Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 25 augustus 2021

INTERVIEW. Florian ‘Poef’ Van Acker klaar om opnieuw goud te pakken: “Nu roep ik eerder ‘Smarties’ als ik s...

HLN
INTERVIEW. Florian 'Poef' Van Acker klaar om opnieuw goud te pakken: "Nu roep ik eerder 'Smarties' als ik scoor"
Tafeltennisser Florian Van Acker (24) uit Langemark-Poelkapelle speelt morgen zijn eerste wedstrijd op de Paralympische Spelen in Tokio. De Paralympiër behaalde reeds een gouden medaille op de vorige Spelen in Rio en veroverde sindsdien alle harten in Vlaanderen met zijn legendarisch stopwoordje 'poef'. Al zal er tijdens deze Spelen niet alleen een 'dikke poef' vallen, maar ook 'smarties' en 'men chu chi', zo vertelt hij ons vanuit zijn slaapkamer in Tokio.
Lees verder

Nieuw gezicht in 'First Dates'
Het bedieningsteam van 'First Dates' heeft er straks een nieuw gezicht bij. Ober Ferdy zal diensters Leena en Katelen, barman Bram en maître Patrick in het nieuwe seizoen vervoegen.
Lees verder

Vandaag zonnige dag met temperaturen tot 23 graden
Vandaag blijft het droog en is het vaak zonnig met soms enkele hoge sluierwolken. In de loop van de dag ontstaan er lokale stapelwolken. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 23 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig, aan zee matig, uit noordoost krimpend naar noord. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Vandaag zonnige dag met temperaturen tot 23 graden vanaf vanavond kans op regen
Vandaag blijft het droog en is het vaak zonnig met soms enkele hoge sluierwolken. In de loop van de dag ontstaan er lokale stapelwolken. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 23 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig, aan zee matig, uit noordoost krimpend naar noord. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Ze waren wereldnieuws bij hun geboorte in 1983, vandaag staan Bruno, Arne en Tom van 'Blankenbergse Zesling' in Tokio: "We hebben lang gezwegen, maar willen een lans breken voor onze sport"
Op 17 augustus 1983 werd Blankenberge eventjes wereldnieuws. In het Fabiolaziekenhuis was een 23-koppig team voorbereid om een vierling ter wereld te brengen. De medische wetenschap stond nog niet zo ver als nu en mama Ria beviel van een zesling. Meer dan drie decennia werd het stil rond de 'Zesling van Blankenberge', vandaag staan drie van de zes in Tokio, op de Paralympische Spelen, met de Red Bulls. "Dat we hier als team op de Spelen staan, is onze verdienste. Dat we deel zijn van een zesling, eerder een toevalligheid", zegt Bruno Vanhove (38). Een ontwapenende babbel met dé vaandeldrager van het Belgische goalball.
Lees verder

OVERZICHT. Toename coronacijfers vertraagt
De coronacijfers vertonen nog altijd een stijgende trend, maar de toename vertraagt. Dat blijkt uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Creg waarschuwt voor zware energiefactuur voor gezinnen met variabele contracten
De stijgende prijzen voor elektriciteit en aardgas dreigen de gezinnen met variabele contracten voorlopig op te zadelen met een zware meerkost op hun energiefactuur van gemiddeld 133 euro per jaar. Dat becijferde de Creg. De federale energiewaakhond waarschuwt dat de factuur nog aanzienlijk zwaarder kan oplopen als de huidige prijsstijging aanhoudt.
Lees verder

Einde seizoen voor Mathieu van der Poel? "Het heeft geen zin om als een halve naar het WK te trekken"
En wat als Mathieu nu eens een streep onder het seizoen zou trekken? Dat vraagt vader Adrie van der Poel zich af. Want wat valt er voor zijn jongste zoon dit jaar nog te halen, nu hij op de sukkel is met de rug? Van der Poel heeft zijn zinnen op het WK en Parijs-Roubaix gezet. "Maar als je niet honderd procent bent, dan moet je daar gewoon niet naartoe."
Lees verder

Brandweer treft levenloos lichaam van man (33) aan na woningbrand: labo en wetsgeneesheer komen ter plaatse
In de Valkstraat in Sint-Katelijne-Waver is er in de nacht van dinsdag op woensdag brand uitgebroken in een woning. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. In de woonkamer troffen ze een levenloos lichaam. Politie en parket zijn een onderzoek opgestart.
Lees verder

Brandweer treft levenloos lichaam aan na woningbrand: labo en wetsgeneesheer komen ter plaatse
In de Valkstraat in Sint-Katelijne-Waver is er in de nacht van dinsdag op woensdag brand uitgebroken in een woning. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. In de woonkamer troffen ze een levenloos lichaam. Politie en parket zijn een onderzoek opgestart.
Lees verder

