Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 augustus 2021

Kapitaalsverhoging van Anderlecht (nog) niet goedgekeurd

HLN
Kapitaalsverhoging van Anderlecht (nog) niet goedgekeurd
Paniek is er allerminst. Op Anderlecht heeft er nog steeds geen Algemene Vergadering plaatsgevonden waarop de geplande kapitaalsverhoging bekrachtigd moet worden. In principe zou dat eind juni gebeuren, maar toen was er finaal geen AV. Sindsdien is die er ook niet gekomen, waardoor de de kapitaalsverhoging voorlopig geen feit is. Er is voorlopig ook geen nieuwe datum gepland, maar dat zorgt dus niet voor onrust bij de betrokken partijen. Op korte termijn zijn er immers geen consequenties - de werking komt niet in gevaar - én er is geen enkele reden om aan te nemen dat de aandeelhouders de eerder gemaakte afspraken niet zullen nakomen. Het lijkt bijgevolg een kwestie van tijd voor de kogel door de kerk is. Eind april gingen zij akkoord met 25 miljoen euro aan vers geld en de omzetting van 37 miljoen schulden in kapitaal door eigenaar Marc Coucke.
Lees verder

Hoogste aantal dodelijke verkeersslachtoffers sinds 2016: drie families getuigen over hun verlies
Op zes maanden tijd stierven 109 mensen in het verkeer, het hoogste aantal in vijf jaar. Maar 109 doden betekent ook 109 families die hun geliefde nooit meer zullen terugzien. Drie families getuigen over die vreselijke dag waarop ze hun geliefde verloren en de leegte die achterblijft na het verkeersongeval. "Het eerste dat die chauffeur zei toen hij uitstapte was: 'Ik heb er niks mee te maken'. Als ik hem ooit tegenkom, ik zou me niet kunnen beheersen", zegt een nabestaande.
Lees verder

Onze columnisten blikken laatste maal terug op de sportzomer: "Mentale druk is vanzelfsprekend. Het is topsport, geen chirokamp"
Tom Boonen: "Wout van Aert is één van de meest complete renners die ik óóit heb weten fietsen." Jan Mulder: "Roberto Martínez had eerder moeten ingrijpen." Cédric Van Branteghem: "Fitness trackers zien wanneer een atleet slaapt, opstaat en de liefde bedrijft. Dat mogen we echt niet onderschatten." Voor wie nu al heimwee heeft naar de sportzomer van 2021: de eigenwijze terugblik van drie topanalisten op de sportzomer van 2021.
Lees verder

Ervaren makelaars na verhit jaar op de woningmarkt: "Wie naast een huis grijpt, stuurt tegenwoordig advocaat op ons af"
Het voorbije jaar verkochten ze tot hun eigen verbazing huizen aan buitensporig hoge prijzen. Nu de rust een beetje is teruggekeerd trekken twee ervaren makelaars uit Antwerpen en Gent conclusies uit een van de waanzinnigste jaren in hun carrière. "Kandidaat-kopers beginnen tijdens een rondleiding soms tegen elkaar te schreeuwen. 'Wij bieden de vraagprijs' - 'Nee, wij bieden meer!'"
Lees verder

Toelatingsproef voor dierenartsen moet toevloed indammen: "Met tien studenten één kat opereren, dat gaat niet"
Wie diergeneeskunde wil studeren, moet binnenkort eerst een bindende toelatingsproef overwinnen. De maatregel komt er om de toevloed aan studenten in te dammen. Frank Gasthuys, decaan aan de internationaal vermaarde Gentse faculteit, beschouwt het als een stap vooruit. "De huidige situatie was onhoudbaar."
Lees verder

Vincent en Dorothee zijn nu ook een koppel in de radiostudio: "Liefje of bolleke... Ik ben zeker dat ik me ga verspreken"
Ze delen bed en bad en binnenkort ook een radiostudio. Dorothee Dauwe (31) en Vincent Vangeel (33) zijn al elf jaar een koppel en vanaf maandag ook een duo op Qmusic. "Een relatietest wordt het niet, we zijn graag de hele tijd samen", klinkt het. Al is de een al zenuwachtiger dan de ander.
Lees verder

Rode Duivels blijven ongenaakbaar op tv
De moeder aller sportzomers was er eentje die kon tellen voor de VRT. Miljoenen kijkers zagen de afgelopen weken hoe Nina Derwael, Nafi Thiam en de hockeymannen goud veroverden op de Olympische Spelen, maar de Rode Duivels blijven ongenaakbaar.
Lees verder

Recordaantal coronabesmettingen in regio van Sydney ondanks strenge maatregelen
In de Australische deelstaat New South Wales, met Sydney als hoofdstad, is een recordaantal besmettingen vastgesteld, hoewel in de staat al enige tijd een strenge lockdown geldt. Op 24 uur tijd werden in de staat 356 nieuwe besmettingen gemeld, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. Dat melden de gezondheidsautoriteiten dinsdag.
Lees verder

Canadees ook in beroep ter dood veroordeeld in China
Ook in beroep is de Canadees Robert Lloyd Schellenberg, die terechtstond voor drugssmokkel, door een Chinese rechtbank ter dood veroordeeld. De veroordeling komt er op een moment van oplopende spanningen tussen Peking en Ottawa.
Lees verder

