Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 augustus 2021

“Laat die superclubs maar failliet gaan”: volgens econoom Geert Noels is het niet de vraag óf er ooit een einde ...

HLN
"Laat die superclubs maar failliet gaan": volgens econoom Geert Noels is het niet de vraag óf er ooit een einde komt aan de spilzucht, maar wannéér
Het Europese topvoetbal tolt in een spiraal van grootheidswaanzin, spil- en hebzucht. Zelfs Messi verlaat zijn jeugdliefde voor nouveau riche PSG. Chelsea koopt Lukaku terug voor 80 miljoen meer dan de prijs waarvoor het hem in 2014 verkocht. In de verte dreigt de megalomane Super League. Op zoek naar een uitweg met Geert Noels, econoom en auteur van het boek 'Gigantisme'. "Het ecosysteem van het voetbal is gedoemd om in te storten."
Lees verder

Taliban veroveren tiende Afghaanse provinciehoofdstad, op 150 kilometer van Kaboel
De taliban hebben donderdag de stad Ghazni veroverd, op 150 kilometer ten zuidwesten van de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Het is al de tiende provinciehoofdstad die in de handen van de taliban valt in een week tijd.
Lees verder

Honderden dorpen in rook gehuld door bosbranden in Siberië: "Je kan bijna niet ademen"
Honderden dorpen in Siberië zijn bedekt met rook als gevolg van de hevige bosbranden die er woeden. Op beelden is te zien hoe straten volledig zijn gehuld in rook. Inwoners noemen het verontrustend en hebben moeite met ademen."Je kan niet zoals gewoonlijk ademen. Velen hebben hoofdpijn, vooral oudere mensen." De bosbranden zijn een gevolg van de extreem hoge temperaturen in Rusland dit jaar.
Lees verder

"Niemand wist ervan, niemand kwam": Ed Sheeran onthult details over zijn bescheiden huwelijk
Ed Sheeran (30) heeft voor het eerst details onthuld over zijn huwelijk met Cherry Seaborn (29), dat achter gesloten deuren plaatsvond. Naar eigen zeggen waren er bijna geen gasten aanwezig, en was er al zeker geen sprake van een chique etentje achteraf.
Lees verder

Wit-Russische atlete: "Toen ik de Japanse politie om hulp vroeg, liep het bijna fout"
De Wit-Russische atlete Kristsina Tsimanoeskaja die Tokio ontvluchtte nadat ze kritiek had geuit op haar trainers zit veilig en wel in Polen. Daar doet ze nog eens alles uit de doeken over de ontvoeringspoging van haar regering. Zo vertelt ze dat het bijna fout ging op de Japanse luchthaven in een uitgebreid interview aan AP.
Lees verder

Gevluchte Wit-Russische atlete doet haar verhaal: "Ik moest de Japanse politie overtuigen met Google Translate"
De Wit-Russische atlete Kristsina Tsimanoeskaja die Tokio ontvluchtte nadat ze kritiek had geuit op haar trainers zit veilig en wel in Polen. Daar doet ze nog eens alles uit de doeken over de ontvoeringspoging van haar regering. Zo vertelt ze dat het bijna fout ging op de Japanse luchthaven in een uitgebreid interview aan AP.
Lees verder

Regenval dooft verschillende brandhaarden in Griekenland
Regenval in de nacht van woensdag op donderdag heeft de situatie bij de bosbranden in Griekenland verbeterd. Zowel op het eiland Euboea (of Evia) als op het schiereiland Peloponnesos doven volgens eensluidende berichten vele brandhaarden. Verschillende burgemeesters op de Peloponnesos zeggen aan de Griekse openbare omroep dat de situatie veel beter is.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Remember Altach: 4 jaar geleden lieten AA Gent én Vanhaezebrouck zich al eens verrassen in voorrondes
AA Gent heeft zichzelf vorige week flink in nesten gewerkt. In de eigen Ghelamco Arena dwong het zichzelf om een 0-2-achterstand op te halen tegen het bescheiden Riga FS. De Buffalo's zijn dus maar beter op hun hoede om een vroege Europese exit te vermijden. Vier jaar geleden overkwam het hen al eens, tegen het Oostenrijkse Altach. Een reconstructie.
Lees verder

Je reis niet laten bederven door een platte batterij? Deze tablets houden urenlange ritjes vol
Op reis gaan betekent vaak ook lange vluchten, trein- of autoritten overbruggen. Het kijken van een film op een tablet kan dan ontspanning bieden. Toch als je kan vermijden dat het toestel na twee uur de geest geeft. Deze tablets redden het tot op je bestemming.
Lees verder

Meulebeke leed 31.137 euro verlies bij BK Veldrijden zonder publiek: "Nieuwe poging in 2024, met publiek"
Het Belgisch kampioenschap veldrijden, dat op 9 en 10 januari plaatsvond zonder publiek in Meulebeke, resulteerde in een nettoverlies van 31.137,05 euro. Daarmee is de gevreesde financiële kater al bij al beperkt gebleven. Meulebeke krijgt bovendien de kans om in 2024 opnieuw het BK te organiseren, hopelijk met toeschouwers.
Lees verder

FOD Economie controleert gewicht voorverpakte levensmiddelen: 45 procent voldoet niet
De FOD Economie heeft vorig jaar controles uitgeoefend op de hoeveelheidsaanduiding van voorverpakte voedingswaren. Daaruit blijkt dat in bijna de helft van de gevallen (45 procent) de aanduiding niet klopt, zo staat donderdag in een persbericht.
Lees verder

