Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 augustus 2021

James Corden krijgt enorme loonsverhoging in de hoop dat hij de ‘Late Late Show’ blijft presenteren

HLN
James Corden krijgt enorme loonsverhoging in de hoop dat hij de 'Late Late Show' blijft presenteren
Talkshowpresentator James Corden (42) steekt het niet onder stoelen of banken dat hij heimwee heeft: na zes jaar in de Verenigde Staten te hebben gewerkt, wil hij terug naar zijn thuisland: het Verenigd Koninkrijk. De makers van de 'Late Late Show' zijn echter zo vastberaden om hem in dienst te houden dat ze hem 8 miljoen euro hebben beloofd als hij zijn contract nog met 2 jaar verlengt.
Lees verder

Man zat meer dan 2 jaar onterecht vast in psychiatrische instelling na persoonsverwarring. Hoe vaker hij riep dat ze de verkeerde hadden, hoe gekker ze hem verklaarden
Een ongelofelijk verhaal uit Hawaï: daar hebben de autoriteiten een dakloze man gearresteerd voor een misdrijf dat door iemand anders was gepleegd, hem meer dan twee jaar lang in een psychiatrisch ziekenhuis opgesloten (en hem daar gedwongen om zware medicijnen te slikken), om dan de flater stil proberen te houden door hem zonder boe of ba weer de straat op te sturen. De doofpotoperatie komt nu als een boemerang terug. Het Hawaii Innocence Project, dat zich inzet voor onterecht veroordeelden, eist voor de rechtbank dat de zaken worden rechtgezet. En daarmee raakt plots ook het verbijsterende verhaal van Joshua Spriesterbach (50) bekend.
Lees verder

Chinese technologiegigant Alibaba ontslaat manager na beschuldiging van verkrachting
Het Chinese technologiebedrijf Alibaba werkt samen met de politie nu een manager beschuldigd wordt van het verkrachten van een vrouwelijke werknemer. De vrouw zou verkracht zijn in een hotelkamer, terwijl ze buiten bewustzijn was na "een dronken avond". In een brief aan de werknemers van de firma benadrukt de CEO Daniel Zhang nu dat de manager in kwestie ontslagen zal worden.
Lees verder

KOERS KORT. Vlasov naar Bora-hansgrohe - Theuns verlengt contract bij Trek-Segafredo - Vansevenant en Jakobsen naar Vuelta
Aleksandr Vlasov trekt de deur bij Astana achter zich dicht. De 25-jarige Rus gaat de komende twee seizoenen voor Bora-hansgrohe koersen. De Duitse ploeg ondergaat straks in het tussenseizoen een stevige facelift. Peter Sagan en Pascal Ackermann vertrekken. Onder meer Sam Bennet en Aleksander Vlasov komen er dus bij. De Russische klassementsrenner werd dit jaar vierde in de Ronde van Italië.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Aanranding en roofmoord van ex-bankdirectrice Maria (77) na jaar nog altijd mysterie: "Dit weegt enorm zwaar op onze familie"
Het 'Mysterie van Tisselt' is ook één jaar na de feiten nog steeds niet opgelost. Ondanks een oproep naar getuigen door politie en opsporingsprogramma Faroek konden de speurders nog geen verdachte arresteren. "De politie voert op dit moment wel nog een DNA-onderzoek uit", klinkt het bij het parket. Of hoe een vreemde tekening op een enveloppe het onderzoek richting moord stuwde. Een reconstructie.
Lees verder

"Dit weegt enorm zwaar op onze familie": Eén jaar nadat Maria (77) thuis werd overvallen en later bezweek aan haar verwondingen is dader nog steeds spoorloos
Het 'Mysterie van Tisselt' is ook één jaar na de feiten nog steeds niet opgelost. Ondanks een oproep naar getuigen door zowel de politie als opsporingsprogramma Faroek konden de speurders nog geen verdachte arresteren. "De politie voert op dit moment wel nog een DNA-onderzoek uit , klinkt het bij het parket.
Lees verder

Bitcoin en ethereum op hoogste niveau in ruim twee maanden
Cryptomunten bitcoin en ethereum (ether) hebben hun hoogste niveaus qua waarde bereikt in meer dan twee maanden, ondanks de onzekerheid rond regels voor crypto's in het infrastructuurplan van de Verenigde Staten. In dat plan gaat het naast wegen, spoorlijnen en bruggen ook over digitale infrastructuur. De stijging van de munten vond plaats na een belangrijke upgrade van het ether-netwerk, waarbij de manier waarop transacties worden verwerkt, is veranderd.
Lees verder

Next Gen olympiërs, de 24 voor '24. Ontdek onze (verborgen) Belgische parels voor de Spelen van Parijs
24 voor Parijs 2024. België verlaat de Olympische Spelen van Tokio met zeven medailles. Wij kijken nú al verder, want er staat een verse lichting te drummen om ons land op de volgende Spelen naar glorie te leiden. 24 atleten uit 18 verschillende onderdelen, gewikt en gewogen door een panel van experten. Ontdek vanaf morgen de vijfdelige reeks 'Next Gen olympiërs'.
Lees verder

Is Angelina Jolie undercover-informante voor de CIA? "Welke man zou haar niet zijn diepste geheimen willen toevertrouwen?"
Over Angelina Jolie (46) is al veel verteld en zeker niet altijd in even positieve zin. Nu wordt zelfs beweerd dat de filmster al jaren werkt voor de Amerikaanse inlichtingendienst Central Intelligence Agency (CIA) en al lijkt dat een vergezochte roddel, in werkelijkheid is dit verre van uitgesloten. Al heeft ze daar bij haar felle strijd tegen haar ex Brad Pitt (57) en om het hoederecht over hun kinderen nog zeker geen voordeel van ondervonden, wel integendeel.
Lees verder

