Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 augustus 2021

In chemie en farma verdien je gemiddeld het meest: expert onthult waarom

HLN
In chemie en farma verdien je gemiddeld het meest: expert onthult waarom
Het is algemeen geweten dat je in de chemie of farmaceutische industrie aan de slag moet als je goed je boterham wil verdienen. Waar het gemiddelde maandloon in België 3.627 bruto bedraagt, ligt dit in deze sectoren volgens het Belgische statistiekbureau Statbel op maar liefst 4.669 euro. Maar hoe komt dat eigenlijk? "De war on talent woedt hier erg hevig", verklaart Frank Vander Sijpe van Securex aan Jobat.be.
Lees verder

José Fonte stelt Financial Fair Play in vraag en dolt over landgenoot CR7: "Ik vraag hem elke dag om naar Lille te komen"
Lionel Messi die in de Ligue 1 gaat voetballen, het laat niemand onberoerd. En al zeker niet de arme verdedigers die komend seizoen op het trio Neymar-Mbappé-Messi moeten verdedigen. José Fonte, aanvoerder van landskampioen Lille, kijkt uit naar de uitdaging, al stelt hij de Financial Fair Play rond het hele zaakje wel in vraag.
Lees verder

China wil regelgeving aanscherpen in grote delen van economie
China gaat de komende jaren de regelgeving in grote delen van zijn economie "aanscherpen". Dat heeft de Chinese regering gezegd. De autoriteiten hebben de afgelopen maanden onder andere al bijzonder hard opgetreden tegen digitale reuzen.
Lees verder

Steenrijke Russische politicus schiet onschuldige man dood: "Hij dacht dat hij op een beer schoot"
In het oosten van Rusland is begin deze maand een onschuldige man neergeschoten door een lid van Poetins regeringspartij Verenigd Rusland. De man bekende dat hij geschoten heeft, maar beweert dat hij de bedoeling had een bruine beer weg te jagen. Getuigen beweren dat de politicus "grote hoeveelheden alcohol" had gedronken.
Lees verder

Grote brand in Turkse provincie Mugla na twee weken onder controle
Een grote brand in de zuidwestelijke Turkse provincie Mugla is twee weken na de uitbraak onder controle. Volgens de Turkse bevoegde minister zijn de hulpdiensten in het district Köycegiz in de weer om het gebied af te koelen. Harde wind had de bluswerkzaamheden in het gebied eerst nog bemoeilijkt.
Lees verder

Politie Peru neemt 2,2 ton cocaïne in beslag, bestemd voor België
Antidrugsagenten hebben in de haven van Callao in Peru een lading cocaïne in beslag genomen, die bestemd was voor ons land. Dat berichten lokale Peruaanse media donderdag. Het ging om 2,2 ton cocaïne, verspreid over 71 pakketten met specifieke logo's. De drugs zaten verstopt in een container met koffie. Ze hebben volgens de politie een straatwaarde van zo'n 75 miljoen euro.
Lees verder

Munt en Tijm in je tuin planten om vlinders te lokken? Onze tuinexperte legt uit wat werkt
Er lijken meer vlinders dan ooit rond te fladderen deze zomer. Van tal van soorten worden de hoogste aantallen opgetekend in de laatste tien jaar. Onze tuinexperte Laurence Machiels geeft advies hoe je met de juiste planten ook jouw saaie grasmat kan omtoveren tot een echte vlindertuin.
Lees verder

Van 'zoete' bloemen tot fruitbomen: zo lokt u vlinders naar uw tuin
Er lijken meer vlinders dan ooit rond te fladderen deze zomer. Van tal van soorten worden de hoogste aantallen opgetekend in de laatste tien jaar. Onze tuinexperte Laurence Machiels geeft advies hoe je met de juiste planten ook jouw saaie grasmat kan omtoveren tot een echte vlindertuin.
Lees verder

Zonnepanelen en een digitale meter? Dan heb je recht op een compensatiepremie
Eigenaars van zonnepanelen kunnen sinds 20 juli een compensatiepremie aanvragen voor het wegvallen van de voordelen van de terugdraaiende teller. Op één week tijd dienden al 17.000 gezinnen een aanvraag in via de website van Fluvius. Maar wanneer kom je in aanmerking voor zo'n premie? Bouwsite Livios verduidelijkt.
Lees verder

"Prins Charles sluit terugkeer van prins Andrew naar publieke functie uit"
Het lijkt uitgesloten dat de Britse prins Andrew (61) ooit nog terugkeert in het openbare leven, nu er tegen hem een zaak is aangespannen wegens mogelijk seksueel misbruik. Zijn broer prins Charles (72) ziet geen weg meer terug in een publieke rol, schrijft The Times op basis van een bron dicht bij de Britse troonopvolger.
Lees verder

