Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 augustus 2021

Kermisattractie op Zuidfoor valt plots stil, video toont hoe inzittenden ondersteboven hangen: “Dat kan wel eens ge...

HLN
Kermisattractie op Zuidfoor valt plots stil, video toont hoe inzittenden ondersteboven hangen: "Dat kan wel eens gebeuren"
Op de Zuidfoor in Brussel stopte zondagavond de attractie Move It 32 plots met draaien. De inzittenden hingen vijf minuten ondersteboven vooraleer de attractie weer op gang kwam en naar beneden kon.
Lees verder

Transfer Talk. Doelman Anderlecht kan naar Eredivisie - Deal zo goed als rond: Ugbo mogelijk vandaag van Racing Genk
Anderlecht nadert een oplossing voor doelman Timon Wellenreuther (25). De gesprekken met Willem II over een uitleenbeurt gaan de goeie richting uit. Anderlecht haalde Wellenreuther één jaar geleden weg in Tilburg, de keeper kon als vervanger van Hendrik Van Crombrugge nooit echt overtuigen en mocht vertrekken. (PJC)
Lees verder

Studenten zoeken steeds vaker psycholoog op
Een steeds grotere groep studenten gaat aan hun universiteit of hogeschool naar een psycholoog. Op vijf jaar tijd gaat het om een stijging van veertig procent, zo blijkt uit nieuwe cijfers.
Lees verder

LIVE VUELTA. De winnaar zit vooraan, maar wat doen de klassementsmannen op Picon Blanco?
Veel tijd om erin te komen is er niet voor de mannen die deze Ronde van Spanje willen winnen. De derde rit in de Vuelta tekent meteen voor een zware aankomst op Picon Blanco. Wie legt leider Primoz Roglic het vuur aan de schenen? U volgt het van naald tot draad live op deze pagina!
Lees verder

Thierry Neuville schenkt 20.000 euro voor hulp aan slachtoffers overstromingen
Thierry Neuville (Hyundai) heeft aangekondigd dat hij 20.000 euro zal schenken aan het Rode Kruis om de slachtoffers van de recente overstromingen in ons land te helpen. Neuville veroverde gisteren de overwinning in de Ypres Rally.
Lees verder

Zwaarst getroffenen van overstromingen kunnen twee maanden gratis met openbaar vervoer reizen
Mensen die bij de overstromingen van midden juli hun huis of hun vervoersmiddel zijn kwijtgeraakt, kunnen vanaf 25 augustus tot eind oktober gratis met het openbaar vervoer reizen doorheen het hele land. Personen die in aanmerking komen, kunnen een 'Vrijkaart Solidariteit' bij hun gemeentebestuur aanvragen.
Lees verder

"Prins Harry komt eind dit jaar weer naar Engeland"
Prins Harry (36) reist eind dit jaar weer naar Engeland. Volgens ingewijden blijft de hertog van Sussex, die sinds zijn stap terug binnen het Britse koningshuis in Amerika woont, een weekend in het graafschap Nottinghamshire om de komende editie van zijn Invictus Games voor te bereiden. Ook een bezoek aan zijn oma koningin Elizabeth zou op het programma staan.
Lees verder

Economen voorspellen sterkste economische groei voor Spanje en Italië sinds jaren 1970
Italië en Spanje lijken dit jaar op weg om de sterkste economische groei neer te zetten in meer dan veertig jaar. Dat zeggen economen aan het financiële persagentschap Bloomberg. De Spaanse economie zou dit jaar naar verwachting met 6,2 procent groeien. Italië stevent dan weer af op een recordgroei van 5,6 procent. De economen tonen zich hiermee nog iets optimistischer dan bij eenzelfde peiling vorige maand.
Lees verder

Deze make-upartiest brengt de meest surreële looks tot leven op haar gezicht
Van surreële 3D-make-uplooks tot hele stadslandschappen: de Canadese professionele make-upartieste Mimi Choi kan het allemaal. Op haar TikTok-pagina gebruikt Choi vaak haar eigen gezicht als canvas voor make-up die bijna uit je telefoonscherm springt. "Mensen denken vaak dat ik mijn looks fotoshop, dus gebruik ik TikTok om de illusie te 'breken' met bewegingen die laten zien dat mijn werk niet bewerkt is."
Lees verder

FOD Financiën schenkt goederen aan getroffenen van watersnood
De FOD Financiën schenkt een aantal goederen die normaal via zijn Finshops zouden worden verkocht, aan de getroffenen van de watersnood van midden juli. Dat maakte de overheidsdienst maandag bekend.
Lees verder

Romelu Lukaku speelt zondag wellicht Londense derby en geeft eerste interview: "Drogba heeft me goed voorbereid"
Na de verplichte quarantaineperiode is Romelu Lukaku eindelijk klaar om zich bij de groep te vervoegen. Vandaag legde hij een PCR-test en fotosessie (zie beelden hierboven en -onder) af, morgen zal hij voor het eerst meetrainen bij zijn nieuwe club - vandaag heeft Chelsea een dag vrij. "Drogba heeft me goed voorbereid", vertelt Lukaku in zijn eerste interview aan de clubmedia.
Lees verder

