Doorgaan naar hoofdcontent

Kogel is door de kerk: Knokke-Heist krijgt reusachtig meer met kunstgolven (en de eerste werken zijn al gestart)

HLN
Kogel is door de kerk: Knokke-Heist krijgt reusachtig meer met kunstgolven (en de eerste werken zijn al gestart)
Langs de Natiënlaan in Westkapelle is een aannemer gestart met de voorbereidende werken voor de aanleg van een experimentele 'wavepool' voor surfers. Op basis van feedback van een aantal geselecteerde surfers kan de installatie verder op punt gezet worden. Bedoeling is om dan in de nabije toekomst op een geschikte commerciële locatie in Knokke-Heist een dergelijke wavepool uit te baten.
Lees verder

Anouk vocht 32 dagen voor haar leven na routine-ingreep: "Eenzame weken op intensieve zorg waren hels"
Een routineoperatie zou het worden, en 's avonds zou ze alweer thuis zijn. Maar het draaide anders uit voor Anouk Dujardin (22) uit Kuurne. Terwijl enkele cystes op haar eierstokken verwijderd werden kon een gevaarlijke bacterie haar bloedbaan binnendringen. Die richtte veel schade aan. "Ik lag uiteindelijk twaalf dagen in een coma, en mocht pas na 43 dagen terug naar huis. Ik moet nog alles opnieuw leren, maar ik ben zó blij dat ik het nog kan navertellen."
Lees verder

Talentenfabriek, bekende goalgetters en mooie herinnering voor Lukaku: de tegenstanders van Racing Genk, Antwerp en AA Gent voorgesteld
Racing Genk en Antwerp weten waar ze aan toe zijn in de Europa League. De Limburgers trekken naar een Kroatische talentenfabriek, de Great Old ontmoet enkele voormalige prijsschutters uit de Jupiler Pro League. AA Gent ontmoet een Servische club met een indrukwekkend palmares. Wat u moet weten over de tegenstanders van onze drie Belgische clubs.
Lees verder

Enorme rookpluim boven Brits stadje, ook chemische geur gemeld
Boven de Britse stad Leamington Spa hangt momenteel een enorme rookpluim boven een industriegebouw. Inwoners zouden volgens de BBC meerdere explosies en een sterke chemische geur gemeld hebben. De oorzaak is nog onbekend.
Lees verder

Genk treft West Ham en Dinamo Zagreb, Antwerp moet naar Olympiacos en Frankfurt in Europa League - Gent in Conference League tegen Partizan en Flora Tallinn
Racing Genk en Antwerp weten wat hen te doen staat om te overwinteren in de Europa League. De Limburgers nemen het in groep H op tegen Dinamo Zagreb, West Ham United en Rapid Wien. Antwerp komt terecht in groep D, bij Olympiacos, Eintracht Frankfurt en Fenerbahçe. In de groepsfase van de Conference League neemt AA Gent (groep B) het dan weer op tegen Partizan Belgrado, Flora Tallinn en Anorthosis Famagusta.
Lees verder

Europese Commissie keurt Belgisch steunmechanisme voor nieuwe stroomcapaciteit goed
Zoals verwacht heeft de Europese Commissie het Belgische capaciteitsremuneratiemechanisme (CRM) goedgekeurd. Dat moet investeerders aantrekken om met behulp van subsidies nieuwe stroomcapaciteit te bouwen, zoals gascentrales. Zo wil de overheid vermijden dat na de kernuitstap in 2025 de bevoorradingszekerheid in het gedrang komt.
Lees verder

Vierpotige walvisachtige gevonden in Egypte
Wetenschappers zijn meer te weten gekomen over hoe walvissen zijn geëvolueerd. In Egypte is namelijk een fossiel gevonden van een walvisachtige met vier poten. De diersoort, Phiomicetus anubis, leefde vermoedelijk zo'n 43 miljoen jaar geleden.
Lees verder