Will Tura (81) kan eindelijk beginnen aan nieuwe tournee: "Gevreesd dat ik nooit meer op podium zou staan"
"Ik begon te vrezen dat mijn tijd zou opraken en ik nooit meer zou kunnen voelen hoe zalig het is om voor een publiek te staan." Will Tura werd vorige week 81 en zag de klok somber wegtikken, maar op 21 augustus lonken opnieuw de planken. Dan start de 'Keizer van het Vlaamse lied' in Middelkerke zijn 'Ronde van Vlaanderen'. "Dit voelt als ontwaken uit een nare droom."
Lees verder

OVERZICHT. Besmettingen stijgen verder door, 25 procent meer patiënten in ziekenhuizen
Alle coronacijfers in ons land blijven stijgen. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames zitten nog altijd in stijgende lijn, en in de ziekenhuizen liggen nu een kwart meer patiënten dan een week geleden. Dat blijkt uit de gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. Coronabesmettingen blijven stijgen, ook 25 procent meer patiënten in ziekenhuizen
Alle coronacijfers in ons land blijven stijgen. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames zitten nog altijd in stijgende lijn. In de ziekenhuizen liggen nu een kwart meer patiënten dan een week geleden. Dat blijkt uit de gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Ferrari rijdt zich muurvast in Italiaans steegje
De nieuwe Ferrari Roma is een prachtige reiswagen voor op de snelweg. De auto is snel, comfortabel, lang en laag. Maar de snelle bolide is ook breed en dat was de eigenaar van dit exemplaar kennelijk vergeten toen hij door een Italiaans stadje reed.
Lees verder

De 'Messias' zorgt voor een big bang: PSG's sociale media gaan hard en honderden fans wachten op luchthaven, terwijl Messi nog thuis in Barcelona is... in zwembroek
Terwijl honderden uitgelaten fans voor het Parc des Princes en aan de luchthaven samentroepten voor de blijde intrede van de Messias, amuseerde die zich doodleuk met de kinderen aan het zwembad in Barcelona. Ongeziene taferelen. In Parijs heerst Messi-manie.
Lees verder

Regen trekt na vandaag weg, donderdag veel zon en tot 27 graden warm
Er kunnen vandaag nog enkele buien vallen, later wordt het overwegend droog in het westen. Morgen wordt rustig en droog met geregeld zon en van donderdag tot zaterdag blijft het overwegend droog met zonnige perioden. Donderdag wordt warmer, tot 27 graden. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Transfer Talk. Thibaut Peyre staat op vertrekken bij KV Mechelen
Thibaut Peyre (28) lijkt (tijdelijk) te vertrekken bij KV Mechelen. De verdediger zat de eerste drie speeldagen in de tribune en kreeg van de club te horen dat ze dit seizoen niet op hem rekenen. Een boodschap die hard aankwam bij de Fransman - het liefst van al was hij nu nog steeds basisspeler bij Malinwa. Peyre was de voorbije twee seizoenen een vaste waarde, maar moet nu Vanlerberghe, Souza en Bateau voor zich dulden in de pikorde. Hij en zijn entourage zoeken naar een oplossing, en die zou in de Ligue 1 liggen. Clermont Foot 63 toont namelijk interesse, al zijn er ook nog andere opties buiten Frankrijk. Als Peyre vertrekt, gaat het wel zeker om een uitleenbeurt van één jaar. (ABD)
Lees verder

Racing Genk staat voor loodzware opdracht in Kiev, maar voorzitter Peter Croonen gelooft in een stunt: "We gaan het gewoon doen!"
Racing Genk moet vanavond de perfecte wedstrijd spelen in Kiev tegen Shakhtar Donetsk. Zo - en enkel zo - mag België de hoop op een tweede deelnemer aan de Champions League blijven koesteren. Racing Genk gelooft dat het kan, zo'n onvervalste stunt tegen een Europese (sub)topper. "We gaan het gewoon doen!" Het is een uitspraak van voorzitter Peter Croonen die kon tellen. Niet na een coupe champagne en een goede fles wijn op het persdiner, maar gewoon voor afreis op de luchthaven van Luik. "Ik heb genoten van de Red Lions in Tokio. Ze gingen voor goud, ze spraken die ambitie uit en ze hebben het gewoon gedaan. Heerlijk."
Lees verder

Britney Spears gaat minder posten op sociale media nu hoorzitting over voogdijschap niet vervroegd wordt
Fans van Britney Spears (39) zullen het voorlopig moeten doen met minder Instagram-berichten van de zangeres. Dat nieuws laat de popster via het sociale medium weten. De ommekeer komt er enkele uren nadat een rechter beslist had dat de hoorzitting over het voogdijschap van Spears niet vervroegd mag worden.
Lees verder

Antivaxers bestormen gebouw waar BBC al bijna 10 jaar niet meer werkt
Een protest tegen de coronamaatregelen in Londen is uit de hand gelopen. Actievoerders bestormden er een mediagebouw in het westen van de stad. De menigte geloofde dat de Britse openbare omroep daar verslag deed van de pandemie, maar de BBC trok in 2013 al uit het gebouw.
Lees verder

Verstrikte jonge zeehond gered door Nederlandse dierverzorgers: "Onzeker of hij het gaat halen"
Een jonge mannetjeszeehond, zwaargewond en ernstig verstrikt in een net. Dat is wat dierverzorgers van Ecomare maandagochtend vroeg aantroffen op het strand van het Nederlandse Waddeneiland Texel. Zij hebben het dier in de opvang weten te bevrijden. Of hij het gaat redden, is nog onzeker. "Onze dierverzorgers zijn wel wat gewend, maar voor dit slachtoffer hadden ze wel echt een sterke maag nodig."
Lees verder