Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 augustus 2021

Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenmedaillewinnaars Bashir Abdi en jumpingploeg geland in Zaventem

HLN
Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenmedaillewinnaars Bashir Abdi en jumpingploeg geland in Zaventem
Op Brussels Airport zijn rond 16u de laatste Belgische atleten van de Olympische Spelen geland. Aan boord zaten vier bronzenmedaillewinnaars: ruiters Pieter Devos, Jérôme Guery en Grégory Wathelet, en marathonloper Bashir Abdi. Ook marathonlopers Koen Naert, Dieter Kersten, Mieke Gorissen, Hanne Verbruggen, de Belgian Tornados en Cheetahs en de baanwielrenners zaten op dezelfde vlucht.
Lees verder

Ongeveer 30 miljard euro schade door overstromingen in Duitsland
De rampzalige overstromingen midden juli in het westen van Duitsland hebben een schade van mogelijk 30 miljard euro veroorzaakt. Alleen al in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen gaat het om ruim 13 miljard, blijkt uit de jongste schatting.
Lees verder

Defecte Tower Bridge zorgt voor verkeerschaos in Londen
Door een technische storing kan de beroemde Tower Bridge in het centrum van Londen momenteel niet worden gesloten en dat zorgt voor de nodige verkeerschaos.
Lees verder

Verdachte bekent moord op toeriste in Thailand: "Ik wilde haar rugzak stelen maar ze verzette zich"
De Thaise politie heeft een verdachte gearresteerd voor de moord op een Zwitserse toeriste (57), vorige week op het vakantie-eiland Phuket. Het gaat om een 27-jarige eilandbewoner. Hij legde een bekentenis af en wordt beschuldigd van moord en diefstal.
Lees verder

Phil Bauhaus is de snelste van het pak in openingsetappe Ronde van Polen en is de eerste leider
De Duitser Phil Bauhaus heeft de openingsetappe in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De renner van Team Bahrain Victorious was de snelste in een sprintje bergop en is uiteraard ook de eerste leider. Morgen krijgen de renners een bergetappe voor de kiezen.
Lees verder

Infectioloog: "Versoepel nu, anders liggen ziekenhuizen in herfst weer vol"
"Versoepel de maatregelen nu, wanneer de intensieve afdelingen in de ziekenhuizen zo goed als leeg zijn, want anders liggen ze in de herfst opnieuw vol." Dat zegt infectioloog Jeroen van der Hilst van het Hasseltse Jessaziekenhuis in een reportage van TV Limburg.
Lees verder

LIVE. Wie wint finale Belgian League?
Het is zover, het is tijd voor de finale van de Belgian League. KV Mechelen Esports wil hun dominant jaar verderzetten en vooral laten zien dat het team de rechtmatige kampioen is van België. Voor Sector One is het een ander verhaal. Na in 2020 alles te winnen, verloor het team de eerste finale van 2021 tegen KV Mechelen Esports en is sindsdien in de achtervolging.
Lees verder

Nederlandse politie: "Nog geen boetes moeten uitdelen bij controle coronabewijs aan Nederlands-Belgische grens"
De Koninklijke Marechaussee, de op militaire leest geschoeide Nederlandse politie, heeft maandag bij de Belgische grens geen boetes hoeven te geven omdat reizigers geen geldig coronabewijs bij zich hadden.
Lees verder

Wereldberoemde regisseur Quentin Tarantino weigert om zijn fortuin te delen met zijn moeder
Wanneer ze eenmaal beroemd zijn, delen celebs hun fortuin maar al te graag met hun ouders, maar dat is buiten Quentin Tarantino (58) gerekend. In een nieuw interview vertelde de regisseur dat hij als kind gezworen heeft om nooit iets voor zijn moeder te kopen en al die jaren later is Tarantino bovendien nog steeds niet van gedachten veranderd.
Lees verder

Belgian Cats vragen ontslag van Eddy Demarez en Unia onderzoekt juridische stappen. Kan het echt zover komen? Welke sancties zijn mogelijk? En komt er een rechtszaak?
Komt er een einde aan de 28-jarige carrière van sportjournalist Eddy Demarez bij de VRT? Of krijgen zijn woorden zelfs een staartje tot in de rechtbank? The Belgian Cats zélf willen alvast het ontslag van Demarez. Bovendien bekijken ze of "verdere juridische stappen noodzakelijk zijn." Ook gelijkekansencentrum Unia opent een dossier en onderzoekt de strafrechterlijke kant van de zaak. Maar hoe realistisch is dat? Zijn dergelijke uitspraken grond voor een ontslag? Of zijn er nog andere sancties mogelijk? En komt er een rechtszaak?
Lees verder

INTERVIEW. Uitspraken Eddy Demarez kwamen hard aan bij Ann Wauters: "Dit zeg je ook niet op café of privé, punt"
Ja, de uitspraken van Eddy Demarez zijn ook hard aangekomen bij (ex-)Belgian Cat Ann Wauters (40). Dubbel hard zelfs als holebi van 1,95 meter. Zelfs nu de grootste emoties al wat zijn weggeëbd, blijft haar mening stevig overeind: "Dit zeg je gewoon niet. Niet op een sportredactie, maar evenmin op cafe of privé." Meer zelfs: "Toehoorders zouden zulke personen meteen moeten confronteren."
Lees verder