Dit zijn de kopstukken van "de Taliban 2.0"
De huidige kopstukken van de Taliban zijn een pak minder iconisch dan het bekende kopstuk Mullah Omar, die in 2013 is gestorven. Dat zegt VTM Nieuws-journalist Robin Ramaekers. Hij geeft uitleg wie die nieuwe gezichten van de Taliban 2.0 zijn en waar ze voor staan. "Dit zijn de kopstukken van een organisatie die best wel machtig is en over enorme financiële middelen beschikt", klinkt het.
Lees verder

INTERVIEW. Zuhal Demir: "Ik blijf de keuze voor de kernuitstap onbegrijpelijk vinden"
Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) is de kritiek op haar klimaatbeleid beu. "Van mijn vader moet ik elke dag in de spiegel kijken. Dat lukt, zonder probleem." Ze vertelt hoe ze zich vandaag goed voelt met haar portefeuille als minister, maar dat was ooit anders: de bevoegdheden van Energie en Omgeving kwamen voor haar als een complete shock. "Ik heb zelfs gehuild. (lacht) Het was gewoon mijn ding niet."
Lees verder

Amerikaanse toezichthouder start nieuw onderzoek naar 'autopilot' van Tesla
De Amerikaanse toezichthouder voor de verkeersveiligheid (NHTSA) is een nieuw onderzoek gestart naar de 'autopilot' van Tesla. De autoriteit verwijst naar een reeks van ongevallen in de VS - elf tussen januari 2018 en juli 2021 - waarbij de automatische piloot van Tesla tegen een geparkeerd voertuig van de hulpdiensten reed. Daarbij vielen volgens de NHTSA 17 gewonden en 1 dode.
Lees verder

Deze single mannen tonen binnenkort hun beste verleidingskunsten in 'Temptation Island: Love or Leave'
Nadat de namen van de koppels eerder al gelost werden, heeft Play5 ook de mannelijke vrijgezellen voorgesteld van het kersverse seizoen van het vernieuwde 'Temptation Island'. Geen gratuite scheefpoeperij meer trouwens, want in de 'Love or Leave'-editie zijn de twaalf single kerels echt op zoek naar een relatie en hopen ze een diepere connectie aan te gaan met een van de partners uit de koppels. We stellen de mannen alvast even aan u voor.
Lees verder

Iraanse president: "Militaire nederlaag VS moet als buitenkans gezien worden"
"De militaire nederlaag van de Verenigde Staten in Afghanistan zou als een buitenkans moeten gezien worden. Door de wedergeboorte van Afghanistan kan er veiligheid en duurzame vrede in het land ontstaan." Dat heeft de nieuwe Iraanse president Ebrahim Raisi gezegd. Hij beklemtoont dat Iran altijd bereid is een goede buur van Afghanistan te zijn.
Lees verder

COLUMN. De week van Anouk Matton: "Beleefd zijn, respect tonen... Bij veel kinderen zie je dat niet meer"
Anouk Matton is intussen een maand moeder, en dat zet haar aan het denken over de relatie met haar eigen mama. In haar wekelijkse column vertelt ze over de band met haar eigen ouders en hoe ze baby London wil opvoeden. "Het enige wat ik wel anders wil aanpakken, is die overdreven overbezorgdheid."
Lees verder

Vrezen Vlaamse burgemeesters voor hun job na machtswissels Blankenberge en De Panne? Ook deze gemeenten zitten in de 'gevarenzone'
Het kan pas sinds enkele dagen en in De Panne en Blankenberge is het al zover: beide kustgemeenten krijgen een nieuwe burgemeester en een nieuwe coalitie. Met het nieuwe decreet dat zaterdag in voege trad kan de grootste partij mits een motie van wantrouwen en een overlopende partij in de meerderheid, de macht grijpen en dus een nieuwe burgemeester leveren. Ook in andere gemeenten met een nipte meerderheid behoort een dergelijk scenario tot de mogelijkheden. Maken deze Vlaamse burgemeesters zich zorgen dat ze binnenkort hun sjerp moeten afstaan?
Lees verder

Coucke neemt uitzendkantoor MaisonRouge over
Marc Coucke neemt via zijn investeringsvehikel Alychlo een meerderheidsbelang in uitzendkantoor MaisonRouge. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De CEO van MaisonRouge krijgt een coördinerende rol boven de vrijetijdsinvesteringen van Coucke.
Lees verder

LIVE VUELTA. Een vluchter of toch nog een klassementsman? Wie wint op Picon Blanco?
Veel tijd om erin te komen is er niet voor de mannen die deze Ronde van Spanje willen winnen. De derde rit in de Vuelta tekent meteen voor een zware aankomst op Picon Blanco. Wie legt leider Primoz Roglic het vuur aan de schenen? U volgt het van naald tot draad live op deze pagina!
Lees verder