Doorgaan naar hoofdcontent

KOERS KORT. Intermarché-Wanty-Gobert versterkt zich met drie jonge Belgen - Coquard voor twee jaar naar Cofidis

HLN
KOERS KORT. Intermarché-Wanty-Gobert versterkt zich met drie jonge Belgen - Coquard voor twee jaar naar Cofidis
Intermarché-Wanty-Gobert heeft zich voor volgend seizoen versterkt met drie jonge Belgen. Kobe Goossens (25) en Gerben Thijssen (23) komen over van Lotto Soudal, Laurens Huys (22) verlaat dan weer Bingoal Pauwels Sauces WB. Alle drie tekenden ze een contract tot eind 2023.
Lees verder

22-jarige schutter verantwoordelijk voor 5 doden in Zuid-Engelse Plymouth, jongste slachtoffer was 3-jarig meisje
Volgens de Britse politie is de 22-jarige man Jake Davison verantwoordelijk voor het bloedbad in Plymouth, waarbij in totaal zes mensen - onder wie de dader zelf - om het leven kwamen. Davison schoot donderdagavond een vrouw neer in een flat en vuurde vervolgens lukraak op voorbijgangers, zei politiechef Shaun Sawyer vandaag op een persconferentie in de Zuid-Engelse havenstad.
Lees verder

Yihaa! Beyoncé lanceert een cowboy-geïnspireerde (kinder)collectie en laat haar kinderen opdraven in het campagnefilmpje
De westerntrend laat zich nog lang niet temmen. Ivy Park, het inclusieve athleisuremerk van popicoon Beyoncé, pakt uit met denim chaps en paarse leggings met koeienprints voor alle maten. En voor het eerst is er ook een zestiendelige collectie voor kinderen bij. Voor de piepjonge modellen in de bijbehorende campagne moest ze niet ver zoeken. Zowel dochter Ivy Blue (9) als tweeling Rumi en Sir (4) schitteren naast mama B.
Lees verder

Transfer Talk. Jonge Tunesiër van Juventus op weg naar Standard
Het nieuwe voetbalseizoen ging intussen van start, maar de transfermolen draait nog steeds op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Complotdenker over Nederlands pedonetwerk gearresteerd in Spanje
De Nederlandse complotdenker Joost Knevel is opgepakt in Spanje. Dat bevestigt het Haagse Openbaar Ministerie. Samen met Micha Kat en Wouter Raatgever maakte Knevel onder meer opruiende en bedreigende filmpjes over vermeende pedofilienetwerken en rituele kindermoorden in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
Lees verder

Wat is de waarheid achter de foto met Virginia? Dit zijn de vijf essentiële vragen die prins Andrew moet beantwoorden tijdens zijn proces
"Andrew weet heel goed wat hij gedaan heeft, en ik hoop dat hij het opbiecht", zo klonk een vastberaden Virginia Guiffre, vlak nadat ze een klacht tegen Andrew (61) indiende voor verkrachting en kindermisbruik. Na jarenlang haar verhaal te hebben gedaan in de media, trekt ze nu écht op oorlogspad. De Britse prins staat dus voor hete vuren, want binnenkort moet hij zich waarschijnlijk verantwoorden in de rechtbank. Er is verontrustend veel bezwarend materiaal dat in zijn nadeel speelt; vooral een oude foto doet de wenkbrauwen fronsen. Maar dat is niet het enige: dit zijn de vijf belangrijkste vragen die Andrew tijdens zijn proces zal moeten beantwoorden.
Lees verder

Psychologische bijstand voor Oostendse strandredders: "Onze job is helemaal niet zoals in serie 'De Redders'"
Dat de strandredders van Oostende donderdag een zware mentale klap hebben gekregen na de dood van de 17-jarige Sekina, staat buiten kijf. "Er is psychologische bijstand voorzien en iedereen wordt persoonlijk gecontacteerd. Vergeet niet dat het hoofdzakelijk jobstudenten zijn", zegt Oostends schepen van Reddingsdiensten Silke Beirens (Groen). Volgens Tom Cocle, Blankenbergs hoofdredder, blijft het mentale aspect van een strandredder te vaak onderbelicht, ook in opleidingen.
Lees verder

Denemarken stopt helemaal met mondkapjesplicht
Ook op de laatste plekken waar in Denemarken nog mondkapjes op moesten, is dat niet meer verplicht. Vanaf zaterdag is het niet meer nodig een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer of op veerboten als passagier zonder zitplaats. De verplichting afstand te houden (1,5 meter) was al gesneuveld en passagiers met een zitplaats hoefden ook geen mondkapje meer te dragen.
Lees verder

Prinses Charlène van Monaco moet operatie van vier uur ondergaan
Prinses Charlène (43) van Monaco wordt vrijdag geopereerd in Zuid-Afrika. De vrouw van prins Albert, die kampt met een oor-, neus- en keelinfectie, moet vier uur lang onder het mes.
Lees verder

