Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 26 augustus 2021

Lichaam jongetje van onder puin gehaald na instorting appartementencomplex in Spaanse badplaats

HLN
Lichaam jongetje van onder puin gehaald na instorting appartementencomplex in Spaanse badplaats
In de Spaanse badplaats Peñíscola, 140 kilometer ten noordoosten van Valencia, is gisteravond een deel van een appartementencomplex ingestort. Deze ochtend troffen de hulpdiensten het levenloze lichaam van een jongetje aan. Gisterenavond konden de reddingsdiensten een 15-jarige tienerjongen levend van onder het puin halen. De brandweerlieden zoeken zeker nog naar één vermiste vrouw.
Lees verder

LIVE DRUIVENKOERS (12u45). Straf deelnemersveld houdt generale repetitie voor WK van volgende maand. Wie imponeert?
Interessante afspraak in de koers vandaag. Exact een maand voor het WK wordt de Druivenkoers gereden, met liefst vijf hellingen die ook tijdens de strijd om de regenboogtrui moeten worden bedwongen. De organisatie kan rekenen op een straf deelnemersveld, met onder anderen wereldkampioen Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel Philippe Gilbert, Caleb Ewan en Marc Hirschi. Kan één van hen zijn ambities kracht bijzetten? U krijgt het antwoord op deze pagina!
Lees verder

Britse veteraan onderweg naar luchthaven Kaboel met 200 asieldieren tegengehouden door taliban
Het konvooi van de Britse veteraan Paul "Pen" Farthing en zijn ongeveer 140 honden en 60 katten is onderweg naar het vliegveld van de Afghaanse hoofdstad Kaboel tegengehouden door de taliban. Hij zegt al tien uur vast te staan en vreest voor het leven van de asieldieren die hij probeert te redden, schrijven Britse media.
Lees verder

Mediaminister Dalle: "Eddy Demarez moet tweede kans kunnen krijgen"
Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft in een gesprek in "De Ochtend" op Radio 1 gezegd dat hij niet vindt dat Sporza-journalist Eddy Demarez ontslagen moet worden door de VRT. Demarez liet zich enkele weken geleden denigrerend uit over de Belgian Cats, het Belgisch team vrouwenbasketbal. Dalle benadrukte wel dat de eindbeslissing bij de openbare omroep ligt.
Lees verder

Gevaarlijke challenge met melkkratten gaat viraal op sociale media: "Erger dan van een ladder vallen"
De Milk Crate Challenge (melkkrat-uitdaging) is deze week bijzonder populair op sociale media zoals TikTok. Doel van de uitdaging is om een piramide van kratten te maken en die pijnloos te 'overwinnen'. Amerikaanse artsen waarschuwen nu voor de trend: "Als je verkeerd op de melkkrat landt, breek je je rug en raak je verlamd", klinkt het.
Lees verder

Onze geldexpert legt uit hoe je weer start met studeren: "Een voltijdse werknemer heeft recht tot 125 uren opleidingsverlof per schooljaar"
Als je op 1 september de beelden van huilende kleuters aan de schoolpoort ziet, lijkt het wel alsof naar school gaan iets is waar je vooral niet naar uitkijkt. Toch zijn er heel wat mensen die binnenkort heel graag weer naar school gaan. Denk maar aan de vele werkenden, werklozen en gepensioneerden die les volgen in het volwassenenonderwijs. Welke vakken kan je er volgen? Voor wie is het interessant? En hoe kan je er verlof voor aanvragen? Onze geldexpert Pascal Paepen geeft advies: "Voor het geld moet je het niet laten, per uur betaal je als student amper 1,50 euro."
Lees verder

Temptation-verleiders Chelsy en Valentino beloven vuurwerk op tv: "Ik weet hoe ik een vrouw zich goed moet laten voelen"
"Seks voor het oog van de camera's? Ik moet mijn ouders nog onder ogen durven komen." Veel braver kunnen de singles van 'Temptation Island: Love or Leave' niet aan het avontuur beginnen. En toch. Chelsy en Valentino zijn er zeker van: de temperatuur gaat de komende weken nog serieus oplopen. "Ik heb Italiaans temperament: vrouwen vallen daar nu eenmaal op."
Lees verder

Hoe AA Gent én Vanhaezebrouck op zoek zijn naar eerherstel: nu 'kelder', maar troeven om weer breed populair te zijn
Vanavond een cruciaal Europees duel, zondag wacht Club Brugge. AA Gent staat voor twee wedstrijden die veel betekenen voor het imago en de dynamiek van een reus die de voorbije jaren in slaap is gesukkeld. Achtergrond over hoe de Buffalo's - Vanhaezebrouck incluis - uit zijn op eerherstel.
Lees verder

INTERVIEW. "Een groepje van zo'n vier vrouwen doet m'n stunts": actrice Karen Gillan over nieuwe actiefilm
Een komische actiethriller vol doldwaze vechtscènes. Dat is 'Gunpowder Milkshake', de nieuwste film van Navot Papushado, in één zin samengevat. De Israëlische regisseur slaagde er met Karen Gillan, Lena Headey, Angela Bassett, Carla Gugino en Michelle Yeoh in om een absolute girlpower-topcast bij elkaar te krijgen. Hoofdrolspeelster Gillan (33) zegt dat ze dankzij de opnames één van haar mooiste zomers in Berlijn beleefde: "Zelfs na een lange draaidag gingen we met z'n allen op stap. Ik heb er vriendinnen voor het leven aan overgehouden."
Lees verder