Kan Delphine Lecompte aanblijven als museumdichter in haar eigen stad? Brugge beraadt zich over haar lezersbrief in Humo
De Brugse afdeling van Vlaams Belang vraagt om de samenwerking met museumdichter Delphine Lecompte meteen stop te zetten. Aanleiding is een lezersbrief van Lecompte in Humo, waarin ze het over pedofilie heeft.
Lees verder

Voormalige toptennisster weigert door hitte fatsoenlijk op te warmen
Bizarre taferelen op het ITF-toernooi in het Amerikaanse Landsville. Coco Vandeweghe, voormalig nummer 9 van de wereld en halve finaliste van de Australian Open en US Open, weigerde vanwege de hitte op een fatsoenlijke manier op te warmen. Dit tot grote frustratie van haar tegenstreefster.
Lees verder

Zijspiegels moeten eraan geloven wanneer Chinese kudde olifanten in contact komt met mensen
China heeft er alles aan gedaan om de kudde olifanten die vorig jaar ontsnapte weg te houden bij de mensen. Maar afgelopen maandag kwam het toch tot een confrontatie. De olifanten passeerden langs een reeks voertuigen. Enkele zijspiegels moesten eraan geloven. Uiteindelijk verdwenen de kolossen weer in de natuur zonder grote schade achter te laten.
Lees verder

Huurauto's steeds populairder op vakantie: zo sluit je de beste deal
Heb je een vliegvakantie geboekt en wil je ter plaatse genieten van je vrijheid? Dan is een huurauto handig. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een huurauto? Hoe zit het met de verzekering? En wat als je een ongeval hebt?... Independer.be bepakt je met praktische tips.
Lees verder

Jonge vrouw met een stem, 19-jarige die magische grens doorbrak en boogschutter die nu al wereldtop klopt: "Ze heeft 1 doel, nummer 1 worden"
Absoluut toptalent in onze derde aflevering van 'Next Gen olympiërs'. Een 19-jarige meerkamper die béter doet dan de huidige wereldrecordhouder op dezelfde leeftijd. Een sterk karakter dat Justine Henin achterna wil. En een vrouw met een stem die haar stempel wil drukken op het hockey. "Ze wil dat de dingen beter worden dan ze ooit waren. En niet alleen voor zichzelf..." Maak kennis met enkele toekomstige smaakmakers van de Olympische Spelen van Parijs.
Lees verder

Jonge vrouw met een stem, 19-jarige die magische grens doorbrak en boogschutter die nu al wereldtop klopt: "Ze heeft één doel, nummer één worden"
Absoluut toptalent in onze derde aflevering van 'Next Gen olympiërs'. Een 19-jarige meerkamper die béter doet dan de huidige wereldrecordhouder op dezelfde leeftijd. Een sterk karakter dat Justine Henin achterna wil. En een vrouw met een stem die haar stempel wil drukken op het hockey. "Ze wil dat de dingen beter worden dan ze ooit waren. En niet alleen voor zichzelf..." Maak kennis met enkele toekomstige smaakmakers van de Olympische Spelen van Parijs. Waarom zijn ze zo veelbelovend? En welke punten moeten nog bijgeschaafd worden? Een verhaal over de Grote Markt in Leuven, de stijl van Caroline Wozniacki en kameraadschap op en naast het water.
Lees verder

Vlaams Belang dient voorstel in om oldtimers vrije toegang te verlenen tot LEZ's
Het Vlaams Belang dient een voorstel van decreet in om een uitzondering voor oldtimers te voorzien in de lage-emissiezones (LEZ's). Nu moeten bezitters van zo'n voertuig betalen als ze in Vlaamse steden willen rijden.
Lees verder

Levenloos lichaam aangetroffen in de Maas in provincie Luik
In Amay, in de provincie Luik, is donderdag een levenloos lichaam aangetroffen, zo bevestigt de lokale brandweerzone Hemeco. De ontdekking gebeurde omstreeks 7 uur.
Lees verder

Deze SUV's op maat van de stad blinken uit in hun klasse
SUV's worden alsmaar populairder. Vooral bij de middelgrote wagens, maar ook bij de stadsauto's neemt hun populariteit toe. Met meer dan 20 SUV's in de compacte klasse in de showroom van HLN Drive is het aanbod echter enorm. Volgende modellen zijn het best in hun klasse.
Lees verder

Wat is een WK-rally? En waarom met twee in een wagen? Het WRC voor dummies
Eindelijk mag België een manche van het WK rally organiseren. Niet helemaal mee met de sport? Geen nood. Hieronder een snelcursus WRC voor dummies. Vijf vragen, vijf antwoorden
Lees verder