Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 augustus 2021

Jo De Meyere (82) hervat rol van bisschop in ‘Daens’: “Een klein hartinfarctje krijgen en dan sterven in de arm...

HLN
Jo De Meyere (82) hervat rol van bisschop in 'Daens': "Een klein hartinfarctje krijgen en dan sterven in de armen van Daens. Dat zou prachtig zijn"
Élke dag herhaalde hij zijn rol, anderhalf jaar lang. Uit schrik om, zo zegt hij zelf, als bejaarde zijn tekst te vergeten. Maar sinds gisteren schittert Jo De Meyere op zijn 82ste toch weer knap als bisschop Stillemans in de Studio 100-musical 'Daens'. "Ik vlieg erin als een jonge hengst, want elke show is een feest", lacht hij. Want ook: elke show kan de laatste zijn, beseft hij. "Ik ben héél dankbaar dat ik het nog kan en mag doen."
Lees verder

Letterzetters Dorian en James kampen met huwelijksstress
Twee jaar zijn ze intussen verloofd, maar de datum voor hun grote dag houden James Cooke (36) en Dorian Liveyns (28) nog strikt geheim. Toch is het "voor zéér binnenkort", verklappen ze vanavond in 'Het rad'.
Lees verder

Langverwachte documentaire over Barack Obama is eindelijk gelanceerd
Niet toevallig op zijn zestigste verjaardag heeft HBO gisteren zijn langverwachte documentaire over Barack Obama gelanceerd. In het driedelige portret 'Obama: In Pursuit of a More Perfect Union' wordt duidelijk wat voor een bevlogen spreker en debater hij in zijn jongere jaren al was.
Lees verder

SCHOOLSTRAAT 8. "Hoe hard wij op elkaar lijken, dat is zelfs eng"
Aan een kind herken je z'n ouders. In de Schoolstraat in Mol mag je dat behoorlijk letterlijk nemen. Twee kinderen zijn daar bijna de copy paste van hun moeder en vader. In interesses, hobbies, zelfs karakter: het is in Rianne en Lennert nooit ver zoeken naar trekjes van Suzy en Paul. Welkom bij de familie Lommelen, waar de appel niet ver van de boom valt.
Lees verder

Onze watcher over terugkeer van Anderlecht in Europa: "Welcome back! Verpest het nu niet"
Niet zomaar een match tussendoor. Dit is de terugkeer van Anderlecht in Europa. Het prestige van de club staat op het spel. Laçi als eerste horde: dat mag niet fout lopen, vindt onze RSCA-watcher vanuit Albanië. "Het is niet tegen Laçi dat je moet tonen hoe geweldig je kunt sjotten."
Lees verder

Belgische fiscus claimt 45 miljoen euro in New York
De Belgische fiscus heeft in New York, gespreid over zeven rechtszaken, een reeks Amerikanen en pensioenfondsen gedagvaard met een claim van minstens 45 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd donderdag. De dagvaardingen, die dateren van eind juli, zijn een uitloper van het CumEx-schandaal.
Lees verder

Mexico vervolgt Amerikaanse wapenproducenten voor aandeel in drugsoorlog
Mexico heeft woensdag een klacht ingediend in de Verenigde Staten tegen de grootste Amerikaanse wapenproducenten. Mexico beschuldigt de bedrijven ervan het geweld door Mexicaanse drugdealers mee aan te wakkeren.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers stijgen: dagelijks iets meer dan 1600 nieuwe besmettingen en 38 ziekenhuisopnames
De coronacijfers blijven stijgen in ons land. Tussen 29 juli en 4 augustus werden elke dag gemiddeld 38,4 mensen opgenomen in het ziekenhuis (+21 procent). Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Er liggen nu 369 mensen in de ziekenhuizen, van wie 92 op de intensieve zorg.
Lees verder

Clara Cleymans en Dimitri Leue naast elkaar te zien in bijzondere voorstelling 'Nora + Aron'
Clara Cleymans (32) en Dimitri Leue (47) zijn vanaf vandaag samen te zien in 'Nora + Aron'. Een voorstelling waar een intiem liefdesverhaal van twee geliefden in centraal staat. De twee willen eigenlijk uit elkaar gaan, maar omdat ze samen een groot verdriet delen, blijven ze voor altijd met elkaar verbonden.
Lees verder

Turkse brand bereikt kolencentrale, inwoners via zee geëvacueerd: "Ergste branden in Turkse geschiedenis"
Een bosbrand in de Turkse provincie Mugla heeft, ondanks massale brandweerinzet, een elektriciteitscentrale bereikt. De centrale, die met kolen wordt gestookt, is gisterenavond ontruimd maar de autoriteiten vrezen dat het vuur de voorraad kolen kan bereiken. Inwoners van een nabijgelegen plaats aan de Egeïsche Zee zijn uit voorzorg per boot geëvacueerd.
Lees verder

