Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 augustus 2021

Jirka (28) woont samen met haar man én haar lief. “Jammer dat ik niet ook met Ruben kan trouwen”

HLN
Jirka (28) woont samen met haar man én haar lief. "Jammer dat ik niet ook met Ruben kan trouwen"
Jirka (28) is getrouwd met Matthias. Maar ze heeft ook een relatie met Ruben, die ze op Tinder heeft leren kennen. Ze vertelt waar ze met hun drietjes het meest mee worstelen (spoiler: er is géén jaloezie in het spel) en wat de meerwaarde is van een polyamoureus huwelijk. "Je kan nooit álles uit één relatie halen. Zo vinden Ruben en ik elkaar in hetzelfde absurde gevoel voor humor, terwijl Mathias en ik dan weer goed kunnen filosoferen." Ook schrijfster en journaliste Corine Koole merkt dat de grenzen van de liefde steeds meer vervagen.
Lees verder

Jirka (28) woont samen met haar man én haar lief. "Nu ik weet dat we met drie volwassenen een kind groot zullen brengen, geeft dat me rust"
Jirka (28) is getrouwd met Matthias. Maar ze heeft ook een relatie met Ruben, die ze op Tinder heeft leren kennen. Ze vertelt waar ze met hun drietjes het meest mee worstelen (spoiler: er is géén jaloezie in het spel) en wat de meerwaarde is van een polyamoureus huwelijk. "Je kan nooit álles uit één relatie halen. Zo vinden Ruben en ik elkaar in hetzelfde absurde gevoel voor humor, terwijl Mathias en ik dan weer goed kunnen filosoferen." Ook schrijfster en journaliste Corine Koole merkt dat de grenzen van de liefde steeds meer vervagen.
Lees verder

Alle ogen op Onuachu: drijft hij zijn marktwaarde nog wat op met knalprestatie tegen Shakhtar?
Paul Onuachu (27) is klaar voor een stap hogerop, dan wil je toch nog eens schitteren in een dubbele confrontatie met Shakhtar Donetsk. Genk rekent op z'n topschutter voor een stunt.
Lees verder

Sarah Ferguson niet te spreken over gelekte foto's van schoonzoon met modellen
Sarah Ferguson (61) is niet van plan om negatieve verhalen in de media over haar familie te tolereren, zo mag wel blijken. De 61-jarige hertogin van York was maandag te gast in 'The One Show' op de Britse televisie, waar er opmerkingen werden gemaakt over de opgedoken beelden van Jack Brooksbank, de echtgenoot van haar dochter prinses Eugenie. Dat wilde Sarah Ferguson niet gehoord hebben, waarna ze meteen in de verdediging schoot.
Lees verder

Transfer Talk. Amerikaanse linksback op komst voor Antwerp - Kortrijk shopt bij AA Gent
Sam Vines moet de nieuwe linksback van Antwerp worden. De Great Old probeert de 22-jarige Amerikaanse international zo snel mogelijk naar de Bosuil te halen. Vines speelde - en won - in de nacht van zondag op maandag met de VS nog de finale van de Gold Cup, tegen Mexico (1-0). Hij viel na 65 minuten in en speelde omdat er verlengingen waren een uur mee. Hij scoorde ook de winninggoal tegen Haïti. Antwerp rondde intussen de gesprekken met Vines' club Colorado Rapids af en probeert nu zo snel mogelijk een akkoord te bereiken met de speler. Hem aantrekken voor dit weekend is echter utopisch.
Lees verder

Neymar doet een Hazard'tje en zeker in contrast met Messi steekt dat pijnlijk af
De ene wereldtopper is de andere niet. De Ligue 1 is nog niet begonnen, maar nu al gaat het vooral om één iemand. Neymar. En dan vooral zijn fysiek. Net als Eden Hazard in de zomer van 2019, dient de Braziliaan (29) zich niet echt fit aan bij de start van de voorbereiding. Afgaande op een vakantiefoto op Ibiza, torst Neymar enkele overtollige kilo's mee. Pijnlijk in vergelijking met Messi (34), die op Ibiza wel een sixpack showt.
Lees verder

REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: de graaf van Mechelen-Bovelingen die vervloekt werd omdat hij een kasteel kocht voor een appel en een ei
Aan de ingang van het Hornebos prijken twee prachtige dienstgebouwen die vroeger behoorden tot het kasteeldomein van Mechelen-Bovelingen. Hoewel de graaf van Pepingen tijdens de Franse Revolutie het kasteel aan de haak kon slaan voor een appel en ei, betaalde hij er uiteindelijk de ultieme prijs voor. Enkel zijn vervloekte ziel zou er nog een hele tijd blijven rondzwerven. "Het feit dat het gebouw uiteindelijk afbrandde sterkt het geloof van believers nog meer."
Lees verder

BMW verkocht in eerste jaarhelft recordaantal auto's
De Duitse luxewagenbouwer BMW heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar meer auto's verkocht dan ooit tijdens een eerste semester. Dat heeft de autobouwer vandaag bekendgemaakt. Tegelijk voorspelt BMW een moeilijkere tweede jaarhelft, overschaduwd door toeleveringsproblemen ten gevolge van de wereldwijde chiptekorten.
Lees verder