INTERVIEW. Terreurexpert Kenneth Lasoen: "Tegen gemotiveerde zelfmoordterrorist in mensenmassa valt weinig te beginnen"
Zelden werd een aanslag zo voorspeld als die op de luchthaven van Kaboel gisteren. Al dagen waarschuwden westerse inlichtingendiensten voor zelfmoordterroristen — meteen ook de reden waarom de Belgische evacuatievluchten woensdagavond werden stopgezet. En toch konden zelfs de Amerikanen niet voorkomen dat er bij de minstens 85 dodelijke slachtoffers ook 13 Amerikaanse militairen zaten. "Zolang massa's mensen blijven samentroepen aan de luchthaven van Kaboel, blijft het risico op een nieuwe aanslag reëel", stelt terreurexpert Kenneth Lasoen (Universiteit Antwerpen).
Lees verder

Ouders van verongelukte kinderen na ongeval in Antwerpen: "Welke prijs willen we betalen voor snel verkeer?"
Dinsdag stierven twee zusjes nadat een vrachtwagen hen had aangereden op een Antwerps kruispunt. De plek was enige tijd conflictvrij, maar die beslissing werd onlangs teruggedraaid. Bij ouders van verongelukte kinderen roept het verhaal pijnlijke herinneringen op, vertellen ze aan De Morgen: "Het verdriet om een dood kind slijt nooit."
Lees verder

Goedele Liekens over vrouwen in Afghanistan: "Misschien zullen de taliban wel even hun rechten respecteren. Met de nadruk op 'even'"
Dat de taliban opnieuw aan de macht zijn in Afghanistan, is een ramp voor Afghaanse vrouwen. Dat wil ook Goedele Liekens (Open VLD) benadrukken. De seksuologe en politica bezocht Afghanistan de voorbije jaren als Goodwill Ambassadrice voor de Verenigde Naties, en zag hoe vrouwen er hun herwonnen vrijheid met beide handen vastgrepen. Nu waarschuwt ze dat het daar snel weer de verkeerde kant zal opgaan, ondanks wat de taliban belooft. "Ze zullen vrouwen isoleren. Thuis, weg van de wereld. Zó gaan ze ze weer klein krijgen."
Lees verder

Alleen maar bedrukte gezichten: spelers Anderlecht melden zich daags na Europees fiasco op Neerpede
Met bedrukte gezichten verzamelen geblazen op Neerpede. De spelers van Anderlecht melden zich een dag na de opdoffer in Arnhem op het trainingscomplex. Uiteraard zonder een lachje, er zal nog flink nagekaart worden over de uitschakeling en dus over alweer een seizoen zonder Europees voetbal. Wat het nog extra pijnlijk maakt: Vitesse mag zich opmaken voor duels tegen Tottenham en Stade Rennes - knappe affiches toch.
Lees verder

Clement wil niets lossen over transfer Wesley en blijft bij "lastige" ambitie om te overwinteren: "Zorgen dat we moeilijk te kloppen zijn"
De 'Slag om Vlaanderen' loert om de hoek. Zondagmiddag gaan de troepen van Philippe Clement op bezoek bij AA Gent. Het gespreksonderwerp op de persbabbel was niet de topper van zondag, wel de loting van gisteren. "Er is niks mis met een lastige ambitie."
Lees verder

Mathieu van der Poel zegt af voor Benelux Tour, WK blijft volgens ploegleiding mogelijk
Mathieu van der Poel neemt volgende week niet deel aan de Benelux Tour. Zijn afzegging komt één week nadat Van der Poel ook al forfait gaf voor het wereldkampioenschap mountainbike in Val di Sole. De Nederlandse renner blijft hinder ondervinden van een pijnlijke rug, die een heel najaar op de helling dreigt te zetten. Zijn deelname aan het WK wielrennen blijft volgens de ploegleiding wel nog mogelijk.
Lees verder

