Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 augustus 2021

Honderden Besiktas-supporters bezingen Michy Batshuayi bij aankomst in Turkije

HLN
Honderden Besiktas-supporters bezingen Michy Batshuayi bij aankomst in Turkije
Zo ontvangen Turkse fans een speler met naam. Op de luchthaven van Istanboel ontving een zingende menigte Michy Batshuayi (27) zijn nieuwe spits. Besiktas hoopt vandaag zijn transfer op huurbasis te officialiseren. Zou Batsman trouwens een fan van arenden zijn?
Lees verder

Tom Boonen toont zijn favoriete fietstochten in Oost-Vlaanderen: "Op deze kasseien won ik de klassieker die elke jonge coureur wil winnen"
De coureurs achterna door de dorpen van de koers, met de geur van de rivieren in je neus en de wind op kop, op weg naar Gent om er de geschiedenis te ontdekken: dat is fietsen in Oost-Vlaanderen volgens Tom Boonen. De wielerlegende toont er zijn favoriete korte (13 km), middellange (47 km), en lange fietstocht (80 km). Welke culturele tussenstops moet je zeker maken? Waar vind je de gezelligste terrasjes? En in welk dorp koop je de lekkerste mattentaarten?
Lees verder

LIVE. Luchthaven Kaboel heropend - Chinese buitenlandminister bekritiseert VS
De Amerikaanse president Biden heeft gisterenavond gereageerd op de plotselinge herovering van Afghanistan door de radicaalislamitische taliban. Biden beklemtoonde dat hij er geen spijt van heeft dat hij zich aan zijn campagnebelofte heeft gehouden, en stelde dat het niet aan de VS is om orde op zaken te stellen in Afghanistan. De internationale luchthaven van Kaboel is sinds gisteren heropend. Volg hier de laatste ontwikkelingen in Afghanistan.
Lees verder

LIVE. Volgepropt Amerikaans legervliegtuig met 640 Afghaanse burgers aan boord vloog naar Qatar - Vliegtuigen landen weer in Kaboel
De Amerikaanse president Biden heeft gisterenavond gereageerd op de plotselinge herovering van Afghanistan door de radicaalislamitische taliban. Biden beklemtoonde dat hij er geen spijt van heeft dat hij zich aan zijn campagnebelofte heeft gehouden, en stelde dat het niet aan de VS is om orde op zaken te stellen in Afghanistan. De internationale luchthaven van Kaboel is sinds gisteren heropend. Volg hier de laatste ontwikkelingen in Afghanistan.
Lees verder

LIVE. Volgepropt Amerikaans legervliegtuig met 640 Afghaanse burgers aan boord vloog naar Qatar - Overheidsfunctionarissen krijgen amnestie
De Amerikaanse president Biden heeft gisterenavond gereageerd op de plotselinge herovering van Afghanistan door de radicaalislamitische taliban. Biden beklemtoonde dat hij er geen spijt van heeft dat hij zich aan zijn campagnebelofte heeft gehouden, en stelde dat het niet aan de VS is om orde op zaken te stellen in Afghanistan. Ondertussen proberen nog altijd duizenden aan het Westen gelieerde Afghanen het land te ontvluchten, uit angst voor straffen van de taliban. Op de luchthaven van Kaboel in Afghanistan landen en vertrekken opnieuw vliegtuigen. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
Lees verder

Transfer Talk. Wellenreuther op weg naar Willem II, Duitse interesse voor Cobbaut
Het nieuwe voetbalseizoen ging intussen van start, maar de transfermolen draait nog steeds op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Je kind laten kiezen voor STEM? "Zes goede redenen"
Binnenkort zwaaien de schoolpoorten weer open en ook het nieuwe academiejaar komt eraan. Tijd om een studierichting te kiezen, als dat nog niet gebeurde. STEM is alvast een prima keuze, volgens Rik Hostyn, de organisator van de STEM-Olympiade. Jobat.be vroeg om verduidelijking.
Lees verder

Imposant containerschip van bijna 400 meter lang meert aan in haven van Zeebrugge
In de haven van Zeebrugge is de MSC Amelia aangemeerd. Het is voor Zeebrugge het grootste containerschip ooit dat de haven binnenvoer.
Lees verder

Half miljard verlies voor Just Eat Takeaway na overnames
Maaltijdbezorgbedrijf Just Eat Takeaway heeft in de eerste zes maanden van dit jaar bijna een half miljard euro verlies geleden. Het moederbedrijf van Takeaway.com in België investeerde flink na de overname van het Britse Just Eat, die in april werd afgerond. Ook het Amerikaanse Grubhub, dat in juni definitief werd overgenomen, droeg bij aan het verlies.
Lees verder

