Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 27 augustus 2021

LIVE (20u45). Trekt KV Mechelen de goeie lijn van tegen Union door op het veld van KV Kortrijk?

HLN
LIVE (20u45). Trekt KV Mechelen de goeie lijn van tegen Union door op het veld van KV Kortrijk?
• Jupiler Pro League • Speeldag 6 • Aftrap: 20u45 • Guldensporenstadion
Lees verder

Biden waarschuwt na aanslagen in Kaboel: "VS zullen daders achterna gaan"
De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwt de verantwoordelijken voor de aanslag. "We zullen jullie niet vergeven. We zullen jullie niet vergeten. We zullen jullie laten boeten."
Lees verder

Chelsea is de groothandel in transfers: waar Batshuayi een nummer is in de boeken en de transfer van Lukaku al is terugbetaald
Aan inkomende zijde staat een recordtransfer: Romelu Lukaku voor 115 miljoen euro. Aan uitgaande kant moet het aantal vertrekkers en huurlingen op 31 augustus boven 30 pieken. Een blik in de miljoenenbusiness van Chelsea Football Club. Handelshuis met een exclusieve stock aan (top-) voetballers.
Lees verder

LIVE. VS vrezen voor meer aanslagen in Kaboel
Bij de aanslagen nabij de luchthaven van Kaboel zijn naar schatting een zeventigtal doden gevallen, en tot wel 140 mensen gewond geraakt. Onder Amerikaanse soldaten vielen 13 doden en 18 gewonden, aldus het Pentagon. De VS vreest dat er nog meer aanslagen zullen volgen. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Kersvers 'Temptation'-duo Viktor Verhulst en Monica Geuze: "Meer dan eens verslikt in mijn koffie"
Vooraf kenden ze elkaar van haar noch pluimen, maar corona en bijhorende quarantainebubbel zorgden ervoor dat Viktor Verhulst (27) en Monica Geuze (26) in geen tijd beste maatjes werden op 'Temptation Island'. "Ik had vooroordelen, maar het klikte vanaf dag één", vertelt het presentatieduo, dat het nieuwe seizoen omschrijft als een psychologische thriller. "En da's niet eens overdreven."
Lees verder

"Ze werd er fysiek ziek van": dochter Jan Verheyen gebruikte zware periode als inspiratie voor 'Bittersweet Sixteen'
Haar allereerste vakantiejob. Samen op de filmset met papa Jan Verheyen (58) en mama Lien Willaert (45). Met haar eigen scenario en plus. Amper 15 is Anna Verheyen, maar gebeten om met 'Bittersweet Sixteen' de eerste Vlaamse higschoolfilm ooit af te leveren. Gebaseerd op haar eigen struggle in de middelbare school. "'Je haar ziet er goed uit, zo valt je dikke neus minder op'. Constànt kreeg ik van die gemene opmerkingen", vertelt Anna in het eerste interview samen met haar ouders. "Vreselijk is het om je vrolijke dochter in een schim te zien veranderen."
Lees verder

Jean-Marie Dedecker evalueert de zomer aan zee en in Middelkerke: "Ik heb op 1 mei 300 keer op de selfie gemoeten. Zo groot was de nood aan contact"
Het leek een bevrijding, die eerste mei, toen Jean-Marie Dedecker (LDD) zijn zeedijk opengooide. Daarna kwam het JOE FM reuzenrad, werd de Proximus Pop-Up Arena neergepoot, haalde Middelkerke het Zandsculpturenfestival binnen en deze week kwam daar ook nog -voorlopig eenmalig- de terugkeer van Tien Om Te Zien bij. Middelkerke leeft, dus leek de burgervader ons de geknipte persoon om even de zomerbalans op te maken. Een gesprek over feestende jongeren aan zee, de verdrinking van een jongen in Oostende en het politieke 'verraad' bij de buren.
Lees verder

Chauffeur van Nainggolan is een jobstudent: "Radja's auto is heel wat anders dan mijn rammelbak"
Van een droomjob voor een voetbalfan gesproken. Twee weken geleden volgde hij vanuit z'n zetel de aankomst van Radja Nainggolan (33) op de Bosuil, nu mag hij zelf de poorten van het stadion binnenrijden met de nieuwe Antwerp-vedette als passagier. Kamal Salmanian (23) uit Essen rijdt de voetballer rond met diens eigen auto.
Lees verder

Instroom van jongeren op arbeidsmarkt nog niet hersteld van coronacrisis
Het aantal jongeren dat een arbeidscontract van onbepaalde duur weet vast te krijgen, ligt vandaag nog altijd lager dan tijdens het dieptepunt van de coronacrisis. De mensen van 25 jaar en jonger vormen daarmee de enige leeftijdscategorie die niet opnieuw de weg naar de arbeidsmarkt hebben gevonden. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-dienstenbedrijf Acerta.
Lees verder