Hoogbegaafde André (100), helft van Siamese tweeling, viert verjaardag met expositie: "Ik blijf voelen waar mijn broertje aan mijn arm vasthing"
André Vercruysse uit Kortrijk is een unicum. De helft van een Siamese tweeling na het overlijden van zijn broertje, een krak in scheikunde met een IQ van 142 én een prima kunstenaar die al 50 jaar schildert. Nu hij eind augustus honderd jaar wordt, houdt André een expositie met zijn mooiste schilderijen en tekeningen. Iedereen mag gratis komen kijken. "Ik heb graag en hard gewerkt, tot ik 78 jaar was. Ik denk dat het bezig blijven aan de basis van mijn lang leven ligt."
Lees verder

City-linksachter Benjamin Mendy in voorlopige hechtenis na beschuldigingen van verkrachting en seksueel misbruik
Benjamin Mendy (27) zit in voorlopige hechtenis nadat hij vandaag verscheen voor de rechtbank. De linksachter van Manchester City wordt ervan beschuldigd vier verkrachtingen gepleegd te hebben. De Fransman werd gisteren door City tijdelijk geschorst.
Lees verder

TRANSFER TALK. Stunt PSG nog met Haaland-transfer? - Ronaldo stapt op privéjet in Turijn, Guardiola: "Hij beslist waar hij zal spelen, niet Man City of ik"
Het einde van de zomermercato nadert, maar er zit nog wel wat aan te komen. De nakende megatransfers van Kylian Mbappé (Real Madrid) en Cristiano Ronaldo (Man City) houden voetbalminnend Europa in hun greep. En ook in België hangt er nog wel wat in de lucht. Zo lijkt Club Brugge nog te zullen uithalen. Op deze pagina zit u goed voor al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!
Lees verder

Lil' Kleine moet naar de rechter na mishandeling in Amsterdamse club
Het Nederlandse Openbaar Ministerie gaat rapper Lil Kleine (26) vervolgen voor mishandeling. De rapper moet op 8 september samen met twee mannen van 49 en 51 jaar uit Boxtel in Noord-Brabant voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Amsterdam verschijnen. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.
Lees verder

Afghaanse ex-minister in Duitsland aan de slag als fietskoerier: "Een job is een job"
Sayed Sadaat was tot 2018 minister van Communicatie in de Afghaanse regering. Eind vorig jaar verliet hij zijn vaderland, op zoek naar een betere en veiligere toekomst. Die vond hij in Duitsland, waar hij op dit moment aan de slag is als fietskoerier. "Ik hoop dat andere politici dezelfde weg volgen en met het publiek samenwerken in plaats van zich te verstoppen", vertelt hij aan persagentschap Reuters.
Lees verder

Voormalige leider van extreemrechts in Oostenrijk veroordeeld voor corruptie
Heinz-Christian Strache, de voormalige voorzitter van de Oostenrijkse extreemrechtse partij FPÖ, is vrijdag door de rechtbank in Wenen tot vijftien maanden voorwaardelijk veroordeeld in een corruptiezaak. Dat heeft rechter Claudia Moravec-Loidolt bekendgemaakt.
Lees verder

Ook het huwelijk van de Queen vertoonde barsten: dit is Penny Brabourne, de vermeende minnares van prins Philip
De Britse monarchie siddert en beeft, want 'The Crown' heeft aangekondigd dat ze ook het verhaal van Penny Brabourne (68) zullen gaan vertellen in het aankomende seizoen. 'Penny wie?', horen we u denken? Wel, de vrouw die het meer dan 70 jaar durende huwelijk tussen de Queen en haar man prins Philip - die in april overleed - toch even deed wankelen. Een portret van een vrouw die verlaten werd door haar eigen echtgenoot en een kind verloor, maar bij prins Philip een schouder vond om op te huilen. "Hij was er altijd voor haar."
Lees verder