Honderden inwoners vlakbij Los Angeles bedreigd door nieuwe bosbrand
In de Amerikaanse staat Californië bedreigt een nieuwe bosbrand de huizen van zowat 1.000 inwoners van San Bernardino County, 90 km ten oosten van Los Angeles. De Californische brandweer, Cal Fire, heeft voor die mensen een evacuatiebevel uitgevaardigd, klonk het woensdag (plaatselijke tijd).
Lees verder

Man (41) in knie geschoten aan woning in Borgerhout
Een 41-jarige man werd woensdagavond neergeschoten in de Weerstandlaan in Borgerhout. De politie is op zoek naar de dader.
Lees verder

GEZOCHT. Ouders die met de kinderen 'oefenfietsritjes' naar school maken
Voor een reportage in Het Laatste Nieuws zoeken we ouders die met hun kinderen oefenritjes met de fiets maken, zodat ze klaar zijn voor het nieuwe schooljaar. Graag willen we weten hoe je dat aanpakt, hoe zo'n voorbereiding loopt, welk traject er wordt gevolgd enzovoort. Uiteraard mikken we ook op een familieportretje met het gezin, de kinderen en de fietsen. Interesse om mee te werken? Mailen kan naar marc.coppens@dpgmedia.be. Vergeet ook je contactgegevens niet te vermelden zodat we je kunnen opbellen. Hartelijk dank!
Lees verder

Football Talk. Red Flames krijgen extra trainingssessies: "Zoveel mogelijk werkpunten bijschaven"
De Red Flames verzamelen vanaf dit seizoen op woensdag voor een extra trainingssessie in het oefencentrum van Tubeke. Dat maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bekend. De eerste van vijftien sessies vond intussen al plaats. "Zo kunnen we onze speelsters van nog dichter opvolgen", aldus bondscoach Ives Serneels.
Lees verder

Football Talk. Red Flames krijgen extra training - Pro League en ACFF delen voetbalpakketten uit aan door noodweer getroffen kinderen
De Pro League en het Luiks provinciaal comité van de Franstalige amateurvleugel ACFF delen vandaag steunpakketten met voetbalmateriaal uit aan 250 kinderen die eind juli getroffen werden door de overstromingen in ons land.
Lees verder

#extreemweer: recordtemperatuur in IJsland
Op vele plaatsen in West-Europa mag het dan koel en grijs zijn, in IJsland lagen de inwoners de afgelopen dagen te puffen en zweten. Op 24 augustus werd er de hoogste augustustemperatuur ooit gemeten met 29,4 °C.
Lees verder

Opnieuw 220 mensen uit Afghanistan geland in Melsbroek
Op de militaire luchthaven van Melsbroek is iets voor 9 uur een vlucht met geëvacueerde mensen uit Afghanistan geland. De chartervlucht met een toestel van Air Belgium had 220 mensen aan boord.
Lees verder

Risico op (zeldzame) ontsteking van hartspier veel groter bij besmetting met Covid-19 dan na vaccinatie
De drie jonge renners die recent naar het ziekenhuis moesten door hartklachten na hun tweede prik, zullen niet de enigen zijn. Een recente studie, gepubliceerd in het vakblad New England Journal of Medicine, toont het (zeldzame) verband aan tussen een ontsteking van de hartspier en een vaccinatie met het Pfizer-vaccin. "Maar het risico is nog groter als je niet gevaccineerd bent en besmet raakt", benadrukken de onderzoekers.
Lees verder

"Zonlicht wakkert de passie aan." Wetenschappers verklaren waarom de zomer goed is voor je seksleven
Al maanden wordt er gesproken over de summer of love, de liefdeszomer van 2021. Wetenschappers van Tel Aviv geven daar nu een andere invulling aan. Ook zij geloven dat er tijdens dit seizoen meer gevoosd en gemuild werd. Maar ze schrijven dat niet toe aan de postlockdownkriebels, wel aan zonlicht en onze hormonen.
Lees verder

LIVE. Bondscoach Martínez maakt selectie bekend voor interlandbreak, welke youngsters krijgen hun kans?
Omstreeks 12u maakt bondscoach Roberto Martínez zijn selectie bekend voor de interlands tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland. 't Is de eerste keer dat de Rode Duivels verzamelen sinds de uitschakeling op het EK. Grote verrassingen in de selectie worden niet verwacht, al is het wel uitkijken naar de youngsters die onze bondscoach selecteert. Volg het hier LIVE!
Lees verder

Luchtvaartsector vraagt verlenging van economische steunmaatregelen
De luchtvaartsector heeft in de Skyhall op de luchthaven in Zaventem een oproep gedaan om de steunmaatregelen voor de coronacrisis te verlengen. Die steunmaatregelen stoppen normaal gezien op 30 september. De oproep was gericht naar Hilde Crevits (CD&V), Pierre-Yves Dermagne (PS) en Bernard Clerfayt (Défi) - de Vlaamse, federale en Brusselse minister voor Werk -, die elk een dag stage liepen bij een van de verschillende bedrijven op de luchthaven.
Lees verder