Doorgaan naar hoofdcontent

KOERS KORT. Hayter wint openingsrit in Noorwegen - Tweede medaille voor Vanhove op EK baanwielrennen

HLN
KOERS KORT. Hayter wint openingsrit in Noorwegen - Tweede medaille voor Vanhove op EK baanwielrennen
Ethan Hayter is de eerste leider in de negende editie van de Ronde van Noorwegen (2.Pro). In de eerste etappe toonde de 22-jarige Brit van Ineos Grenadiers zich na 150,8 kilometer van Egersund naar Sokndal op de slotklim sterker dan de Nederlander Ide Schelling. De Noor Torstein Traeen finishte op elf seconden als derde.
Lees verder

Antwerp speelt terugmatch tegen Omonia Nicosia voor 10.000 of 15.000 fans
Een vol huis of net iets minder, Omonia Nicosia wacht volgende week sowieso een warm onthaal op de Bosuil. In het slechtste geval mogen er 10.000 thuisfans binnen, maar dat kunnen er ook 15.000 worden. Antwerp hoopt morgen alle administratieve vergunningen te krijgen van het ministerie van Binnenlandse Zaken om voor een vol stadion te mogen spelen. Van zodra het die heeft, zal het communiceren naar haar fans. Tribune 4 zal 7.500 of 2.000 fans mogen huisvesten, in dat laatste geval zal Antwerp ook 1.000 (thuis-)fans in het bezoekende vak laten zitten. De uiteindelijke regeling zal ook gelden voor de thuismatch tegen OHL. Nadien volgt een interlandbreak en daarna mogen alle stadions weer op full capacity draaien.
Lees verder

Dolle Europese avond in Anderlecht: ultieme gelijkmaker Verschaeren wordt nog gevolgd door penaltymisser Refaelov tegen Vitesse
Veel gekker kan het niet worden. Anderlecht leek na 90 minuten af te stevenen op een pijnlijke Europese thuisnederlaag tegen Vitesse, maar Yari Verschaeren knalde de ultieme 3-3 tegen de netten. In het absolute slot miste Lior Refaelov nog een penalty. Er zat dus meer in voor RSCA, dat zijn kansen op de groepsfase van de Conference League wel gaaf houdt. Eerder gingen AA Gent (tegen Raków Czestochowa) en Antwerp (tegen Omonia Nicosia) onderuit. Geen te beste avond dus voor het Belgische voetbal.
Lees verder

OnlyFans gaat expliciete seksuele video's en foto's verbieden
OnlyFans, dat vooral bekend staat als erotisch platform, gaat vanaf 1 oktober geen "expliciete" seksuele video's en foto's meer toestaan. Het is dan nog wel mogelijk voor gebruikers om naaktfoto's en -video's te plaatsen, mits ze aan de regels van OnlyFans voldoen.
Lees verder

Israël verlaagt minimumleeftijd voor derde dosis coronavaccin tot 40 jaar
Israël heeft de minimumleeftijd om een derde prik van een coronavaccin te krijgen, verlaagd tot 40 jaar. Het ministerie van Volksgezondheid wil de stijging van het aantal besmettingen door de deltavariant van het coronavirus op die manier een halt toeroepen.
Lees verder

Bizar beeld: jonge fan komt op veld terecht vlak na penaltymisser Refaelov
De penaltymisser van Refaelov in de dolle Europese wedstrijd tegen Vitesse beroerde de gemoederen in het Lotto Park. Het ging zelfs zo ver dat een jonge fan plots het veld opdook. Een bizar beeld was het.
Lees verder

Annelies Verlinden over ravage in Pepinster: "Nog lange weg te gaan"
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft donderdag Pepinster bezocht, de gemeente die zwaar getroffen werd door de overstromingsramp van midden juli. Ze woonde ook een vergadering bij van de Federale Ondersteuningscel in Namen. Woensdag brachten Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) en defensieminister Ludivine Dedonder (PS) al een bezoek aan de vrijwilligers en militairen die de voorbije weken maaltijden bereidden voor slachtoffers in Jupille en Chaudfontaine.
Lees verder

Afghaans voetbaltalent overleden na val van Amerikaans transportvliegtuig
Een voormalige Afghaanse voetballer van het nationale jeugdelftal van het land is maandag op de luchthaven van Kaboel om het leven gekomen bij een val van een Amerikaans vliegtuig, meldt het Afghaanse persbureau Ariana donderdag.
Lees verder

GEZIEN? 'Regi Academy': "Een goede stem hebben bleek alvast niet de grootste prioriteit"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'Regi Academy', een talentenjacht op VTM2 waarin de hitmaker op zoek gaat naar een nieuwe stem voor z'n volgende single. "De gezapige babbeltjes tussen de audities waren even oppervlakkig als de lyrics van een doorsnee Regi-song over liefdesverdriet."
Lees verder

