Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 augustus 2021

Na een positieve PCR-test alsnog in het stadion voor gouden race, coach Lespagnard: “Ik feliciteer haar met heel m'...

HLN
Na een positieve PCR-test alsnog in het stadion voor gouden race, coach Lespagnard: "Ik feliciteer haar met heel m'n hart"
De tweede dag van Nafi Thiam in de zevenkamp in Tokio begon met verontrustend nieuws: bij zijn dagelijkse PCR-test bleek trainer Roger Lespagnard coronapositief. Hij miste de ochtendsessie van zijn atlete. De hertest bleek evenwel negatief te zijn en zo kon hij Thiam met succes haar olympische titel zien verdedigen. "Het was lastig dat ik er 's ochtends niet bij kon zijn, want Vetter was goed bezig en we wisten niet hoe het met Nafi in het speerwerpen zou gaan."
Lees verder

Tweede golf teistert Marokko, maar dat houdt Belgische Marokkanen niet tegen: "Mijn vrouw heeft haar ouders al twee jaar niet meer gezien"
Marokko belooft momenteel zijn tweede coronagolf, ook al kleurt het land minder rood dan bijvoorbeeld Spanje. Er is in heel Marokko een avondklok van 21 tot 5 uur van kracht en verplaatsingen tussen steden zijn verboden. Dat schrikt duizenden Belgo-Marokkanen niet af om deze zomer toch naar hun moederland af te reizen. En daar zit de Marokkaanse koning voor iets tussen. "Alle promo's zijn uitverkocht."
Lees verder

Euforie bij Vlaamse hockeyclubs na gouden medaille: "Dit levert ons een pak extra leden op"
Feest in de hockeyclubs in Vlaanderen, waar honderden leden en sympathisanten deze middag de bloedstollende finale van de Red Lions hebben gevolgd. Er is niet alleen blijdschap omwille van de gouden plak voor de Belgen, maar ook door de nieuwe boost die hun geliefde sport zal krijgen. "We voelen het Tokio-effect nu al en verwachten een stormloop."
Lees verder

België gaat niet in op nieuwe oproep Italië voor herverdeling migranten in EU
België gaat niet in op de oproep van Italië voor een relocatie van migranten die toekomen in het Zuid-Europese land. Dat laat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) weten.
Lees verder

Onbekenden gooien molotovcocktails op voorplein van commissariaat PZ Vlas: "Verontrustend dat zoiets gebeurt"
In de nacht van woensdag op donderdag zijn twee molotovcocktails gegooid naar het commissariaat van de politiezone Vlas, langs de Minister de Taeyelaan in Kortrijk. De schade is nihil maar politie en parket nemen de zaak heel ernstig. "Een flauwe grap of een reële dreiging, hier lachen we niet mee."
Lees verder

Derwael ziet "golden boys" en "koningin Nafi", Courtois onder indruk van collega-doelman: Red Lions en Thiam overladen met lof
De Red Lions en Nafi Thiam zijn de Belgische helden vandaag op de Olympische Spelen. De hockeymannen en de zevenkampster pakten (historisch) goud. Ze worden dan ook overladen met lof op sociale media. Een overzicht.
Lees verder

Philippe Clement voor stadsderby tegen Cercle: "Kloofje slaan? Niet mee bezig"
Het seizoen is amper begonnen of Club Brugge kan de concurrenten al op zes of zelfs zeven punten zetten. "Daar zijn we niet mee bezig", meende Philippe Clement daags voor de derby.
Lees verder

Chipfabrikant Qualcomm doet bod op fabrikant autotechnologie
Chipbedrijf Qualcomm heeft een bod gedaan van 4,6 miljard dollar (3,9 miljard euro) op Veoneer, een fabrikant van technologie voor auto's. De directie van het Zweedse bedrijf steunde eerder al een lager bod van 3,8 miljard dollar (3,2 miljard euro) van het Canadese autobedrijf Magna.
Lees verder

GEZOCHT. Vrouwen die een ode willen brengen aan hun lichaam
In de rubriek "Verzoend met mijn Lijf" brengen onze collega's van Goed Gevoel een ode aan het vrouwenlichaam. Hiervoor zijn ze op zoek naar getuigen.
Lees verder

Avondklok ingevoerd op Griekse eiland Zakynthos en in Chania op Kreta
Om de stijging van het aantal coronabesmettingen tegen te gaan, is vanaf vrijdag een avondklok van kracht op het Griekse eiland Zakynthos en in de stad Chania, op het eiland Kreta. De Griekse overheden hebben donderdag nog verschillende andere beperkende maatregelen aangekondigd.
Lees verder

