Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 24 augustus 2021

Maar já, ‘bad boys’ kunnen getemd worden: spannend leven is ook mogelijk zonder buiten de lijntjes te kleuren, w...

HLN
Maar já, 'bad boys' kunnen getemd worden: spannend leven is ook mogelijk zonder buiten de lijntjes te kleuren, weten psychologen
't Zal niet meer gebeuren, klinkt het schuldbewust bij Radja Nainggolan. Horen we graag, maar hoe realistisch is dat? "Mensen hebben de neiging zichzelf te herhalen", weten psychologen. Veranderen kan, "maar dan moet je intensief aan jezelf willen werken. Zelfkennis opdoen, je gedrag leren managen. Rebellie wordt al te vaak geromantiseerd. Ook mét respect voor regels valt een spannend leven te leiden."
Lees verder

Hoe onverslijtbaar zijn populaire Toyota Corolla en concurrenten? Chauffeur zweert bij Japanners en Koreanen, testbank bij Audi
"Ik kom zelden een gestrande Toyota Corolla tegen langs de kant van de weg", zei pechverhelper (en Toyota-fan) Benny Heuvinck maandag in de krant. Klopt de mythe dat je een Toyota Corolla haast niet kapot krijgt? Welke wagens staan in de lijstjes van betrouwbaarste merken? Wat gebeurt er als ze 100.000 kilometer moeten presteren op een testbank? We zochten het uit.
Lees verder

INTERVIEW. Open Vld-voorzitter Lachaert trapt pensioendebat op gang: "Minstens 20 effectief gewerkte jaren vooraleer recht op minimumpensioen"
Over enkele weken komt minister van pensioenen Karine Lalieux (PS) met haar voorstel voor een pensioenhervorming, maar Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert wacht daar niet op en dient zelf al "preventief" een wetsvoorstel in. Om de verhoging van de minimumpensioenen betaalbaar en rechtvaardig te houden, benadrukt hij. "Wij willen dat mensen minstens 20 jaar effectief gewerkt hebben, vooraleer ze een minimumpensioen krijgen.
Lees verder

Dj's getuigen: knaldrang doet ons harder fuiven dan ooit: "Ik had eender welke plaat mogen opzetten, dansen zouden ze toch"
De bevrijding in beeld. Van de kust tot in Limburg kon je afgelopen weekend weer feesten met het Covid Safe Ticket en dat lieten tienduizenden dansliefhebbers zich geen twee keer zeggen. Uitzinnige taferelen, alle opgekropte dansmicroben van het laatste anderhalf jaar er in één keer uit. En of dat besmettelijk was. De dj's, de dirigenten van die zotte feestjes, dachten dat ze al een en ander gewend waren, maar ze staan er toch van te kijken. "Ze zijn er echt, die roaring twenties."
Lees verder

Mexicaanse drugsbaron na deportatie uit VS in thuisland direct opnieuw opgepakt
De Verenigde Staten hebben maandag één van de machtigste drugsbaronnen van Mexico, Eduardo Arellano Felix, terug naar zijn land gedeporteerd. De 64-jarige heeft een celstraf van dertien jaar uitgezeten in de VS.
Lees verder

Niet elke leerkracht hoeft voor de klas, vindt nieuwe topman GO!
Laat niet elke leerkracht lesgeven, maar zorg voor een betere verdeling van de verschillende onderdelen van de job over het hele lerarenkorps. Dat voorstel om het leraren­beroep te hervormen doet Koen Pelleriaux, de nieuwe topman van het Gemeenschaps­onderwijs, vlak voor de start van het schooljaar in de kranten van Mediahuis.
Lees verder

Leiders G7-landen vergaderen over situatie Afghanistan
De leiders van de G7-landen bespreken vandaag de situatie in Afghanistan, met als doel een gezamenlijke strategie en aanpak voor de evacuatie van mensen uit Afghanistan, de opvang van vluchtelingen en steun aan het Afghaanse volk. De Britse premier Boris Johnson en een aantal collega's zullen er naar verwachting bij de Amerikaanse president Joe Biden op aandringen dat zijn troepen het vliegveld van Kaboel langer controleren dan tot 31 augustus.
Lees verder

COLUMN. Wat zou de vakbond denken over die vijf nullen van Niels Destadsbader bij de VRT?
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Niels Destadsbader, VRT-gezicht.
Lees verder

Gaat bitcoin richting 100.000 dollar? Believers geloven dat de weg openligt
De bitcoin staat er weer. Op het Coinbase-platform wordt de cryptomunt, die uit een stukje computercode bestaat, opnieuw voor meer dan 50.000 dollar per stuk verhandeld. Daarmee komt de piek van bijna 65.000 dollar weer in het vizier. Believers geloven dat de weg zelfs breed openligt richting 100.000 dollar.
Lees verder

Operatie Afslanking: amper interesse in overbodige Anderlecht-spelers die samen voor loonlast van miljoenen zorgen
Hun gezamenlijke loonlast bedraagt minstens zes ­miljoen euro, hun sportieve meerwaarde is… bijna nul. Nu het inkomende huiswerk grotendeels af is, kan RSCA focussen op een zo mogelijk moeilijkere opdracht: de overbodigen kwijtraken. Maar hoe loopt 'Operatie Afslanking'? Moeizaam, zo blijkt: er is amper interesse. Een uitgebreide update over de negen spelers waar Anderlecht van af wil.
Lees verder