Entertain je kinderen met leerrijke proefjes: zo maak je een mini-raket met spullen uit de keuken
Onze wetenschapsexpert Martijn Peters stelde voor de HLN Summer Challenges enkele leuke wetenschappelijke experimenten op waarmee hij influencer Gerben Tuerlinckx en jong Vlaanderen uitdaagt om ze uit te voeren. Wat de challenge voor vandaag is? Met wat aluminiumfolie, een paperclip en een lucifer zal Gerben een mini-raket maken. Martijn legt ook stap voor stap uit hoe je de proef zelf kan doen!
Lees verder

Geert Van Rampelberg speelt dit najaar mee in Franse Netflixserie
Geert Van Rampelberg (46) was eerder dit jaar al te zien in de Eén-reeks 'Black-out', maar we krijgen de acteur in de komende maanden nog meer te zien. Dit najaar speelt Van Rampelberg namelijk mee in de Franse Netflixreeks 'Braqueurs'.
Lees verder

Contactloos betalen erg populair: maar is het ook veilig?
Het aandeel van contactloze verrichtingen in het totale aantal betalingen is tijdens de coronacrisis verdrievoudigd: van 16% naar 51%. Deze betaalmethode is dan ook snel en gemakkelijk: je hoeft je kaart of smartphone maar even tegen de betaalterminal houden en klaar is kees. Maar hoe veilig is contactloos betalen? Spaargids.be spitte het uit.
Lees verder

Hoe verzeker je je als vakantieganger tegen een natuurramp? En wat kost het? Onze geldexpert wijst de weg
Het zal je maar overkomen: je staat vertrekkensklaar of je bent al op je vakantiebestemming en net dan wordt die regio getroffen door een vulkaanuitbarsting, overstroming of grote bosbrand. Het liefst word je natuurlijk nooit geconfronteerd met stress en paniek en al helemaal niet op vakantie. Onze geldexpert Pascal Paepen maakte het zelf al eens mee. Hij geeft je, naast zijn persoonlijke verhaal, ook tips zodat je toch met een gerust gemoed op vakantie kan en geeft de kostprijs mee. "De juiste verzekering kan helpen."
Lees verder

Manu Leroy, ex-Red Lion, weet dat dit hét moment is: "Alle troeven in handen voor goud"
De Red Devils komen even op de tweede plaats voor de Marketing Directeur van de KBVB, Manu Leroy (41). Alles moet wijken voor de Red Lions en hun jacht op goud, vandaag op de Olympische Spelen tegen Australië. Leroy, zelf ex-Red Lion en olympiër in 2012, analyseert het toernooi van de Lions, schetst de sterkste van de tegenstander en heeft vertrouwen in een goede afloop.
Lees verder

City en Chelsea gooien met geld: een schets van de wedloop met ook Romelu Lukaku als inzet
Een Champions Leaguefinale in transfer­uitgaven. Zo liggen de waardeverhoudingen post-pandemie. Man City breekt het Engels transferrecord voor Jack Grealish, met een som van 117 miljoen euro. Chelsea mikt op een gelijkaardige som voor 'Big Rom'. ­De twee clubs gooien met geld. De wedloop geschetst.
Lees verder

Drummer The Rolling Stones mist Amerikaanse tournee na medische ingreep
De Britse Charlie Watts (80) zal niet mee met The Rolling Stones op tournee door de Verenigde Staten gaan. De drummer heeft namelijk een medische ingreep ondergaan en heeft rust nodig.
Lees verder

Nieuwe videoclip van The Weeknd uit Amerikaanse bioscoopzalen gehaald
The Weeknd (31) had duidelijk grote plannen voor de videoclip van zijn nieuwe single 'Take My Breath'. Iets te groot zo blijkt nu, want de muziekvideo werd ondertussen al terug uit de Amerikaanse bioscoopzalen gehaald. De clip bevat namelijk een aantal intense lichtflitsen die op hun beurt het risico op een epilepsieaanval doen stijgen.
Lees verder

Recordaantal besmettingen in Sydney na zes weken lockdown
Het aantal coronabesmettingen en doden als gevolg van het coronavirus hebben een nieuw record in de Australische stad Sydney bereikt, ondanks een bijna zes weken durende lockdown. De autoriteiten, die de uitbraak met de Delta-variant van het virus moeilijk onder controle kunnen krijgen, melden donderdag vijf coronadoden en 259 nieuwe coronabesmettingen in de stad.
Lees verder

Afscheidsinterview met Ann Wauters, hét icoon van het Belgische vrouwenbasket: "Mijn grote drijfveer? De passie voor het spelletje"
24 uur later en haar Wikipedia-biografie leidt al in met 'voormalig'. Zo snel gaat het. Op de buzzer van het vierde kwart in België-Japan eindigde woensdagavond ook de glansrijke carrière van hét boegbeeld van het Belgische vrouwenbasketbal. Ann Wauters, lieve lange leuke meid van 40: het grote afscheidsinterview.
Lees verder