Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 7 augustus 2021

LIVE. Beerschot op achtervolgen aangewezen tegen Union, dat de touwtjes in handen heeft op het Kiel

HLN
LIVE. Beerschot op achtervolgen aangewezen tegen Union, dat de touwtjes in handen heeft op het Kiel
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u15 • 't Kiel • Beerschot pakte 1/6, Union 3/6
Lees verder

Lionel Messi geeft morgenmiddag persconferentie over zijn vertrek bij Barcelona
Lionel Messi (34) organiseert zondag om 12u een persconferentie, drie dagen nadat bekend raakte dat de sterspeler na ruim 20 jaar vertrekt bij FC Barcelona. Dat heeft de Catalaanse club zaterdag bekendgemaakt.
Lees verder

Twee personen gearresteerd na achtervolging en vluchtpoging in Gentbrugge
In Gentbrugge zijn zaterdagnamiddag twee personen gearresteerd nadat ze gecrasht waren met hun wagen na een achtervolging door de politie. Ze probeerden vervolgens te ontsnappen, maar konden niet veel later toch ingerekend worden.
Lees verder

Duizenden lopen in Amsterdam mee in de Pride Walk
Vanuit het Martin Luther Kingpark in Amsterdam zijn duizenden deelnemers vertrokken voor de Pride Walk, een demonstratieve optocht voor gelijke rechten voor de hele regenbooggemeenschap. De deelnemers, volgens een woordvoerder zijn het zeker 5.000 mensen, zijn kleurrijk gekleed. In het park hielden ze zich volgens hem goed aan de 1,5 meter afstand in verband met corona.
Lees verder

KOERS KORT. Na Almeida trekt ook Pascal Ackermann naar UAE Team Emirates - Landa eindwinnaar in Burgos
Opnieuw een toptransfer voor UAE Team Emirates. De snelle Duitser Pascal Ackermann komt over van Bora-hansgrohe en tekende een contract van twee jaar bij de ploeg van Tadej Pogacar. De Sloveense winnaar van de Ronde van Frankrijk zette eind juli zijn handtekening onder een nieuw contract tot eind 2027. De 27-jarige Duitser won onder meer al twee etappes in de Ronde van Italië en twee etappes in de Ronde van Spanje. Ackermann wordt bij Bora-hansgrohe vervangen door de Ier Sam Bennett. Hij verlaat Deceuninck-Quick.Step en keert terug naar de oude stal.
Lees verder

Verrassingsreis valt in het water: vliegtuig Eloise van Oranje moet noodlanding maken
Eloise Van Oranje (19), het nichtje van de kroonprinses van Nederland, heeft er niet zo'n leuke dag op zitten. De gravin was vertrokken voor een verrassingsreis, maar na een storing moest haar vliegtuig terugkeren naar Schiphol om een noodlanding te maken.
Lees verder

RECENSIE. 'Cruel Summer': "Een trio van intrige waar menig soapkijker voor zal vallen"
Mochten we niet meteen aan die topper van 'Bananarama' denken, dan zou 'Cruel Summer' klinken als een tv-thriller met een B-cast. Maar deze Amazon Prime-reeks van uitvoerend producent Jessica Biel, is een uitgekiende brok spanning in underdog-vacht. Of u deze reeks moet streamen of skippen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Grey pride: modelabels voor en door verschillende generaties zijn in opmars
De modewereld is in de ban van grey pride: merken spitsen zich niet langer toe op (piep)jong, maar ook op oud(er). Labels houden bij de creatie van hun kledingcollectie zowel jonge vrouwen als meisjes van zestig voor ogen. Ook achter de schermen wordt de kloof gedicht: verschillende generaties - vaak moeder en dochter - slaan meermaals de handen in elkaar. Een selectie uit eigen land.
Lees verder

COLUMN. Hartsvriendin Ine schrijft een brief aan Lara Switten, mama die lijdt aan kanker: "Ik wil het niet, maar ik gun je de rust die je verdient"
Momblogger Lara Switten (35) is mama van drie en kreeg vorig jaar te horen dat ze baarmoederhalskanker heeft. Sindsdien vertelde ze ons wekelijks hoe het met haar ging. Vandaag kan dit niet meer; Lara is in slaap, haar familie, schoonfamilie en vriendinnen waken aan haar bed. Hartsvriendin Ine die samen met Lara de columns schreef, vertelt haar in een brief wat ze nog kwijt wou. "Onlangs zei je me dat het tijd was om ergens in te geloven."
Lees verder

