Doorgaan naar hoofdcontent

Na aanklacht in New York gaat ook Londen zaak prins Andrew opnieuw bekijken

Na aanklacht in New York gaat ook Londen zaak prins Andrew opnieuw bekijken

De Londense politie gaat opnieuw kijken naar beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van de Britse prins Andrew. Dat laat Cressida Dick, hoofd van de Londense politie, donderdag weten in haar maandelijkse radioshow op de Britse zender LBC.

Lees verder

Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat burgemeester erop knabbelt

Takashi Kawamura, de burgemeester van de Japanse stad Nagoya, ligt op sociale media onder vuur omdat hij tijdens een ceremonie prompt zijn tanden in de gouden medaille van softbalster Miu Goto had gezet.

Lees verder

Samsung-bestuurder voorwaardelijk uit gevangenis vrijgelaten

Samsung-bestuurder Lee Jae-yong is vrijdag na achttien maanden in de cel gezeten te hebben voorwaardelijk vrijgelaten uit de gevangenis in Zuid-Korea. Lee kwam samen met ruim 800 andere gevangen op vrije voeten ter gelegenheid van de viering van Bevrijdingsdag in het land.

Lees verder

België flirt met code rood op Europese kaart

De kans is groot dat ook Vlaanderen en Wallonië binnenkort rood kleuren op de Europese kaart.

Lees verder

Oud-voetballer Franck Berrier op 37-jarige leeftijd plots overleden

De Franse oud-voetballer Franck Berrier is overleden na een hartstilstand tijdens het sporten. De ex-speler van Zulte Waregem, Standard, KV Oostende en KV Mechelen werd 37 jaar oud.

Lees verder

Daar zijn de legen rekken weer: Australiërs hamsteren voor lockdown

De Australische hoofdstad Canberra is vanaf donderdag voor een week in lockdown gegaan. Die beslissing kwam er nadat er in de stad één man besmet was geraakt met het coronavirus. Het was de eerste lokale besmetting in langer dan een jaar tijd. De inwoners van Canberra sloegen aan het hamsteren, wat tot lange rijen en lege rekken in de supermarkten leidde.

Lees verder

Nederlander op Belgische Most Wanted-lijst opgepakt in Duitsland

De voortvluchtige Eric De Cocq Van Delwijnen is donderdag gearresteerd in het Duitse Löbau. Dat laat de Federale Politie vrijdag weten. De naar België uitgeweken Nederlander was meer dan 10 jaar op de vlucht.

Lees verder

'Door te roepen hoe ranzig we pedofilie vinden, vergroten we risico op kindermisbruik'

Het regende verontwaardigde reacties op een lezersbrief van Delphine Lecompte in Humo over pedofilie. Toch maakt Lecompte volgens criminologe Minne De Boeck van Stop it Now! een belangrijk punt. 'Als fantaseren over acrobatie – of zelfs seks – met kinderen een pedofiel helpt om niet over te gaan tot kindermisbruik, dan is daar op zich niets mis mee.'

Lees verder

Zes doden bij schietpartij in Zuid-Engeland, waaronder vermoedelijke dader

Bij een schietpartij in het Zuid-Engelse Plymouth zijn donderdagavond zes dodelijke slachtoffers gevallen, waaronder de vermoedelijke schutter. Dat heeft de politie van Devon en Cornwall vrijdag bevestigd.

Lees verder

Amerikanen sturen duizenden militairen naar Kaboel voor evacuatie diplomaten en burgers

De Verenigde Staten sturen op zeer korte termijn duizenden militairen naar de Afghaanse hoofdstad Kaboel om hun diplomaten, soldaten en burgers te helpen evacueren. Dat melden internationale persbureaus. Ook Canada en het Verenigd Koninkrijk sturen troepen om evacuaties van hun staatsburgers te begeleiden.

