Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 augustus 2021

LIVE OS. Debjani kan niet verrassen op 1.500 meter - Belgian Cheetahs plaatsen zich voor finale op 4x400 meter

HLN
LIVE OS. Debjani kan niet verrassen op 1.500 meter - Belgian Cheetahs plaatsen zich voor finale op 4x400 meter
• Dag 13 van de Olympische Spelen in Tokio • Thiam als leider naar 800m, Vidts valt terug naar plek 5 in de zevenkamp. Volg dat hier • Kajakker Hermien Peters zesde in A-finale K1 500 meter • Red Lions spelen hockeyfinale tegen Australië
Lees verder

SHOWBITS. Kristel Verbeke in het zonnige Corfu en Lize Feryn gaat terug in de tijd voor nieuwe film
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

De villa in Cadzand van Vanessa (47) en Wim (49) bleek een hele slimme investering: "Dit bedrag overtreft onze stoutste verwachtingen"
Deze zomer kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt elke week binnen in een bijzonder tweede verblijf. Samen met Peter Tak van Tak Makelaardij & Taxaties bezoekt hij een vrijstaande woning in het Roompot Vakantiepark in Cadzand. De eigenaars zijn Wim (49) en Vanessa (47), die het pand eind 2013 kochten. Een verkoop zou hen 40 procent winst kunnen opleveren.
Lees verder

Onschuldig of ongepast? Deze grappen uit 'The Prince' op HBO doen veel stof opwaaien
De nieuwe HBO-animatieserie 'The Prince' valt niet bij iedereen in goede aarde. De satirische reeks over het Britse koningshuis kan op sociale media op veel kritiek rekenen, vooral omdat kijkers de gemaakte grappen "ongepast" of "respectloos" vinden. 'The Prince' vertelt met een knipoog het koninklijke leven vanuit het oogpunt van prins George (8), maar ook de andere leden van de Britse royals blijven niet gespaard.
Lees verder

HET THUISFRONT. Ontlading enorm bij verzamelde familie van Red Lions: "Ambitie uitspreken en dan winnen? Dan ben je het waard"
Geen (of toch weinig) publiek op de Spelen, en dus moeten de familieleden en vrienden van de Belgische atleten hun prestaties vanop het thuisfront bekijken. Voor de Red Lions verzamelden de familieleden in de tuin van het BOIC. Daar gaan ze een stevige feestnacht tegemoet na de gouden medaille van de Red Lions in Tokio. "Dit is de kers op de taart", klinkt het.
Lees verder

OVERZICHT. Thiam aan de leiding in zevenkamp, gouden Lions en Belgian Cheetahs in stijl naar finale: dit hebt u de voorbije uren gemist
Dag 13 op de Olympische Spelen alweer. En of het een belangrijke is. De Red Lions pakten als eerste Belgische teamsporter hockeygoud in Tokio. Straks is het nog de beurt aan Nafi Thiam en Noor Vidts om voor extra eremetaal te zorgen. Maar tot dan: een overzicht van wat u vannacht tot dusver gemist heeft!
Lees verder

Drietal weken na overstromingen kan politie van Pepinster weer aan de slag gaan in mobiel kantoor
Na de overstromingen van 14 en 15 juli is het politiebureau in Pepinster nog steeds niet heropend. Er moeten nog controles en werken worden uitgevoerd voordat de agenten naar het gebouw kunnen terugkeren en burgers kunnen ontvangen.
Lees verder

Ook in Duitsland zware kritiek na de watersnood: grote solidariteit, maar "organisatie en coördinatie laat te wensen over"
In de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen vielen na de overstromingen van midden juli 177 doden en zijn nog 26 mensen vermist. Ondanks de Duitse 'Gründlichkeit', zijn de pijnpunten daar dezelfde als bij ons. Twee inwoners getuigen over de vele hulp, maar ook de gebrekkige organisatie ervan voor én na de fatale ramp.
Lees verder

Minstens 24 militairen komen om bij aanval van Boko Haram in Tsjaad
In Tsjaad zijn woensdag zeker 24 militairen omgekomen bij een aanval van Boko Haram in de regio van het Tsjaadmeer. Er vielen ook vele gewonden. Dat melden de lokale autoriteiten.
Lees verder

OVERZICHT. Historische Thiam, gouden Lions en Belgian Cheetahs in stijl naar finale: dit hebt u de voorbije uren gemist
Dag 13 op de Olympische Spelen alweer. En of het een belangrijke is. De Red Lions pakten als eerste Belgische teamsporters ooit hockeygoud in Tokio. Nafi Thiam slaagde er als eerste Belgische in om haar olympische titel te verlengen. Een overzicht van wat u moet onthouden.
Lees verder

Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens coveren 'I Lie and I Cheat'
De leading ladies van de nieuwe Streamz Original-reeks 'F*** you very, very much' coveren een Belgische megahit. 'I Lie and I Cheat' van de Belgische popgroep 'Won Ton Ton', komt voor in de serie, en krijgt dus een eigen versie verzorgd voor Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens.
Lees verder

Alle 18 Reuzegommers moeten zich verantwoorden voor dood van Sanda Dia (maar beroep is nog mogelijk)
Alle 18 Reuzegommers zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden voor de dood van Sanda Dia. Dat heeft de raadkamer in Hasselt beslist. De verdachten kunnen echter wel nog gedurende vijftien dagen hoger beroep aantekenen. "We hebben de papa van Dia voorbereid", zegt zijn advocaat Sven Mary. "Hij weet dat dit de laatste stuiptrekkingen zullen zijn van sommige advocaten."
Lees verder

Twee keer Belgisch goud op één dag? Hoogst uitzonderlijk, maar geen unicum
Donderdag 5 augustus 2021 gaat de geschiedenis in als een historische dag voor de Belgische topsport. Liefst twee gouden medailles pakte ons land vandaag. Een uitzonderlijke prestatie, maar tegelijk zeker geen unicum. Het record staat op vier stuks op één dag.
Lees verder

Recordaantal migranten maakten woensdag oversteek naar Verenigd Koninkrijk
Dit jaar hebben al meer dan 10.000 migranten de gevaarlijke illegale route over het Kanaal naar het Verenigd Koninkrijk genomen. Dat blijkt uit gegevens van het Britse persbureau PA. Uit de telling blijkt dat afgelopen woensdag zelfs een recordaantal migranten op deze manier de Britse kust in Dover bereikten.
Lees verder

Vergeten ondergrondse tunnels en geheime boodschappen in het keverplafond: Koninklijk Paleis van Brussel geeft geheimen prijs
Bijna het hele jaar heeft koning Filip (61) het Koninklijk Paleis in Brussel voor zichzelf en zijn werknemers. Het paleis is de 'uitvalsbasis' van de koning (en dus niet zijn residentie), maar hoewel er jaarlijks duizenden mensen voor de poort staan, krijgt het merendeel van hen nooit te zien wat er schuilgaat achter de gesloten deuren. Daar kan nu verandering in komen: naar jaarlijkse gewoonte is het indrukwekkende paleis de hele zomer lang geopend voor het volk. Maar daar waar de rondleiding stopt, lopen de schijnbaar oneindige gangen verder: dit zijn de meest verbazingwekkende kamers en objecten die de gevels van het Koninklijk Paleis verbergen.
Lees verder

Zuid-Tirol en Lombardije kampen met wateroverlast
Noord-Italië heeft de afgelopen dagen af te rekenen met zware regenval. In die mate zelfs dat in Zuid-Tirol verscheidene rivieren buiten hun oevers getreden zijn. Ook in Lombardije is er wateroverlast.
Lees verder

Meghan en Harry waren bijna in Nieuw-Zeeland beland
Prins Harry (36) en Meghan Markle (40) hebben overwogen om naar Nieuw-Zeeland te verhuizen. Dat vertelde het koppel in 2018 aan Patsy Reddy (67), de gouverneur van het land. "Ze zeiden me dat ze zich konden voorstellen om op een plek als deze te wonen en vroegen zich af of dat het mogelijk zou zijn." Een jaar later maakte het koppel bekend dat het naar Californië zou trekken.
Lees verder

Moderna raadt derde prik van het vaccin aan voordat winter aanbreekt
De bescherming die het vaccin van biotechnoloog Moderna tegen het coronavirus biedt, neemt na een halfjaar nauwelijks af. Zes maanden na het zetten van de tweede prik is de effectiviteit van het coronavaccin nog steeds 93 procent. Het bedrijf denkt wel dat een derde prik nog voor de winter aangewezen zal zijn.
Lees verder

Is marineblauw het nieuwe zwart? Volgens de make-upartiesten van Chanel en Dior alvast wel
Herinner je je nog dat 'frosty' blauwe make-up, de signature look van zangeres Christina Aguilera, een ding was in de nineties? Als we naar de make-up kijken van de modellen op de catwalks van Dior en Chanel, lijkt Het Tijdperk Van Blauw opnieuw aangebroken: blauw was de rode draad in de make-up looks bij hun collecties voor het najaar. Dat kan maar een ding betekenen. Binnenkort introduceren ook wij de kleur weer in onze toiletzak.
Lees verder

Monsterboete van 21 miljoen euro voor prijsafspraken van "muzikaal kartel" in Duitsland
De Duitse concurrentiewaakhond heeft drie muziekinstrumentenfabrikanten veroordeeld tot een zware boete omdat ze de prijzen voor hun instrumenten, zoals gitaren, piano's en synthesizers, op elkaar hadden afgestemd. Ook twee ketens die de instrumenten verkopen, werden beboet.
Lees verder