Geen beperkende coronamaatregelen meer in private ruimte en voor 11 euro naar de psycholoog: dit verandert er allemaal op 1 september
Nieuwe maand, nieuwe regels. Zo zullen er geen beperkende coronamaatregelen meer in de private ruimte gelden en ook de meeste maatregelen voor de horeca vervallen. Daarnaast wordt een consultatie bij de psycholoog een pak goedkoper en verdwijnen militairen volledig uit het straatbeeld.
Lees verder

Verhaeghe en Mannaert blijven strijdvaardig na loodzware loting: "Dít is het moment om boven onszelf uit te stijgen"
De hymne liegt er niet om. 'Die Besten. Les grandes équipes. The champions.' Paris Saint-Germain en Manchester City, dames en heren. Club Brugge presenteert zich evenwel dapper, zo mocht onze watcher Niels Poissonnier vanop de eerste rij meemaken. "We gaan dan ook nog steeds vol voor die overwintering in de Champions League", aldus CEO Vincent Mannaert. Alsjeblieft.
Lees verder

Olympisch hockeyspeler Alexander Hendrickx doet mee aan 'De Slimste Mens'
In het nieuwste seizoen van 'De Slimste Mens' zal ook Alexander Hendrickx (28) te zien zijn. De hockeyspeler pakte met de Red Lions goud tijdens de Olympische Spelen deze zomer.
Lees verder

Laatste evacuatievlucht uit Afghanistan met veertigtal passagiers geland in Melsbroek
Vanmorgen omstreeks 6.37 uur is een nieuwe evacuatievlucht vanuit de Pakistaanse hoofdstad Islamabad op de militaire luchthaven in Melsbroek geland. Het vliegtuig van Air Belgium had 37 mensen aan boord. Het is de laatste geplande Belgische repatriëringsvlucht, nadat de federale regering woensdag aankondigde de evacuatiemissie stop te zetten. Nadien moeten de militairen nog terugkeren naar België.
Lees verder

72 burgers en 13 Amerikaanse militairen overleden bij aanslag Kaboel: dit is wat we nu weten
De aanslagen van gisteren aan de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn opgeëist door IS. Minstens twee terroristen bliezen zichzelf op, waarna andere IS-strijders het vuur openden op burgers en militairen. Er is sprake van 72 burgerdoden, ook dertien Amerikaanse militairen stierven. Dit weten we al over de terreuraanslagen.
Lees verder

Lenen voor een tweede verblijf: hoe gebruik je beleggingen als onderpand?
Heel wat Belgen bezitten een tweede verblijf in het buitenland. Koester jij die droom ook? Om de aankoop van die woonst te financieren, kan je jouw financiële beleggingen als onderpand geven. Die formule biedt verschillende voordelen, maar vereist ook de nodige aandachtspunten. Spaargids.be toont waar je alert moet zijn.
Lees verder

Controversiële Dababy en Marilyn Manson samen op podium met Kanye West: waar is Jay-Z?
Donderdag trapte Kany West (44) zijn derde luisterevent 'Donda' op gang in Chicago, waar hij opgroeide. De grote verrassing van de avond was de aanwezigheid van DaBaby (29) en Marilyn Manson (52) op het podium. De fans verwachtten rapper Jay-Z, maar die was nergens te zien.
Lees verder

Brusselse leerlingen kunnen coronaprik krijgen via school om vaccinatiegraad te verhogen
De Vlaams Gemeenschapscommissie (VGC) wil, samen met de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), de vaccinatiebereidheid en de vaccinatiegraad bij leerlingen in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel verhogen. Dat kondigt minister Gatz, bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs binnen de VGC, aan.
Lees verder

Belangrijk personage uit 'Downton Abbey' sterft in nieuwe film
Fans van 'Downton Abbey' gaan in de nieuwe film, die vanaf maart 2022 in de zalen moet komen, afscheid moeten nemen van een van de hoofdpersonages. Dat schrijft The Sun.
Lees verder

Appelmans, Darcis en ook... Guga Baùl: Belgen tegen de wereldtop op World Padel Tour in Knokke
De Royal Zoute Tennis and Padel Club maakt zich op voor drie dagen padel van de bovenste plank. In het kader van de World Padel Tour staat er in Knokke een Exhibition op het programma. Punten voor de wereldranglijst vallen er dus niet te sprokkelen. De Belgische padeltop, met daarbij enkele ex-toptennissers, krijgt de kans om het op te nemen tegen Spaanse en Argentijnse duo's van wereldniveau.
Lees verder

Vrederechter vertelt welke juridische stappen je kan nemen bij burenhinder: "Soms lijkt burenruzie pietluttig, maar mensen zijn vaak ten einde raad"
Vanaf 1 september wordt in ons land de allereerste wet van kracht die burenruzies moet beslechten. Dat ze welkom is, is duidelijk: het gedwongen thuiszitten tijdens de coronatijd heeft het aantal meldingen van burenruzies bij de verschillende instanties doen toenemen. Maar wat verandert er nu precies? En hoe pak je burenhinder het best aan? In deze reeks verduidelijken we niet enkel de nieuwe regels, maar bekijken we ook voor- en nadelen van de verschillende stappen naar een oplossing: van bemiddelaar of wijkagent tot vrederechter.
Lees verder