Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 augustus 2021

Nafi Thiam tot tranen toe bewogen: “Er is zoveel druk geweest, mentaal ben ik even op”

HLN
Nafi Thiam tot tranen toe bewogen: "Er is zoveel druk geweest, mentaal ben ik even op"
De tranen werden de vrije loop gelaten. Nafi Thiam was bijzonder emotioneel in een eerste reactie, net nadat ze haar olympische titel in de zevenkamp had verlengd. "Hier was plezier maken moeilijker dan in Rio, omdat er veel druk van buitenaf was."
Lees verder

Nafi Thiam tot tranen toe bewogen: "Er is zoveel druk geweest, mentaal ben ik even op" - Vidts: "Nooit van durven dromen"
De tranen werden de vrije loop gelaten. Nafi Thiam was bijzonder emotioneel in een eerste reactie bij Sporza, net nadat ze haar olympische titel in de zevenkamp had verlengd. "Hier was plezier maken moeilijker dan in Rio, omdat er veel druk van buitenaf was."
Lees verder

In Gent ontsnapte gevangene nu ook internationaal geseind
De man die gisterenochtend uit de gevangenis van Gent is ontsnapt, heeft wel degelijk een gewelddadig verleden. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. De 40-jarige Rus staat nu ook Europees geseind, ruim 24 uur nadat hij met de hulp van een vorkheftruck over de muur van de gevangenis van Gent is geklommen. Daar zat hij sinds 2012 in de cel voor een reeks feiten, onder meer gewelddadige overvallen en gijzeling met foltering.
Lees verder

Red Lions bouwen feestje in de kleedkamer, terwijl aanvoerder Denayer belt met de koning
Twijfel er niet aan: de Red Lions vormen een hechte vriendengroep. Op de Instagram van teamkinesist Julien Rysman is te zien hoe de Lions een (verdiend) feestje bouwen in de kleedkamer na hun zege tegen Australië en bijbehorende gouden plak op de Olympische Spelen. Daarbij uiteraard alleen maar blije gezichten.
Lees verder

Dan toch nog een hete zomer? Dit zijn de eerste beelden van 'Temptation Island'
'Tempation Island: Love or Leave' gaat binnenkort weer van start, en het belooft heel spannend te worden.
Lees verder

Noord-Californisch dorp volledig verwoest door bosbrand
Het Noord-Californische dorp Greenville is verwoest door een bosbrand. Bijna alle 800 inwoners werden kort voordat het vuur de stadskern bereikte geëvacueerd. De rest werd nog gered door de brandweer toen het vuur Greenville al had bereikt.
Lees verder

Beroemde broertjes Cuomo worden na 'seksueel wangedrag' even niet meer op handen gedragen
Slechte tijden voor Amerika's misschien wel beroemdste broertjes: Andrew en Chris Cuomo. De lol is eraf nu Andrew wordt beticht van ernstig seksueel wangedrag en Chris hem adviseert hoe om te gaan met alle beschuldigingen.
Lees verder

Nu ook YouTube en TikTok overstag gaan: "Sociale netwerken willen met 'stories' iedere dag opnieuw hun gebruikers verleiden"
Snapchat was ooit de allereerste om 'stories' te introduceren: foto's of filmpjes die maar één dag op je sociaal netwerk blijven staan. Alle andere sociale media zijn intussen gevolgd. Zelfs een app voor klantenkaarten gebruikt het principe om reclamefolders te tonen. Technologie-expert Pieterjan Van Leemputten legt uit wat de twee redenen zijn waarom sociale netwerksites zo'n fan zijn van 'stories'. "Het is niet de reden die ze zelf aanhalen, want die is bullshit."
Lees verder

CELEBS 24/7. Pierce Brosnan viert zijn porseleinen huwelijk en welke emoji doet Justin Timberlake na?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Ex-olympiërs genieten van twee Belgische medailles: "Het is echt een historische dag voor ons land"
Twee keer Belgisch goud op één dag. "Historisch", vinden ook ex-olympiërs Tia Hellebaut, Jean-Michel Saive en Gaston Roelants. Ze reageerden dan ook opgetogen na de gouden dubbelslag van de Red Lions en Nafi Thiam, al plaatsten ze ook telkens dezelfde kanttekening: "Het is zo spijtig voor Noor Vidts dat ze net naast het podium valt."
Lees verder

Sans gêne: redactrice Marie stoort zich mateloos aan de rode bultjes die ze soms krijgt na het scheren. Dermatoloog Thomas Maselis geeft tips
Wat als je last hebt van een vervelend probleem dat elke zomer de kop opsteekt? In de reeks 'Sans gêne' gaat NINA samen met jou op zoek naar oplossingen. Redactrice Marie heeft, net als veel mensen, wel eens last van rode bultjes na het scheren, ook wel 'razor rash' of 'razor bumps' genoemd. "Allesbehalve flatterend als je van plan bent in een bikini rond te lopen." Dermatoloog Thomas Maselis legt haarfijn uit hoe je het probleem kan voorkomen en wat je eraan kan doen eens je er last van hebt.
Lees verder

