Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 augustus 2021

Hoe oud-toerismedirecteur Lucien Bullinck alle kustgemeenten te snel af was en TIEN OM TE ZIEN naar Blankenberge haal...

HLN
Hoe oud-toerismedirecteur Lucien Bullinck alle kustgemeenten te snel af was en TIEN OM TE ZIEN naar Blankenberge haalde: "De kracht van televisie is hier meermaals bewezen"
Het is dertig jaar geleden dat het muziekprogramma Tien om te Zien zestien zomers lang haar tenten opsloeg in Blankenberge. Voor de badstad was dat een gouden periode, waar nu nog altijd over gesproken wordt. Toenmalig toerismedirecteur Lucien Bullinck was alle andere kustgemeenten te snel af. "De vriendschap met Guido Depraetere was essentieel."
Lees verder

Benzine tanken vanaf morgen opnieuw goedkoper
Benzinerijders zijn morgen iets goedkoper af. Dan daalt immers de maximumprijs voor benzine 95 (E10) met 3,5 cent per liter tot 1,5530 euro. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.
Lees verder

Franse politie haalt zelfgebouwde 'Citroën-Audi-BMW Xantia cabriolet' van de weg
De Franse gendarmerie heeft een zelfgebouwde Citroën Xantia-cabriolet met vier deuren van de weg gehaald. De eigenaar had het dak zelf verwijderd. De auto was bovendien voorzien van diverse Audi- en BMW-logo's.
Lees verder

"Spreid je benen": Nieuw-Zeelandse minister doet gênante verspreking tijdens coronapersconferentie
Een ongelukkige verspreking van de Nieuw-Zeelandse coronaminister heeft zondag heel wat inwoners stevig doen lachen. Tijdens een live persconferentie spoorde hij mensen aan om voldoende afstand te nemen wanneer ze "hun benen spreiden". Reden genoeg voor Twitteraars om grappige foto's en filmpjes over de 'taalfout' te posten.
Lees verder

Reddingsschip met meer dan 320 geredde vluchtelingen mag aanmeren in Sicilië
Het reddingsschip Geo Barents, met aan boord meer dan 320 geredde vluchtelingen, mag aanmeren in Sicilië. Dat meldt de ngo Artsen zonder Grenzen, dat het schip charterde, maandag op Twitter. Al verschillende dagen wachtte het schip op toestemming om te mogen aanmeren.
Lees verder

Vanzeir scoort na 12.56 seconden en snelt naar zijn rouwende coach Felice Mazzu
Dante Vanzeir (23) en snelle doelpunten: a match made in heaven. Vorig jaar in 1B scoorde de spits van Union al eens na amper zeven seconden, gisteravond deed hij dat nog eens over, zij het wel na iets minder dan dertien seconden (12.56 seconden volgens onze chrono). Daarmee scoorde hij het vijfde snelste doelpunt in eerste klasse sinds de invoering van het profvoetbal (1974). Victor Osimhen, die in 2019 na 8.15 seconden scoorde tegen Antwerp, heeft nog steeds het record op zijn naam staan. Imoh Ezekiel (na 10.80" tegen Genk in 2013), Christian Négouai (na 11.84" tegen Westerlo in 2006) en Peter Odenwingie (11.92" tegen Heusden-Zolder in 2003) deden nog beter dan Vanzeir, die na z'n goal meteen richting Felice Mazzu spurtte. De coach van Union rouwt om zijn overleden moeder.
Lees verder

Natste zomer ooit zorgt voor veel slakken, tuinexperte legt uit hoe je ze bestrijdt: "Gooi slakken niet bij de buren, ze kruipen instinctief terug"
Door de zware regenval en uitzonderlijk lage temperaturen van de afgelopen weken duiken er massaal veel slakken op. Vooral naaktslakken vreten onze (moes-)tuinen kaal. Hoe voorkom je dat deze beestjes alle planten oppeuzelen? Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit wat je er tegen kan doen en welke lapmiddeltjes echt niet helpen. "Biervallen zijn misschien goed in een klein tuintje, maar in een weelderige tuin zijn ze niet efficiënt."
Lees verder

Zonnen naast Antonio Banderas en etentjes met Jamie Oliver: hier spot je celebs én BV's op Marbella
De zomer loopt zo stilaan op zijn eind, maar het is nooit te laat voor een last minute tripje naar de zon. En waarom niet ergens waar je al eens een ster tegen het beroemde lijf kan lopen? Wij zoeken de hele zomer lang voor jou dé places to be van celebrity's, en we gidsen je langs de plekken waar je de meeste kans maakt om ze te spotten. Deze week: Marbella, waar celebs en BV's hand in hand gaan.
Lees verder

Tim renoveert Gents arbeidershuisje: blauwe trap staat centraal
Waar arbeidershuisjes vroeger vooral gezien werden als 'starterswoningen', slagen architecten er vandaag steeds vaker in om ze te laten doorgroeien. Dat geldt ook voor architect Tim Rogge. Hij ging in de buurt van de Gentse Coupure heel doordacht te werk met minder dan 150 vierkante meter bewoonbare oppervlakte. Kijk mee binnen met bouwsite Livios.
Lees verder

"Bedreigd" RTL Boulevard blijft voorlopig uitzenden vanuit Mediapark
Het Nederlandse programma RTL Boulevard keert voorlopig niet terug naar de vaste studio aan het Leidseplein in Amsterdam. Dat heeft RTL maandag laten weten. In juli konden enkele uitzendingen niet doorgaan vanwege een ernstige dreiging.
Lees verder