Bezieler Jos Van Oosterwyck kijkt uit naar eenmalige comeback van 'Tien Om Te Zien': "Enige muziekshow ter wereld die zo lang op tv was"
De crème de la crème van de Vlaamse muziekwereld verzamelt vanavond in Middelkerke voor de opnames van de eenmalige comeback van 'Tien Om Te Zien'. Een evenement waar ook Jos Van Oosterwyck (72) naar uitkijkt. Hij was in 1989 één van de bezielers van de iconische liedjesshow en besliste welke artiesten mochten optreden. "Het doet deugd dat 'TOTZ' nog steeds zo in de smaak valt, maar dat wil niet zeggen dat een definitieve terugkeer sowieso gaat werken."
Lees verder

Jos Van Oosterwyck over comeback van 'Tien Om Te Zien': "Enige muziekshow ter wéreld die zo lang op tv was"
De crème de la crème van de Vlaamse muziekwereld verzamelt vanavond in Middelkerke voor de opnames van de eenmalige comeback van 'Tien Om Te Zien'. Een evenement waar ook Jos Van Oosterwyck (72) naar uitkijkt. Hij was in 1989 één van de bezielers van de iconische liedjesshow en besliste welke artiesten mochten optreden. "Maar dat wil niet zeggen dat een definitieve terugkeer sowieso gaat werken. Wat ze vanavond doen is geen basis om een succesformule uit te bouwen."
Lees verder

Zizou Bergs neemt eerste horde kwalificaties US Open, Coppejans uitgeschakeld
Zizou Bergs (ATP-200) heeft zich in New York voor de tweede kwalificatieronde van het US Open geplaatst. De 22-jarige Limburger knokte zich in drie sets, 2-6, 6-1 en 7-6 (7/5) voorbij de Peruaan Juan Pablo Varillas (ATP-124).
Lees verder

Ploegmaats historische EK-finale 1980: "Wilfried was op het veld zoals Kevin De Bruyne" - Jan Ceulemans verliest "een vriend voor het leven"
Drie Gouden Schoenen en drie landstitels markeren zijn clubcarrière, maar als Rode Duivel blijft vooral bij hoe Wilfried Van Moer na zijn comeback als 34-jarige België naar een EK-finale in 1980 leidde. Zijn ploegmaats van dat memorabele kampioenschap getuigen over zijn kwaliteiten als voetballer én mens. Ook Jan Ceulemans en Paul Van Himst denken met een lach en een traan terug aan "één van de beste sjotters van zijn generatie".
Lees verder

Lerarenopleidingen en onderwijsveld lanceren campagne om lerarenberoep te promoten
Leerkrachten zijn trots op hun beroep en willen die fierheid uitdragen. Dat is de boodschap van een campagne van de lerarenopleidingen en het onderwijsveld. Die wordt vandaag gelanceerd met de hashtag #proudtoteach.
Lees verder

Zeker 13 mensen komen om door zware regenval in Venezuela
Minstens dertien mensen zijn om het leven gekomen door zware regenval in het westen van Venezuela. "We kunnen spreken van elf doden door zware stortregens in de stad Tovar en van twee kinderen die omkwamen in de gemeente Pinto Salina in Santa Cruz de Mora", aldus de gouverneur van de staat Merida, Ramon Guevara, gisteren.
Lees verder

Onze chef voetbal over Reals bod op Mbappé: "Als PSG 160 miljoen weigert. Heeft provocatie dan nog wel een grens?"
Real Madrid wil 160 miljoen euro neertellen voor Kylian Mbappé. Onze chef voetbal ziet veel vragen. Kan zelfs PSG, wiens eigenaar geen nederlaag duldt, dát bedrag in post-coronatijden weigeren en kiezen voor een gratis vertrek? En wat met Eden Hazard? Moet hij dan wijken, of ontploft hij net? "Wij Belgen dienen de soap toch ook een béétje ernstig te nemen."
Lees verder

Emma Meesseman maakt seizoen in WNBA niet af: "Tijd nemen voor mezelf"
Emma Meesseman maakt het seizoen niet af bij Washington Mystics in de Noord-Amerikaanse WNBA, zo maakt de Belgian Cat bekend. "De enige juiste beslissing."
Lees verder

Katja Schuurman over haar huwelijk: "We hebben nooit een open relatie gehad"
Katja Schuurman (46) schept duidelijkheid in een interview met het magazine Beau Monde. Daarin vertelt de Nederlandse actrice en presentatrice dat ze nooit met haar man Freek (32) een open relatie heeft gehad. Wel vindt zichzelf losser dan haar man Freek en ex-man Thijs als het om opvoeden gaat. "Wat het opvoeden van Sammie (11) betreft botsen we wel eens."
Lees verder

Kanye West wil van naam veranderen en bouwt ouderlijk huis na in stadion
Kanye West (44) is een man vol frisse ideeën. Zo laat hij op dit moment z'n ouderlijk huis nabouwen in een stadion in Chicago. Bovendien heeft de rapper een verzoek ingediend om z'n naam officieel te laten veranderen.
Lees verder