Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 augustus 2021

Hockey voor dummies: alles wat u moet weten voor de finale van de Red Lions in 10 vragen

HLN
Hockey voor dummies: alles wat u moet weten voor de finale van de Red Lions in 10 vragen
Worden onze hockeyhelden van de Red Lions nu ook olympisch kampioen na hun Europese (2019) en Wereldtitel (2018)? Om 12 uur Belgische tijd volgt de ontknoping, van wat nu al de meest bekeken hockeywedstrijd ooit lijkt te worden. Om u nog meer van de historische jacht op goud te laten genieten: alvast deze 'hockey voor beginners' in tien lessen, met ex-Red Lion Manu Leroy, die in 2012 zelf de Spelen in Londen meemaakte.
Lees verder

"Mijn baas gaat me terug in de studio moeten dúwen": Kim Debrie maakt hele zomer mobiele radio in 'Zot veel vakantie'
De zomer op Radio 2, dat is Kim Debrie. Acht jaar entertainde ze de luisteraar vanuit een studio, maar deze keer doet de 43-jarige presentatrice alles anders. Met radiotasje om de schouder en microfoon in de hand maakt ze mobiele radio. "Toen mijn baas met het voorstel kwam, zag ik het eigenlijk niet zitten."
Lees verder

'Tien om te zien' maakt éénmalige comeback (en jij kan er bij zijn)
Goed nieuws voor de fans van het muziekprogramma 'Tien om te zien'. Door de straffe kijkcijfers voor 'Tien om te zien 199X', dat vorige zondag nog vlot 700.000 fans trok, wil VTM aan deze retroreeks een waardig slot bouwen. Daarom komt er eind deze zomer een eenmalige terugkeer van de echte 'Tien om te zien'.
Lees verder

'Tien om te zien' maakt éénmalige comeback
Goed nieuws voor de fans van het muziekprogramma 'Tien om te zien'. Door de straffe kijkcijfers voor 'Tien om te zien 199X', dat vorige zondag nog vlot 700.000 fans trok, wil VTM aan deze retroreeks een waardig slot bouwen. Daarom komt er eind deze zomer een eenmalige terugkeer van de echte 'Tien om te zien'.
Lees verder

André Hazes, Bazart en Get Ready treden op tijdens éénmalige comeback 'Tien om te Zien' (en jij kan hier tickets winnen)
Goed nieuws voor de fans van het muziekprogramma 'Tien om te zien'. Door de straffe kijkcijfers voor 'Tien om te zien 199X', dat vorige zondag nog vlot 700.000 fans trok, wil VTM aan deze retroreeks een waardig slot bouwen. Daarom komt er eind deze zomer een eenmalige terugkeer van de echte 'Tien om te zien'. De eerste namen zijn nu bekendgemaakt.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal besmettingen blijft stabiel, elke dag 38 Covidpatiënten opgenomen in ziekenhuis
Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft vrij stabiel. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames stijgt wel nog met 29 procent, maar dat is minder dan gisteren (34 procent). Gemiddeld worden nu elke dag 38 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.
Lees verder

Pfizer wil tegen september definitieve goedkeuring voor coronavaccin in de VS
Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA zal normaal gezien tegen september het coronavaccin van Pfizer en BioNTech definitief goedkeuren. Dat meldt The New York Times vandaag. Volgens de krant, die bronnen dichtbij het dossier citeert, is de "officieuze datum" voor een volledige goedkeuring "rond Labor Day (op 6 september, red.) of vroeger".
Lees verder

Opnieuw kans op intense buien met onweer
Het weer blijft ook vandaag onstabiel, met de in namiddag (onweerachtige) buien. Die kunnen intens zijn. Ook de komende dagen beloven weinig beterschap, meldt het KMI.
Lees verder

Verplichte vaccinatie én een mondmasker voor aanwezigen van het Met Gala
In 2020 zagen sterren het Met Gala aan hun neus voorbijgaan. Dit jaar gaat het evenement gelukkig wél door, maar wie het event wil bijwonen, moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Aanwezigen moeten volledig gevaccineerd zijn en zelfs dan nog is het dragen van een mondmasker verplicht. Dat liet een woordvoerder van het Met Gala weten aan het Amerikaanse magazine People.
Lees verder

Julie Allemand en de Belgian Cats beseffen het belang van kwartfinale tegen Japan: "Willen die medaille, de kleur maakt niet uit"
Julie Allemand staat vandaag samen met de Belgian Cats tegenover gastland Japan in hun kwartfinale op de Olympische Spelen. De speelster van het Amerikaanse Indiana Fever benadrukt nog eens de enorme invloed van Emma Meesseman. "Zij is van een andere planeet, hé. Emma is... Emma. We zijn dat gewend en dat lijkt zo normaal, maar als je erover nadenkt: wat een geluk dat ze bij de Cats speelt, want zonder haar zou het moeilijk zijn."
Lees verder

