Doorgaan naar hoofdcontent

Motie van wantrouwen goedgekeurd: Bram Degrieck niet langer burgemeester De Panne

HLN
Motie van wantrouwen goedgekeurd: Bram Degrieck niet langer burgemeester De Panne
De motie van wantrouwen is met een nipte meerderheid van elf tegen tien goedgekeurd. Dat betekent dat Ann Vanheste burgemeester wordt van De Panne. Cindy Verbrugge, Bruno Dequeecker, Ann Woestijn, Johan Blieck en Pol George legden de eed af als leden van het schepencollege. Marc Hauspie blijft gemeenteraadvoorzitter als onafhankelijke.
Lees verder

Duitse sociaaldemocraten steken CDU/CSU voorbij in peiling
De sociaaldemocratische partij SPD heeft dinsdag in een peiling het christendemocratische CDU/CSU-blok van uittredend bondskanselier Angela Merkel voorbijgestoken. De Duitse parlementsverkiezingen, die plaatsvinden op 26 september, lijken daardoor steeds meer een dubbeltje op zijn kant te worden.
Lees verder

CELEBS 24/7. Iconische 'Back To The Future'-reünie en Renee Zellweger maakt relatie Insta-official
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Officieel: Club Brugge heeft Canadese flankspeler Tajon Buchanan (22) beet
Club Brugge heeft met Tajon Buchanan (22) een nieuwe flankspeler beet. De Canadees komt over van MLS-club New England Revolution, waar hij het seizoen nog zal uitdoen. Buchanan tekende een contract voor 3,5 jaar. Zijn kostprijs bedraagt volgens Amerikaanse en Canadese bronnen een slordige 5 miljoen euro.
Lees verder

Metejoor vertelt onwaarschijnlijk verhaal in 'Het Rad': "Ze dachten dat we kernwapens in de auto hadden"
Kandidate Chloë raadde vanavond in 'Het Rad' al na één seconde wie de letterzetter van dienst was. Ze had genoeg aan enkel de tip 'zanger met impact' en de letter J om meteen te weten dat het om muzikant Metejoor ging. Die had op zijn beurt een hilarisch, maar ook bijzonder verhaal bij wanneer hij via een puzzel een geheim moest opbiechten.
Lees verder

27 Afghaanse vluchtelingen ondergebracht in Spa, enkele weken na overstromingen
In de Luikse stad Spa zijn maandag 27 Afghaanse vluchtelingen gearriveerd aan een centrum van Defensie. Dat meldt burgemeester Sophie Delettre (MR). "Tot verbazing van het stadsbestuur waren de vluchtelingen totaal niet omkaderd door Fedasil", zegt ze. "De families met kinderen moesten dus worden ontvangen en van eten voorzien door de slachtoffers van de overstromingen."
Lees verder

Real Madrid biedt 160 miljoen euro op Kylian Mbappé
Na de jarenlange flirt, nu de eerste echte vraag. Real Madrid heeft een officieel bod van 160 miljoen euro bij PSG binnengebracht op Kylian Mbappé. Real-preses Florentino Pérez vindt dat een meer dan aanvaardbaar bedrag voor de 22-jarige Franse superster, temeer het contract van Mbappé in juni van volgend jaar afloopt. En tot grote ergernis van PSG, weigert Mbappé te verlengen. In Madrid zien ze dat als een hint om nu toch voluit voor de wereldbekerwinnaar te gaan. In Parijs brengt het de Qatarese eigenaars aan het twijfelen. Toch cashen op hun goudhaantje of halsstarrig weigeren, met het risico Mbappé in 2022 gratis en voor niets te zien vertrekken? Vooral een kwestie van ego - machtsspelletjes op het allerhoogste niveau. "Ik ga duidelijk zijn: Mbappé gaat in Parijs blijven. We zullen hem nooit verkopen, laat staan dat hij hier ooit gratis zal vertrekken", liet PSG's sterke man Nasser Al-Khelaïfi in juni nog optekenen. En ook nu blijft PSG officieel bij zijn standpunt Mbappé niet te willen verkopen. Maar de zomermercato duurt nog tot volgende week dinsdagavond. En Real heeft na enkele profijtige mercato's de middelen om zijn bod nog te verhogen. Haalt Real, dat Mbappé ook al in Monaco wou weghalen, nu wel zijn slag thuis?
Lees verder

Football Talk. Vertonghen met Benfica in CL-groepsfase ten koste van PSV
Jan Vertonghen mag zich opmaken voor de CL-groepsfase. Zijn club Benfica verdedigde vanavond met een gelijkspel (0-0) in de return op PSV met succes de 2-1-thuiszege. Benfica moest wel een dik uur lang met een man minder bikkelen om de kwalificatie: Lucas Verissimo zag voor rust twee keer geel. De 34-jarige Vertonghen startte na zijn herstelde spierblessure op de bank en viel na 54 minuten in om het CL-ticket veilig te helpen stellen. En dat lukte dus ook. (BF)
Lees verder

