Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 25 augustus 2021

LIVE. Volg hier de persconferentie van Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis over het dodelijke ongeval met 2 kindj...

HLN
LIVE. Volg hier de persconferentie van Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis over het dodelijke ongeval met 2 kindjes in Antwerpen
In Antwerpen stelt oppositiepartij Groen zich vragen bij het functioneren van schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA), naar aanleiding van het dodelijk ongeval met twee jonge kinderen dinsdag in de binnenstad. Kennis geeft op dit moment meer uitleg over de omstandigheden.
Lees verder

Antwerps schepen Koen Kennis (N-VA) over dodelijk ongeval: "Het is te vroeg om te zeggen wat de oorzaak is"
In Antwerpen stelt oppositiepartij Groen zich vragen bij het functioneren van schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA), naar aanleiding van het dodelijk ongeval met twee jonge kinderen dinsdag in de binnenstad. Kennis gaf deze namiddag tijdens een persconferentie meer uitleg over de omstandigheden en zei dat er geen fouten werden gemaakt door het terugdraaien van de conflictvrije lichtenregeling. "Het is te vroeg om te zeggen wat de oorzaak is van het ongeval", klonk het.
Lees verder

LIVE VUELTA. Twee Belgen in vroege vlucht, maar Jumbo-Visma mikt op ritwinst met Roglic
Door de prachtige gebergtes van Andalusië trekt het peloton in de elfde etappe van deze Vuelta naar Valdepeñas de Jáen. De beslissing valt wellicht in de slotkilometers - met twee stevige beklimmingen en stijgingspercentages tot 30% -, maar ook het heuvelachtige voorprogramma van amper 133 kilometer doet watertanden. Het parcours is ongetwijfeld spek voor de bek van een groepje vluchters, al valt er ook voor de klassementsmannen wat te rapen. Pakt Primoz Roglic het rood al terug?
Lees verder

OnlyFans ziet af van verbod op seksueel expliciete content
Het erotische platform OnlyFans ziet af van zijn geplande verbod op seksueel expliciete content. Dat maakt het bedrijf zelf bekend op Twitter. "OnlyFans staat voor inclusiviteit en we blijven alle makers een thuis bieden", klinkt het. Die 'creators' van voornamelijk erotische content en porno zouden binnenkort een email krijgen met uitleg.
Lees verder

Ton hasj in beslag genomen nabij Sevilla, Belg (24) opgepakt
De politie in de zuidelijke Spaanse stad Dos Hermanas onder Sevilla heeft meer dan duizend kilo hasj in beslag genomen. Een 24-jarige Belg is opgepakt, melden lokale media vandaag.
Lees verder

Oorlogstaal van PSG in dossier rond mogelijke megatransfer van Mbappé naar Real Madrid: "Als hij vertrekt, dan aan ónze voorwaarden"
Leonardo, de technisch directeur van Paris Saint-Germain, heeft gereageerd op de interesse van Real Madrid in Kylian Mbappé. De Spaanse grootmacht heeft een officieel bod van 160 miljoen euro bij PSG binnengebracht op de 22-jarige Fransman. Maar de Parijzenaars lachen dat bij monde van de Braziliaan weg.
Lees verder

Skateboardlegende Tony Hawk verkoopt skateboards doordrenkt met eigen bloed
Tony Hawk (53) bewijst nog maar eens dat skateboarden letterlijk een deel van hem is. Voor het goede doel gaat hij 100 skateboards, gevuld met zijn eigen bloed, verkopen. Liefhebbers moeten er wel 500 dollar (426 euro) per stuk voor neertellen.
Lees verder

Bodycambeelden tonen hoe zwarte man gebroken kaak, drie gebroken ribben en gebroken pols oploopt na politiegeweld
Na een verkeerscontrole in Monroe, Louisiana wordt Aaron Bowman aan de kant gezet. Agent Brown is in de buurt en gaat een kijkje nemen, hij slaat de zwarte man 18 keer met zijn zaklamp. Het slachtoffer loopt een gebroken kaak, drie gebroken ribben en een gebroken pols op.
Lees verder

Bodycambeelden tonen hoe zwarte man gebroken kaak, drie gebroken ribben en gebroken pols oploopt na politiegeweld
Na een verkeerscontrole wordt Aaron Bowman aan de kant gezet. Agent Brown is in de buurt en gaat een kijkje nemen, hij slaat de zwarte man 18 keer met zijn zaklamp. Het slachtoffer loopt een gebroken kaak, drie gebroken ribben en een gebroken pols op.
Lees verder

Griekse premier erkent fouten bij bestrijding bosbranden
De bestrijding van de bosbranden in Griekenland had beter gekund, erkende premier Kyriakos Mitsotakis woensdag in debat met het parlement. Volgend jaar worden meer blusvliegtuigen de lucht in gestuurd en er komt een nieuwe autoriteit die de inzet van hulptroepen beter moet coördineren.
Lees verder