Deze BV's maken binnenkort een ritje met 'De Columbus'
Zonder plan en zonder voorbereiding, zo trekt De Columbus ook dit najaar op Eén de wijde wereld in. Wim Lybaert laat zich leiden door het toeval en door zijn gasten, en dat zijn er ook dit seizoen weer om u tegen te zeggen.
Lees verder

Van de knappe krullen tot de clashende kleuren: deze vrouw wordt de 'real life Carrie Bradshaw' genoemd
Sommigen zien Carrie Bradshaw, het hoofdpersonage uit cultreeks 'Sex and The City', als een groot voorbeeld. Anderen vinden haar een tikje irritant. Over slechts één ding is vrijwel iedereen het eens: stijl had ze wel. En dat heeft de Amerikaanse Carla Rockmore (54) absoluut met haar gemeen. Zij wordt de 'real life Carrie' genoemd en volop vergeleken met het hoofdpersonage. Toegegeven: de gelijkenissen zijn meer dan treffend.
Lees verder

Transfer Talk. Boliviaans international op weg naar Beerschot - Standard laat Eden Shamir naar Israël terugkeren
Twaalfvoudig Boliviaans international Ramiro Vaca staat heel dicht bij een overstap naar Beerschot. Volgens de Boliviaanse krant Los Tiempos hebben alle betrokken partijen daaromtrent een (voor)akkoord bereikt. Aanvallende middenvelder Vaca speelde woensdag nog een competitiematch met zijn club The Strongest, maar dat zou zijn laatste optreden zijn geweest voor zijn oude werkgever. Tegen het weekend wordt Vaca in Antwerpen verwacht om zijn medische tests af te leggen en de deal helemaal te finaliseren. Omdat Vaca nog maar een contract had tot eind 2021 kan Beerschot hem wegkapen voor een beperkte transfersom.
Lees verder

Wat vinden de Durbuysiens zelf van al die Vlamingen? "We zien jullie liever dan de Hollanders, maar zeg eens wat vaker 'bonjour'"
Wat vinden de Durbuysiens er eigenlijk zelf van dat hun stadje zo'n metamorfose kreeg en in trek is bij Vlamingen? Wat te denken over Marc Coucke die de rode loper blijft uitrollen voor toeristen? De meningen lopen ver uiteen. Van 'de doodgraver van Durbuy met zijn massatoerisme' tot 'Hij is een geschenk uit de hemel'.
Lees verder

Lionel Messi legt uit hoe hij Antonella en de kinderen vertelde dat ze Barcelona zouden verlaten
Lionel Messi komt uiteraard niet alleen naar Parijs. Hij wordt vergezeld door zijn vrouw Antonella Roccuzzo en hun drie kinderen Thiago (8), Mateo (5) en Ciro (3). In een interview met BBC-journalist Guillem Balagué vertelt Messi hoe hij het nieuws van zijn vertrek bij Barça vernam en hoe hij zijn gezin inlichtte.
Lees verder

Ianthe Tavernier en Dorien Reynaert over 'De Buurtpolitie': "We moeten ons soms harder bewijzen omdat we in het programma zaten"
Ianthe Tavernier en Dorien Reynaert zijn allebei 32, allebei actrice en bovenal zijn ze beste vriendinnen. Ze leerden elkaar kennen op de set van 'De Buurtpolitie'. "We hebben veel meer in onze mars dan sommige mensen denken. Sommigen vinden het slecht geacteerd, maar je moet er skills voor hebben." Een openhartig gesprek over hun vriendschap, het leven op de set en het moederschap.
Lees verder

"Wat Anouar nu beleeft, is niet uitzonderlijk": Ait El Hadj is slechts invaller, maar dat zorgt niet voor kopzorgen
Anouar Ait El Hadj (19) op de bank: watskeburt? De Brusselaar hoopt tegen Laçi op meer speelgelegenheid dan de laatste weken. Maar: "Er is geen reden tot paniek: Anouar leert zichzelf nu kennen als speler en als mens, het is het zelfs leerrijk om dit eens mee te maken."
Lees verder

Piet en Sara vertellen over de mentale en fysieke voordelen van wildwaterzwemmen: "In het water leerde ik mijn emoties in mijn lijf te voelen"
Een groeiende groep zwemmers ontdekt de laatste jaren de geneugten van het openwaterzwemmen. Ook in de winter én ook in het wild. Journaliste en 'ijsbeer' Sigrid Spruyt pleit voor meer open zwemplekken in België, omdat wildzwemmen zowel fysieke als mentale voordelen met zich meebrengt. Piet (56) en Sara (38) zijn er zot van en vertellen wat ze er zo leuk aan vinden. "Achteraf kan ik de hele wereld aan en zie ik plots de oplossingen die daarvoor nog ondenkbaar leken."
Lees verder

Genezen kankerpatiëntjes zien elkaar voor het eerst terug en de reünie is hartverwarmend
Mack en Payson zijn amper 3 jaar oud en toch zijn ze een groot voorbeeld voor velen. De twee boezemvrienden leerden elkaar kennen in het ziekenhuis. Ze overwonnen samen verschillende vormen van kinderkanker. Ze werden onafscheidelijk, tot ze het ziekenhuis mochten verlaten.
Lees verder