiddag werden met een A400 M-transportvliegtuig nog 196 mensen het land uit gevlogen.
Lees verder