Doorgaan naar hoofdcontent

Minstens vier Palestijnen gedood bij confrontaties op Westelijke Jordaanoever

Minstens vier Palestijnen gedood bij confrontaties op Westelijke Jordaanoever

Bij confrontaties met Israëlische troepen in het kamp Jenin, op de Westelijke Jordaanoever, zijn maandagochtend minstens vier Palestijnen omgekomen. Dat melden getuigen en politiediensten.

Lees verder

'Vlaanderen legt eigen pandemievoorraad mondmaskers aan'

De Vlaamse regering legt een eigen voorraad beschermingsmateriaal aan, om bij een volgende pandemie niet nog eens met lege handen te staan. Dat schrijven dagbladen Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag.

Lees verder

Astronaut deelt beelden van poollicht vanuit de ruimte

De Franse astronaut Thomas Pesquet deelde prachtige beelden van de aurora australis, gezien op het Internationaal Ruimtestation. Hij is er voor het Europese Ruimteagentschap voor zijn tweede ruimtemissie. 'Zou ik terugkeren zonder het poollicht gezien te hebben?', schrijft hij bij de beelden.

Lees verder

Klifduikers maken spectaculaire sprongen van het operagebouw in Noorwegen

Enkele klifduikers kwamen samen in Oslo, waar ze van het operagebouw in het water mochten springen. Door de coronamaatregelen in Noorwegen, mochten niet alle internationale atleten het land binnen. Daarom telt dit event niet mee voor de World Series van het klifduiken.

Lees verder

Van internationale aanwezigheid tot de val van Kaboel
 
Lees verder

De gok van Trudeau: meerderheidsregering of partijleider af?

De Canadese premier Justin Trudeau plant vervroegde verkiezingen en hoopt zo stemmen terug te winnen. Hij wil niet langer een minderheidsregering leiden, maar riskeert zo ook zijn partijleiderschap.

Lees verder

Grote brand verwoest hoeve van kasteel Hamal in Tongeren

De hoeve van het kasteel van Hamal in Tongeren ging zondagavond in vlammen op. Er vielen geen gewonden, en ook de paarden konden op tijd worden gered. Het kasteel zelf, dat op 50 meter van de hoeve ligt, kon gevrijwaard worden.

Lees verder

Thibaut Courtois verlengt zijn contract bij Real Madrid tot juni 2026

Thibaut Courtois heeft maandag een nieuw contract voor vijf seizoenen ondertekend bij Real Madrid. Dat maakte de Spaanse topclub bekend. Onze nationale doelman bezat nog een overeenkomst tot medio 2024. De 29-jarige Courtois is sinds augustus 2018 doelman van Real Madrid.

Lees verder

Belg getuigt: 'Een vliegticket kost 3.000 dollar'

Iedereen maakt zich uit de voeten in Afghanistan. De ambassade kreeg 47 aanvragen van Belgen die wilden terugkeren. 'Ik probeerde zelfs via mijn werkgever.'

Lees verder

Tegen 2026 verkopen Colruyt en OKay geen plofkippen meer

In de supermarkten van Colruyt en OKay zijn tegen 2026 geen zogeheten plofkippen meer te koop. Dat beloven de supermarktketens maandag in een persbericht.

Lees verder

Belgen alweer de beste op WK skydiven: vierde keer goud

Het parachutistenteam Hayabusa haalde voor de vierde keer op rij goud op het WK outdoor formatieskydiven. De vier parachutisten van Defensie moeten in een beperkte tijd zo veel mogelijk formaties maken. Het Belgische team maakte in het Russische luchtruim de meeste combinaties van alle landen.

Lees verder

De reus van reuzenradland is een Belg

In Brussel staan er op dit moment twee: reuzenraderen. Het cirkelvormige gevaarte is de voorbije jaren overal ter wereld aan een comeback bezig. De Belg René Bufkens bezit er vijf, waaronder dat van Parijs.

Lees verder

België stuurt militaire vliegtuigen naar Kaboel

Ons land stuurt meerdere militaire vliegtuigen naar Afghanistan. Dat heeft het kernkabinet beslist, vernam De Standaard via verschillende bronnen. Een officiële mededeling is er nog niet.

Lees verder

Kabinet Maleisië stapt op

De premier van Maleisië, Muhyiddin Yassin, heeft maandag het ontslag van zijn regering ingediend bij de koning. Dat heeft minister van Wetenschap Khairy Jamaluddin bekendgemaakt via Instagram.

Lees verder

Na Blankenberge wordt nu ook in De Panne burgemeester opzijgezet: 'Het schip is stuurloos'

In het Plopsa Hotel hebben oud-burgemeester Ann Vanheste (Vooruit) en schepen Cindy Verbrugge (N-VA) de nieuwe bestuursmeerderheid van De Panne aangekondigd.

Lees verder

Dubbelslag voor Taaramäe: Est van Belgische ploeg pakt ritzege en leiderstrui in Vuelta

Rein Taaramäe heeft de derde etappe in de Vuelta gewonnen. De 34-jarige Est van Intermarché-Wanty-Gobert was de sterkste op de slotklim nadat hij de hele dag samen met zeven andere renners voorin had gereden. Taaramaë is ook de nieuwe leider. In de groep der favorieten pakte Enric Mas drie seconden op Roglic en co, maar gebeurde er verder niet bijster veel.