Bill Gates: "Meetings met Epstein waren grote fout"
In een gesprek met CNN-journalist Anderson Cooper heeft miljardair Bill Gates (65) laten weten "dat het een enorme fout was om tijd door te brengen met Jeffrey Epstein". De voormalige Microsoft-topman onderhield een zakelijke band met de veroordeelde zedendelinquent, die in augustus 2019 om het leven kwam in een cel in New York. Hij pleegde zelfmoord.
Lees verder

Avondklok in Catalonië opnieuw verlengd door te slechte coronacijfers
De avondklok die sinds midden juli van kracht is in Barcelona en de toeristische delen van Catalonië, wordt opnieuw twee weken verlengd. Een en ander is een gevolg van de nieuwe opstoot van coronagevallen.
Lees verder

Franse Grondwettelijke Raad stemt in met nieuwe coronamaatregelen: 'pass sanitaire' vanaf maandag verplicht
De Franse Grondwettelijke Raad geeft zijn goedkeuring aan de omstreden wet die coronavaccinaties verplicht voor zorgmedewerkers en andere Franse coronamaatregelen aanscherpt. De wet regelt ook het gebruik van de coronapas waarmee bijvoorbeeld restaurantgasten kunnen bewijzen dat ze zijn ingeënt of niet besmet zijn met het virus.
Lees verder

Waarom sommige Olympische atleten mysterieuze vlekken op hun huid hebben
Sinds de start van de Olympische Spelen in Tokio zien we regelmatig atleten voorbijkomen met mysterieuze rode, bruine of soms paarse vlekken op hun huid. Veel online fans vragen zich af waaraan die te wijten zijn. Het antwoord ligt in een oeroude techniek genaamd 'hijama'.
Lees verder

Nieuwe studie toont aan: alcohol verhoogt risico op meerdere kankers, koffie helpt tegen leverkanker
Alcoholconsumptie verhoogt het risico op het krijgen van meer kankersoorten dan eerder gedacht. Dat blijkt uit een internationale studie onder leiding van het Imperial College in Londen. Koffie zou daarentegen wel beschermen tegen leverkanker.
Lees verder

Wit-Rusland sluit grens met Litouwen om instroom migranten te blokkeren
Wit-Rusland gaat verschillende delen van zijn grenzen sluiten om te verhinderen dat migranten die het land uitgezet zijn vanuit Litouwen het land terug binnenkomen. "Vanaf heden mag niemand de grens nog oversteken aan beide zijden, zowel in het zuiden als het westen", zo laat de autoritaire president Aleksandr Loekasjenko donderdag weten aan het staatspersagentschap Belta. De Europese Unie verwijt Wit-Rusland dat het doelgericht migranten laat passeren richting Europese Unie.
Lees verder

RECENSIE. 'Obama: In Pursuit Of A More Perfect Union': "Interessante geschiedenisles die wat te lang uitvalt"
Kent u dat, wanneer die collega of dat familielid z'n zestigste levensjaar ingaat en er iemand met veel enthousiasme een veel te lange PowerPoint-presentatie in elkaar heeft geknutseld om die persoon z'n hele bestaan te fêteren? Wel, dat gevoel hadden we een beetje toen we de driedelige docu 'Obama: In Pursuit Of A More Perfect Union' ontdekten en we vertrokken waren voor vijf uur kijkvlijt. Is deze docu meer dan een uitgebreid verjaardagskaartje, gesponsord door HBO en te zien op Streamz, om de zestigste verjaardag van 's werelds eerste Afro-Amerikaanse president luister bij te zetten? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Kit 'Jon Snow' Harington geeft 'Game of Thrones' de schuld van zijn mentale problemen: "Ik leefde als opgejaagd wild"
Bijna een decennium lang was hij dé held van de internationale televisie: Kit Harington (34) speelde de hoofdrol in de bejubelde HBO-reeks 'Game Of Thrones', nog altijd de meest succesvolle tv-serie ter wereld. Maar wat het begin van een lange, lucratieve carrière in de showbizz had kunnen zijn, draaide uit op een sisser: Kit verdween na het eind van de reeks volledig uit de spotlights. Vandaag vertelt hij eindelijk waarom, en de reden is veel triester dan verwacht. Zelfs de trouwste fans moeten het toegeven: we know nothing about Jon Snow. "Mijn leven was fucking angstaanjagend. Ik ben er altijd voor weggelopen, maar dat doe ik nu niet meer."
Lees verder

"Wat de Red Lions zo succesvol maakt, zijn honderden details. Alle schakeltjes in het radarwerk van een Zwitsers uurwerk"
Missie volbracht. De Red Lions zijn olympische kampioenen: het toppunt van een jarenlang uitgebroed Masterplan. Hoger kan niet, hooguit kan deze generatie nog bevestigen. Het zal zoeken zijn naar nieuwe uitdagingen voor Parijs 2024. Zijn de Red Panthers tegen dan ook klaargestoomd?
Lees verder