Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 augustus 2021

Man verliest ouders en broer aan Covid-19 na familiediner: “Ze wilden zich niet laten vaccineren”

HLN
Man verliest ouders en broer aan Covid-19 na familiediner: "Ze wilden zich niet laten vaccineren"
Francis Goncalves uit Cardiff heeft binnen de week zijn hele familie verloren aan het coronavirus. Zijn ouders en broer stierven aan Covid-19 na een diner in Portugal. Alle drie hadden ze ervoor gekozen om zich niet te laten vaccineren nadat ze bang geworden waren door desinformatie van antivaxers.
Lees verder

Definitieve doorbraak? Franse L'Équipe weet dat Messi akkoord heeft gevonden met PSG en vanmiddag nog overvliegt naar Parijs
Is dit de definitieve doorbraak in het dossier-Messi? Volgens het Franse L'Équipe is Lionel Messi tot een akkoord gekomen met PSG. Hij zou vandaag nog overvliegen naar de Franse hoofdstad en er z'n medische testen afleggen. Morgen volgt dan - als alles goed gaat - de voorstelling in het Parc des Princes.
Lees verder

"Je bezorgt me een ongekend gelukzalig gevoel." Lezer Karel schrijft een brief aan zijn arts, op wie hij stiekem verliefd is. Relatietherapeut geeft tips
"Ik zou je zo graag vertellen hoe bijzonder je voor me bent, maar ik durf niet." Wij vroegen jullie om in je pen te kruipen, en heel wat lezers goten hun gevoelens in woorden. De hele zomer lang lees je hier hun brieven aan een (on)bekende. Deze week schrijft Karel* een brief aan zijn arts, voor wie hij naast dankbaarheid ook genegenheid voelt. Moet hij het haar vertellen, of niet? Relatietherapeute Sarah Hertens geeft raad. "Als hulpverlener luister je actief, ben je betrokken, toon je interesse. Dat kan weleens verkeerd geïnterpreteerd worden."
Lees verder

Na dodelijk ongeval in Putte waarbij auto door gevel reed: "De chauffeur (20) legde positieve ademtest af"
De chauffeur die vannacht in Putte een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte nadat hij in de gevel van een woning was gereden, had teveel gedronken. Dat meldt parketwoordvoerder Kristof Aerts.
Lees verder

Luchthaven Charleroi ontving in juli meer passagiers dan in hele eerste jaarhelft
De luchthaven van Charleroi is beter dan verwacht aan de zomervakantie begonnen. Tijdens de maand juli kreeg de luchthaven 558.328 passagiers over de vloer, zo maakte Brussels South Charleroi Airport dinsdag bekend. Dat waren er meer dan in de eerste zes maanden van het jaar samengeteld. Van januari tot en met juni had de Henegouwse luchthaven ruim 513.000 reizigers verwelkomd.
Lees verder

Rinkelt de kassa straks aan Den Dreef? "Celtic biedt zeven miljoen euro voor Thomas Henry"
Diverse Schotse bronnen melden dat Celtic Glasgow een bod van 7 miljoen euro zal uitbrengen op OHL-spits Thomas Henry (26). Dat is ruim het tienvoudige van wat de Leuvense club neertelde toen het in januari 2019 de Fransman van Tubeke overnam.
Lees verder

Verkoop van Tesla's in China ingestort door terugroepactie
De verkoop van Tesla is in juli ingestort in China. Eind juni riep de Amerikaanse elektrische autobouwer 300.000 auto's in het land virtueel terug naar de garage. Dat was de zoveelste keer dat Tesla dit jaar in China negatief in het nieuws kwam.
Lees verder

Covid-19 opnieuw in opmars in China
In China heeft het aantal nieuwe coronabesmettingen vandaag zijn hoogste peil bereikt in zeven maanden na een cluster in een testcentrum die de cijfers de hoogte injoeg en terwijl de deltavariant in opmars is.
Lees verder

Helpen stretchoefeningen en dure schoenen bij hardlopen? Sportarts ontrafelt vijf mythes
Wil jij ook dringend de strijd aangaan met je coronakilo's? Geen sport is zo laagdrempelig als hardlopen. Schoenen aan, muziek in de oren en je bent klaar om je in het zweet te werken. Waar je maar wil, wanneer je maar wil en hoelang je maar wil. Alleen schuilt hier ook het gevaar: als je te enthousiast begint te trainen, lonken blessures om de hoek. Wij klopten aan bij sportarts Ruben De Gendt (UZ Gent) met vijf hardloperswijsheden, om voor eens en altijd duidelijkheid te krijgen over de do's en don'ts.
Lees verder

Maak een tijdlijn van het leven van (overleden) dierbaren met digitale herinneringendoos: "Het leven van naasten geeft inzicht in jezelf"
De klassieke doos brieven, foto's en prulletjes die verbonden zijn aan een mooie herinnering krijgt een update, want drie Gentse studenten bedachten een manier om herinneringen online te bewaren. Hun 'digitale kluis' heet Aeterna. Het grote verschil? Andere mensen kunnen ook aan je herinneringendoos bijdragen, zodat er als het ware een reconstructie van een leven ontstaat.
Lees verder

Elon Musk is weer de rijkste mens ter wereld
Elon Musk is weer de rijkste persoon op aarde. De topman van Tesla en SpaceX is rivaal Jeff Bezos voorbijgegaan omdat zijn aandelen meer waard zijn geworden. Musk heeft volgens de miljardairsindex van Bloomberg een vermogen van 194 miljard dollar (165,5 miljard euro).
Lees verder