Geen ideale voorbereiding: Thomas Meunier test positief op coronavirus en moet in isolatie
Rode Duivel Thomas Meunier heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft zijn club Borussia Dortmund bevestigd. Hij kreeg het nieuws te horen op trainingskamp in Zwitserland, en moet nu in quarantaine.
Lees verder

Minder werklozen in Vlaanderen dan vorig jaar in juli
Er waren in juli minder werklozen in Vlaanderen dan een jaar eerder. De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB telde 198.374 werkzoekenden zonder werk, 13,4 procent minder dan in juli 2020.
Lees verder

Nieuwe zelfmoord bij politie Washington in verband gebracht met bestorming Capitool
Sinds de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari zijn minstens drie betrokken politieagenten uit het leven gestapt. Amerikaanse media brengen intussen ook een vierde zelfmoord van een agent in verband met de aanval op het parlementsgebouw.
Lees verder

Wit-Russische atlete spreekt: "Er waren hints dat ik bij thuiskomst nog gestraft zou worden"
De Wit-Russische atlete Kristina Tsimanoeskaja heeft voor het eerst een interview gegeven sinds haar vlucht naar de Poolse ambassade in Tokio. "De belangrijkste zin die ze zeiden was: 'De beslissing om je naar huis te sturen is niet door ons genomen, maar door iemand anders'".
Lees verder

Maxime Meiland over geflopte kledinglijn: "Heeft me 50.000 euro gekost"
Meiland-telg Maxime (25) baalt er flink van dat het kledingimperium dat ze voor ogen had, niet van de grond is gekomen. Haar kledinglijn, die ze vorig jaar vanuit Frankrijk lanceerde, flopte en zorgde ervoor dat haar banksaldo flink slonk.
Lees verder

Een belastingvrije bonus voor goud, zilver en brons op de Spelen, of pikt onze fiscus toch een graantje mee? Fiscaal expert legt uit
Medailles en ereplaatsen leveren onze olympische atleten eeuwige roem én een financiële bonus op. Maar wat met de belastingen? Houdt turnster Nina Derwael bijvoorbeeld alles over van de 50.000 euro die voortvloeide uit haar gouden oefening? Onze fiscaal expert Michel Maus legt de spelregels uit.
Lees verder

'Merlina'-actrice Mieke Bouve zorgt al 9 maanden voor echtgenoot met leverkanker: "Mijn wereld staat op z'n kop"
Vlaanderen leerde haar in de jaren 80 kennen als de frisse wervelwind in 'Merlina', en ze zorgde voor animo in 'Wittekerke' en 'Thuis'. Deze week mag Mieke Bouve 60 kaarsjes uitblazen, al heeft ze daar een dubbel gevoel bij, nu haar man tegen kanker vecht. "We zullen ooit palliatieve thuiszorg moeten opstarten. Dat is een heel zware dobber. Je leven verandert zo radicaal..."
Lees verder

Anderlecht heeft spits zo goed als beet: Bayern-talent Joshua Zirkzee komt op huurbasis naar Brussel
Anderlecht heeft zijn beoogde spits zo goed als te pakken. Paars-wit neemt het Nederlandse talent Joshua Zirkzee (20) het komende seizoen over van Bayern München. Het gaat om een huur zonder aankoopoptie.
Lees verder

Anderlecht heeft spits zo goed als beet: Bayern-talent Joshua Zirkzee legt medische tests af
Anderlecht heeft zijn beoogde spits zo goed als te pakken. Paars-wit neemt het Nederlandse talent Joshua Zirkzee (20), die zijn medische tests aflegt, het komende seizoen over van Bayern München. Het gaat om een huur zonder aankoopoptie.
Lees verder

Hugh Jackman laat opnieuw 'verdacht' plekje op zijn neus halen
Hugh Jackman heeft een "verdacht" plekje op zijn neus weg laten halen. Het weefsel wordt nu op huidkanker onderzocht, vertelt de 52-jarige acteur maandag in een video op Instagram.
Lees verder

OPROEP. Kriebelt het bij uw zoon of dochter om te gaan turnen na het gouden succes van Nina Derwael?
De turnfederatie verwacht dat de gouden medaille van Nina Derwael op de Olympische Spelen tot een boost van het aantal inschrijvingen in de clubs zal leiden. Is jouw zoon of dochter zo iemand die met open mond keek naar de prestaties van Derwael en co? En voor wie u nu meteen de inschrijving bij een club in orde heeft gemaakt?
Lees verder

Leger en taliban leveren hevige strijd om Afghaanse stad Lashkar Gah
Het Afghaanse leger en de talibanstrijders leveren een hevige strijd om de zuidelijke stad Lashkar Gah. De voorbije 24 uur zijn minstens veertig burgers gesneuveld, zo meldt de VN-missie Unama dinsdag. Intussen heeft het leger de bevolking opgeroepen om de stad te verlaten.
Lees verder