Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Anderlecht gaat dankzij goal van Amuzu met verdiende 1-0-voorsprong rusten in return tegen Laçi

HLN
LIVE. Anderlecht gaat dankzij goal van Amuzu met verdiende 1-0-voorsprong rusten in return tegen Laçi
• Terugmatch derde voorronde Conference League • Aftrap: 20u • RSCA verdedigt in het Lotto Park 3-0-voorsprong • Anderlecht zonder Zirkzee tegen Laçi
Lees verder

Al 155.000 ton afval verzameld van overstromingen
De Waalse regering heeft vandaag richtlijnen goedgekeurd voor het beheer van meer dan 155.000 ton afval dat is ontstaan door de overstromingen van midden juli. Het afval ligt opgeslagen op de site in Wandre en op de verlaten snelweg A601 ten noorden van Luik. Dat heeft de Waalse minister van Leefmilieu Céline Tellier (Ecolo) vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

AA Gent kwalificeert zich oververdiend voor de play-offs: Okumu zorgt voor de verlossing
AA Gent heeft zich oververdiend gekwalificeerd voor de play-offs van de Conference League. De Buffalo's speelden in Riga een partij éénrichtingsvoetbal tegen een ultradefensieve tegenstander. Joseph Okumu zorgde voor de verlossing.
Lees verder

Vaccinatiecertificaten uit Engeland en Wales kunnen in België gebruikt worden
Vaccinatiecertificaten uitgereikt in Engeland en Wales kunnen vanaf vandaag ook 'gelezen' en gebruikt worden in België. Wie er werd gevaccineerd met een EMA-vaccin zal, ook voor niet-essentiële reizen, zonder probleem naar België kunnen komen. Dat meldt minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Lees verder

LIVE. Anderlecht laat Laçi wat in de wedstrijd komen, maar kent nog steeds geen problemen
• Terugmatch derde voorronde Conference League • Aftrap: 20u • RSCA verdedigt in het Lotto Park 3-0-voorsprong • Anderlecht zonder Zirkzee tegen Laçi
Lees verder

Anderlecht wint ook return tegen Albanese Laçi en stoot door naar laatste voorronde Conference League
Erg veel moeite leek het niet te kosten. Anderlecht kwam ook in de terugwedstrijd tegen Laçi nooit echt in de problemen. Goals van Amuzu en Verschaeren volstonden voor een 2-1-zege. Paars-wit mag zich opmaken voor de laatste voorronde van de Conference League.
Lees verder

GEZIEN? 'Vlaanderen herleeft': "Hoe beginnende artiesten de pandemie overleefden, kwamen we helaas niet te weten"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'Vlaanderen herleeft', een docureeks over de heropstart van de muzieksector tijdens de coronapandemie. "De kijker ontdekte onder andere hoe Luka Cruysberghs haar C4 kreeg bij Hooverphonic: tijdens een Zoom-meeting op vakantie - een tactiek die misschien als inspiratie kan dienen voor de Sporza-directie."
Lees verder

Alleen toegang tot Coachella met volledige vaccinatie
Mensen die graag naar het populaire Amerikaanse festival Coachella willen, worden alleen binnengelaten wanneer ze volledig gevaccineerd zijn. Dat heeft AEG Presents, de organisatie achter het festival in Californië, donderdag bekendgemaakt.
Lees verder

Hoofdonderzoeker naar oorsprong coronavirus in China noemt lek uit lab "waarschijnlijk"
In een documentaire op de Deense openbare omroep TV2 heeft Peter Embarek, de chef van de WHO-missie die in China de oorsprong van het coronavirus probeerde te achterhalen, de theorie dat het virus uit een laboratorium is ontsnapt als "waarschijnlijk" bestempeld. Embarek haalde in de documentaire ook uit naar China.
Lees verder