Dries Vanthoor zorgt voor de verrassing in Le Mans, met een polepositie in de GT-klasse voor de fabriekswagens. "Vooraf hadden we dit niet voor mogelijk gehouden"
Dries Vanthoor mag zijn tweede trofee uit Le Mans in zijn rijkgevulde kast zetten. De Limburger reed op donderdagavond naar de polepositie in de klasse LM GTE Pro ofwel de eerste startplaats voor een GT-wagen op de startgrid van de 89ste editie van de 24 uur van Le Mans.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet Anderlecht te makkelijk goals weggeven: "Voetbal is kille zakelijkheid. Dat heeft paars-wit onvoldoende onder knie"
Het Belgische topvoetbal beleefde een trieste avond in Europa. Anderlecht zweefde in eigen huis tussen hoop en wanhoop. Het eindigde daar tussenin – met een gelijkspelletje. Anderlecht miste killersinstinct.
Lees verder

Lior Refaelov getroost door kinderen na pijnlijke penaltymisser
Mia en Adrian steunen hun papa. Lior Refaelov (35) miste in de absolute slotfase van het Europese duel tegen Vitesse een strafschop. Pijnlijk moment. Net na affluiten werd hij wel getroost door zijn kinderen.
Lees verder

Kompany: "Moeten onthouden wat goed was", Raman: "Ik had meer doelpunten kunnen maken"
Anderlecht zal volgende week strijden, belooft Vincent Kompany. Donderdagavond lukte dat nog geen negentig minuten, "maar we hebben wel de ganse match kansen gecreëerd", stelde Kompany vast.
Lees verder

Oproep tot donaties voor evacuatie Afghanen van bekende Instagrammer leverde in twee dagen al 6 miljoen dollar op
Een oproep tot donaties die moeten bijdragen tot een spoedige evacuatie van meer dan 300 Afghanen die worden omschreven als "doelwit" van de taliban, heeft op twee dagen tijd al meer dan 6 miljoen dollar (5,14 miljoen euro) opgehaald. Dat meldt Tommy Marcus, de oprichter van de steunactie op de website GoFundMe.
Lees verder

Ironman van Hawaii door pandemie naar februari verschoven
De Ironman van Hawaii, het wereldkampioenschap triatlon, wordt wegens de pandemie uitgesteld. 's Werelds bekendste triatlon zal nu zaterdag 5 februari 2022, in plaats van zaterdag 9 oktober 2021 plaatsvinden.
Lees verder

LIVE (20u45). Pakt Oostende 12 op 12 op bezoek bij Standard?
• 5de speeldag Jupiler Pro League • Oostende heeft 9 op 9 • Aftrap: 20u45 • Sclessin
Lees verder

The Weeknd koopt riante villa in LA voor 60 miljoen van Nederlands mediakoppel
R&B-ster Abel Tesfaye, beter bekend als The Weeknd, heeft een zeer riante villa in Los Angeles gekocht van het Nederlandse mediakoppel Reinout en Danielle Oerlemans. Hij telde wel 70 miljoen dollar (circa 60 miljoen euro) neer voor de woning in de chique wijk Bel Air. Dat meldt The Wall Street Journal.
Lees verder

Elders in Europa: Tottenham verrassend onderuit in Portugal, Feyenoord charmeert op en naast het veld
Tottenham Hotspur verloor verrassend op het veld van FC Paços de Ferreira, de nummer 5 van Portugal. De thuisclub won verdiend met 1-0 door een doelpunt van de Braziliaan Lucas Silva. De Spurs speelden opnieuw zonder Harry Kane, die nog steeds niet fit zou zijn, maar eerder op een transfer naar Manchester City aast. Zijn vervanger was de 17-jarige Dane Scarlett.
Lees verder

Unicef: bijna helft van kinderen wereldwijd loopt "extreem hoog risico" bij gevolgen klimaatcrisis
Ongeveer een miljard kinderen leven in landen die als "extreem risicovol" worden geklasseerd op de Children's Climate Risk Index, een ranglijst die de klimaatrisico's analyseert vanuit het perspectief van kinderen. Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, lanceert de CCRI vrijdag in een nieuw rapport, op de derde verjaardag van de klimaatstakingen.
Lees verder

Facebook laat Afghanen zich met één druk op de knop beschermen tegen taliban
Facebook biedt gebruikers in Afghanistan voortaan de mogelijkheid om hun profiel op het sociale netwerk met één druk op de knop te blokkeren nu de taliban de macht grijpen in het land. Het sociale netwerk neemt de maatregelen uit angst voor de veiligheid van Facebookgebruikers in het land.
Lees verder