Lees verder

'Zeker in september nog mondmaskers nodig in de klas'

Zullen mondmaskers in september toch nog opduiken in de klas? Volgens de experten zouden door de huidige coronacijfers maskers verplicht moeten zijn voor zo goed als iedereen in middelbare scholen en voor leerkrachten in het lager onderwijs. Dat belooft nog een stevig discussiepunt te worden.

Lees verder

Besmettingen en opnames lopen sneller op in Brussel

In Brussel lopen de besmettingen en opnames sneller op dan in de rest van het land. 'Eén derde van de besmettingen is toe te wijzen aan reizigers, en dat is een onderschatting.'

Lees verder

Turkse gezinnen vluchten na branden nu ook voor fatale overstromingen

Nadat in het zuiden van Turkije twee weken hevige bosbranden hebben gewoed, wordt het noorden van het land nu ook door dodelijke overstromingen geteisterd. Al zeker 27 mensen kwamen daarbij om het leven. Zo'n 1.700 anderen moesten onder andere met helikopters in veiligheid worden gebracht. Bekijk enkele beelden vanuit zo'n reddingshelikopter in bovenstaande video.

Lees verder

Zwemmers opgepast, ook kalm water kan gevaarlijk zijn

De Belgische kust wordt streng bewaakt, er zijn veel redders en er is een strikte wetgeving. Toch werd een tiener donderdag verrast door het water, hij kon niet meer worden gered. 'Zwemmen in de zee is nooit zonder gevaar', zegt hoofdredder van Blankenberge Tom Cocle.

Lees verder

De zaak-Dutroux, 25 jaar later: 'Ik ga u niet één meisje geven, maar twee'
Op 15 augustus 1996 bevrijdde politieman Michel Demoulin Sabine Dardenne (12) en Laetitia Delhez (14) uit de verborgen kelder van Marc Dutroux in Marcinelle. België zou daarna nooit meer hetzelfde zijn.
Lees verder

Surfers slaan alarm om walvis die verstrikt raakte in haaiennet

Een groep surfers heeft woensdag voor de Australische oostkust van Queensland een walvis gespot die verstrikt was geraakt in een haaiennet. Ze schakelden reddingswerkers in die het acht meter lange dier pas na twee dagen konden bevrijden. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Lord of the Rings verhuist naar het Verenigd Koninkrijk

Lord of the Rings was tot nu toe onlosmakelijk verbonden met de spectaculaire landschappen van Nieuw-Zeeland, maar daar komt een einde aan. Amazon liet weten dat het Verenigde Koninkrijk het decor wordt van het tweede seizoen van de televisieserie. De opnames starten er in juni van 2022.

Lees verder

'Mr. White Hat' betaalt recorddiefstal cryptomunten terug na beleefd verzoek

Een tot nog toe onbekende hacker slaagde er dinsdag in om een recordbedrag van ongeveer 613 miljoen dollar (520 miljoen euro) aan cryptomunten te ontvreemden van het wisselplatform Poly Network. Na een smeekbede op Twitter bezorgt 'Mr White Hat' het bedrijf het virtuele gestolen goed terug, beetje bij beetje.

Lees verder

Juli breekt record van warmste maand op aarde

De maand juli was de warmste maand op aarde sinds de start van de metingen in 1880. Dat heeft de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), het Amerikaanse agentschap dat zich bezighoudt met meteorologie en oceanografie, vrijdag bekendgemaakt.

Lees verder

Nederland wil alle coronamaatregelen opheffen op 1 november

1 november is de streefdatum van de Nederlandse regering om alle coronamaatregelen op te heffen. Coronatoegangsbewijzen zullen dan ook nergens meer getoond moeten worden, aldus demissionair premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo De Jonge.

Lees verder

Frankrijk monitort stranden vanwege giftige algen aan Atlantische kust

Frankrijk zal de rest van de zomer de groei van giftige algen aan de stranden van Frans Baskenland nauwlettend opvolgen. Ongeveer vijftig badgasten rapporteerden symptomen van gifstoffen afkomstig van de algen.