Amerikaanse rapper T.I. opgepakt na fietsincident in Amsterdam
De Amerikaanse rapper T.I. (40) is dinsdag door de politie in Amsterdam meegenomen naar het bureau vanwege een incidentje op de fiets. In verschillende video's op Instagram is hij zeer te spreken over hoe de agenten hem behandelden.
Lees verder

VS zeggen half miljard vaccins aan 100 landen toe
De Amerikaanse regering zal later deze maand beginnen met het verzenden van een half miljard doses Covid-19-vaccin naar honderd landen in nood. Dat heeft president Joe Biden vandaag in een toespraak in het Witte Huis gezegd. De leveringen vormen een aanvulling op de 110 miljoen doses die de VS al aan meer dan zestig landen hebben geschonken. De meeste leveringen werden verspreid via het wereldwijde vaccinatieplatform van Covax, sommige in samenwerking met de Afrikaanse Unie.
Lees verder

Tsimanoeskaja stapt last minute op vlucht naar Wenen in plaats van Warschau "vanwege haar veiligheid"
Sprintster Kristina Tsimanoeskaja (24) heeft de Poolse ambassade in Tokio woensdagochtend verlaten en is op het vliegtuig naar Wenen gestapt. Eerder hadden ingewijden gemeld dat ze samen met Poolse diplomaten naar Warschau af zou reizen. Daar is haar namelijk politiek asiel beloofd.
Lees verder

De tegenstander van de Belgian Cats uitgelicht: Japan, het land van de driepunters
Drie keer speelden de Belgian Cats in een recent verleden tegen Japan. In juli namen ze het nog vriendschappelijk tegen elkaar op, met een 84-76 nederlaag als resultaat. Ook tijdens het WK van 2018 gingen de Cats in de poulefase onderuit, na verlengingen, met 75-77. Tijdens het kwalificatietoernooi in Oostende in februari 2020 waren dan weer de Belgen aan het feest: 92-84.
Lees verder

Een object in de lucht laten zweven zonder eraan te komen? Influencer Gerben Tuerlinckx toont hoe het moet
Onze wetenschapsexpert Martijn Peters stelde voor de HLN Summer Challenges enkele leuke wetenschappelijke experimenten op waarmee hij influencer Gerben Tuerlinckx en jong Vlaanderen uitdaagt om ze uit te voeren. Wat de challenge voor vandaag is? Gerben zal een object in de lucht doen zweven zonder eraan te komen. Hoe hij dit doet, kan je in de video zien.
Lees verder

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht op diepvriesvoedsel
Door de recente opstoot van Covid-19 in China komt de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht. Dat melden Chinese media. De autoriteiten namen de beslissing op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen, iets wat erg onwaarschijnlijk is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Lees verder

Geen training voor Red Lions daags voor finale, Belgen onderschatten 'onbekende' Australiërs niet: "Dit lijkt me een droomfinale"
Morgen omstreeks 12u kunnen de Belgische hockeymannen geschiedenis schrijven op de Olympische Spelen. De Red Lions bekampen Australië om het goud. Sterspeler Arthur Van Doren en bondscoach Shane McLeod blikken op de rustdag vooruit. "We zijn hier beiden voor een gouden plak, en we gaan zien wie hem in de lucht mag steken."
Lees verder

Vrouwelijke Chinese atletes gaan viraal omdat velen vinden dat ze er als mannen uitzien
En of foto's van de Chinese aflossingsploeg 4 x 400 meter bij de vrouwen veel gedeeld worden op het internet. Niet op de Olympische Spelen, wel op de recente nationale kampioenschappen in China zorgden vooral atletes Liao Mengxue en Tong Zenghuan voor ophef. Dat ze toch vooral op mannen gelijken. Bovendien gingen de twee op de individuele 400 m met twee medailles aan de haal.
Lees verder

Lotto-winnaar op slag 750.000 euro rijker dankzij biljet bij dagbladhandel Odette
Nog maar veertien maanden is dagbladhandel en bakkerswinkel Odette in Westmalle open of de zaak heeft al het Lotto-biljetje met alle zes juiste cijfers verkocht. De winnaar is op slag 750.000 euro rijker. De geluksvogel blijft liever anoniem, al kan uitbater Bart Rombouts (44) wel zeggen dat die uit Malle zelf komt.
Lees verder

Mechelse smartphonecamera ziet wat het blote oog niet ziet: één foto zegt of huidvlekje kwaadaardig is en hoeveel zuurstof in je bloed zit
Huidkanker opsporen, het zuurstofgehalte in je bloed meten of bepalen of het potje preparé in je koelkast nog te eten is? Eén foto en je smartphone geeft je het antwoord. Dat is wat de Mechelse start-up Spectricity belooft. Het heeft een camera ontwikkeld die ziet wat het blote oog niet ziet. Tegen 2023 moet de eerste smartphone met deze unieke Belgische technologie in de winkelrekken liggen.
Lees verder