Doorgaan naar hoofdcontent

KIJK LIVE. Gouden Nina Derwael arriveert (na wat vertraging) in België en spreekt meteen de pers toe

HLN
KIJK LIVE. Gouden Nina Derwael arriveert (na wat vertraging) in België en spreekt meteen de pers toe
Drie dagen na haar olympische titel komt Nina Derwael (21) weer thuis. De landing van de turnster stond gepland om 10u25 op Zaventem, maar ze heeft zo'n half uur vertraging opgelopen. Eens geland spreekt ze enkele minuten later meteen de pers toe. Bij ons hoeft u niets van haar aankomst en de aansluitende persconferentie te missen, want alles zal LIVE te zien zijn op HLN.be.
Lees verder

Fransman gearresteerd na het bedreigen van 'Killing Eve'-actrice Jodie Comer
In Frankrijk is een 44-jarige man gearresteerd die verdacht wordt van het online bedreigen van 'Killing Eve'-actrice Jodie Comer (28). Dat meldt The Sun.
Lees verder

LIVE. Match van de waarheid voor Belgian Cats: plaatsen ze zich voor halve finales ten koste van thuisland Japan?
De Belgische basketvrouwen spelen in Saitama hun kwartfinale tegen Japan. Drie weken geleden troffen beide landen elkaar op dezelfde locatie in een oefenduel en toen trokken de Aziaten met 84-76 aan het langste eind. Bij winst nemen de Belgian Cats het vrijdag in de halve finales op tegen Frankrijk of Spanje. Volg de kwartfinale hier LIVE!
Lees verder

Britse vaccinologe krijgt eigen barbiepop
De Britse professor Sarah Gilbert (59), die meewerkte aan de ontwikkeling van het AstraZeneca-vaccin, krijgt een eigen barbiepop. Dat maakte speelgoedmerk Mattel bekend. "Ik hoop dat kinderen die de pop zien, beseffen hoe belangrijk een loopbaan in de wetenschap is", zegt Gilbert.
Lees verder

"Hoe vaker we online samen eten, hoe ongelukkiger"
Digitaal samen eten en drinken heeft niet dezelfde positieve effecten als fysiek samen aan tafel gaan. Dat blijkt uit een onderzoek van de UAntwerpen. Integendeel: hoe vaker mensen online samen eten of drinken, hoe ongelukkiger ze zijn.
Lees verder

LIVE. Belgian Cats tonen hun tanden! Kim Mestdagh zet België op voorsprong tegen Japan
De Belgische basketvrouwen spelen in Saitama hun kwartfinale tegen Japan. Drie weken geleden troffen beide landen elkaar op dezelfde locatie in een oefenduel en toen trokken de Aziaten met 84-76 aan het langste eind. Bij winst nemen de Belgian Cats het vrijdag in de halve finales op tegen Frankrijk of Spanje. Volg de kwartfinale hier LIVE!
Lees verder

Jaimie Vaes woont met zoontje Lío op Ibiza: "Wij zijn erg gelukkig hier"
Jaimie Vaes (31) en Lil' Kleine (26) hebben na de heisa op Ibiza op de pauzeknop gedrukt. Het huwelijk tussen de twee komt er voorlopig niet en eerder liet Jaimie ook al weten dat ze in de toekomst wat meer tijd voor zichzelf wilt nemen. Ondertussen woont Vaes alvast permanent op Ibiza samen met hun zoontje Lío. "Ik ben gelukkig hier."
Lees verder

Veertiger chat met minderjarige meisjes en vraagt naaktfoto's: "Nadien zette hij slachtoffers onder druk voor seks. Deden ze dat niet, dan zou hij hun foto's online zetten"
Een man uit Mechelen riskeert een celstraf van 6 jaar voor het seksueel misbruik van minstens tien minderjarige meisjes. Hij contacteerde hen telkens via Instagram of Snapchat, vroeg naaktfoto's en zette ze vervolgens onder druk om seks met hem te hebben. Twee van hen stelden zich burgerlijke partij. De man zelf betwistte de feiten niet.
Lees verder

Wendy Van Wanten (61) over haar vakantie: "Of je nu in een kamer van 100 euro per nacht slaapt of in een van 200 euro maakt op zich weinig verschil"
Zangeres Wendy Van Wanten (61), geboren en getogen in Oostende, laat in haar portemonnee én haar ziel kijken. In onze rubriek Centen & percenten, die voor de gelegenheid een zomers tintje kreeg, vertelt ze honderduit over waar ze haar vakantiegeld aan uitgeeft. "Frans werd onlangs op de luchthaven zodanig gecontroleerd en uitgekleed door de douane dat hij er zijn buik van vol heeft."
Lees verder

Eigen huis bouwen: kies je voor een aannemer, sleutel-op-de-deur of bouw je best zelf? Dit zijn de voor- en nadelen
Koester je bouwplannen en heb je je bouwgrond al op zak? Dan is de volgende vraag via welke formule je wil bouwen. Je kan kiezen uit meerdere formules: bouwen met een architect en één of verschillende aannemers, of bouwen met een sleutel-op-de-deurfirma. Je kan natuurlijk ook zelf je handen uit de mouwen steken. Bouwsite Livios zet alle opties op een rijtje.
Lees verder