Meerdere doden in het Zuid-Engelse Plymouth bij vermoedelijke schietpartij
In de Zuid-Engelse havenstad Plymouth zijn vanavond meerdere mensen om het leven gekomen. Vermoedelijk gaat het om een schietpartij. Volgens Sky News zou een schutter zijn neergeschoten en is de situatie onder controle. De nieuwszender meldt verder dat de autoriteiten niet van een terreurdaad uitgaan.
Lees verder

Meerdere doden bij schietpartij in het Zuid-Engelse Plymouth
In de Zuid-Engelse havenstad Plymouth zijn vanavond meerdere mensen om het leven gekomen bij een schietpartij. Een onbekend aantal mensen raakte gewond, melden Britse media op basis van de politie. Volgens Sky News zou een schutter zijn neergeschoten en is de situatie onder controle. De nieuwszender meldt verder dat de autoriteiten niet van een terreurdaad uitgaan.
Lees verder

Onze Anderlecht-watcher zag Benito Raman harten winnen: "Hij is een Duracell-konijn"
Appeltje-eitje. En dat was niet alleen omdat Laçi zo zwak was. Anderlecht groeit als collectief, zo ziet onze Anderlecht-watcher Pieter-Jan Calcoen. "Mét alweer een onvermoeibare Benito Raman - een Duracell-konijntje."
Lees verder

Free Britney? Vader Spears stapt na 13 jaar op als curator
Jamie Spears, de vader van zangeres Britney Spears, heeft ingestemd met het neerleggen van zijn taken als haar toezichthouder. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ op basis van juridische documenten.
Lees verder

100 meter-winnaar Marcell Jacobs komt dit jaar niet meer in actie: Italiaan past zo ook voor Memorial Van Damme
Lamont Marcell Jacobs won nog geen twee weken geleden verrassend olympisch goud op de 100 meter. Maar vandaag kondigt de Italiaan op Instagram aan dat z'n seizoen er al op zit. Naar eigen zeggen komt hij pas in 2022 weer in actie. De olympisch kampioen zal zo ook niet van de partij zijn op de Memorial Van Damme in Brussel.
Lees verder

LIVE (20u45). Kunnen Antwerp en Frey ook uithalen tegen Charleroi?
• Openingsmatch vierde speeldag • Aftrap: 20u45 • Antwerp won vorige week met 2-5 tegen Standard • Charleroi heeft nog niet verloren
Lees verder

LIVE (21u). Kan Sambi Lokonga indruk maken met Arsenal tegen Brentford?
• Arsenal en Brentford trappen Premier League seizoen op gang • Aftrap: 21u • Eerste match van Sambi Lokonga voor The Gunners • Brentford voor het eerst in de clubgeschiedenis in de Premier League
Lees verder

Taliban claimen verovering Kandahar, tweede stad van Afghanistan, Amerikanen en Britten evacueren personeel ambassade
De taliban zeggen dat ze Kandahar ingenomen hebben, de op een na grootste stad van Afghanistan. De taliban heroverden eerder op donderdag al drie provinciehoofdsteden. Kandahar was de officieuze hoofdstad van de taliban, voordat de islamistische beweging daar begin deze eeuw door de westerse strijdmachten verdreven werd.
Lees verder

ONZE OPINIE. Alleen met resultaten kan N-VA Jambon nog het label 'sterke Jan' geven
ISOLDE VAN DEN EYNDE • Politiek journalist
Lees verder

Free Britney? Vader Spears stapt na 13 jaar op als voogd
Jamie Spears, de vader van popzangeres Britney Spears (39), stapt op als haar voogd. Dat berichten Amerikaanse media, op basis van rechtbankdocumenten.
Lees verder

Politie: vijf doden bij schietpartij in Zuid-Engelse Plymouth
In de Zuid-Engelse havenstad Plymouth zijn donderavond vijf mensen om het leven gekomen bij een schietpartij. Ook de verdachte zelf kwam om het leven. Dat bevestigde de politie van Devon en Cornwall.
Lees verder