Tien jaar na genezing vecht Nicole van Hugo opnieuw tegen kanker: "De dokter kan geen garanties geven"
Nieuw noodlot ten huize Nicole (74) en Hugo (73). Vijftien jaar nadat voor de eerste keer kanker werd vastgesteld bij de zangeres bleken die cellen plots weer actief. "Het begon vorig jaar in februari tijdens onze jaarlijkse wintervakantie in Seefeld", aldus Hugo in het weekblad 'PRIMO'. Hij vertelt hoe ze de ziekte ontdekten en hoe het nu met Nicole gaat. "We hebben er bange maanden opzitten."
Lees verder

Tien jaar nadat ze genezen werd verklaard vecht Nicole van Hugo opnieuw tegen kanker: "We hebben er bange maanden opzitten"
Nieuw noodlot ten huize Nicole (74) en Hugo (73). Vijftien jaar nadat voor de eerste keer kanker werd vastgesteld bij de zangeres bleken die cellen plots weer actief. "We hebben er bange maanden opzitten", vertelt Hugo in het weekblad 'PRIMO'. "Nu is het ergste achter de rug. Maar we houden onze vingers gekruist."
Lees verder

10 jaar na 'Pfaffs' volgen camera's weer het gezin van Kelly: "Nee, we doen niet mee om geld en aandacht te krijgen"
Kelly Pfaff (44) is overal. Een hele zomer in herhalingen van 'De Pfaffs', vanavond in nieuwe afleveringen van 'Waar voor je geld?' en binnenkort met haar gezin in een eigen realityreeks, 'Expeditie Gooris'. Vooral dat laatste is opmerkelijk, want nog niet zo lang geleden schoot Kelly het idee van camera's in haar privéleven nog af. "We willen herinneringen maken met het gezin, daarom stemden we toe."
Lees verder

Tien jaar na 'Pfaffs' volgen camera's opnieuw het gezin van Kelly: "Dat we meedoen om geld en aandacht te krijgen? Bijlange niet"
Kelly Pfaff (44) is overal. Een hele zomer in herhalingen van 'De Pfaffs', vanavond in nieuwe afleveringen van 'Waar voor je geld?' en binnenkort met haar gezin in een eigen realityreeks, 'Expeditie Gooris'. Vooral dat laatste is opmerkelijk, want nog niet zo lang geleden schoot Kelly het idee van camera's in haar privéleven nog af. "We willen herinneringen maken met het gezin, daarom stemden we toe."
Lees verder

Zon weer even van de partij
Dinsdag en woensdag is de zon weer van de partij, zegt het KMI. Na het oplossen van het lokaal ochtendgrijs, blijft het dinsdag droog met vaak brede opklaringen en plaatselijk enkele onschuldige wolken. De maxima schommelen rond 17 graden in de Ardennen, 19 graden aan zee en 22 graden elders.
Lees verder

In 'Het Rad' wordt woord al na één letter geraden
Vanavond in 'Het Rad' wordt de naam van de letterzetter al na één letter geraden. Megafan Chloë heeft genoeg aan de tip 'zanger met impact' en de letter J om meteen te weten dat het om muzikant Metejoor gaat. Het begin van een veelbelovend spel of slechts beginnersgeluk?
Lees verder

Nieuwe recordtransfer in de maak voor Club Brugge: 9 miljoen euro voor Sowah
Dat heet snel schakelen. Na het afhaken van toptarget Daramy - hij kiest voor Ajax - staat Club Brugge op het punt om Kamal Sowah (21 en ex-OHL) bij Leicester weg te plukken. Kostenplaatje: 9 miljoen euro. Of hoe een nieuwe Brugse recordtransfer in de maak is.
Lees verder

Duitse politie opent onderzoek naar vergiftigingsverschijnselen op universiteitscampus
De politie van Darmstadt, in het zuidwesten van Duitsland, is een onderzoek gestart nadat zeven mensen maandag op de campus van de technische universiteit (TU) vergiftigingsverschijnselen vertoonden. Ze voelden zich onwel en hun vingers en tenen verkleurden. Ze werden behandeld in het ziekenhuis, één student bevond zich maandag in kritieke toestand.
Lees verder

Wout van Aert nog week op hoogtestage en daarna, in tegenstelling tot de concurrentie, naar Groot-Brittannië: "Betere voorbereiding op WK en Roubaix"
Bericht uit Livigno: 64,24 kilometer getraind, 1u34:36 op de fiets of een gemiddelde van 40,8 km/u, en 214 hoogtemeters gemaakt. Dat liet Wout van Aert afgelopen zaterdag aan de wereld weten via Strava. Om maar te zeggen dat de Belgische kampioen weer hard traint, in de aanloop naar zijn volgende en laatste doelen van een lang en indrukwekkend seizoen tot nu.
Lees verder

"Wij hopen op tien medailles": wie zijn de Belgische medaillefavorieten op Paralympische Spelen?
Na de Belgische buit van zeven medailles op de Olympische Spelen in ­Tokio mikt Team Belgium op de Paralympische ­Spelen – met vandaag de openingsceremonie – op een nog hogere oogst. "Wij hopen op tien medailles", zegt delegatieleider Olek Kazimirowski. Deze tien ­atleten horen alvast tot de grote kanshebbers om de ambitie helpen waar te ­maken.
Lees verder