De bom barst! Groen wil andere meerderheid in Eeklo: "Deze situatie is niet meer houdbaar"
De politieke bom in Eeklo barst. Meerderheidspartij Groen vindt de werking tussen de huidige meerderheidspartijen onhoudbaar, en wil een nieuwe meerderheid.
Lees verder

Hoe doet paars-wit dat toch? Na Nmecha, nu Zirkzee: slechts huurlingen, maar toch win-win
Voor het tweede jaar op rij heeft Anderlecht een sterke huurling in de spits. Hoe doet paars-wit dat toch? En is dit niet nefast op de lange termijn?
Lees verder

Ella Leyers werd door Dennis Black Magic gevraagd voor rol in 'Zillion'
Deze week in HUMO vertellen Ella Leyers (32) en Anemone Valcke (30) meer over hun rol in de nieuwe Streamz-serie 'Storm Lara'. Maar ook over hun dromen en angsten én vreemde voorstellen. Zo werd Ella ooit gecontacteerd door Dennis Black Magic.
Lees verder

Geen hand, geen felicitaties: exen die op voet van oorlog leven spelen "verschrikkelijke" snookerclash
Kan het nog vijandiger? Mark Allen (35) en Reanne Evans (35) waren drie jaar een koppel en hebben een dochtertje, maar leven nu op voet van oorlog. Alsof de duivel ermee gemoeid was, moesten ze na loting op het snookertoernooi van de British Open het tegen elkaar opnemen. Wat volgde was een partij voor de geschiedenis met een publiek dat wel van wat drama houdt.
Lees verder

Een explosie van vloekende kleuren en schreeuwerige prints: dit waren de mooiste streetstyle looks op Copenhagen Fashion Week
De Copenhagen Fashion Week markeert het begin van de naderende modemaand september, waarin de haute-couture collecties voor voorjaar 2022 worden getoond. Scandinavische landen staan bekend om hun unieke, eclectische stijl en dat was zeer duidelijk terug te zien op straat voor en na de shows. Wij overlopen enkele trends die je binnenkort ongetwijfeld zal tegenkomen in de -rekken.
Lees verder

Colruyt wil binnenkort weer proevertjes introduceren
Supermarktketen Colruyt wil binnenkort opnieuw de welbekende proevertjes introduceren. Door de coronacrisis werden deze niet meer aangeboden, maar daar komt binnenkort dus verandering in. Colruyt zegt zelf te beginnen met wijnproevertjes omdat dat makkelijk op een veilige manier georganiseerd kan worden. Dat schrijft het Nieuwsblad.
Lees verder

Geen fan van de laadpaal? Deze hybridewagens moet je niet opladen
Hybridewagens lijken in de overstap richting EV's de ideale tussenstap. Er zijn echter heel wat verschillende soorten beschikbaar. De bekendste is ongetwijfeld de plug-in hybride, met een vrij grote batterij die je met een laadkabel moet opladen. Maar er zijn ook zelfopladende varianten. HLN Drive geeft zijn favorieten.
Lees verder

Vlamingen dumpen hun coronahuisdier in het asiel: "Een dier wordt meer en meer een voorwerp"
Vlaamse dierenasielen zitten tjokvol honden en katten, blijkt uit een rondvraag. Corona speelt daarbij een rol, zeggen experts. "De dieren zijn het niet gewend alleen thuis te zitten."
Lees verder

Yellow Tigers beginnen aan EK volleybal met handicap door blessures en corona: "We stuiten op de harde realiteit"
Woensdag start het EK volleybal voor vrouwen. De Yellow Tigers – pas vrijdag voor het eerst aan de slag tegen Azerbeidzjan – zitten in de zwaarste groep met ook Servië, Rusland, Frankrijk,… België moet bij de top vier eindigen om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Maar de Yellow Tigers zitten met zorgen en vraagtekens, want de voorbereiding verliep turbulent.
Lees verder

China maakt meer bekend over regulering grote techbedrijven
De Chinese autoriteiten hebben vandaag een reeks voorstellen bekendgemaakt waarmee grote techbedrijven verder moeten worden gereguleerd. Zo mogen de bedrijven straks geen nepbeoordelingen meer gebruiken om producten aan te prijzen. Ook komt er bescherming op het gebied van intellectueel eigendom en merkreputatie. Verder wordt het techbedrijven als Tencent en Alibaba verboden om het technisch onmogelijk te maken voor hun klanten om gebruik te maken van elkaars diensten.
Lees verder

Australische BBC-reporter krijgt telefoon van talibanwoordvoerder tijdens live-uitzending
Een Australische BBC reporter met Afghaanse roots kreeg zondag tijdens een live-uitzending telefoon van een talibanwoordvoerder. In een gesprek van een half uur deed Suhail Shaheen de plannen van de radicaalislamitische beweging uit de doeken.
Lees verder