Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 augustus 2021

"Mijn baas gaat me terug in de studio moeten dúwen": Kim Debrie leert loslaten dankzij mobiel radioprogramma ‘Zot ...

HLN
"Mijn baas gaat me terug in de studio moeten dúwen": Kim Debrie leert loslaten dankzij mobiel radioprogramma 'Zot veel vakantie'
De zomer op Radio 2, dat is Kim Debrie. Acht jaar entertainde ze de luisteraar vanuit een studio, maar deze keer doet de 43-jarige presentatrice alles anders. Met radiotasje om de schouder en microfoon in de hand maakt ze mobiele radio. "Toen mijn baas met het voorstel kwam, zag ik het eigenlijk niet zitten."
Lees verder

Camille Dhont, Bazart en Get Ready treden op tijdens éénmalige comeback 'Tien om te Zien' (en jij kan hier tickets winnen)
Goed nieuws voor de fans van het muziekprogramma 'Tien om te zien'. Door de straffe kijkcijfers voor 'Tien om te zien 199X', dat vorige zondag nog vlot 700.000 fans trok, wil VTM aan deze retroreeks een waardig slot bouwen. Daarom komt er eind deze zomer een eenmalige terugkeer van de echte 'Tien om te zien'. De eerste namen zijn nu bekendgemaakt.
Lees verder

Wit-Russische sprintster Tsimanoeskaja stapt last minute op vlucht naar Wenen in plaats van Warschau "vanwege haar veiligheid"
Sprintster Kristina Tsimanoeskaja (24) heeft de Poolse ambassade in Tokio woensdagochtend verlaten en is op het vliegtuig naar Wenen gestapt. Eerder hadden ingewijden gemeld dat ze samen met Poolse diplomaten naar Warschau af zou reizen. Daar is haar namelijk politiek asiel beloofd.
Lees verder

Von der Leyen dringt er bij VS op aan om reisrestricties voor EU op te heffen
De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, roept de Verenigde Staten op om hun verreikende inreisverbod voor aankomsten uit Europa snel op te heffen.
Lees verder

Waarom vinden we sparen zo moeilijk? En hoe kan je jezelf motiveren om het wél te doen?
Iedereen is er zich van bewust: sparen is belangrijk. Een mooie spaarbuffer wapent ons tegen financiële tegenslagen, helpt om toekomstige spaardoelen te realiseren en biedt extra gemoedsrust met het oog op ons latere pensioen. Toch vinden we het vaak moeilijk om te sparen. Waar situeren zich de grootste uitdagingen en hoe kunnen we die overwinnen? Spaargids.be weet raad.
Lees verder

Bedwantsen of vlooien? Deze vijf vieze beestjes wil je niet in huis: wat doen ze en hoe pak je ze aan?
Wees gewaarschuwd! Het is onmogelijk om dit artikel te lezen zonder gekriebel te voelen. Al dan niet ingebeeld. Maar willen of niet, er leeft wat in en rond ons bed, huis en – o horror – reiskoffer. Wij zoomen dieper in op vijf vaak voorkomende vieze beestjes én vroegen advies aan Johan Warnants, expert bij Ferokill ongediertebestrijding, hoe je de strijd kunt aangaan.
Lees verder

Vlak voor de herstart van zijn proces: R.Kelly maakt bekend dat hij compleet blut is
R. Kelly (54) heeft nog eens van zich laten horen. De Amerikaanse zanger zit al sinds 2019 in de cel nadat verschillende vrouwen en mannen hem beschuldigden van seksueel misbruik. Gevolg? Het fortuin van Kelly is er ondertussen helemaal door. Daarnaast heeft de 'I Believe I Can Fly'-zanger nood aan nieuwe kleren, want hij is de afgelopen twee jaar heel wat bijgekomen waardoor al zijn oude kleding niet meer past.
Lees verder

Vlak voor de herstart van zijn proces: R. Kelly maakt bekend dat hij compleet blut is
R. Kelly (54) heeft nog eens van zich laten horen. De Amerikaanse zanger zit al sinds 2019 in de cel nadat verschillende vrouwen en mannen hem beschuldigden van seksueel misbruik. Gevolg? Het fortuin van Kelly is er ondertussen helemaal door. Daarnaast heeft de 'I Believe I Can Fly'-zanger nood aan nieuwe kleren, want hij is de afgelopen twee jaar heel wat bijgekomen waardoor al zijn oude kleding niet meer past.
Lees verder

Familieleden van slachtoffers vragen één jaar na explosie in Beiroet om gerechtigheid
In Libanon wordt woensdag de eerste verjaardag herdacht van de enorme ontploffing in de haven van Beiroet. Veel familieleden van slachtoffers zijn nog altijd misnoegd en blijven aandringen op gerechtigheid.
Lees verder