Vader Messi bevestigt: "Leo tekent vandaag bij PSG", Argentijn op weg naar luchthaven van Barcelona
De zaak lijkt beklonken. Lionel Messi heeft een akkoord gevonden met PSG. Jorge, de vader van Messi, bevestigt dat nieuws. Hij vliegt vandaag nog over naar de Franse hoofdstad en legt er vandaag nog z'n medische testen af. Morgen volgt dan - als alles goed gaat - de voorstelling in het Parc des Princes.
Lees verder

Vlaamse tieners laten zich massaal vaccineren: al meer dan twee derde van 12- tot 17-jarigen kreeg een eerste prik
Al 66,87 procent van de Vlaamse jongeren tussen 12 en 17 jaar oud heeft zich minstens een eerste keer laten vaccineren tegen het coronavirus. In totaal gaat het al om meer dan 294.000 tieners onder de 18 jaar. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) spreekt van een enorm succes.
Lees verder

Historisch atletiekgoud voor India maakt heel wat los: speerwerper als held ontvangen in thuisland
Vergelijk het een beetje met de verrassende medaille van Bashir Abdi voor België. Neeraj Chopra verraste vriend en vijand door in het speerwerpen een gouden medaille te veroveren op de Olympische Spelen. Alle ogen waren gericht op Johannes Vetter, wereldkampioen in 2017. De Duitser stelde teleur en werd pas negende. 't Was de Indiër die met z'n eerste poging al meteen de beste worp van de dag op z'n naam schreef: 87,58 meter.
Lees verder

Vlaming op Eviria ontsnapt nipt aan brand: "Alle koffers staan klaar in wagen"
Acht dagen na het uitbreken van de zwaarste branden in Griekenland, lijkt die situatie stilaan onder controle. Het Griekse eiland Evia, dat gekend staat voor zijn prachtige natuur, is zwaar getroffen. VTM NIEUWS stelt ter plaatse vast hoe groot de ravage is. En het gevaar is nog niet geweken, want het vuur smeult nog na en de wind komt ook opnieuw opzetten.
Lees verder

Zwartgeblakerde bomen en verwoeste huizen: Griekse eiland Evia meet de schade op
Acht dagen na het uitbreken van de zwaarste branden in Griekenland, lijkt die situatie stilaan onder controle. Het Griekse eiland Evia, dat gekend staat voor zijn prachtige natuur, is zwaar getroffen. VTM NIEUWS stelt ter plaatse vast hoe groot de ravage is. En het gevaar is nog niet geweken, want het vuur smeult nog na en de wind komt ook opnieuw opzetten.
Lees verder

Van kleins af aan gepest voor 'groot voorhoofd', nu neemt Romanie (18) deel aan Miss België: "We laten ons niet neerhalen"
Van 'daar kan een vliegtuig op landen' tot 'ben jij megamind' over 'we zijn aangekomen op Schiphol': Romanie De Cauderlier uit Kortrijk wordt al heel haar jonge leven gepest voor haar 'groot voorhoofd'. Nu is de jongedame geselecteerd voor Miss West-Vlaanderen, wat een opstapje kan zijn naar Miss België. "Ik zat echt heel diep, tot op het punt dat ik het allemaal niet meer zag zitten. Maar nu wil ik met mijn deelname een voorbeeld zijn. Aan al wie gepest wordt: luister niet naar wat andere mensen over jou zeggen."
Lees verder

Van kleins af aan gepest om 'groot voorhoofd', nu neemt Romanie (18) deel aan Miss België: "We laten ons niet neerhalen"
Van 'daar kan een vliegtuig op landen' tot 'ben jij Megamind' over 'we zijn aangekomen op Schiphol': Romanie De Cauderlier uit Kortrijk wordt al heel haar jonge leven gepest om haar 'groot voorhoofd'. Nu is de jongedame geselecteerd voor Miss West-Vlaanderen, wat een opstapje kan zijn naar Miss België. "Ik zat echt heel diep, tot op het punt dat ik het allemaal niet meer zag zitten. Maar nu wil ik met mijn deelname een voorbeeld zijn. Aan al wie gepest wordt: luister niet naar wat andere mensen over jou zeggen."
Lees verder

LIVE. Vader Messi bevestigt: "Leo tekent vandaag bij PSG", Argentijn met gezin gearriveerd op luchthaven Barcelona
De zaak lijkt beklonken. Lionel Messi heeft een akkoord gevonden met PSG. Jorge, de vader van Messi, bevestigt dat nieuws. Hij vliegt vandaag nog over naar de Franse hoofdstad en legt er vandaag nog z'n medische testen af. Morgen volgt dan - als alles goed gaat - de voorstelling in het Parc des Princes. Volg hier alle nieuwtjes over de nieuwste aardverschuiving in het topvoetbal LIVE!
Lees verder

Grootste vakbond Hongkong onder politieke druk opgeheven
De grootste vakbond van Hongkong, de Bond van Beroepsleraren (PTU), heft zich op als gevolg van "de enorme druk" van de regering in de Chinese regio. Voorzitter Fung Wai-wah zei dat het bestuur na lange discussies unaniem heeft besloten dat het werk onmogelijk is geworden en de bond ermee ophoudt.
Lees verder