Juventus bekijkt piste-Witsel, Rode Duivel staat zelf open voor transfer
Dan misschien toch nog een Rode Duivel die naar een andere topclub verhuist. Axel Witsel (32) is effectief aangeboden bij Juventus.
Lees verder

Afgelopen 24 uur 19.000 mensen geëvacueerd uit Kaboel
In 24 uur tijd zijn ongeveer 19.000 mensen geëvacueerd vanop de luchthaven van Kaboel. Dat heeft het Witte Huis woensdagochtend (plaatselijke tijd) gemeld. Het gaat om mensen die geëvacueerd zijn door Amerikaanse militaire vluchten en door vluchten van de coalitiepartners, zoals België.
Lees verder

Standard opent rouwregister voor Wilfried Van Moer in Sclessin
Standard, de club waar Wilfried Van Moer als speler zijn grootste successen kende, opent in Sclessin een rouwregister voor het overleden icoon van het Belgisch voetbal. Dat maakte de club zonet zelf bekend.
Lees verder

Aan de dood ontsnapte Brandon na gewelddadige confrontatie met gewapende en gemaskerde overvallers: "Voorlopig slaap ik elders"
Brandon Fauviaux (26) was net terug van een etentje met een vriend in Aalst. Thuis in Ophasselt besloten ze om nog wat tv te kijken. Daarvoor nodigden ze nog een gemeenschappelijke vriend uit. Toen er rond 22 uur nogal hevig werd gebeld, opende Brandon nietsvermoedend de deur waarna hij en Nick de vijf ergste minuten uit hun leven meemaakten. "Pas toen de overvallers weg waren, drong het tot mij door dat ik een kogel in de arm gekregen had", getuigt de man.
Lees verder

Camerabeelden tonen hoe gewapende bende vijf tienermeisjes tijdens pyjamafeestje overvalt
Zo'n acht gewapende mannen met bivakmutsen op zijn zaterdagnacht een huis in de Bosstraat in Boom binnengevallen. Daar hielden op dat moment een aantal tienermeisjes een pyjamafuif. Er werd ook één keer geschoten, vermoedelijk met een alarmpistool. De bewakingsbeelden van het huis van de buurman geven een beeld van hoe de inval zich afspeelde.
Lees verder

Recordaantal nieuwe besmettingen gerapporteerd in Japan: Olympische Spelen (indirecte) oorzaak?
In Japan is het aantal coronabesmettingen gestegen tot meer dan 20.000 gevallen per dag, het hoogste aantal sinds de start van de pandemie. De schuldige? Naar alle waarschijnlijkheid de Olympische Spelen, al was er amper sprake van besmettingen onder de atleten.
Lees verder

"27 toernooien mee gespeeld, nooit gebruikt": Bol.com spot in adverten­tie met vermeend bedrog 3x3 Lions
De Belgische 3x3 Lions kregen deze morgen een stortvloed aan kritiek over zich. Volgens De Standaard zouden de basketmannen fictieve toernooien hebben georganiseerd om te kunnen 'deelnemen' aan de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen. Zware beschuldigingen, maar webwinkel Bol.com gaat er in een Facebookpost op een ludieke manier mee om.
Lees verder

Bol.com spot in ludieke advertentie met vermeend bedrog van 3x3 Lions
De Belgische 3x3 Lions kregen deze morgen een stortvloed aan kritiek over zich. Volgens De Standaard zouden de basketmannen fictieve toernooien hebben georganiseerd om te kunnen 'deelnemen' aan de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen. Zware beschuldigingen, maar webwinkel Bol.com gaat er in een Facebookpost op een ludieke manier mee om.
Lees verder

Merkel wil in gesprek blijven met taliban
De gesprekken met de taliban moeten, ook nadat de westerse mogendheden zich uit het land hebben teruggetrokken, voortgezet worden, zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel in de Bondsdag. Ze vindt dat de vooruitgang die is geboekt in de twintig jaren dat de NAVO in Afghanistan strijd leverde, daarmee beschermd kunnen worden. Bovendien mag het einde van de luchtbrug volgens Merkel niet betekenen dat er een einde komt aan de hulp aan Afghanen die "hebben meegewerkt of die in grote nood verkeren als gevolg van de machtsovername door de taliban".
Lees verder

Juve-huurling Daouda Peeters wil volgende stap zetten bij Standard: "Ik wil voor grinta en power zorgen"
Daouda Peeters (22) wil zich de komende maanden opwerpen tot onbetwiste titularis bij Standard. "Ik wil dingen bereiken met deze ploeg."
Lees verder