Politie stelde in juli 121 pv's op voor ontbreken van PLF-formulier bij reizigers en chauffeurs
De politie heeft in juli 121 inbreuken vastgesteld op het invullen van het passenger locator form (PLF), dat verplicht is bij terugkeer uit het buitenland. Dat schrijven de kranten van Sudpresse op basis van cijfers van de federale politie. Negentien inbreuken werden gepleegd door vrachtwagenchauffeurs, de rest door reizigers.
Lees verder

Eden Hazard terug op training: Rode Duivel scherper dan ooit bij Real Madrid
Na een weekje individueel opbouwen traint Eden Hazard (30) weer met de groep bij Real Madrid. De spieren spelen niet meer op.
Lees verder

Transfer Talk. Club wil Collado enkel huren mét aankoopoptie - Rezaei op weg naar NEC
Het nieuwe voetbalseizoen ging intussen van start, maar de transfermolen draait nog steeds op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

"Mogelijke kaping" van schip in Golf van Oman afgelopen
Het incident dat plaatsvond op een schip in de Golf van Oman, en dat beschouwd werd als een "mogelijke kaping", is beëindigd. De toestand is weer veilig. Dat heeft de Britse dienst voor maritieme veiligheid (UKMTO) woensdag meegedeeld.
Lees verder

Google beticht van dwarsbomen concurrentie door deal met Facebook
Google wordt er in de Verenigde Staten van beschuldigd innovatie van andere bedrijven te hebben gedwarsboomd door een deal met Facebook. Door de overeenkomst lukte het Google om zijn dominante positie op het gebied van onlineadvertenties te behouden terwijl andere adverteerders aan de zijlijn werden gehouden, klagen twee gedupeerde bedrijven in een door hen aangespannen rechtszaak.
Lees verder

Vincent Kompany in theorie geen hoofdcoach van Anderlecht voor Europees duel tegen FK Laçi
Opmerkelijk, maar meer dan dat is het ook niet. Op de teamlijst van Anderlecht voor de voorronde-wedstrijd in de Conference League tegen FK Laçi staat Vincent Kompany niét als hoofdcoach aangeduid, maar wel Craig Bellamy.
Lees verder

Zo laat je je job helemaal los tijdens je zomerverlof
We zijn voortdurend met elkaar verbonden en mede door corona overlappen werk en privé elkaar meer dan ooit. Ons hoofd staat dan ook amper stil. Heb je nog wat vakantie op de planning staan en wil je er eens helemaal 'uit'? Jobat.be somt vijf tips op die je helpen te deconnecteren, om er nadien opnieuw met een fris hoofd in te vliegen.
Lees verder

Waar komen de slechte kijkcijfers voor Julie Van den Steen vandaan? "Een groot talent, maar in zo'n programma kan je je niet bewijzen"
Présence op tv, een camera die haar graag ziet … Julie Van den Steen (28) wordt door experten bestempeld als een groot talent. Maar haar programma's zijn tot nu toe geen groot succes: 'Vakantiehuis For Life' wordt amper bekeken, en het eerder al bij ons uitgezonden 'Game Of Talents' scoort ondermaats in Nederland. Ligt dat aan Julie zelf of toch aan de programma's die ze krijgt? "Op deze manier raakt ze verbrand nog voor ze een echte kans krijgt", waarschuwen experts.
Lees verder

Britney Spears vertelt hoe ze opgesloten zat in de badkamer: een metafoor voor haar bewindvoering?
Britney Spears (39) heeft haar volgers op Instagram getrakteerd op een uitgebreid verhaal. Daarin vertelt ze hoe ze minutenlang opgesloten zat in haar eigen badkamer, en uiteindelijk door haar security bevrijd moest worden. Maar veel fans zien er een metafoor in voor haar bewindvoering.
Lees verder

Ashley Judd leert vijf maanden na heftig ongeval weer lopen: "Een enorme mijlpaal"
Eindelijk opluchting voor Ashley Judd. De 53-jarige actrice heeft via sociale media laten weten dat ze weer voorzichtig kan lopen, nadat ze in februari haar been op vier plekken brak. Judd struikelde toen over een omgevallen boom in het regenwoud van de Democratische Republiek Congo en onderging na een urenlange scooterrit richting het lokale ziekenhuis een operatie van 8 uur.
Lees verder

"Ja, ik heb vier tot zes lijntjes coke gesnoven": trucker (37) begaat karrenvracht aan overtredingen en test ook nog eens positief op drugs
Een 37-jarige trucker zal het binnenkort mogen gaan uitleggen aan de politierechter in Mechelen. De dertiger werd door een verkeersploeg van de politie opgemerkt in een doodlopende woonwijk langs de Mechelsesteenweg in Willebroek en bleek na controle met bijzonder weinig in orde te zijn.
Lees verder