Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 augustus 2021

Jane kreeg Golden Buzzer en werd topfavoriete, nu moet ze ‘America’s Got Talent’ verlaten door strijd tegen kanker

HLN
Jane kreeg Golden Buzzer en werd topfavoriete, nu moet ze 'America's Got Talent' verlaten door strijd tegen kanker
'America's Got Talent' moet het helaas met een deelnemer minder stellen. Kandidate Jane Marczewski (30) is noodgedwongen uit de wedstrijd gestapt om zich te focussen op haar strijd tegen kanker. Dat kondigde de deelneemster - die een Golden Buzzer kreeg van Simon Cowell en als één van de grote favorieten werd genoemd - aan in een emotioneel bericht op sociale media.
Lees verder

Eerste sportclub van Nina Derwael ondergaat opnieuw Nina-effect: "Dagelijks twintig mails van kandidaat-leden"
Dat er heel wat jonge turners in de voetsporen van olympisch kampioen Nina Derwael willen treden, merkt de Hasseltse sportclub 'Sta Paraat' de laatste dagen maar al te goed. Zo wordt de eerste sportclub van de Truiense Derwael dagelijks overspoeld door e-mails van kandidaat-leden, en ook de telefoon staat roodgloeiend. "Een heuse Nina-gekte, en dat terwijl onze inschrijvingen pas in september starten."
Lees verder

Bekijk hoogtepunten halve finale Belgian League
Sector One heeft nog nooit een finale gemist sinds het ontstaan van de Belgische League of Legends-competitie, maar het had wel de volle vijf games nodig om van KRC GENK Esports te winnen. Sector One speelt nu tegen KV Mechelen Esports, waarmee we dus een herhaling krijgen van de Spring Split-finale.
Lees verder

Prominente vertrouwelinge van Navalny veroordeeld
Een prominente vertrouwelinge van de opgesloten Russische oppositieleider Aleksej Navalny is veroordeeld tot een ingeperkte bewegingsvrijheid. De 33-jarige advocate Ljoebov Sobol mag tussen 22 en 6 uur 's avonds haar huis niet verlaten en moet in Moskou blijven. Dat meldt haar advocaat, Vladimir Voronin, op Twitter.
Lees verder

Caleb Ewan blijft tot eind 2024 bij Lotto-Soudal en krijgt nieuwe locomotief
Caleb Ewan heeft zijn contract bij Lotto-Soudal met twee extra jaren verlengd. De 27-jarige Australiër, die nog onder contract lag tot eind 2022, heeft zich aan de ploeg verbonden tot eind 2024. Hij krijgt er met Rüdiger Selig een nieuwe 'locomotief' bij. De 32-jarige Duitser maakt vanaf volgend seizoen de overstap van BORA-hansgrohe. Hij ondertekende een overeenkomst tot eind 2023. Frederik Frison verlengde ook zijn contract tot 2023.
Lees verder

Australisch bondscoach Colin Batch op zijn hoede voor ex-ploeg Red Lions: "Wens hen niet al te veel succes"
Australië wordt de tegenstander van de Red Lions in de hockeyfinale op de Olympische Spelen. Australisch bondscoach Colin Batch (63) kijkt uit naar het treffen met zijn ex-ploeg België, maar is op zijn hoede. "Ze zijn een heel sterk team, sommigen zijn al aan hun derde of vierde Spelen toe."
Lees verder

Kabelwerk Eupen nog weken tot maanden dicht
Ruim twee weken na de overstromingen die de regio teisterden, ligt kabelfabrikant Kabelwerk Eupen, de grootste particuliere werkgever in de Duitstalige Gemeenschap, nog steeds stil. Volgens Hermann Josef Bernrath, algemeen secretaris van het bedrijf, zouden sommige afdelingen die minder door het stijgende water zijn getroffen, binnen enkele weken weer operationeel moeten kunnen zijn. Voor anderen zal het enkele maanden duren.
Lees verder

Facebookpagina Mu.ZEE gedeblokkeerd na massale persaandacht: "Nu moeten we het gesprek over artistiek naakt aangaan"
En plots was ze terug. De Facebookpagina van Mu.ZEE in Oostende is opnieuw actief, nadat ze op sinds 16 juli geblokkeerd was door de socialemediagigant zelf. Dat gebeurde nadat het museum een foto had gepost van Constant Permeke in zijn atelier, met twee standbeelden van naakte vrouwen.
Lees verder

Politie en cafégangers raken slaags in Brussel: één agent raakt gewond
De politie is zaterdagochtend met meerdere ploegen moeten tussenkomen in een café op de Zuidlaan. Daar waren na het verplichte sluitingsuur nog heel wat mensen aanwezig. De tussenkomst is uitgelopen op een hardhandige confrontatie waarbij één agent gewond is geraakt. Dat meldt Sudpresse.
Lees verder

Rood pigment in Spaanse grot blijkt aangebracht door Neanderthalers, ruim 60.000 jaar geleden
Neanderthalers werden lange tijd gezien als onnozel, maar volgens een gisteren gepubliceerde studie brachten ze meer dan 60.000 jaar geleden rood okerpigment aan op stalagmieten in een Spaanse grot in Malaga.
Lees verder