Transfer Talk. Cobbaut wordt ploegmaat Buffon - Genk laat jongste Limbombe naar Roda JC gaan - Gent kondigt komst van Lemajic aan
De deal is rond: AA Gent versterkt zijn aanval met de Serviër Darko Lemajic. De 28-jarige aanvaller komt over van de Letse vicekampioen RFS Riga, de Gentse tegenstander in de derde voorronde van de Conference League. Hij ondertekende in de Ghelamco Arena een contract tot 2023, met optie op een extra jaar.
Lees verder

Goffin geeft forfait voor laatste voorbereidingstoernooi US Open
David Goffin geeft forfait voor het ATP-toernooi van Winston-Salem (717.955 dollar). Dat maakte de 30-jarige Luikenaar vanavond bekend.
Lees verder

Simkaarten en iPhones met drone gedropt op binnenkoer Nederlandse gevangenis
Op de binnenkoer van de Nederlandse gevangenis Justitieel Complex Zaanstad nabij Amsterdam zijn vorige week enkele simkaarten en iPhones gevonden. Vermoedelijk zijn ze bezorgd met een drone, bevestigt een woordvoerster van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) berichtgeving hierover van de krant De Telegraaf.
Lees verder

VS-studie: "Werkzaamheid van vaccins Pfizer en Moderna daalt tot 66 procent tegen delta-variant"
De werkzaamheid van de vaccins van Pfizer en Moderna tegen besmetting met COVID-19 is gedaald van 91 pct naar 66 pct sinds de delta-variant dominant werd in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit gegevens die dinsdag zijn vrijgegeven door de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten.
Lees verder

Wereldbank schort hulp aan Afghanistan op en toont zich ongerust over lot Afghaanse vrouwen
De Wereldbank schort haar hulp aan Afghanistan op, na de machtsovername door de taliban. Dat heeft de Wereldbank vanavond bekendgemaakt. Wel wordt bekeken hoe er steun kan blijven gegeven worden aan het Afghaanse volk, klinkt het.
Lees verder

KIJK LIVE (21u). Verzilvert Shakhtar Donetsk goeie uitgangspositie tegen Monaco in laatste CL-voorronde?
• Laatste voorronde CL • Shakhtar won heenmatch met 0-1 • Match live te bekijken op VTM 2 of HLN.be! • Uitzending start om 20u35
Lees verder

CO2-uitstoot energiesector daalt in de EU, maar stijgt in de rest van de wereld
De CO2-uitstoot van de energiesector in de Europese Unie is tijdens de eerste helft van 2021 gedaald ten opzichte van de eerste helft van 2019. De CO2-uitstoot in de hele wereld is echter gestegen. Dat blijkt uit een studie van Ember, een Britse onafhankelijke denktank die zich bezighoudt met de thema's klimaat en energie. Volgens Ember gaat de relance na de coronapandemie niet de goede kant uit.
Lees verder

Biden waarschuwt voor toenemende aanslagdreiging op luchthaven van Kaboel
De Amerikaanse president Joe Biden blijft erbij dat de Amerikaanse troepen de luchthaven van Kaboel op 31 augustus verlaten. Dat heeft hij dinsdag bevestigd. Biden waarschuwde voor een "toenemend" gevaar van een aanslag door terreurgroep IS op soldaten en burgers aan de luchthaven van Kaboel.
Lees verder

Twee Fransen opgepakt na beklimmen standbeeld Christus de Verlosser in Rio
Twee jonge Fransmannen zijn opgepakt nadat ze in Rio de Janeiro de zonsopgang vanop het grote standbeeld van Christus de Verlosser bekeken hebben. Dat heeft het Franse persagentschap AFP gisteren vernomen uit bronnen bij het consulaat.
Lees verder

Oud-gouverneur Cuomo verliest Emmy Award
Oud-gouverneur van de staat New York Andrew Cuomo moet zijn Emmy Award inleveren. Cuomo trad twee weken geleden af, nadat uit een officieel onderzoek was gebleken dat hij jarenlang vrouwen seksueel heeft lastiggevallen. Naar aanleiding van het onderzoek heeft de International Academy, de organisatie die de prijs uitreikt, dinsdag besloten "zijn naam en elke referentie dat hij de prijs heeft gekregen" uit de annalen te wissen.
Lees verder

Spoorstaking in Duitsland beëindigd
De staking van de Duitse vakbond voor treinbestuurders GDL is zoals gepland deze nacht om twee uur beëindigd. De staking zorgde de voorbije dagen voor heel wat hinder op het Duitse spoor. Vandaag zou het treinverkeer weer grotendeels normaal moeten verlopen.
Lees verder

Twee vluchten onderweg van Islamabad naar Melsbroek
Een chartervlucht van Air Belgium en een Airbus A330 MRTT zijn vertrokken vanuit Islamabad naar de militaire luchthaven van Melsbroek. Dat meldt Defensie in de nacht van dinsdag op woensdag via Twitter. De vluchten worden woensdagochtend om 07u25 en 08u30 op Melsbroek verwacht.
Lees verder