Roekeloze automobilist heeft dood van Maria (24) op zijn geweten, ouders schenken hem vergiffenis: "We lieten hem zelfs in ons huis wonen"
Misschien wel het toppunt van vergiffenis: Maria Jimenez (24) is gestorven door het roekeloze rijgedrag van een van haar vrienden, maar toch hebben haar ouders die bestuurder in hun hart gesloten. Sterker nog: in de aanloop naar zijn proces lieten ze Nick Tay een tijd in hun huis in het Britse stadje Guildford logeren.
Lees verder

18-jarige zoon van ex-profvoetballer Michael Ballack komt om het leven bij ongeval met quad
Dramatisch nieuws voor voormalig Duits international Michael Ballack: zijn zoon Emilio liet afgelopen nacht het leven bij een ongeval met een quad. Hij werd amper 18 jaar.
Lees verder

LIVE (19u). Refaelov voor het eerst aan de aftrap bij Anderlecht voor duel tegen het Albanese Laçi
• Derde voorronde • Conference League • Aftrap: 19u • Laci Stadium
Lees verder

Kopstuk 'Flash' van Vuitton-drugsbende mag na procedurefout gevangenis verlaten
Het kopstuk van de Vuitton-bende, Yannick 'Flash' W., heeft de gevangenis mogen verlaten na een procedurefout. De Antwerpenaar zit thuis met een elektronische enkelband. De man werd eind 2020 gearresteerd in de buurt van het Spaanse Malaga op verdenking van invoer van tonnen cocaïne via de Antwerpse haven. Lees alles over de drugsoorlog in Antwerpen in ons dossier.
Lees verder

Straffe staaltjes animatie en Vlaamse kleppers: dit zie je in augustus op Netflix, Disney+ en Streamz
Tot nu toe kregen we een eerder wisselvallige zomer voorgeschoteld. Gelukkig kunnen we ons verwarmen bij de nieuwste zomerprogramma's van de streamingdiensten. Van actie tot romantiek, van Hollywood tot eigen bodem: dit is het beste wat Netflix, Disney+ en Streamz u in augustus te bieden hebben.
Lees verder

Ex-atleet, ex-voetballer, ex-burgemeester en ex-Kamerlid: dit is Roger Lespagnard (74), de coach achter Nafi Thiam
Even leek hij de tweede olympische titel van zijn poulain te moeten missen door een positieve Covid-test, maar na een hertest mocht Roger Lespagnard toch het atletiekstadion in. De 74-jarige coach van Nafi Thiam is een man die van vele markten thuis is. Hij stond zelf drie keer op de Spelen, voetbalde bij Standard, was jarenlang burgemeester en zelfs volksvertegenwoordiger. "Nafi en ik hebben het­zelfde karakter. We zijn beiden echte competitiebeesten."
Lees verder

Het einde van een tijdperk: Valentino Rossi stopt en bergt na dit seizoen legendarisch rugnummer 46 op
De 42-jarige Italiaan Valentino Rossi heeft bekendgemaakt dat hij aan zijn laatste seizoen in de MotoGP bezig is. De Yamaha-rijder deed dat op een persconferentie in Spielberg, waar zondag de tiende GP van het seizoen gereden wordt.
Lees verder

Red Lions vieren gouden medaille zaterdag bij thuiskomst op een open bus in Brussel
De Red Lions zullen hun Olympische titel zaterdagnamiddag met hun supporters vieren in het centrum van Brussel. De gouden hockeymannen zullen op het dak van een open bus door de Anspachlaan trekken.
Lees verder

James Cooke maakt musicals over De Pfaffs, Niels Destadsbader en Philippe Geubels
De Pfaffs, Willy Sommers, Niels Destadsbader, Margriet Hermans, Gert Verhulst, Natalia, Philippe Geubels en Jani Kazaltzis. Dat zijn de acht bekende namen over wie James Cooke evenveel musicals gaat maken in het programma 'James Cooke, de musical' op Play 4. Wanneer het programma op tv te zien zal zijn is nog niet bekend, maar je kan nog gaan kijken in het theater.
Lees verder

Ook EU-lidstaat Malta begint in september met extra coronaprik
EU-lidstaat Malta gaat kwetsbare groepen vanaf midden september een extra coronaprik geven. Minister van Volksgezondheid Chris Fearne zei dat mensen met een zwak immuunsysteem en ouderen in verpleeghuizen dan in aanmerking komen voor zo'n 'vaccinbooster'. De kleine eilandstaat behoort internationaal tot de koplopers op vaccinatiegebied en heeft intussen meer dan driekwart van de bevolking volledig gevaccineerd.
Lees verder