Biobloemen zijn in opmars. Wat is het en waar kan je zo'n boeket kopen?
Een boeket op tafel doet mensen altijd glimlachen. Maar wist je dat verse snijbloemen eigenlijk een slechte impact hebben op het milieu en het klimaat? Om die reden zijn biobloemen in opmars. "Het is simpelweg goed voor natuur, dier, mens en milieu." Wij sommen enkele plekken op waar je een biologische bos kunt bestellen.
Lees verder

Blizzard-directeur vertrekt na klachten over "cultuur van seksuele intimidatie"
J. Allen Brack legt zijn functie neer als directeur van Amerikaans gameontwikkelaar Blizzard Entertainment, dat bekend is van gameseries als Overwatch, Warcraft, Hearthstone en Diablo. Zijn vertrek volgt enkele weken nadat moederbedrijf Activision Blizzard werd aangeklaagd wegens een 'cultuur van seksuele intimidatie'. Brack wordt opgevolgd door een vrouw en een man.
Lees verder

Onbekende man dood aangetroffen op treinsporen in Charleroi
De politie en het gerecht zijn op zoek naar de identiteit van een vijftiger die dood is aangetroffen in de buurt van Charleroi. Het lichaam van de man werd op 20 juli omstreeks 5.30 uur aangetroffen op de treinsporen van het station "Charleroi-West" in Marcinelle.
Lees verder

Wordt Quinn de eerste transgender én non-binair met olympisch goud? Hen speelt vrouwenfinale in voetbal
Voor het eerst wist Canada zich te plaatsen voor de olympische finale. Gestunt tegen de sterke States. Maar dat is niet de enige primeur in de voetbalfinale van vrijdag tussen Canada en Zweden. Quinn (25) wordt zo ook de eerste openlijke trans gender én non-binaire sportster die een olympischs medaille pakt.
Lees verder

Wordt Quinn de eerste transgender én non-binaire persoon met olympisch goud? Canadees speelt vrouwenfinale in voetbal
Voor het eerst wist Canada zich te plaatsen voor de olympische finale in het voetbal. Gestunt tegen de sterke States. Maar dat is niet de enige primeur in de eindstrijd van vrijdag tussen Canada en Zweden. Quinn (25) wordt zo ook de eerste openlijke transgender én non-binaire sporter die een olympische medaille pakt.
Lees verder

Vochtig spoor leidt politie naar huis van sluikstorter
De wijkteams van Merksem en de Luchtbal controleerden het afgelopen weekend op verschillende vormen van overlast. Onder meer foutparkeerders en mensen die rondreden met de gsm in de hand werkten zich in het vizier van de politie. En een enkele sluikstorter liet een spreekwoordelijk spoor van broodkruimels achter voor de agenten.
Lees verder

Vlaamse helpt Turken na bosbranden: "Iedereen had tranen in hun ogen"
Nog niet alle bosbranden in Turkije zijn onder controle, maar op sommige plekken denken inwoners al aan de heropbouw. De Vlaamse Sandra Claes (38) woont en werkt in de zwaar getroffen regio Manavgat en probeert daar te helpen waar het kan. "Mensen in mijn hotel genieten van hun welverdiende vakantie, ik rijd met mijn busje naar de bergen, waar de mensen bang zijn dat het vuur opnieuw zal oprukken."
Lees verder

Oud-profvoetballer Hoefdraad overleden, verdachte schutter opgepakt in België
De Belgische politie heeft een verdachte opgepakt voor de dodelijke schietpartij van zaterdagavond in Amsterdam. Oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad (35) werd daarbij levensgevaarlijk gewond. Hij overleed dinsdag aan zijn verwondingen. De verdachte vluchtte naar het Limburgse Bocholt waar hij maandagavond is gearresteerd.
Lees verder

Branden in Turkije houden aan, Duits koppel omgekomen bij vluchtpoging
Delen van Zuid-Europa en Turkije worden nog steeds geteisterd door extreme hitte en natuurbranden. Turkse media berichten dat een Duits-Turks koppel dat om het leven kwam probeerde te vluchten voor het vuur. De lichamen van de man en de vrouw zijn aangetroffen bij hun woning in Manavgat, in de onder toeristen populaire provincie Antalya. De Duitse autoriteiten hebben hun dood nog niet bevestigd.
Lees verder

Alsof coronavirus niet bestaat: immense massa op muziekfestival in Chicago, experts vrezen voor stortvloed aan besmettingen
In de Amerikaanse stad Chicago vond dit weekend het vierdaagse muziekfestival Lollapalooza plaats. Dat trok maar liefst 100.000 bezoekers per dag en het leek er wel alsof het coronavirus nog maar een verre herinnering was, ondanks de stijgende coronacijfers in de Verenigde Staten. Beelden tonen hoe tienduizenden mensen dicht op elkaar gepakt staan en er amper een mondmasker te bespeuren is. Experts vrezen dan ook dat er de komende weken een opstoot in het aantal nieuwe besmettingen te zien zal zijn.
Lees verder