COLUMN. Nu de vakantie erop zit, denkt André Hazes terug aan z'n schooljaren: "Met een biertje te veel op, sloeg m'n ouwe met z'n vuist op tafel"
Stilaan valt het immer roerige bestaan van André Hazes (27) weer helemaal in z'n plooi. Een luxueus liefdesnest voor zichzelf en z'n Sarah (25) had de zanger al gevonden, en ondertussen hebben de twee ook genoten van een romantische vakantie in Ibiza. Maar nu hun reisje officieel voorbij is, kan de Nederlandse zanger niet anders dan vooruitkijken naar 1 september. En in zijn column voor Dag Allemaal vertelt Hazes ook wat meer over zijn eigen schooltijd, die niet altijd van een leien dakje liep. "Ik was een absurd druk ventje, en dat zorgde voor veel gezeik in de klas."
Lees verder

Lotto 'bedankt' zijn monumenten: wielerploeg gaat na dit seizoen verder zonder Sergeant en Frison
Lotto-Soudal neemt na dit seizoen afscheid van zowel Marc Sergeant (61) als Herman Frison (60). De twee meubelstukken van de ploeg zullen dan einde contract zijn en verdwijnen uit het ploegleidersbestand. Het einde van een tijdperk, want aan monumentenzorg doen ze bij Lotto niet.
Lees verder

Eerste verdachte aangehouden voor doodschoppen Nederlandse man (27) op Mallorca
De Nederlandse politie heeft een 19-jarige verdachte uit Hilversum aangehouden voor de fatale mishandeling van een Nederlandse man op Mallorca. Hij wordt ervan verdacht dat hij bij twee verschillende geweldsincidenten twee slachtoffers op en tegen het hoofd heeft geschopt.
Lees verder

Herkenbaarheid ten top: deze series laten Gen Z en millennials niet onberoerd
Met deze treffende, herkenbare series zal elke (post-)millennial zich ongetwijfeld meer dan eens kunnen identificeren. Wij bundelden in onze Kijkgids de strafste personages en hun typische struggles. In het nieuwe 'F*** You Very, Very Much' (Streamz) volgen we drie chaotische hartsvriendinnen, het gitzwarte 'The End of the F***ing World' (Netflix) vertelt het duistere verhaal van zelfverklaard psychopaat James en ook het indrukwekkende 'I Am Not Okay With This' (Netflix) spreekt tot de verbeelding.
Lees verder

KOERS KORT. BORA-hansgrohe haalt ook Hindley en Higuita
BORA-hansgrohe blijft niet bij de pakken zitten na het vertrek van Peter Sagan. Gisteren maakte de Duitse formatie al de terugkeer van Sam Bennett bekend, vandaag kwamen daar ook nog eens Jai Hindley, Sergio Higuita en Marco Haller bij. Alle drie tekenden ze een contract voor drie seizoenen.
Lees verder

Van Gaal voor derde keer bondscoach van Oranje
Louis van Gaal is voor de derde keer aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. De bijna 70-jarige trainer wist Oranje niet naar het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea te leiden. Onder zijn leiding eindigde de nationale ploeg na een mislukt EK van 2012 als derde op de WK van 2014 in Brazilië.
Lees verder

Een highlighter of labello voor je vagina? Gynaecoloog legt uit hoe je vulvacosmetica veilig gebruikt, wij testen enkele producten uit
"Was je intieme zone enkel met lauw water!" Dat drukken artsen en gynaecologen ons al jaren op het hart. En toch zijn cosmetica voor de vulva in opmars. Nogal contrasterend, denk je? Eigenlijk niet, zegt gynaecoloog Karolien Stevens. Ze legt uit waar die highlighters en crèmes goed voor kunnen zijn, en of ze onze tijd én geld waard zijn. Redactrice Liesbeth neemt de proef op de som en test vier producten uit.
Lees verder

Britse royals delen gelukswensen voor 40ste verjaardag Meghan Markle
De Britse royals hebben Meghan Markle een fijne verjaardag gewenst via de sociale media. Woensdag viert de hertogin van Sussex haar veertigste verjaardag. Zo deelde de Queen (95) haar gelukswensen voor de hertogin bij een aandoenlijke collage van de Sussexen.
Lees verder

Dodentol na aanslag in Kaboel loopt op tot acht
De dodentol na de aanslag van dinsdagavond in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, in de buurt van de ambtswoning van de Afghaanse minister van Defensie, is opgelopen tot minstens acht. Twintig anderen raakten gewond. Dat heeft de woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, Mirwais Stanekzai, woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Wie tweede vaccin miste kan vanaf morgen afspraak maken voor inhaalmoment
Wie zijn tweede vaccinatiemoment tegen het coronavirus heeft gemist, kan vanaf donderdag een nieuwe afspraak maken bij het vaccinatiecentrum waar de eerste dosis werd toegediend. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid woensdag. Momenteel komen daar ongeveer 45.000 mensen voor in aanmerking.
Lees verder