Transfer Talk. Cercle huurt Matondo van Schalke 04 - Antwerp stelt Amerikaans international voor
De aangekondigde offensieve versterking voor Cercle Brugge is er. De Vereniging bereikte een akkoord met Schalke 04 over de huur voor één seizoen (met optie tot aankoop) van vleugelaanvaller Rabbi Matondo. De weldra 21-jarige Welshe international speelde eerder voor Manchester City en staat sinds 2019 onder contract in Gelsenkirchen, maar werd vorig seizoen uitgeleend aan Stoke City. (LUVM)
Lees verder

KOERS KORT. Ineos met indrukwekkende ploeg naar Vuelta - Vlasov naar Bora-hansgrohe - Theuns langer bij Trek-Segafredo
INEOS Grenadiers start met Bernal, Carapaz en Yates in Vuelta, eerste grote ronde voor Pidcock
Lees verder

Michael Frey, de man achter de tank: "Op het veld wordt Michael een ander persoon. Dan verandert hij in een stier"
Michael Frey, die zondag vijf keer scoorde op Standard, heeft alles om een cultheld te worden bij Antwerp. Dat Frey een tomeloze inzet koppelt aan een neus voor goals is intussen wel duidelijk. Maar er valt nog veel meer te zeggen over de 27-jarige Zwitser. Wist u bijvoorbeeld dat hij zijn zinnen verzet met schilderen en ooit een gipsverband ritueel in duizend stukjes klopte? Lees hier meer over de man achter de tank.
Lees verder

Klimaatexperte Jill Peeters over VN-rapport: "We gaan ons moeten aanpassen, maar het is nog niet te laat"
Vandaag gaven de VN een vernietigend rapport vrij over de toekomst van onze planeet. En dat liet niets aan de verbeelding over. Zo werden de klimaatvoorspellingen tot nu toe onderschat en gaat de opwarming van de aarde sneller dan verwacht. Klimaatexperte Jill Peeters gaf een woordje uitleg bij onze collega's van VTM NIEUWS. Volgens haar kunnen we de klimaatopwarming nog beperken, maar dan moeten we nu in actie schieten.
Lees verder

Ongeduldige wegpiraat haalt in ... via de pechstrook
Een ongeduldige bestuurder kreeg het zondagmiddag op zijn heupen omdat zijn voorliggers niet snel genoeg reden. Na wat bumperkleven besloot de bestuurder dan maar langs rechts in te halen, via de pechstrook.
Lees verder

Ellen DeGeneres deelt promofilmpje voor het 19de en laatste seizoen van haar talkshow: "We hebben een half miljard dollar weggeven"
Na maar liefst negentien seizoenen komt er op 13 september een einde aan 'The Ellen DeGeneres Show'. Wat we in het laatste seizoen nu net mogen verwachten, krijgen we van de 63-jarige talkshowhost nog niet te zien. Maar DeGeneres had duidelijk wel zin om even terug te blikken op het verleden. In een promofilmpje voor het laatste seizoen krijgen we namelijk te zien wat de befaamde talkshow al allemaal verwezenlijkt heeft.
Lees verder

Bosbranden op Griekse eiland Evia: "Vuur verwoest natuur, 2000 mensen geëvacueerd"
Op het Griekse eiland Evia zijn er tientallen brandhaarden. Uit voorzorg werden 2.000 mensen geëvacueerd. Het vuur verwoest vooral de natuur op het eiland, dat bekend staat om zijn prachtige bossen. Dat zegt VTM-journaliste Romina Van Camp ter plekke.
Lees verder

Martine (45) kreeg 30 jaar geleden als eerste Vlaming nieuw hart én nieuwe longen: "Het mooiste cadeau dat ik ooit gekregen heb"
Volgens dokters zou Martine Jordaens (45) nooit één jaar oud worden. De eerste hart- en longtransplantatie in Vlaanderen gaven haar dertig jaar geleden echter een tweede leven. "Dankzij deze 'nieuwe motor' heb ik al dubbel zo lang geleefd als met mijn vorige", vertelt de optimistische dame uit Zoersel. "Al heb ik binnenkort waarschijnlijk nieuwe longen nodig."
Lees verder

Uit eten met Julia Roberts of zonnen tussen de supermodellen: hier spot je celebs tijdens je vakantie in Noord-Italië
Italië werd zopas getroffen door noodweer, maar in normale omstandigheden is het land bijzonder in trek bij Hollywoodsterren. Ze reizen in dermate dichte drommen naar mondaine plekken als Capri, Positano en Porto Cervo dat ze moeten overwegen om een groepsreis te boeken. Maar Italië heeft nog véél meer idyllische plekjes waar beroemdheden graag hun vakantie doorbrengen. Met name in het noorden van 'de Laars' is de jetset al decennia kind aan huis. Ziehier een overzicht van elegante plaatsen daar waar je celebs tegen het beroemde lijf kan lopen!
Lees verder