KOERS KORT. Van Aert verwelkomt Laporte en Van der Sande bij Jumbo-Visma - UAE legt kwartet langer vast
Wout van Aert krijgt er twee nieuwe ploegmaats bij. Team Jumbo-Visma versterkte zich met Christophe Laporte en Tosh Van der Sande. Beide heren tekenden een contract voor twee seizoenen. "Dit is een belangrijke stap in mijn carrière en ik sta te popelen om aan dit project te beginnen", aldus Laporte. "De Vlaamse klassiekers worden volgend seizoen één van mijn voornaamste doelen. Ik houd van die koersen. Er is rond Wout een mooi team gevormd en ik ga mijn best doen om samen te winnen."
Lees verder

Herdenkingsplek van Ilario wordt al wekenlang vernield: "Ze willen ons bewust raken"
Angelo Pedrosa is het meer dan beu. Al wekenlang wordt het herdenkingsplekje van zijn zoon Ilario in Pelt besmeurd en vernield. De bloemen worden weggegooid, het plaatje wordt afgeschroefd en onder de brug gelegd en zelfs het SAVE-bord verdwijnt. Het is niet duidelijk wie er achter de feiten zit. "Een paar jaar geleden gebeurde hetzelfde aan zijn graf", zucht de Houthalenaar.
Lees verder

Wereldwijde problemen met halfgeleiders: dit zijn de gevolgen voor je auto
De afgelopen maanden lagen de autofabrieken geregeld stil, ook die in ons land. Niet – of toch niet altijd – vanwege corona, maar door het wereldwijde tekort aan halfgeleiders. En dat heeft grote gevolgen wanneer je een auto hebt besteld. HLN Drive legt het uit.
Lees verder

Marion Cotillard moest voor nieuwe film 'Annette' live zingen tijdens zwem- en seksscènes
Op het Filmfestival van Cannes ging de musical 'Annette' in première, met Adam Driver (37) en Marion Cotillard (45) in de hoofdrollen. Een musical betekent ook heel veel zangpartijen. Normaal gezien worden die in de studio opgenomen, zodat de acteurs nadien mee kunnen lippen. Maar niet zo bij 'Annette', vertelt Marion Cotillard in IndieWire.
Lees verder

Team Belgium begint morgen met gematigde ambities aan Paralympische Spelen, ondanks veel potentieel: "Maar natuurlijk kunnen er ook atleten verrassen"
Vanaf morgen geven zo'n 4.400 paralympiërs het beste van zichzelf op de Paralympische Spelen in Tokio. 32 van hen verdedigen de Belgische vlag. Team Belgium schreeuwt geen grote ambities van de daken en mikt op 10 medailles, één minder dan op de vorige Spelen. Al schuilt er wel heel wat potentieel in de Belgische delegatie.
Lees verder

Een ongenaakbare Roglic, sterk rijdende Mas of een tegenvallende Bernal: dit waren de beste en meest teleurstellende Gouden Vuelta-renners in de eerste week
Eerste rustdag vandaag in de Ronde van Spanje. Primoz Roglic en Enric Mas lijken voorlopig een maatje te groot voor de rest. Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen lieten de lage landen al juichen. Wie waren tijdens deze eerste negen etappes de best scorende renners in de Gouden Vuelta en welke toppers vielen door de mand? Een overzicht.
Lees verder

Twee Gentse jongeren gered uit Afghanistan met hulp van school: "Het moeten daar helse toestanden geweest zijn"
Twee jongeren die schoollopen in het Sint-Bavohumaniora zijn gered uit Afghanistan. Dat meldt directrice Hilde Allaert. Samen met hun familie konden de leerlingen zondag een vliegtuig nemen naar Pakistan, nadat ze dagenlang voor de poorten van het vliegveld in Kaboel hadden gestaan. De Gentse school heeft er alles aan gedaan om haar leerlingen terug thuis te krijgen.
Lees verder

Arbeidspsycholoog: "Zo'n 15 procent van de werkende bevolking is verslaafd aan werken"
Toch nog even stiekem de werkmail gecheckt in je tentje of je hotelkamer? Pas maar op. Je kunt verslaafd zijn aan roken, drinken, seks of gokken. En ook aan werk, weet Wilmar Schaufeli, emeritus hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie (KU Leuven/Universiteit Utrecht).
Lees verder

GAMEREVIEW. Speel een epische rotdag in 'Twelve Minutes'
In de clevere topgame Twelve Minutes moet je een noodlottige tijdlus van twaalf minuten, die steeds eindigt met je vroegtijdige overlijden, zien te doorbreken door stilaan de gebeurtenissen naar je hand te zetten. Hoe een op zich vrij klassieke adventuregame het genre naar nieuwe, ongewone, fascinerende hoogten kan leiden.
Lees verder

Minder kraamzorg wegens coronavirus: "Uitzonderlijk jaar"
Door de pandemie is de vraag naar kraamzorg met zowat 10 procent gedaald. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) op een vraag van volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers. De daling is te wijten aan onder meer minder beschikbaar personeel, maar ook aan een lagere nood aan extra ondersteuning, aangezien de partner door de lockdownmaatregelen thuis was of van thuis uit aan het werk was.
Lees verder