De rollercoaster van Pieter Devos, van thuisblijver tot medaillewinnaar: "Na het brons kreeg mijn paard meteen 25 suikerklontjes"
Van het trotse Belgische jumpingtrio is het brons van Pieter Devos (35) het meest onwaarschijnlijk. Eerst mocht hij niet eens mee naar de Spelen, daarna is hij heropgevist als reserve, om uiteindelijk in te vallen voor de teamfinale en mee het brons te helpen behalen. "Hoe mijn paard Claire Z vandaag voor mij door het vuur gegaan is, is nog mooier dan de medaille zelf."
Lees verder

Tienduizenden Fransen de straat op tegen coronapas
Fransen zijn zaterdag weer massaal de straat opgegaan uit protest tegen de verscherpte coronamaatregelen zoals de gezondheidspas en de verplichte vaccinatie van zorgpersoneel. Franse media meldden demonstraties in onder meer Parijs, Nice en Montpellier en vele andere steden. Er worden protestborden meegedragen met teksten als "nee tegen dictatuur".
Lees verder

"We lopen altijd sneller, maar het zijn altijd de anderen die op het podium staan": Kevin Borlée ontroostbaar na vierde plek Belgian Tornados
Dit deed pijn. Héél veel pijn. Nog meer dan hun vierde plek in Rio, zo leek het wel, waar de Belgian Tornados op drie honderdsten van het brons finishten. Ook in Tokio werd het een verhaal van nét niet voor de 4x400m aflossingsploeg. Zelfs een nieuw Belgisch record volstond niet om het podium van de Spelen te halen. Het scheelde zes tienden. "Ik ben het beu, kotsbeu," sakkerde Kevin Borlée, die allicht zijn laatste olympische race heeft gelopen.
Lees verder

Belgian Cheetahs pas zevende in finale: "Een medaille was niet haalbaar, dan moet je content zijn met een Belgisch record"
Geen intens verdriet bij de Belgian Cheetahs vanavond op de Spelen: het podium zat er in de finale van de 4x400m nooit in. Ze finishten als zevende, wel in een nieuwe nationale recordtijd (3:23.96). "Uiteraard gaan we op een medaille mikken in Parijs," aldus Imke Vervaet.
Lees verder

Belgian Cheetahs mikken na Belgisch record nu al op medaille in Parijs: "Resultaat vandaag is grote motivatie"
Een zevende plaats én een Belgisch record voor de Belgian Cheetahs op de 4x400m. Paulien Couckuyt, Imke Vervaet, Camille Laus en Naomi Van Den Broeck zijn tevreden, maar vooral hongerig. Binnen drie jaar gaan ze in Parijs vol voor een medaille.
Lees verder

Tegen 2100 heeft de wereld een tekort aan vrouwen: dat is niet onschuldig
Tegen 2100 zullen er wereldwijd 22 miljoen meisjes minder geboren worden omdat in landen als China en India ouders een jongen verkiezen en vrouwelijke foetussen aborteren. Dat tekort baart demografen zorgen.
Lees verder

Grootste 'spikeballtornooi' ooit in België palmt heel het weekend Sint-Amandsberg in
Met meer dan 125 vierkoppige teams zijn ze, de spikeballers die het hele weekend lang tegen elkaar strijden. Roundnet of spikeball is een nieuwe hype, een sport waarin een kleine bal op een soort mini-trampoline in het midden van een kring moet geslagen worden.
Lees verder

LIVE. GOAL! Undav verdubbelt de voorsprong voor Union al vroeg in de tweede helft
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u15 • 't Kiel • Beerschot pakte 1/6, Union 3/6
Lees verder

Kim Kardashian draagt 'doodenge' sm-outfit rond kinderen, volgers verbijsterd
Kim Kardashian (40) ligt behoorlijk onder vuur bij haar volgers vanwege een opmerkelijke kledingkeuze in het bijzijn van haar kinderen. De realityster droeg deze week naar een feestje een fetisj-achtige, volledig lichaamsbedekkende outfit, met alleen ritsgaten bij de ogen, de mond en haar paardenstaart. Fans vrezen dat haar kroost eronder leed. "Dat kind is hartstikke bang, wat doe je?"
Lees verder

LIVE. Union lijkt met 0-3-voorsprong zegezeker, of zorgt Beerschot nog voor een mirakel?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u15 • 't Kiel • Beerschot pakte 1/6, Union 3/6
Lees verder

KIJK LIVE. Gouden Lions trekken met bus door Brussel: "Medaille aan iedereen laten zien"
De 'Gouden Vlucht' is geland. Nafi Thiam en de Red Lions hebben na hun prachtprestaties in Tokio weer voet gezet op Belgische bodem. Noor Vidts, de Belgische kajakkers en de Belgian Cats zaten op hetzelfde vliegtuig. Op dit moment trekken de Red Lions nog met een bus door Brussel. Alles is te volgen via bovenstaande livestream!
Lees verder