Lees verder

Romelu Lukaku poseert voor het eerst in truitje Chelsea: 'Goed voorbereid'

Met een truitje in de hand hadden we hem al gezien. Nu heeft Romelu Lukaku ook voor het eerste geposeerd ín een truitje van zijn oude/nieuwe club. Chelsea stuurde maandag een filmpje de wereld in van een fotoshoot met zijn nieuwe spits. En niet veel later gaf de Londense club ook een eerste interview met Lukaku prijs. Daarin onthulde de Rode Duivel onder andere dat Didier Drogba een rol heeft gespeeld bij zijn transfer naar Chelsea.

Lees verder

Amerikaanse voetbalster Lloyd zet punt achter voetbalcarrière

De Amerikaanse voetbalster Carli Lloyd heeft na 312 interlands haar afscheid aangekondigd. De 39-jarige spits zal in september en oktober wel nog in actie komen voor de nationale ploeg in een aantal vriendschappelijke interlands.

Lees verder

Vandenbroucke duwt plots door voor verplichte vaccinatie zorgpersoneel

In het licht van de povere Brusselse vaccinatiecijfers duwt federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) nu toch door voor de verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel.

Lees verder

Kajakker omgekomen tijdens tocht door stadscentrum Gent

Een 59-jarige man is tijdens een boottochtje in het water beland. De hulpdiensten kwamen ter plaatsen om de man te reanimeren, maar hij overleed.

Lees verder

Zelfrijdende Tesla krijgt extra controle

Tussen januari 2018 en juli van dit jaar zijn er in de VS elf ongevallen geregistreerd waarbij de automatische piloot van Tesla tegen een politie- of brandweervoertuig reed. Daarbij vielen volgens de toezichthouder voor de verkeersveiligheid 17 gewonden en 1 dode. Er komt daarom een nieuw onderzoek.

Lees verder

Poolse nieuwszender TVN24 krijgt Nederlandse uitzendlicentie

TVN24, in handen van het Amerikaans Discovery, wil via Nederland ontkomen aan de ­gevolgen van een nieuwe Poolse mediawet.

Lees verder

Biden verdedigt Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan: 'Niet blijven vechten in eindeloze burgeroorlog'

In zijn eerste toespraak sinds de machtsovername van de taliban, verdedigt de Amerikaanse president Joe Biden de militaire terugtrekking uit het land. 'Onze soldaten moeten niet vechten en sterven in een oorlog die de Afghaanse troepen zelf niet willen vechten'.

Lees verder

Bezos wil verhinderen dat Musk maanlander voor Nasa mag bouwen

Zakenman en multimiljardair Jeff Bezos spant een proces aan tegen de Nasa. Aanleiding is dat niet Bezos' ruimtevaartbedrijf Blue Origin een maanlander mag ontwikkelen, maar SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van rivaal Elon Musk.

Lees verder

Hoe de taliban de hele wereld op snelheid hebben gepakt

De taliban hebben Afghanistan in geen tijd helemaal heroverd. Hoe zijn ze zo snel kunnen oprukken tot in hoofdstad Kaboel?

Lees verder

Ruim 550 coronapatiënten in het ziekenhuis

Terwijl de ziekenhuisopnames en het aantal besmettingen stijgen, daalt het aantal overlijdens. Dat blijkt dinsdagochtend uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Nicaragua trekt vergunning in van Oxfam en andere buitenlandse ngo's

Nicaragua heeft maandag de werkvergunning ingetrokken van zes buitenlandse ngo's, waaronder Oxfam, na Amerikaanse en Europese sancties tegen verantwoordelijken van de regering van Daniel Ortega.

Lees verder

Hevige regen leidt opnieuw tot overstromingen in Oostenrijk

In Oostenrijk heeft een onweersfront met hevige regen en hagel maandagavond in delen van het land opnieuw aardverschuivingen, modderige wegen en overstromingen veroorzaakt.

Lees verder

Balans van aardbeving Haïti loopt verder op tot meer dan 1.400 doden

De aardbeving die het zuidwesten van Haïti zaterdagvoormiddag heeft getroffen, heeft nu al aan 1.419 mensen het leven gekost. Dat heeft het hoofd van de civiele bescherming in het land, Jerry Chandler, gezegd in een op televisie uitgezonden briefing.

Lees verder

Na de zon laat ook kwik het afweten

Dinsdag is het eerst droog met opklaringen. In de Ardennen hangt er tijdelijk lage bewolking. Later op de dag neemt de bewolking toe vanaf het noordwesten en na de middag valt er opnieuw regen. Het wordt fris met maxima van 14 tot 16 graden in de Ardennen en van 16 tot 18 graden in de andere streken. De wind waait matig uit west tot zuidwest, aan zee vrij krachtig met pieken tot 50 km/uur.

Lees verder

Bob Dylan aangeklaagd wegens seksueel misbruik van 12-jarige in 1965

Bob Dylan is aangeklaagd wegens seksueel misbruik. De zanger zou in 1965 een 12-jarig meisje hebben gedrogeerd met alcohol en drugs waarna hij haar zou hebben mishandeld en misbruikt. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die onder meer The Guardian kon inkijken.

Lees verder

Evacuatievluchten voor Fransen en Duitsers opgestegen vanaf Kaboel

Op de luchthaven van Kaboel in Afghanistan landen en vertrekken opnieuw vliegtuigen. Dat zei Stefano Pontecorvo, de civiele vertegenwoordiger van de Navo in het Aziatische land, dinsdag op Twitter. 'De start- en landingsbaan op de internationale luchthaven van Kaboel is open. Ik zie vliegtuigen landen en opstijgen', klinkt het.

Lees verder