Lees verder

'De taliban gaan van deur tot deur om te vragen wie voor internationale organisaties werkt'

Op de luchthaven van Kaboel heerst chaos. Alle westerlingen die niet per se in de stad moeten blijven, proberen zo snel mogelijk te vertrekken. Frankrijk roept zijn landgenoten op om Afghanistan te verlaten. Het Navo-hoofdkwartier gaat downsizen, Noorwegen en Denemarken sluiten hun ambassade. Vele andere landen herleiden hun ambassadepersoneel tot een minimum en proberen hun Afghaanse medewerkers nog zo snel mogelijk het land uit te krijgen. De Amerikanen hebben drieduizend soldaten opgeroepen om het ambassadepersoneel ­binnen de 48 uur te evacueren. Er heerst paniek in de Afghaanse hoofdstad, iedereen is verrast door de snelheid waarmee de taliban grote delen van het land inpalmen. Meer dan de helft van de provinciehoofdsteden, waaronder ook Kandahar en ­Herat, was ­vrijdag al in hun ­handen.

Lees verder

Audit Vlaanderen: Veerle Heeren heeft een deontologische fout gemaakt

Veerle Heeren, CD&V-burgemeester van Sint-Truiden, heeft een deontologische fout gemaakt. Dat zou volgens de eerste informatie een van de conclusies zijn van Audit Vlaanderen.

Lees verder

Het pensioen van Angela Merkel? 15.000 euro per maand

Duits bondskanselier Angela Merkel zal na haar aftreden een maandelijks pensioen van ongeveer 15.000 euro ontvangen. Dat blijkt vrijdag uit een berekening van de Duitse vereniging van belastingbetalers.

Lees verder

Het is wachten op Radja: Antwerp wint ook niet op Charleroi en start met 4 op 12

Op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League speelden Charleroi en Antwerp 1-1 gelijk . Viktor Fischer scoorde na 38 minuten na een knappe aanval, maar iets voor het uur kon Anass Zarouryprofiteren van een mistasten van doelman Butez. Charleroi komt (even) mee aan de leiding met 6 op 12, Antwerp had zich met 4 op 12 wellicht een betere start voorgesteld. Aan aanwinst Radja Nainggolan om daar verandering in te brengen.

Lees verder

'Ik behoor weer tot de beste tien sprinters ter wereld'

'Een dik jaar na zijn horrorcrash in de Ronde van Polen begint Fabio Jakobsen (24) met frisse moed en tien nieuwe tanden aan de Vuelta. Zijn ambitie: een rit proberen winnen.

Lees verder

Ongehoord | 'Tien jaar geleden lag ik op het strand als een aangespoelde potvis'

Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

Lees verder

Nieuwe ontploffing schrikt Deurne op: woning vorig jaar al onder vuur genomen

In de Palinckstraat in Deurne is vrijdagnacht een ontploffing geweest. Niemand raakte gewond, maar er is wel wat schade aan een woning in de straat. In september van vorig jaar openden onbekenden al het vuur op diezelfde woning.

Lees verder

Geniet ervan nu het nog kan: na het weekend koelen temperaturen weer af

Het zomerweer koelt na het weekend weer af. Zaterdag en zondag halen we wel nog temperaturen tot 26 graden.

Lees verder

Weer bijna vijfhonderd covidpatiënten in ziekenhuis, wel minder sterfgevallen

De ziekenhuisopnames blijven stijgen en zijn goed op weg om de kaap van 500 weer te overschrijden. Op intensieve liggen 136 patiënten met covid-19.

Lees verder

Amerikaanse ambassade in Kaboel is begonnen met het vernietigen van documenten

De Amerikaanse ambassade in de Afghaanse hoofdstad Kaboel heeft vrijdag haar personeel de opdracht gegeven om vertrouwelijke documenten en andere Amerikaanse symbolen te vernietigen. Dat blijkt uit een interne memo die het Franse persagentschap AFP kon inkijken.

Lees verder