RECENSIE. 'Nurses': "Een acuut geval van slechte, overgeromantiseerde ziekenhuisfictie"
Zit u zodanig door de herhalingen van 'Grey's Anatomy' en 'ER' heen dat u in de zoektocht naar een infuus aan ziekenhuisintrige zelfs 'Spoed' aan het herbekijken bent? Dan heeft u de loterij gewonnen. Streamz heeft niet één, maar twee seizoenen van de Canadese medische reeks 'Nurses' aan z'n aanbod toegevoegd. Of dit ziekenhuispersoneel ook een applausje verdient? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

REALITYCHECK. Rosanna uit 'Temptation Island' heeft een nieuwe look en zo gaat het nu met 'Big Brother'-winnares Jill
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Litouwen zet leger in aan grens met Wit-Rusland
Litouwen zal vanaf nu het leger inzetten om de grens met Wit-Rusland te bewaken. De reden daarvoor is het grote aantal migranten dat de laatste tijd illegaal de grens tussen de twee landen is overgestoken. De Litouwse president Gitanas Nauseda ondertekende vandaag het decreet op vraag van het parlement.
Lees verder

Wat een transformatie: eerste beeld van Matteo Simoni als Dennis Black Magic
Had jij hem herkend? De opnames van de langverwachte film 'Zillion' zijn eindelijk weer van start gegaan nadat ze stilgelegd werden wegens de coronapandemie. Voor de gelegenheid werd ook het eerste beeld van Matteo Simoni als Dennis Black Magic vrijgegeven. "De goesting om er een fantastische film van te maken is des te groter en door de extra tijd werd het scenario nog een pak straffer", klinkt het.
Lees verder

Opnames van de film 'Zillion' zijn terug van start gegaan
De opnames van de langverwachte film 'Zillion' zijn eindelijk weer van start gegaan nadat ze stilgelegd werden wegens de coronapandemie. "De goesting om er een fantastische film van te maken is des te groter en door de extra tijd werd het scenario nog een pak straffer", klinkt het.
Lees verder

Connecteer met je seksuele energie door een kosmische climax. "Laat het zonlicht door je lichaam stromen"
Wat hebben seks en spiritualiteit met elkaar gemeen, behalve hun eerste letter? Veel. Zo zou een kosmisch orgasme helend en empowerend werken. Handig na een relatiebreuk, bijvoorbeeld. Of om seksueel genot eens op een heel andere wijze te beleven. Het kosmisch orgasme is een manier om je compleet te voelen door jezelf, in plaats van door iemand anders. Hoe werkt dat?
Lees verder

Steeds meer landen evacueren ambassadepersoneel uit Afghaanse hoofdstad Kaboel, taliban nemen tweede en derde grootste stad van het land in
Steeds meer landen nemen maatregelen voor hun ambassadepersoneel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, nu de taliban snel oprukken. Gisteren en vannacht vielen ook Kandahar en Herat, de tweede en de derde grootste stad van het land, in handen van de radicaalislamitische beweging. Onder andere Denemarken en Duitsland volgen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, en halen hun personeel (deels) weg. België heeft al enkele jaren geen diplomatieke post meer in het land.
Lees verder

Nog dagelijks massaal veel hulpvragen uit het zuiden van het land, maar het enthousiasme gaat stilaan liggen
Soms 60, dan eens 80 of 200: zoveel crisisvrijwilligers zijn nog dagelijks in de weer in het zuiden van ons land. Intussen blijven het Rode Kruis Vlaanderen en Croix Rouge massaal veel hulpoproepen verspreiden via mail. "Het gaat ietsje trager om alle teams gevuld te krijgen", klinkt het. De ervaren vrijwilligers van Rode Kruis Vlaanderen zijn dan weer allemaal naar huis - zij werden blijkbaar overbodig.
Lees verder

LIVE. Radja Nainggolan op de Bosuil: "Mijn naam wat groter maken in België" - Donderdag komt hij mogelijk al in actie voor Antwerp
Straffe transfer op de Bosuil. Radja Nainggolan (33) is in België om een overgang naar Antwerp af te ronden. Behoudens problemen bij de medische testen staat niets nog een deal in de weg. Volg alle nieuwtjes hieronder in onze LIVEBLOG.
Lees verder

Hoeveel stort uw werkgever maandelijks op uw rekening? Zoveel verdient de werkende Vlaming
Wat levert uw werk u maandelijks netto op? Vorig jaar verdienden de Vlaamse werknemers en zelfstandigen gemiddeld netto gemiddeld bijna 2.400 euro per maand. Voor u triomferend of sakkerend er uw bankrekening op naslaat: er zijn er die meer hebben, maar ook die het met een pak minder moeten stellen. Dit is wat de werkende Vlaming verdient.
Lees verder

Vluchter Joyce juicht in Ronde van Denemarken, Evenepoel behoudt leiderstrui
Colin Joyce heeft de vierde etappe van de Ronde van Denemarken gewonnen. De 27-jarige Amerikaan was de snelste van een vroege vlucht. Remco Evenepoel behield zijn leiderstrui.
Lees verder