Prinses Delphine, Jeroom of Stromae: deze artiesten maakten "kunst op wielen" (en zoveel kost het om het zelf te doen)
Auto's zijn vaak een inspiratiebron voor kunst. En dat mag je best wel letterlijk nemen. Dit weekend tijdens de DTM-wedstrijd op circuit Zolder werd de Lamborghini van de Belg Esteban Muth bijvoorbeeld versierd door prinses en kunstenares Delphine. En daarmee is zij niet de eerste. HLN Drive maakte een overzicht.
Lees verder

Drugsduikboot met 2 ton cocaïne onderschept
De Colombiaanse marine heeft een onderzeeër onderschept met maar liefst 2 ton cocaïne aan boord. Drie personen zijn meegenomen en aan land opgepakt.
Lees verder

Meer dan 40 burgers gedood door mogelijke jihadisten in Mali
In het noorden van Mali zijn zondag meer dan veertig burgers gedood, tijdens aanvallen die zijn toegewezen aan jihadisten. Dat hebben een militaire verantwoordelijke en lokale parlementsleden gemeld.
Lees verder

VRT zendt volledige reeks 'FC De Kampioenen' opnieuw uit
Ruim 30 jaar na de eerste aflevering van 'FC De Kampioenen' gaat VRT de reeks opnieuw uitzenden. Donderdag 19 augustus kan men op Eén kijken naar 'De nieuwe truitjes', de allereerste aflevering van de voetbalvrienden met onder andere Pol Goossen, Greet Rouffaer en Herman Verbruggen.
Lees verder

Franse marathonloper die flesjes water van tafel duwde tijdens marathon: "Ik was te vermoeid en de flesjes waren te glibberig"
Onhandigheid of gewoonweg onsportief gedrag? Dat debat lokte de Franse marathonloper Morhad Amdouni uit door bij een bevoorradingspunt een volledige rij flesjes water van tafel te vegen. De concurrenten achter hem bleven zo met lege handen achter.
Lees verder

Touring voorspelt opnieuw rood weekend met lange files in heel Europa
De verkeersdrukte in Europa blijft dit weekend aanhouden. Zowel bij vertrek als bij terugkeer verwacht de mobiliteitsorganisatie Touring erg moeilijk verkeer met lange files. Volgens Touring zal zondag de beste vertrekdag zijn, terwijl vrijdag de meest gunstige dag is om terug te keren.
Lees verder

"Hallo, hier je dochter": oplichter rijft 2.500 euro binnen via WhatsApp, maar moet niet naar gevangenis
Een 31-jarige Antwerpenaar is in Veurne tot 10 maanden cel met uitstel veroordeeld voor phishing via WhatsApp. "Hallo, hier je dochter. Mijn smartphone is in het toilet gevallen en ik heb een nieuw nummer. Ik heb dringend geld nodig om een betalingen uit te voeren", klonk het frauduleuze berichtje. Het slachtoffer uit Koksijde schreef een kleine 2.500 euro over op het bijgevoegde rekeningnummer, in de veronderstelling dat het daadwerkelijk om zijn dochter ging.
Lees verder

Tesla stelt levering Cybertruck uit tot volgend jaar
Tesla meldt dat leveringen van zijn elektrische pick-uptruck 'Cybertruck' pas volgend jaar zullen beginnen. De automaker hield tot nu toe vol dat de productie eind dit jaar al van start zou gaan.
Lees verder

Transfer Talk. Cercle dicht bij voormalig City-talent Rabbi Matondo - Tottenham zet zinnen op Lautaro
Er is buitenlandse versterking op komst bij Cercle Brugge. Rabbi Matondo zou de overstap maken van Schalke 04. De 20-jarige Engelsman kwam twee jaar geleden naar Duitsland over uit de jeugd van Manchester City. De winger kostte toen zo'n 9 miljoen euro. In de Bundesliga scoorde hij 2 goals, het afgelopen half jaar werd hij verhuurd aan Stoke City. Meer details zijn nog niet bekend, wellicht gaat het om een uitleenbeurt.
Lees verder

"Dit moet de doodsklok luiden voor steenkool en fossiele brandstoffen", "we bevinden ons in noodsituatie": wereld reageert op klimaatrapport
Het klimaatrapport van het IPCC dat maandag werd gepubliceerd, heeft een stroom van reacties opgeleverd. "Het is een duidelijk alarmsignaal voor de mensheid", reageert VN-secretaris-generaal Antonio Guterres. De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg zegt dan weer dat het rapport "geen echte verrassingen" bevat. Volgens Oxfam wordt de klimaattop die in Glasgow later dit jaar wordt georganiseerd er een van alles of niets.
Lees verder

Unia opent dossier tegen Eddy Demarez na twintigtal klachten
Gelijke Kansencentrum Unia opent een dossier rond de ongepaste uitspraken van Sporza-journalist Eddy Demarez aan het adres van The Belgian Cats, ons nationaal vrouwenbasketbalteam. Het ontving een twintigtal klachten over Demarez en heeft daarom een dossier geopend. Het bekijkt nu of er juridische stappen gezet zullen worden en biedt ook ondersteuning aan de basketbalsters.
Lees verder